Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Först som tragedi sedan som fars

Först som tragedi sedan som fars

Häftad bok

Mycket gott skick. Tankekraft förlag. 2010. 165 s. Utgallrad biblioteksbok. Författaren undersöker sambandet mellan attentaten mot tvillingtornen 2001 och finanskraschen 2008.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186273071
Titel
Först som tragedi sedan som fars
Författare
Slavoj Zizek
Förlag
Tankekraft Förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Språk
Svenska
Baksidestext
Attentaten mot tvillingtornen den 11 september 2001 och finanskraschen under hösten 2008 var kanske de två mest definierande händelserna under 2000-talets första decennium. Ändå är det få som har sett något samband mellan dem. Enligt Slavoj Žižek bör de dock tolkas som en dubbel dödsstöt för 90-talets liberaldemokratiska utopi och en illustration av Marx anmärkning om att historien alltid upprepar sig två gånger – först som tragedi, sedan som fars. I ljuset av den rådande världsordningens oförmåga att hantera vår tids akuta problem är det dags för vänstern att sluta be om ursäkt för det förflutna och istället skapa ett radikalt och genomförbart alternativ till liberalismen. När till och med makthavarna själva har övergett tron på liberalismen, vilket de massiva statsingripandena under finanskrisen tydliggjorde, står det enda egentliga valet inför framtiden mellan socialism och kommunism. Slavoj Žižek är en slovensk kritiker och filosof som verkar i en marxistisk och psykoanalytisk tradition. Bland hans många uppmärksammade böcker märks Ideologins sublima objekt, Välkommen till verklighetens öken och In Defense of Lost Causes