-
Den hemliga gästen
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 2011. 207 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band, 150 x 211 mm. Ett antal marginalnoteringar, f.ö. mkt gott skick. ------- ”Efter ett decennium som restaurangkritiker har jag lärt mig knepen. Jag upptäcker redan i entrén om en krog är på fallrepet. Jag ser på servitrisen om kock läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137135991
- Titel
- Den hemliga gästen
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 211 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 459 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Efter ett decennium som restaurangkritiker har jag lärt mig knepen. Jag upptäcker redan i entrén om en krog är på fallrepet. Jag ser på servitrisen om kocken är full. Jag kan lukta mig till fusk och falska löften i menyn. I den här boken är det du som gäst som är huvudpersonen. Med hjälp av några enkla tumregler och lite yrkeshemligheter kan du våga mer och göra säkrare val. Då kan du få ut maximalt av ditt restaurangbesök och förhöja upplevelsen för både dig själv och ditt sällskap.”Allt fler svenskar är matintresserade, äter ute på krogen och vill ha koll. Men i en exklusiv restaurangmiljö är det lätt att känna sig obekväm och osäker. Hur väljer man vin, vilka rättigheter har man som gäst och vad händer egentligen bakom kökskulisserna? Här ger den anonyma kritikern sina bästa tips och delar med sig av sina lärdomar i en underhållande och pedagogisk handbok.Boken lär ut vad en äkta Toast Skagen ska innehålla, hur man känner igen ett bra sushiställe och vad confit och crudité betyder. Den är fylld av roliga anekdoter från restaurangbranschen och bjuder på både rysliga och härliga matupplevelser. Samtidigt ger den en inblick i krogkritikens historia och hur världens mest kända recensenter går till väga.Den hemliga gästen gör dig till en passionerad, kunnig, krävande och nyfiken kroggäst. Bon appétit!
Bokförlaget Forum 9789137135991 -
Salt, Sugar, Fat. How the food giants hooked...
Inbunden bok. WH Allen, Edbury Publishing. 2013. 449 sidor.
ISBN 9780753541456
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. 240 x 158 mm. Enstaka anteckningar. Språk: engelska/ English. --- Every year, the average American eats thirty-three pounds of cheese and seventy pounds of sugar. Every day, we ingest 8,500 milligrams of salt, double the recommended amount, almost no läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWH Allen, Edbury Publishing 9780753541456 -
Real food - what to eat and why
Häftad bok. Bloomsbury. 2006. 343 sidor.
Mycket gott skick. 210 x 138 mm. Enstaka understrykning i blyerts. Språk: engelska/ English. ---- Hailed as the "patron saint of farmers' markets" by the Guardian and called one of the "great food activists" by Vanity Fair's David Kamp, Nina Planck was on the vanguard läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781596913424
- Titel
- Real food - what to eat and why
- Författare
- Planck, Nina
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 343 sidor
- Bandtyp
- PBK
- Språk
- English
Bloomsbury 9781596913424 -
Swallow this - what the food industry wants y...
Häftad bok. Fourth Estate Ltd. 2015. 311 sidor.
Gott skick. Storpocket, 215 x 140 mm. Anteckningar och understrykningar. Språk: engelska/ English. --- From the author of What to Eat and Shopped, a revelatory investigation into what really goes into the food we eat. Even with 25 years experience as a journalist läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780007548330
- Titel
- Swallow this - what the food industry wants you to eat
- Författare
- Blythman, Joanna
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 1 sidor
- Bandtyp
- (pbk.
- Språk
- English
Fourth Estate Ltd 9780007548330 -
Al-Ghazali on the Manners Relating to Eating:...
Häftad bok. Islamic Texts Society. 2:nd Edition uppl. 2015. 79 sidor.
ISBN 9781911141037
Nära nyskick. 233 x 155 mm. Språk: engelska/ English. ----
Al-Ghazali on the Manners Relating to Eating is the eleventh chapter of The Revival of the Religious Sciences which is widely regarded as the greatest work of Muslim spirituality. This volume begins th läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIslamic Texts Society 2:nd Edition 9781911141037 -
Mycket mat, men lite måltider : en studie av...
Häftad bok. Lund dissertations in sociology 84. 2019. 300 sidor.
Mycket gott skick. 240 x 160 mm. Enstaka överstrykningar med märkpenna samt anteckningar. ---- En doktorsavhandling. Många människor tillbringar en stor del av dygnet på en arbetsplats, vilket innebär att det är en plats och en tid inte bara för arbete utan också för läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172672854
- Titel
- Mycket mat, men lite måltider : en studie av arbetsplatsen som måltidsarena
- Författare
- Nyberg, Maria - Lunds universitet. Sociologiska institutionen
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Lund dissertations in sociology 84 9172672854 -
The Abel & Cole Cookbook: Easy, Seasonal, Org...
Häftad bok. HarperCollins. 2006. 218 sidor.
ISBN 9780007277940
Mycket gott skick. 245 x 190 mm. Språk: engelska/ English. ---- Previously published as Cooking Outside the Box, this collection provides mouthwatering excuses for eating glorious food exactly when it comes into its best, with inspiring yet unfussy dishes that let simpl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHarperCollins 9780007277940 -
Den lilla gröna : konsumentens nyckel till E-...
Häftad bok. Linda Sahlin. 1 uppl. 2008. 79 sidor.
Mycket gott skick. 149 x 209 mm. ---- Det finns 316 tillsatser som är tillåtna i vår mat. För att få koll på vilka dessa är finns en E-nummernyckel som konsumenter kan ladda ned från bland annat Livsmedelsverkets hemsida. Men vad säger den egentligen? Inte mycket, om läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163339127
- Titel
- Den lilla gröna : konsumentens nyckel till E-nummernyckeln
- Författare
- Linda Sahlin
- Förlag
- Linda Sahlin
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 79 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 149 x 209 mm Ryggbredd 4 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns 316 tillsatser som är tillåtna i vår mat. För att få koll på vilka dessa är finns en E-nummernyckel som konsumenter kan ladda ned från bland annat Livsmedelsverkets hemsida. Men vad säger den egentligen? Inte mycket, om man frågar den vanlige konsumenten. Att få veta vad ett ämne heter hjälper föga då det krävs en magisterexamen enbart för att kunna uttala vissa av de namn som en del tillsatser tilldelats. Att det faktiskt ofta går att utläsa hur ett ämne är uppbyggt genom att se dettas namn vet bara de personer som antingen kommer ihåg något från högstadiets kemilektioner eller, som i mitt fall, valt att fördjupa sig inom detta område lite senare i livet.
För att underlätta för den vanlige konsumenten att förstå vad tillsatser är, hur de framställs och är uppbyggda, med mera. Samt för att försöka ge ett svar på frågan varför dessa så omdebatterade ämnen används i våra livsmedel, har jag i denna skrift sammanställt mer detaljerad information om 100 tillsatser. Som bonus har jag också med ett tiotal ämnen som i praktiken används som tillsatser, men som av olika anledningar inte betraktas som detta inom EU och därför inte heller har något E-nummer. Boken är objektivt skriven och det står varje läsare fritt att själv bilda sin åsikt runt varje ämnes nödvändighet.
Tanken med boken är att det ska vara lätt att söka fram den tillsats man vill läsa mer om. Därför finns två register längst fram. Ett där det går att leta fram rätt sida med hjälp av E-numret, och i det andra möjliggörs sökandet med hjälp av tillsatsernas namn.
Jag som har skrivit boken heter Linda Sahlin och studerar till legitimerad Dietist vid Uppsala Universitet. Parallellt med mina studier driver jag Matbloggen åt Dalarnas Tidningar, samt föreläser om tillsatser, kost och hälsa. Mina fördjupade kunskaper om bland annat tillsatser har jag erhållit, självklart genom mina studier, men framförallt under det sommarprojekt jag drog igång och genomförde sommaren 2008. Projektet gick ut på att leva totalt tillsatsfritt med hela min familj bestående av man och tre små barn, i tre månader. Dels för att se om det var möjligt, men också för att lära mig mer om de substanser som används i våra livsmedel. Learning by doing är en metod som fungerar perfekt för mig och nu vill jag dela med mig till alla intresserade av vad jag lärt mig om det som så många har en bestämd uppfattning om. Tillsatser. Bara ordet får många att ta ställning. För eller emot. Men är det verkligen så enkelt?
Linda Sahlin 1 9789163339127 -
British Seasonal Food
Inbunden bok. Quadrille Publishing Ltd. 2008. 240 sidor.
ISBN 9781844006229
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 217 x 273 mm. Bortsett från en minimal materialförlust högst upp på skyddsomslagets rygg, en fläck på framsidan (se bild) och en liten fettfläck på ett uppslag, är boken i mycket fint skick. Rikt illustrerad. Språk: engelska/ English. ----- "This bo läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKQuadrille Publishing Ltd 9781844006229 -
Livsmedelsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2007. 395 sidor.
Mycket gott skick. 245 x 170 mm. Ett 1,5 cm långt jack på omslagets rygg, för övrigt nära nyskick. ----- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144043463
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Lena Jonsson - Ingela Marklinder - Margaretha Nydahl - Annica Nylander
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 395 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser.
I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara.
Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp.
Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.
Studentlitteratur AB 1 9789144043463 -
Restaurangliv
Inbunden bok. Sellin & Partner. 1997. 272 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 245 x 170 mm. Anteckningar och understrykningar. Veck på skyddsomslaget. F.ö. fin. ----- I denna bok skriver Mats Gellerfelt om restaurangen som kärnan i det sociala livet, om restaurangliv förr och nu, om krogen som nöjeslokal och berömda måltid läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170551888
- Titel
- Restaurangliv
- Författare
- Mats Gellerfelt
- Förlag
- Sellin & Partner
- Utgivningsår
- 1997
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 795 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna bok skriver Mats Gellerfelt om restaurangen som kärnan i det sociala livet, om restaurangliv förr och nu, om krogen som nöjeslokal och om berömda måltider från litteraturen.
Restauranglivet i Sverige har de senaste åren fått en närmast kontinental prägel. Det har blivit lätt och opretentiöst att gå ut och äta. Mat och dryck från världens alla hörn finns på matsedlarna: klassiskt franskt samsas med cross over. Unga svenska kockar skördar lagrar i internationella prestigetävlingar. En rad krögare och kroggäster kommer också till tals.
Faktauppgifter och tabeller om restaurangen som en del av närings- och samhällslivet kompletterar texten.
Sellin & Partner 9789170551888 -
The Egoli Recipe Book (Masterpieces of the Ra...
Inbunden bok. Actua Press. 1995. 201 sidor.
ISBN 9781868152346
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 285 x 213 mm. Rikt illustrerad. Språk: Engelska/ English. ----- The Egoli Recipe Book is designed to light a fire under the pot of gold at the end of the rainbow. Since our cuisine is harvested from the favorite folk d läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKActua Press 9781868152346 -
God mat : utförliga recept med förklaringar
Inbunden bok. Stockholm : Fischer. 1995. 231 sidor.
Nära nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 210 x 135 mm.
"Heder åt Haqvin (...) Just nu läser jag Haqvin Carlheim-Gyllensköds utmärkta Konsten att laga mat från 1957. Kanske är han den allra första molekyläre gastronomen. Hans metoder att är banbrytande, bland an läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170547522
- Titel
- God mat : utförliga recept med förklaringar
- Författare
- Gyllensköld, Haqvin
- Förlag
- Stockholm : Fischer
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fischer 9789170547522 -
Good Bread Is Back. A contemporary history of...
Inbunden bok. Duke University Press. 2006. 368 sidor.
ISBN 9780822338338
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. 240 x 160 mm. Enstaka understrykningar. Översatt från franska av Catherine Porter. 16 sidor med färgfoton utöver det angivna sidantalet. Språk: engelska/ English. ------ In Good Bread Is Back, historian and leading Fre läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDuke University Press 9780822338338 -
Gustava Björklunds kokbok för husmödrar
Inbunden bok. 13 uppl. 1893. 512 sidor.
Hyggligt skick. 215 x 145 mm. Slitet och skadat klotband. (se bild). Bortsett från titelsidan är inlagan i stort sett hel och har inte släppt från pärmen. Enstaka anteckningar. Den 13:e tillökade och förbättrade upplagan, med 106 gravyrer.
Gustava Björklund ( 1794 – 18 läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK13 -
24 timmar receptbok
Inbunden bok. Watz Book. 2012. 294 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade flexband, 270 x 205 mm. ------
24 Timmar Receptbok är en smal, kompromisslös och väldigt vacker kokbok. Det är Johan Jureskogs kärleksförklaring till köket och livet som kock.
Jureskog är en av Sveriges mest uppskattade ko läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198003703
- Titel
- 24 timmar receptbok
- Författare
- Jureskog, Johan
- Förlag
- Watz Book
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 294 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1110 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Jureskog, Johan
Watz Book 9789198003703 -
A Delicious Life: New Food Entrepreneurs
Inbunden bok. Gestalten. 2013. 240 sidor.
ISBN 9783899554670
Nära nyskick. Förlagets dekorerade band, 265 x 214 mm. Rikt illustrerad. Språk: engelska/ English. ---- Whether they are cooking, baking, brewing, making chocolate, or rescuing heirloom varieties of apples, young creatives are increasingly turning their love of qua läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGestalten 9783899554670 -
Vilt & Fisk : Kokboken
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1999. 192 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 240 x 260 mm. ------ Inte bara en kokbok! Författarna går art för art igenom hur man jagar och fiskar och hur bytet sedan lämpligast hanteras. Dessutom mängder av recept skrivna av några av Skandinaviens bäst läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151836467
- Titel
- Vilt & Fisk : Kokboken
- Författare
- Göran Cederberg - Sten Christoffersson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 240 x 260 mm
- Vikt
- 1158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte bara en kokbok! Författarna går art för art igenom hur man jagar och fiskar och hur bytet sedan lämpligast hanteras. Dessutom mängder av recept skrivna av några av Skandinaviens bästa kockar!
Prisma 2 9151836467 -
Word of mouth - what we talk about when we ta...
Inbunden bok. University of California Press. 2014. 270 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. 210 x 158 mm. Enstaka anteckningar/ understrykningar. Språk: engelska/ English. ------- Today, more than ever, talking about food improves the eating of it. Priscilla Parkhurst Ferguson argues that conversation can even trump consumption. Where läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780520273924
- Titel
- Word of mouth - what we talk about when we talk about food
- Författare
- Ferguson, Priscilla Parkhurst
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Cloth : alk. paper
- Språk
- English
University of California Press 9780520273924 -
Feast: Why Humans Share Food
Häftad bok. Oxford University Press; Illustrated edition. 2008. 363 sidor.
ISBN 9780199533527
Gott skick. 234 x 155 mm. Ett stort antal anteckningar och understrykningar. Språk: engelska/ English. ---- The family dinner, the client luncheon, the holiday spread--the idea of people coming together for a meal seems the most natural thing in the world. But läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOxford University Press; Illustrated edition 9780199533527 -
Den gastronomiska revolutionen
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. 160 x 223 mm. Ett antal anteckningar och understrykningar. F.ö. mkt fin. ----- Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314848
- Titel
- Den gastronomiska revolutionen
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna. Stadsbilden i städerna, kulturlandskapet på landsbygden och familjelivet har påverkats. Hur kunde detta ske? Och hur har det skett? Här beskrivs vad det var som hände och varför. Allt har sin början i restaurangköket.
Håkan Jönsson är docent i etnologi i Lund, men arbetade dessförinnan som utbildad kock under tio år i restaurangbranschen i olika typer av kök. För bokens arbete har han återbesökt köken och matsalarna.
Carlsson 1 9789173314848 -
Regional matkultur : terroir i matlandet Sver...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2014. 318 sidor.
Nära nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 161 x 227 mm. ---- Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar om starkare samband än läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173316330
- Titel
- Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige
- Författare
- Ragnar, Martin
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 161 x 227 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar om starkare samband än så om kulturella kopplingar mellan maten och platsen. Att njuta en Kalix löjromssnitt på korntunnbröd på Seskarö, slompannkaka med nävgröt i Forshaga, rabarberpaj i Flen eller äggakaka i på åsbohönsägg och Linderöd äppelfläsk i Hässleholm är unika upplevelser just där. Med berättelserna om kulturen bakom är dessa rätter där upplevelser i samma klass som ett glas champagne i Champagnedistriktet. Regional matkultur är ett sätt att se på mat som passar lika bra på lyxkrogen som på pizzerian runt hörnet. Martin Ragnars bok är ett pionjärverk som prövar otrampade stigar, skriver matforskaren Håkan Jönsson.
Martin Ragnar är forskare och författare med breda kunskaper från lingvistik till processindustri till matkultur. 2013 utgav han boken Svensk ostkultur.
Carlsson 1 9789173316330 -
Great British Cheeses
Inbunden bok. Dorling Kindersley . 2008. 224 sidor.
ISBN 9781405334365
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. 185 x 130 mm. Några understrykningar I bläck de första 25 sidorna, sedan felfri. Språk: engelska/ English. ---- Discover how to choose and enjoy over 300 classic and regional cheeses. From a young and fresh Cornish Yarg to a rich and complex Stilton läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDorling Kindersley 9781405334365 -
Finsmakarens handbok om ost
Inbunden bok. Cargo Int. 2009. 600 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. 147 x 207 mm. Gul linnepärm. Det halvgenomskinliga skyddsomslaget är bucklat och skrynklat (se bild). Boken och inlagan nära nyskick. ----- Ost har en självklar plats i smakernas och dofternas värld, denna bok är också en självklarhet för a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833150869
- Titel
- Finsmakarens handbok om ost
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 207 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Helt enkelt ett måste för alla ost- och vinvänner."
Skaraborgs Allehanda
Finsmakarens handbok om ost fungerar inte bara som en omfattande uppslagsbok och inköpsguide. Boken är också ett kulturhistoriskt dokument och en hyllning till ett traditionsrikt hantverk. I ostarnas värld blandas milda blomdofter, fruktiga och nötiga aromer med intensiva, unikt komplexa dofter och smaker. Inget annat livsmedel kan erbjuda så rika och mångskiftande möjligheter till njutning som ost. I Finsmakarens handbok om ost beskrivs allmänna framställningsmetoder och lokala traditioner, ett urval av kända ostar och okända delikatesser från världens alla hörn. I stort sett alla ostar är idag tillgängliga i ostbutiken samt i några fall via internethandel. Markus Del Monego, världsberömd sommelier, kompletterar ostbeskrivningarna med vin- och dryckestips. Kombinationen av en god ost och ett väl valt vin är en fulländad smakupplevelse! Läs och njut.
Cargo Int. 9783833150869 -
Jell-O: A Biography
Häftad bok. Harcourt Books. 2001. 146 sidor.
ISBN 0756788544
Gott skick. 240 x 202 mm. Enstaka understrykningar. Omslaget lätta hanteringsspår. Språk: engelska/ English. ----- The author of SPAM: A Biography is back again-This time with the definitive biography of an even bigger edible American icon: JELL-0!
Who didn' läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHarcourt Books 0756788544 -
Better Than Homemade: Amazing Food That Chang...
Häftad bok. Quirk Books . 2004. 144 sidor.
ISBN 9781931686426
Nära nyskick. 166 x 196 mm. Språk: engelska/ English. ----- (1)Who put the Minute in Minute Rice? (2)What, exactly, is Spam? (3)And why do Pringles come in a tennis ball can?
Discover the answers to all these questions and more in Better Than Homemade, a freewh läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Quirk Books 9781931686426 -
SWISS CHEESE – Origins, Traditional Cheese Va...
Inbunden bok. Shoppenkochen. 2010. 343 sidor.
ISBN 97830333026162
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 315 x 240 mm. Enstaka understrykningar, f.ö. gott skick. Små nötmärken på skyddsomslaget. Rikt illustrerad. Språk: engelska/ English. -----
"The new, definitive guide to Swiss Cheese In the last few years, the Swiss cheese tradition has been red läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKShoppenkochen. 97830333026162 -
The Surprising Power of Family Meals: How Eat...
Häftad bok. Steerforth Press. 2005. 270 sidor.
ISBN 9781586421137
Gott skick. 215 x 140 mm. Anteckningar och understrykningar. Omslaget lite böjt. Språk: engelska/ English. --- The Surprising Power of Family Meals is the first book to take a complete look at a ritual that was virtually universal a generation ago but has undergo läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSteerforth Press 9781586421137 -
Eating Together: Food, Friendship and Inequal...
Häftad bok. University of Illinois Press. 2013. 246 sidor.
ISBN 9780252079184
Mycket gott skick. Storpocket, 226 x 152 mm. Enstaka understrykning och anteckning, f.ö. nära nyskick. Språk: engelska/ English. ----- An insightful map of the landscape of social meals, Eating Together: Food, Friendship, and Inequality argues that the ways in which Am läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKUniversity of Illinois Press 9780252079184 -
Food and Faith in Christian Culture
Häftad bok. Columbia University Press. 2011. 280 sidor.
ISBN 9780231149976
Mycket gott skick. Storpocket, 227 x 152 mm. Ett antal anteckningar/ understrykningar, f.ö. mkt fin. Språk: engelska/ English. ---- Without a uniform dietary code, Christians around the world used food in strikingly different ways, developing widely divergent practices läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKColumbia University Press 9780231149976
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn