FEM ASIATISKA KÖK – Vardagsmat från Kina, Korea, Japan, Vietnam och Thailand
Häftad bok. Natur & Kultur. 2008. 191 sidor.
Nyskick.
–– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Mjuka pärmar med invikta flikar, s.k danskt band. – Se fler bilder! ––
Fem svenska familjer med rötter i Asien delar generöst med sig av sina bästa recept vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla matlagningen. Det är recept med genuina smaker anpassade efter svenska förhållanden.
• Klassiska koreanska husmanskosträtter som bibimbap och bulgogi samsas med kinesisk mapu tofu, japansk sukiyaki, vietnamesiska vårrullar och thailändsk tom yam-soppa. De flesta av recepten är mycket enkla att laga till och tar ofta inte mer än 15–20 minuter.
• Familjernas personliga erfarenheter inspirerar och lär ut typiska grundsmaksättningar, förmedlar kökskultur och praktiska tips kring dukning och vett och etikett i Asien. En skafferidel med vanligt förekommande ingredienser för varje kök finns naturligtvis också med här. Med dessa kunskaper som grund kan varje matlagare sedan göra sitt eget crossoverkök.
"Har alltid tyckt mycket om asiatisk mat men har haft svårt att förstå skillnaden mellan köken i dom olika länderna. När jag fick Yukiko Dukes bok i min hand och började läsa, så äntligen kunde jag också på ett lätt sätt själv laga asiatisk mat. Boken är trevligt skriven, fina bilder och inte minst lärorik."
"En riktigt bra kokbok om man vill testa olika asiatiska kök. Har testat flera rätter och det har blivit jättegott. Och inte har det varit speciellt svårt heller. Kul även att läsa om t.ex. koreansk som det inte brukar stå så mycket om."
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789127116665
- Titel
- Fem asiatiska kök : vardagsmat från Kina, Korea, Japan, Vietnam och Thailand
- Författare
- Yukiko Duke
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 163 x 212 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem svenska familjer med rötter i Asien delar generöst med sig av sina bästa recept vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla matlagningen. Det är recept med genuina smaker anpassade efter svenska förhållanden.
Klassiska koreanska husmanskosträtter som bibimbap och bulgogi samsas med kinesisk mapu tofu, japansk sukiyaki, vietnamesiska vårrullar och thailändsk tom yam-soppa. De flesta av recepten är mycket enkla att laga till och tar ofta inte mer än 1520 minuter. Familjernas personliga erfarenheter inspirerar och lär ut typiska grundsmaksättningar, förmedlar kökskultur och praktiska tips kring dukning och vett och etikett i Asien. En skafferidel med vanligt förekommande ingredienser för varje kök finns naturligtvis också med här. Med dessa kunskaper som grund kan varje matlagare sedan göra sitt eget crossoverkök.