Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
I elfte timmen: Tvättade pengar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163821318
Titel
Tvättade pengar
Författare
Martin Widmark - Petter Lidbeck
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2007
Omfång
122 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 183 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
205 g
Språk
Svenska
Baksidestext


I den här nya bokserien för barn skriver de två författarna Martin Widmark och Petter Lidbeck tillsammans för första gången!
 ”Böcker för barn - men utan barn!” skrattar Petter, ”men som i grunden har ett väldigt angeläget budskap.” Martin förtydligar: ”Det handlar om pensionärer, en ganska obehagligt marginaliserad grupp i vårt samhälle.” Petter fortsätter: ”Faktum är att de äldre i barnlitteraturen ofta hamnar i stereotypa fack. Den gulliga mormodern eller den sura gubben i trappen. Vi kände att det var dags för en uppryckning!”
 När Martin och Petter berättar om den nya serien går replikerna som ping pong-bollar, och man kan tänka sig hur skrivandet har gått till. Och hur kul de har haft när de har skrivit. ”Historierna lägger vi tillsammans. Sedan delar vi in dem i kapitel”, säger Petter. ”Vi har skrivit varannat kapitel”, avslöjar Martin. ”Men med full frihet för den andre att ändra, lägga till och dra ifrån hur mycket han vill. På så sätt hoppas vi att läsaren inte ska uppleva några ’skarvar’ i texten.”Och vad man kan säga utan att avslöja för mycket är att det kommer att ligga två böcker på bokhandlarnas diskar i vår - som inte liknar någonting annat som har skrivits!I den första boken får vi lära känna Osvald, Dagny och Grace, som alla är gamla och får vänta länge på sin tur på banken. Dessutom försöker bankdirektören Noppe Laagerberg lura dem. Men de vägrar att låta sig hunsas längre.