-
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 249 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176172759
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 284 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd av juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur till årets bästa bok inom kategorin Mat & dryck i kombination!
"En riktig grundlektion i mötets harmonier [...] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till."
- ur juryns motivering
Att kombinera mat och vin i en lyckad enhet är inte svårt bara man följer några enkla regler, menar Michel Jamais.
Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare. Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på din a frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, ur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag.
egentligen?
Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser.
Tukan Förlag 1 9789176172759 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186323509
- Titel
- Bosöns kokbok
- Författare
- Lundström, Petra
- Förlag
- SISU Idrottsböcker
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matkunskap och läckra recept för hälsa och prestation
Smakfulla fotografier, goda recept och kunskapen du behöver för att skräddarsy den perfekta matsedeln för alla i familjen – idrottare såväl som stillasittare. Bosöns kokbok gör dig till ett kostkunnigt proffs i ditt eget kök.
En måltid ska innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. En måltid ska både se läcker ut och smaka gott och dessutom innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. Måltiderna till en idrottande tonåring måste täcka energibehovet utan att hon eller han för den skull ska behöva äta gigantiska portioner. Och omvänt – en mer stillasittande familjemedlem ska inte behöva nöja sig med några tuggor. Måltiden ska vara en njutning för alla.
Vad och vem ska man tro på?
Det är nästan ett heltidsjobb att följa alla tips och råd som finns kring mat. Olika dieter och kosttrender avlöser varandra. Men i stället för trender och dieter behövs en förståelse för mat, hur och vad den påverkar, vilka konsekvenserna blir av att äta för mycket respektive för lite. Kokboken inleds därför med en enkel teoridel med fakta och tips. En grundläggande kunskap om mat skapar möjlighet att göra aktiva val för optimal hälsa och prestation. Oftast räcker det med några få ändringar i måltidens sammansättning för att måltiden ska anpassas till olika individers energi- och näringsbehov.
Bosöns kokbok kan läsas och användas av alla som är intresserade av matens betydelse för hälsan, alla som gillar god mat och vill prestera i vardagen. Recepten är indelade i huvudmål (frukost, lunch och middag), mellanmål och efterrätter. Boken är rikt illustrerad med läckra bilder.
Bosön är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum.
I Bosöns utbildningskök som invigdes 2011 har lag, grupper, individuella idrottare och företag möjlighet att kombinera praktik och teori om kost och näringslära. Bosöns kokbok är en del av Riksidrottsförbundets satsning på idrottsnutrition.
SISU Idrottsböcker 1 9789186323509 -
Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, mar...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 144 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434443
- Titel
- Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, marmelad och inläggningar
- Författare
- Gloria Nicol
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 243 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 683 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta vara på vad naturen har att ge
Sylt, saft, pickles och chutney står för det lilla extra i livet ett kryddigt tillbehör till maten, en syrlig vitaminkick på frukostbrödet, en läcker tårtfyllning eller något sött och gott till eftermiddagskaffet.
Att koka sylt och gelé och konservera livsmedel har alltid varit en viktig del av hushållsarbetet och ett självklart inslag i den kulinariska almanackan. Den här boken innehåller 100 recept som hjälper dig att ta vara på överflödet då frukt, bär och grönsaker är som bäst och billigast. Och detta oavsett om du odlar grönsaker i din egen trädgård, åker till olika självplock eller handlar på torget.
Dessutom är syltkokning och konservering ett fantastiskt sätt att njuta av årstidernas växlingar och fånga sommarens ljuvlighet på flaska. Det ger en särskild tillfredsställelse att öppna skafferidörren och se rader av prydligt märkta glasburkar fyllda av säsongens bär och frukt och det känns extra lyxigt när man öppnar burklocket och känner doften av härliga sommardagar.
Ica Bokförlag 1 9789153434443 -
Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och b...
Inbunden bok. Love food. 1 uppl. 2015. 157 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753435
- Titel
- Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och bröd
- Författare
- Michael McCamley
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 276 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 872 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Goda och lättbakade glutenfria alternativ.
Michael McCamley , själv glutenintolerant, har utsetts till The Gluten free chef of the year i Storbritannien och har även startat The Gluten Free Cooking School där han lär ut glutenfri matlagningskonst. Utöver detta driver han även cateringfirman Venue där man erbjuder all slags mat, men är specialiserade på glutenfri kost.
För de med celiaki är bröd en av de svåraste, och tråkigaste, utmaningarna. Baka utan gluten innehåller såväl bröd som sötsaker. Michael McCamley delar med sig av beprövade och garanterat goda recept på matbröd, pizzabröd, focaccia, cupcakes, whoopie pies och efterrätter.
Sedan 1990-talet har antalet barn med celiaki i Sverige blivit nästan fem gånger så många som tidigare. Dessutom blir det allt vanligare att sjukdomen dyker upp senare i livet hos äldre barn och hos vuxna. Jämfört med andra länder har Sverige rekordmånga glutenintoleranta. En orsak till detta misstänks vara den stora mängd mjöl vi i dag äter. Brödtillverkarna tillsätter dessutom extra gluten i sina produkter för att göra dem luftigare.
Format: 215x270 mm
Love food 1 9789187753435 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829046978
- Titel
- Livsmedel
- Författare
- Werle, Loukie - Cox, Jill
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783829046978 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170550433
- Titel
- Stora teboken
- Författare
- Wigardt, Otto
- Förlag
- Stockholm : Sellin & partner
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sellin & partner 9170550433 -
Helmaltsöl från början - Hembryggarens första...
Häftad bok. eget förlag. 2021. 121 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick - rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKeget förlag -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex i nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Baren - Cocktailskola för amatörer och proffs
Inbunden bok. Warne Förlag. 2004. 176 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186425692
- Titel
- Baren
- Författare
- Joachim Ditlevsen
- Förlag
- Warne Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 996 g
- Språk
- Svenska
Warne Förlag 9186425692 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434817
- Titel
- Mannerströms bästa
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434817 -
Baka lite glammigare, lite roligare
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 134 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439752
- Titel
- Baka : lite glammigare, lite roligare
- Författare
- Josephine Palm
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 722 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Josephine Palm, en av finalisterna i populära teveserien Hela Sverige bakar, har i Baka med glamour samlat sina bästa och lyxigaste recept. Lite glamour i bakningen kan ge det där lilla extra utan att det behöver bli svårt eller krångligt. Bara roligt och festligt!
Ica Bokförlag 1 9789153439752 -
Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön
Inbunden bok. Joy Aramis förlag. 1 uppl. 2014. 178 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163756054
- Titel
- Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön
- Författare
- Cederberg Gerdrup, Anna
- Förlag
- Joy Aramis förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från Donsökaka till Maklobe i Bergsjön tar med dig på en matkulturell resa genom Göteborg med elvans spårvagn. Vid hållplatser längs vägen möter du göteborgare med olika kulturella bakgrunder som delar med sig av sina liv, matminnen, traditioner och recept.
I det första av bokens fjorton kapitel får du en inblick i indonesiskt mathantverk och gamla och nya ö-traditioner. De följande kapitlen bjuder bland annat på vardagsfest med sockerkaka och steppdans i Hagen, livlig kenyansk språk- och matlagningskurs vid Rymdtorget och familjemiddag med arabisk upp-och-nedvänd gryta vid Komettorget.
Låt dig inspireras till nya möten och upptäck andra delar av Göteborg. Världens mat finns bara några hållplatser bort.
Joy Aramis förlag 1 9789163756054 -
Stockholm energi presenterar "Fröken, får jag...
Inbunden bok. Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör. 1997. 107 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250492
- Titel
- Stockholm energi presenterar "Fröken, får jag be om matsedeln" : klassiska krogar och klassiska recept från ett svunnet Stockholm : en matbok
- Författare
- Pihl, Ove - Jarnhammar, Lennart - Magnusson Blomquist, Lotta - Hansson, Janne - Stockholm energi
- Förlag
- Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör 9171250492 -
Om konsten att äta och dricka
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2006. 180 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100111236
- Titel
- Om konsten att äta och dricka
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 125 x 183 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 272 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem bestämmer egentligen vad du ska äta till middag? Var champagne-munken Dom Pérignon verkligen glad åt bubblorna i vinet? Visste du att motsatsen till God mat är Ond mat? Vore inte jorden en vänligare plats om vi alla ständigt var lite grann berusade? Och hur kommer det sig att det öl som förmodligen är världens bästa i själva verket snarare är motsatsen? Det här är några av de många frågor den kände vin- och matjournalisten Håkan Larsson försöker ge svar på i sin tredje bok, Om konsten att äta och dricka. På sitt karaktäristiskt lättsamma sätt resonerar han kring högt och lågt i matens och dryckens värld. Från vatten till champagne, från snabbmat till husmanskost, från vilda utsvävningar till subtila upplevelser. Det skrivs mängder av mat- och vinböcker i Sverige, men i Om konsten att äta och dricka försöker Håkan Larsson närma sig ämnet på ett nytt sätt. Ofta bildande, ibland kåserande, gärna provocerande och alltid underhållande.Som den bildade läsaren förstår, så är titeln på den här boken en blinkning till Olof Lagercrantz klassiska Om konsten att läsa och skriva.Jag befinner mig naturligtvis inte ens i närheten av Lagercrantz kunskaper och geni. Men efter 20 års arbete inom mat- och vinjournalistiken, varav 9 som chefredaktör för Allt om Mat, så känns det som att det finns saker att berätta. Och tankar, känslor, åsikter jag vill uttrycka. Du kanske tror, att här blir det långa utläggningar om gastronomiska konstverk på dyrbara krogar. Du kanske tror att här vankas hyllningar till husmanskosten och den svenska skolmaten. Du kanske tror att det ska handla om den gemensamma måltidens betydelse för demokratins utveckling. Du kanske blir förvånad.Håkan Larsson
Albert Bonniers Förlag 1 9789100111236 -
Fermentering : syra egen kraut, kimchi och ko...
Inbunden bok. Lind & Co. 2019. 159 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178614349
- Titel
- Fermentering : syra egen kraut, kimchi och kombucha
- Författare
- Peterson, Shane
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölksyrade grönsaker är en trend inom matlagning som verkar vara här för att stanna. Och att fermentera själv är ingen konst, framförallt inte när du har denna bok till hjälp. I Fermentering hittar du 35 recept på fermenterade grönsaker och frukter. Du guidas genom alla steg så att du kan göra klassisk surkål, stark kimchi, läskande kombucha och mycket mer. Klassiker blir här vidareutvecklade till välsmakande delikatesser som får ditt kök att fyllas av nya smaker och dofter. Låt dig inspireras av denna urgamla konserveringsmetod, fyll hyllorna i skafferiet och låt tiden verka. Resultatet blir en näringsrik och stärkande smaksensation. SHANE PETERSON är självförsörjningsentusiast, naturälskare och brinner för fermentering. SØREN EJLERSEN är en av grundarna till Aarstiderne (webbaserad matbutik) och utkommer på Lind & Co även med Gröna proteiner. DITTE INGELMANN är kokboksförfattare, matfotograf och receptskapare. Hon har en examen i näringslära och driver den populära bloggen thefoodclub.dk.
Lind & Co 9789178614349 -
Food Pharmacy - näringsjägaren : en berättels...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 191 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249583
- Titel
- Food Pharmacy - näringsjägaren : en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 727 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Food Pharmacy släpper en bok för näringsjägare – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.I den här faktaspäckade och roliga boken ger sig Mia och Lina ut på sina livs expeditioner för att ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har mat gått från att vara något enkelt och glädjefyllt till svårt och ibland till och med ångestskapande? Vetskapen om hur vi ska äta för en bättre folkhälsa och mindre belastning för planeten finns, men av någon anledning når den inte ut. Men det ska det bli ändring på!Food Pharmacy Näringsjägaren innehåller livsviktig fakta presenterad med humor och helt utan pekpinnar (och med ett sextiotal näringsboostade recept). För att göra resan mot att bli näringsjägare lite enklare och mer lustfylld har Mia och Lina dessutom tagit fram en Näringsjägarkompass som ska hjälpa oss att varje dag få i oss en stor mängd varierande och näringsrika livsmedel i många olika färger.
Bonnier Fakta 9789174249583 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9185500534
- Titel
- Alldeles vanlig mat
- Författare
- Paulsen, Marit - Hörner, Monica - Adlercreutz, Rolf
- Förlag
- Stockholm : Brevskolan
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Brevskolan 9185500534 -
Boken om vinet
Inbunden bok. Bonniers. 1929. 144 sidor.
Mycket gott skick. Handbundet halvfranskt band (Bonniers bokbinderi) ryggdekor, upphöjda bind, marmorerat pärmpapper.
Några skavmärken på rygg (se bild)
-enligt uppgift i boken är boken bunden speciellt för presentation vid Stockholms-utställningen 1930 (den är också inkö läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
Ät rätt för din blodgrupp - 4 blodgrupper 4 k...
Inbunden bok. Andersson Wellness AB. 2002. 336 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Välaktat ex i nära nyskick - inga understrykningar, namnteckning eller annat skrivet i boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163117022
- Titel
- Ät rätt för din blodgrupp (3u)
- Författare
- Peter D'Adamo - Catherine Whitney
- Förlag
- Andersson Wellness AB
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 245 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 793 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du provat en diet som varit misslyckad för dig eller till och med motverkat sitt syfte? Är du säker på om den dieten var rätt för din blodgrupp? I denna bok presenteras ett nytt och revolutionerande dietprogram som har blivit en jättesuccé i USA och i våra skandinaviska grannländer Danmark och Norge. Det är det enda programmet idag som avslöjar den dolda nyckeln till en lyckad diet.
Författaren till denna bok menar att din blodgrupp speglar din inre kemi. Och inte bara det, den blodgrupp du tillhör bestämmer också på vilket sätt du tar upp din näring, hur din kropp hanterar stress och vad du bör äta för att må bra.
Ät rätt för din blodgrupp talar om för dig på enkelt och tydligt sätt vad du ska äta för att det ska passa just din blodgrupp.
Läs mer om detta på:
Andersson Förlag
Aftonbladet
ehdin.com
Se även: Eldoncard blodgruppstest
Andersson Wellness AB 9789163117022 -
Växtparadoxen : de dolda riskerna med "hälsos...
Inbunden bok. Livsenergi. 1 uppl. 2018. 400 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Band och inlaga i nära nyskick, skyddsomslaget i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188633217
- Titel
- Växtparadoxen : de dolda riskerna med "hälsosam" kost som orsakar sjukdomar
- Författare
- Gundry, Steven R.
- Förlag
- Livsenergi
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 232 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren Steven R. Gundry är den framgångsrike hjärtkirurgen och forskaren som sadlade om och blev expert på restorativ vård och läkning via kosten snarare än operationer och mediciner. Han vågade ifrågasätta våra nuvarande övertygelser och i sin forskning gå till källan (naturen) för att få svaret på varför dessa sjukdomar och symtom ökar lavinartad. Han såg snabbt goda resultat, både hos sig själv och sina patienter när han upptäckte det han kallar för växtparadoxen. Paradoxen är att trots att växter i allmänhet är nyttiga så bär de ofta skulden för att så många människor idag är sjuka och överviktiga! Bered dig på att få alla gängse uppfattningar om vad som är en hälsosam livsstil ställda på huvudet. I boken presenteras inte bara orsakerna till de flesta hälsoproblem som kan uppstå i livet utan även en detaljerad plan för optimal läkning (och viktnedgång). Bli fri från uppror och inflammation i kroppen.
Pionjärläkaren Steven Gundry visar vägenDe flesta har hört talas om gluten ett protein som finns i vete och kan orsaka omfattande inflammation i kroppen. Vi spenderar miljontals kronor för att undvika gluten i mat och försöka skydda vår hälsa. Men tänk om vi har missat roten till problemet? I Växtparadoxen avslöjar den välrenommerade kardiologen och hjärtkirurgen Steven R. Gundry att gluten bara är en variant av ett vanligt förekommande och väldigt giftigt växtbaserat protein som kallas lektin. Lektiner hittar man inte bara i spannmål som vete utan även i glutenfri mat som de flesta av oss skulle betrakta som hälsosam, inklusive många frukter, grönsaker, nötter, bönor och vanliga mejeriprodukter. Dessa proteiner, som återfinns i kärnorna, fröna, skalen och bladen på växter, är naturligt designade att skydda växterna från rovdjur (även människor). När vi väl har ätit de, sporrar de en slags kemisk krigsföring i våra kroppar som orsakar inflammation som kan leda till viktökning och seriösa hälsoproblem. Doktor Steven Gundry har framgångsrikt behandlat tiotusentals patienter från autoimmuna sjukdomar, diabetes, läckande tarm, hjärtsjukdomar m.m. med ett program som avgiftar cellerna, reparerar tarmen och ger näring till kroppen. I Växtparadoxen delar han med sig av det beprövade programmet med läsare runt hela jorden. Den enkla (och skrämmande) sanningen är att lektiner finns överallt. Tack och lov har Dr. Gundry enkla sätt vi kan använda för att hacka systemet och undvika dem, såsom: - Skala dina grönsaker. Lektiner är koncentrerade i växternas skal, blad och frön. Endast genom att skala och ta bort fröna i grönsakerna (som t.ex. tomater och paprika) minskar innehållet av lektin. - Handla frukt enligt säsong. Frukt innehåller färre lektiner när den är mogen, så om du äter äpplen, bär och andra lektinrika frukter när de är som mognast minimerar du konsumtionen av lektin. - Byt råriset mot vitt ris. Fullkorn och frön med ett hårt ytterskal är naturligt utformade för att orsaka matsmältningsbesvär, de är också fulla av lektiner.
Livsenergi 1 9789188633217 -
Riddarbageriets söta : Johan Sörbergs bästa r...
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 120 sidor.
Mycket gott skick. Välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406508
- Titel
- Riddarbageriets söta : Sörberg, Johan
- Författare
- Johan Söderberg
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 280 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 833 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär klockan tolv varje natt ställer sig Johan Söderberg vid bakbordet för att dra i gång dagens bak. Det kan tyckas tidigt för ett bageri som öppnar först klockan åtta, men enligt Johan är tid en av de viktigaste ingredienserna när man bakar.
I den här boken delar han med sig av sina tips, råd och favoritrecept för att baka de godaste kakorna, bullarna och tårtorna.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Johan Söderberg är känd från programmet "Lättlagat" i TV4 och från sina två bagerier i Stockholm: Riddarbageriet och Rivalbageriet.
TV4 AB 1 9189406508 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155213987
- Titel
- Annas medelhavsmat
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En vacker och härligt inspirerande bok med Anna Bergenströms bästa recept från spännande matkulturer runt Medelhavet där man hittar den verkliget hälsosamma maten. Här finns recept till klassiska sallader, goda såser och annorlunda olivbröd från Provence, sagolik kikärtssoppa från Barcelona, pesto från Genua och bönsoppa från Toscana, lammgryta från Marocko, grekiska sallader och mycket mycket mer.Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till många uppskattade kokböcker. De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Bokförlaget Semic 9155213987 -
Vegan 100 : över 100 smakrika recept du inte...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2018. 223 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113088624
- Titel
- Vegan 100 : över 100 smakrika recept du inte kan motstå
- Författare
- Oakley, Gaz
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 257 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du frestad att prova att laga vegansk mat, men vet inte var du ska börja? Eller vill du bara byta ut till en köttfri dag i veckan?
I den här boken visar Gaz Oakley att vegansk mat är allt annat än tråkig och smaklös. Med fokus på just smak skapar han mat som är djärv, levande och vacker. Från Deep Purple Soup till salvie och rökt chili "dog" till hans världsberömda vegan "fish and chips" och chocolate tart Raw Cacao ostkaka. Den godaste tänkbara mat som bara råkar vara vegansk. Oemotståndlig, vacker och fylld med rätter som är bra för dig, det här är allt annat än en vanlig vegansk kokbok.
Norstedts 1 9789113088624 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151844966
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9151844966 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151844966
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9151844966 -
Nils Emils matminnen och hans allra bästa rec...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Välaktat ex med band och inlaga helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100104504
- Titel
- Nils Emils matminnen och hans allra bästa recept
- Författare
- Swanberg, Lena Katarina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När stjärnkrögaren Nils Emil Ahlin berättar sitt livs Matminnen och bjuder på sina allra bästa recept, handlar det om tre saker: Hav, Husmanskost och Himlajord. Havet hör ihop med strömmingen. Ingen sjunger strömmingens lov i form av så många olika delikata anrättningar som Nils-Emil. Husmanskosten utgör den omsorgsfullt smaksatta och vällagade basen i Nils Emils krögarliv. Himlajord har poeten Evert Taube skrivit. Just den visan sjunger Nils Emil själv gärna för sina gäster, och den står för just sådan välkomnande livsglädje och opretentiös trivsel som är Nils Emils speciella krögarsignum.I år firar Nils Emil 50-årsjubileum som en av de mest folkkära krögarna i den svenska krogbranschen. Han är född i en arbetarfamilj i Hedemora som nummer sex i en syskonskara om nio barn och får med tiden såväl kungligheter som näringslivselit och kulturelit som stamgäster på sina krogar. Berättelsen om Nils-Emils liv är dels en ovanligt glädjefylld svensk klassresa, dels en vänligt skvallrig rapport från kändisvärlden: Vad åt Ted Kennedy när Alva Myrdal bjöd på middag? Vad tyckte Andy Warhol om strömming? Vad hände när prins Bertil skulle bjuda på lammstek på Rivieran? Vad fick drottning Silvia till lunch när hon och kungen kom till Hedemora? Och varför ville egentligen Jan Stenbeck köpa Källaren Diana?Nils Emils Matminnen är berättelsen om en glad och positiv människa vars karriär inte tycks ha ändrat hans opretentiösa, rejäla och vänliga karaktär ett enda dugg. Boken är full av svartvita foton från hans långa krögarbana liksom menyer och klipp av alla de slag. Runt tio uppslag har nytagna färgfoton av NilsEmils favoriträtter. Nils Emil är en välkänd och mycket omtyckt krögare Många kändisar, kungliga och andra, tillhör hans vänkrets Över 30 av hans allra bästa recept, främst husmanskost
Albert Bonniers Förlag 9789100104504 -
Kokosolja - upptäck kokosoljans alla fördelar...
Häftad bok. Hachette Livre. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163612602
- Titel
- Kokosolja
- Författare
- Oldfield, Jessica
- Förlag
- Hachette Livre
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck det fantastiska med mat och skönhetsvård som är gjord på kokosolja. Rent hälsomässigt är den en av de bästa oljor du kan använda om du normalt inte får i dig tillräckligt med mättade fetter. Den stärker immunförsvaret, återfuktar huden och hjälper matsmältningen.
Om boken Här får du lära dig att ersätta andra oljor och smör med kokosolja samt hur du använder den till såväl mat som desserter. Vidare finns här recept för att göra egna skönhetsprodukter för hud, hår och tänder. I förhållande till andra vegetabiliska och animaliska fetter har kokosolja följande egenskaper: skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes och många andra degenerativa sjukdomar har antibakteriella egenskaper när den används som kräm främjar viktminskning förbättrar upptaget av mineraler Recepten är anpassade så att du kan få tag på alla råvaror i Sverige.
Ur innehållet Kokosoljans fördelar Varför kokosolja är superfood Varför välja kokosolja Grundrecept Smårätter Huvudrätter Snacks Sötsaker Desserter Skönhet Register
Hachette Livre 1 9789163612602 -
Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, mar...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 144 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434443
- Titel
- Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, marmelad och inläggningar
- Författare
- Gloria Nicol
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 243 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 683 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta vara på vad naturen har att ge
Sylt, saft, pickles och chutney står för det lilla extra i livet ett kryddigt tillbehör till maten, en syrlig vitaminkick på frukostbrödet, en läcker tårtfyllning eller något sött och gott till eftermiddagskaffet.
Att koka sylt och gelé och konservera livsmedel har alltid varit en viktig del av hushållsarbetet och ett självklart inslag i den kulinariska almanackan. Den här boken innehåller 100 recept som hjälper dig att ta vara på överflödet då frukt, bär och grönsaker är som bäst och billigast. Och detta oavsett om du odlar grönsaker i din egen trädgård, åker till olika självplock eller handlar på torget.
Dessutom är syltkokning och konservering ett fantastiskt sätt att njuta av årstidernas växlingar och fånga sommarens ljuvlighet på flaska. Det ger en särskild tillfredsställelse att öppna skafferidörren och se rader av prydligt märkta glasburkar fyllda av säsongens bär och frukt och det känns extra lyxigt när man öppnar burklocket och känner doften av härliga sommardagar.
Ica Bokförlag 1 9789153434443 -
Jul med Ernst : mat, blommor & fix
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433682
- Titel
- Jul med Ernst : mat blommor & fix
- Författare
- Ernst Kirchsteiger - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.
En jul med Ernst är inte som andra jular.
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet
Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund.
Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel alltifrån girlanger till ljuslyktor.
Men ingen jul utan blommor. Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.
Jul med Ernst är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform.
Ex på rätter: köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin, kanderade äpplen.
Ica Bokförlag 1 9789153433682 -
Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stoc...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Lätta spår av allmänt bruk på omslaget
--Med dedikation från Jan Hedh (som ägt denna bok)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568641
- Titel
- Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stockholms slott
- Författare
- Vögeli, Werner - Sandberg, Marianne - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100568641
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn