-
Husmansfest - Traditionsrik svensk mat i ny t...
Inbunden bok. Globograf AB. 1998.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Namnteckning.
Här har 8 av Sveriges bästa kockar, alla utsedda till Årets kock, tillsammans med Gastronomiska akademins guldpennevinnare Roland Möllefors och mästerfotografen Björn Lindberg skapat 60 festliga husmansrecept med läc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188524159
- Titel
- Husmansfest : [traditionsrik svensk mat i ny tappning serverad av Föreningen Årets kock]
- Författare
- Möllerfors, Roland - Dahlbom Wettergren, Anders - Lindberg, Björn - Föreningen Årets kock - Sveriges elleverantörer
- Förlag
- Höganäs : Globograf i samarbete med Sveriges elleverantörer och Fören. Årets kock
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Globograf AB 9188524159 -
Till bords med Saltöborna
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2006. 190 sidor.
Nyskick. Dekorerat klotryggband. Årstidsindelad kokbok där recept och kuriosa hämtats från författarens romaner om människorna på Saltön. Exempel på rätter är McFies maskrossallad, Kristinas pannkakslax, doktorns stifado, restaurant Kometens pocherade hälleflundra läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146213611
- Titel
- Till bords med Saltöborna
- Författare
- Lärn, Viveca
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 234 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viveca Lärn tar oss tillbaka till Saltön och låter oss lyfta på locken, sticka näsan i grytorna och kika in i skafferierna hemma hos MacFie, Emily, Sara, Johanna och alla de andra gamla bekanta från romanerna och tv-serien om Saltön. I en aptitlig röra samsas här läckra favoritrecept med kuriosa ur de matglada Saltöbornas liv. Boken, som är årstidsindelad liksom romanerna, är rikt illustrerad med såväl författarens egna marginalteckningar som matbilder av allehanda slag och inspelningsfoton av Carin Mannheimers hyllade tv-serie. Det här är ingen vanlig kokbok: i Till bords med Saltöborna bjuds du in i Viveca Lärns eget kök och får bläddra i hennes privata receptsamling: mycket personlig, lätt galen och ständigt överraskande. Och maten är alltid lika god!
Wahlström & Widstrand 1 9789146213611 -
Varje dag en fest! : händelserik kokbok
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1999.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Dëtta är ju inte precis en kokbok. Det är ett äventyr; en resa genom tiden med kulturhistoriska och kulinariska upplevelser. Upprinnelsen rann upp för ungefär trettio år sedan, när bokens författare och deras familjer firade somni läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146175636
- Titel
- Varje dag en fest! : händelserik kokbok
- Författare
- Meurling, Kim - Åhlin, Per
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9789146175636 -
Stora fisk- och skaldjursboken : från havet t...
Inbunden bok. Parragon. 2006.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Stora fisk & skaldjursboken är en vacker vägledning som kommer att hjälpa dig att tillaga ett fantastiskt urval rätter med en enda gemensam nämnare: basvaran lever i vatten. Här får du tips och goda råd om hur du väljer ut färskas läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407557014
- Titel
- Stora fisk- och skaldjursboken : från havet till bordet
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 279 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1268 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora fisk & skaldjursboken är en vacker vägledning som kommer att hjälpa dig att tillaga ett fantastiskt urval rätter med en enda gemensam nämnare: basvaran lever i vatten. Här får du tips och goda råd om hur du väljer ut färskast möjliga råvaror. Tydliga färgbilder leder dig steg för steg genom förberedelser och tillagning. Boken innehåller 140 olika recept och har även en illustrerad fiskguide som redogör för vanliga och ovanliga arter.
Parragon 9781407557014 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 2001. Inbunden. Dekorerat kartonnage.
Nyskick. Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus l läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579122
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
9100579122 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 2001. Inbunden.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. Gåvotillskrift. Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575054
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
9100575054 -
Matpraktikan - Jämtland och Härjedalen
Inbunden bok. Tiden i samarbete med Matakademien i Jämtland och Härjedalen. 1993.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Något tilltryckta hörn.
Traditionellt matkunnande och genuina råvaror upplever en renässans både i Sverige och i andra länder. Ju mer inflytande från andra matkulturer, ju mer av färdiglagad mat i kyldisken, desto kraftigare blir läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155039650
- Titel
- Matpraktikan : Jämtland och Härjedalen
- Författare
- Tham, Ulla - Weilert, Bengt - Matakademien i Jämtland och Härjedalen
- Förlag
- Stockholm : Tiden [i samarbete med] Matakademien i Jämtland och Härjedalen
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Tiden i samarbete med Matakademien i Jämtland och Härjedalen 9155039650 -
Het Mat - Coola drycker
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329786
- Titel
- Het Mat : coola Drycker
- Författare
- Jamais, Michael
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas
Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.
I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.
Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap
och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.
Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat
och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.
KAPITELRUBRIKER:
Chilepeppar
Vad är chilepeppar?
Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!
Att arbeta med chilepeppar i matlagning
Sinnlig känsla för smaker och dofter
Fräscht, syrligt eller för surt?
Den ljuva sötman
Aptitretande sälta
Bittra erfarenheter
Smakcharmören umami
Känsliga känselsinnen
Med näsa för dofter
Den nyanserade drycken
Bland lättviktare och tungviktare
Fruktighet, brödig malt och annan sötma
Den livgivande syran
Bitter struktur
Förföriska dofter
Vad är det vi äter?
Smakrikedom och tillagningsmetod
De dominerande råvarorna och smakerna
Hetta och eld utan lågor
Krämigt och fett
Ibland blir det lite bråkigt
Coola drycker till maten
Allt smakar inte alltid lika
Balanskonst, kontraster och spegelbilder
Vikten av att smaksätta maten
Smaknyckel
Tio coola drycker till den heta kocken
16 heta rätter, 16 coola drycker
Sex heta tillbehör
Njut fullt ut av drycken
Serveringstemperaturer
Låt vinet andas
Det rätta glaset
Hoppsan, det blev visst lite kvar!
Grenadine 1 9789185329786 -
Tina - Hur du enkelt lagar min allra godaste...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. Inbunden.
Nyskick. En stjärna gör comeback -- med sin största kokbok någonsin!.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243055
- Titel
- Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charmig, lättälskad, en lysande kock – det är Tina! Tösen från Ramlösa, mästerkocken Tina Nordström, är tillbaka med en generös och lustfylld matbibel. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är en bok att bläddra i, laga ur, spilla på och leva med. Glöm alla tråkiga måsten och regler som förstör det roliga med matlagning – i Tinas kök är det högt i tak och aldrig långt till en alternativ lösning, hellre streetsmart (eller ”kökssmart”) än glädjelös perfektionism. För att lyckas krävs varken ett tjusigt kök, obegränsat med tid eller exklusiva råvaror – bara att man vågar släppa sargen. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är 384 sidor bläddervänlig matglädje som gör sig bäst bredvid skärbrädan, kniven och pepparkvarnen på köksbänken, långt från traven med tjusiga coffee table-böcker. Ligger den här kokboken ren och fin på soffborden har jag misslyckats, menar hon. I över tio år har Tina Nordström lagat mat i tv och hennes recept har blivit favoriter vid många svenska köksbord. Nu är hon tillbaka med sin största kokbok hittills där hon får visa upp hela sin repertoar – från kött, fisk, fågel och vegetariska rätter till bröd, kakor och desserter. Tina låter oss glänta på dörren till sitt kök och delar med sig av inte mindre än 234 favoritrecept. Hon ger oss dessutom frikostigt med kocktips och förslag på smarta genvägar. Med enkla metoder ”förvandlar” hon en maträtt till en annan, så att råreceptet på färs enkelt kan bli köttbullar från Sverige, Italien eller Grekland, och fiskfärsen antingen vardagsburgare eller lyxiga queneller, för att ta några exempel. I Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat finns såväl snabba vardagsräddare som lite mer tidskrävande rätter som passar fredagsmyset eller det sociala helghänget: tacos, grillat, tapas och plockmat som för oss samman runt bordet. Här finns rätter från världens alla hörn men också svensk husmanskost och recept baserade på skånska matminnen från Tinas barndom, som klassikern Skånsk äppelkaka. Tina är nu tillbaka i Ramlösa, där allting en gång började. Numera har hon sitt arbetskök i lägenheten där hon växte upp och där är också alla bokens recept provlagade och förevigade av fotografen Charlie Drevstam.
9789174243055 -
Le Cordon Bleu : stora boken om kokkonsten :...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 343 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119711823
- Titel
- Le Cordon Bleu : stora boken om kokkonsten : råd, recept och tillagningsmetoder från världens mes
- Författare
- Jeni Wright - Eric Treuille
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 343 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1703 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119711823 -
Morberg grillar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 108 sidor.
Nyskick. Dekorerat klotryggband.
"Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lå läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241723
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra när han ska "steka upp sjuhundra kilo svamp eller utspisa fyrahundra ungar", annars duger en vanlig klotgrill.I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesancrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: "Gud, vad gott med fil! De där djävla köttbitarna står mig upp i halsen." Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda - men bara för stunden.Ny utgåva i större format och utökad med några fler recept.
Bonnier Fakta 9789174241723 -
Cranks gröna kokbok
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1999. 256 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Ända sedan starten av den första restaurangen på Carnaby Street i London 1961, har Cranks betraktats som pionjärer när det gäller vegetarisk mat. Filosofin var att försöka ändra attityderna till mat och lägga tonvikten på grönsakern läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834870
- Titel
- Cranks gröna kokbok
- Författare
- Nadine Abensur
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1202 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151834870 -
Det japanska köket - ryõri
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 160 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat laminatband.
Sushivågen är över oss! Vem skulle för några år sedan ha kunnat tro att vi numera med glädje äter sushi till lunch, och att japanska restauranger nu snabbt ökar i antal.
Men den japanska maten är så mycket mer än sushi, yakinik läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915183541x
- Titel
- Det japanska köket : ryori
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 0 x 270 mm
- Vikt
- 639 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 915183541x -
Modern fransk husmanskost
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 158 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat klotryggband.
Fransk husmanskost på nytt sätt
Den franska husmanskosten utvecklas och förändras. Klassiska franska rätter presenteras här på nya spännande sätt av den kände franske kocken Yvan Cadiou. Arbetet i köket blir stimulerande och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431664
- Titel
- Modern fransk husmanskost
- Författare
- Cadiou, Yvan
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 274 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 784 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransk husmanskost på nytt sätt
Den franska husmanskosten utvecklas och förändras. Klassiska franska rätter presenteras här på nya spännande sätt av den kände franske kocken Yvan Cadiou. Arbetet i köket blir stimulerande och roligt med hans recept.
I olika delar av Frankrike har det utvecklats regionala kök med egna rätter. Det bästa av detta har bildat en skatt av fransk husmanskost. Ur den har många av världens bästa kockar och restauranger hämtat kunskap och inspiration till rätter och menyer. Yvan Cadiou vill med den här boken föra den franska husmanskosten till en mer modern och hälsosam nivå. Med bra råvaror behöver inte maten krånglas till.
"Mat är livet och maten har gett mig en nyckel till människors hjärtan", säger Yvan Cadiou. "Vi längtar efter den, arbetar och kämpar för att få den. Men matlagning handlar också om att dela. När maten ställs fram på bordet förstår vi varandra bättre."
Redan som sjuåring hemma i Bretagne hade Yvan bestämt sig för att ägna sig mat. Karriären som professionell kock gick snabbt till Paris och Ritz Hotel och vidare längs Medelhavets kust ända ut till Orient Express Hotel i Portugal. Han har gjort tiotalet böcker och teveprogram både hemma i Frankrike och för BBC.
Ica Bokförlag 1 9789153431664 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nära nyskick. Danskt band med invikta flikar.
Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är sna läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355774
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9789127355774 -
K-märkt smak : genuint svenska middagsklassik...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 111 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437987
- Titel
- K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker
- Författare
- Lilla Sällskapet
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga rätter. Råvarorna är relativt billiga, tillagningssätten okomplicerade och smakerna trygga och välbekanta. Ändå hotas många rätter av marginalisering och glöms rentav bort.
Detta vill Lilla Sällskapet nu råda bot på med sin genuina kokbok. Samtliga recept i boken gör anspråk på att vara standard för hur rätten ska tillagas, för den rätta - K-märkta - smaken.
Vår matkultur förändras ständigt. Men förvandlingar och nyheter behöver inte medföra att vi glömmer det gamla. Det traditionella och det nyskapande kan mycket väl existera sida vid sida. I vår svenska husmanskost återfinner vi de smaker som i många generationer varit självklara matfavoriter.
Lilla Sällskapet, som har funnits i olika skepnader sedan 1814, verkar för att vårda och främja den svenska matkulturen. Boken har tagits fram av Anna Bergenström, Monica Hörner, Jens Linder, Christina Möller och Birgitta Sidh, samtliga aktiva eller före detta ledamöter i Lilla Sällskapet.
Ica Bokförlag 1 9789153437987 -
Frukost : morgon, middag, kväll
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Frukost hela dagen!
Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livs njutare. Här hittar du aptitretande rätter som fun gerar när som helst på dygnet!
Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pann kakor, toast - of läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691467
- Titel
- Frukost : morgon, middag, kväll
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 278 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En kokbok för alla frukost- och brunchentusiaster som verkligen inspirerar... Helt enkelt en mångsidig bok där man kan plocka och sätta ihop en egen favoritmeny till morgon, middag eller kväll."
Bibliotekstjänst, Moa Långbergs
Frukost hela dagen!
Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livsnjutare. Här hittar du aptitretande rätter som fungerar när som helst på dygnet!
Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pannkakor, toast - ofta med en inspirerande twist. Men här finns så mycket mer! Spännande och smakrika recept från olika delar av världen som ger dig nya möjligheter att starta dagen på.
Prova Hembakta muffins med ägg Benedict eller Pumpabröd med pekannötter och chokladkross. Här finns rejäla engelska frukostar och mer exotiska, som Vietnamesisk frukostomelett på baguette, Marockanska ägg och Indiska glutenfria crêpes.
Och såklart dryck! Chai latte, Milkshake eller varför inte en Bloody Caesar. Med den här boken kan du lyfta din frukost till en helt ny nivå! Och njuta länge.
Boken innehåller över 60 recept och ett eget kapitel om ägg - hur du knäcker, kokar, förvarar. Frukost följer trenden med mer rustik och stadigare mat som vi bland annat kan se i Edward Bloms Kokkonst för livsnjutare och boken Smör.
Fern Green är bl.a. matstylist och hotellägare. Som kock på restauranger runtom i Europa har hon inspirerats av olika länders smakkombinationer.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174691467 -
Recept till "Man tager vad man haver"
Häftad bok. Bokförlaget Trevi . 1973. 32 sidor.
Mycket gott skick. Trådhäftad.
Bilaga till "Man tager vad man haver, Jan-Öjvind Swahn berättar om Cajsa Warg och serverar ur gamla grytor" utgiven av Bra Böcker.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Trevi -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Husman : alla de klassiska rätterna (och någr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 175 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Diskret fläckad på framsidan. Troligen av lim från prislapp.
De flesta har någon form av relation till svensk husmanskost. Men hur många kan laga till en riktigt god kokt kalv med dill, en perfekt kalops eller ärter med fläsk? Ell läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145863
- Titel
- Husman : alla de klassiska rätterna (och några bortglömda)
- Författare
- Ekengren, Stefan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets Best Chef Book 2016 i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!
"Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner."
Allt om Mat
De flesta har någon form av relation till svensk husmanskost. Men hur många kan laga till en riktigt god kokt kalv med dill, en perfekt kalops eller ärter med fläsk? Eller en god hederlig köttsoppa med klimp – allmogemat på stjärnnivå som slår vilken asieninfluerad fusionrätt som helst.
Under hela kockkarriären har svensk husman haft en framträdande plats för Stefan Ekengren. Nu har han samlat ett 60-tal favoriter som kåldolmar, stekt strömming, oxbringa, fläsk med löksås, ängamat och hembakt ostkaka med lättvispad grädde och sylt. Boken inspirerar till att bjuda på husman inte bara till vardags. Rätt tillagad är till exempel lapskojs uppe på nobelbankettnivå. För att inte tala om laxpudding! Gasen i botten på motorvägen, men ändå långsam cruising på en ensam landsväg. Allt på en gång, både len och fin men med tryck i smaken.
Alla recept finns angivna till både 4 och 10 personer och inleds med en berättelse och tillagningstips för att lyckas. Till de flesta rätter finns också förslag på hur du höjer dem ett snäpp och tar dem vidare på ett otraditionellt sätt. Toast Pelle Janzon kan till exempel göras på tunna skivor lax, innan du monterar din kålpudding kan du röka kålen i röklåda för att få mild röksmak, servera laxpuddingen med fänkålscrudité och kalopsen med mormorskokta morötter gafflade med smör.
Stefan Ekengren är köksmästare på Görvälns Slott i Järfälla utanför Stockholm. Han är också krönikör i Gourmet. Stefans mission för husmanskost har pågått länge och på bloggen Kökstugg blandar han husmanskost med modern mat inspirerad av äldre tekniker. Epitetet Världens äldsta kock kommer av bloggens alla oändliga historier om mat. Med sin genuina kunskap om svensk husmanskost hoppas Stefan kunna inspirera till att det lagas och bjuds på husmanskost lite oftare i hemmen.
"Jag tycker att den här boken är jättefin, jag tänker att den funkar ju väldigt bra"
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
"En perfekt bok att ta till när middagsfantasin tryter - eller ge bort till ett nysatt bo."
Lantliv
"Stefan Ekengren tar svensk husmanskost på blodigt allvar - fast med genial humor i texterna."
Buffé
"Här hittar du ett 60-tal olika rätter, som kåldolmar, stekt strömming, pyttipanna, ängamat och hembakad ostkaka med grädde och sylt - mums!"
Matmagasinet
"Med Husman så har Stefan Ekengren hittat helt rätt. I stället för att göra som så många andra och blicka ut över världen så har Ekengren grävt på stället och hittat husman. Och även om det "bara" är husman så förundras man ju över hur jäkla gott det är varje gång man äter det."
Johan Engman, Umeå tidning
"Förorden ger en kul bakgrund till maten och bjuder på igenkänning."
Allt om Vin
Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner.
Allt om Mat
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145863 -
Matglädje hela livet -Att njuta av mat på äld...
Inbunden bok.
Gott skick. Norstedts. 2011. Dekorerat klotryggband. Övertejpad gåvotillskrift. Några hundöron.
Mannerström serverar oss sina bästa klassiska husmansrätter, aperitifer, helgmåltider, desserter och mellanmål. Den här boken är en inspirationsbok för dig som lagar ma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113037066
- Titel
- Matglädje hela livet : att njuta av mat på äldre dar
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 292 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1042 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mannerström serverar oss sina bästa klassiska husmansrätter, aperitifer, helgmåltider, desserter och mellanmål. Den här boken är en inspirationsbok för dig som lagar mat till äldre, men den är lika mycket en bok för alla som gillar vällagad och omväxlande mat.
Att äta bra och omväxlande mat är viktigt hela livet, inte minst när vi blir äldre. Sjukdomar och åldrande gör oss sårbara, och då gäller det att vi får i oss mat vi gillar och som ger oss energi.
Äldre kan ibland tappa matlusten av olika anledningar, och då får man inte i sig den näring och energi som kroppen behöver. Ett sätt att förebygga det är att äta små portioner oftare, det vill säga äta mellanmål eller kanske ta en aperitif före maten. Ett annat sätt att få i sig mer energi är att äta dessert efter maten.
I inledningen berättas om hur viktigt det är att få äta i lugn och ro, i en sympatisk miljö utan stress, att maten doftar inbjudande och ser god ut. Miljön runt maten, både den sociala betydelsen och det rent praktiska - som till exempel en vacker dukning - påverkar vår aptit och lust att äta.
Mannerström ger oss med sin uppriktiga kärlek till vällagad mat sina bästa husmansrätter till vardag och helg, desserter, mellanmål och aperitifer. Allt som behövs för att reta våra smaklökar och sinnen till att äta med god aptit.
Här ingår delar från Mannerströms tidigare utgivning tillsammans med nya, härliga recept och inspiration.
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Kantinmåltider med motiveringen: Laga, äta och smaka med omsorg höjer livskvaliteten. Mästerkocken Leif Mannerström låter äldre äta gott. Njutning skapas av smak- och luktsinnet, därför är de äldres mat så viktig.
9789113037066 -
En matresa genom Göteborgs stadsdelar
Inbunden bok. Göteborgslokaler. 1998. Inbunden. Dekorerat kartonnage.
Nära nyskick. I Gunnared möts dofter från jordens alla hörn; I Lärjedalen är det orientaliskt som gäller på Konsum; Förr var det jakt och fiske som gällde i Bergsjön, nu är det bad och viskvällar; Natursköna Härlanda varvar husmanskost och pizza; Himmelskt goda glassa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Roten till det goda : Rätter med rotsaker
Inbunden bok. ICA bokförlag. 2008. Inbunden. Dekorerat kartonnage.
Nära nyskick. Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut! Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, eft läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
9789153428848 -
Bo Hagströms kokbok - Från mormor till medelh...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiratio läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153433910 -
Matkonst : läckergommens vägvisare till en su...
Inbunden bok. Tigillum. 2005.
Gott skick. Dekorerat kartonnage. Signerad av författaren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163170809
- Titel
- Matkonst : läckergommens vägvisare till en sund husmanskost
- Författare
- Beghello, Luciano - Beghello, Veronica
- Förlag
- Karlstad : Tigillum
- Språk
- Svenska
Tigillum 9163170809 -
Den nordiska dieten : smal och frisk med sven...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 143 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Världen har plötsligt fått upp ögonen för att den nordiska kosten är minst lika näringsrik, hälsosam och välsmakande som den mer kända medelhavskosten. Den nordiska dieten baseras på lokalproducerade säsongsråvaror och har visat s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241815
- Titel
- Den nordiska dieten : smal och frisk med svensk husmanskost
- Författare
- Hahnemann, Trina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 208 x 260 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen har plötsligt fått upp ögonen för att den nordiska kosten är minst lika näringsrik, hälsosam och välsmakande som den mer kända medelhavskosten. Den nordiska dieten baseras på lokalproducerade säsongsråvaror och har visat sig effektiv för viktnedgång och förbättrad hälsa.I den här boken får vi lära oss att balansera intaget av protein, kolhydrater och nyttiga fetter. Det handlar om den traditionella kosten i Nordeuropa, med betoning på olika spannmål, bär, grönsaker, fisk, fågel och vilt.Det här är en banbrytande bok där Trina Hahnemann, med stor erfarenhet av skandinavisk matlagning, bjuder på en kort och koncis guide till den nordiska dieten – dess uppbyggnad, ingredienser och grundfilosofi, liksom 75 varierade recept på alltifrån lätta luncher och rejäla middagar till desserter och matbröd. Några exempel på de goda och smakrika rätterna i boken är Vårsallad med dinkelpasta och kirskålspesto, Rödbetsbiffar med kornsallad, Stekt makrill med rabarber och spetskål, Stekt strömming med rödbetor och pepparrotssås, Dragonkyckling med jordärtskockor och grönkålssallad samt Hallon- och limesorbet.Som läsare får man lära sig hur man tar den nordiska dieten till sig och hur man kan göra för att gå ner i vikt och få en bättre hälsa. Boken innehåller också mängder av information om säsongen för olika ingredienser liksom deras näringsinnehåll.Förord av Viola Adamsson, som leder den uppmärksammade studien Nordiet, om nordisk kost och hjärthälsa vid Uppsala universitet.
Bonnier Fakta 9789174241815 -
Fem asiatiska kök : vardagsmat från Kina, Kor...
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 191 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band med invikta flikar.
Fem svenska familjer med rötter i Asien delar generöst med sig av sina bästa recept vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla matlagningen. Det är recept med genuina smaker anpassade efter svenska förhållanden läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127116665
- Titel
- Fem asiatiska kök : vardagsmat från Kina, Korea, Japan, Vietnam och Thailand
- Författare
- Yukiko Duke
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 163 x 212 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem svenska familjer med rötter i Asien delar generöst med sig av sina bästa recept vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla matlagningen. Det är recept med genuina smaker anpassade efter svenska förhållanden.
Klassiska koreanska husmanskosträtter som bibimbap och bulgogi samsas med kinesisk mapu tofu, japansk sukiyaki, vietnamesiska vårrullar och thailändsk tom yam-soppa. De flesta av recepten är mycket enkla att laga till och tar ofta inte mer än 1520 minuter. Familjernas personliga erfarenheter inspirerar och lär ut typiska grundsmaksättningar, förmedlar kökskultur och praktiska tips kring dukning och vett och etikett i Asien. En skafferidel med vanligt förekommande ingredienser för varje kök finns naturligtvis också med här. Med dessa kunskaper som grund kan varje matlagare sedan göra sitt eget crossoverkök.
Natur & Kultur 1 9789127116665 -
Franskt kök för alla - 500 originalrecept
Häftad bok. Prisma Magnum. 1984.
Gott skick. En källa till förnyelse och variation som lär ut fransk matkultur.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151817462
- Titel
- Franskt kök för alla
- Författare
- Pellaprat, Henri-Paul - Björkegård, Anders
- Förlag
- Stockholm : Prisma
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Prisma Magnum 9151817462 -
Cranks snabba gröna
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 192 sidor.
Gott skick. Dekorerat kartonnage. Har stått i fuktig miljö.
Över 100 recept på spännande vegetarisk mat som tar högst en halvtimme att tillaga. Inspirationen har bl a hämtats från Marocko, Asien och länderna runt Medelhavet. Här finns smala recept på luncher och k läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127353695
- Titel
- Cranks snabba gröna
- Författare
- Nadine Abensur
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Över 100 recept på spännande vegetarisk mat som tar högst en halvtimme att tillaga. Inspirationen har bl a hämtats från Marocko, Asien och länderna runt Medelhavet. Här finns smala recept på luncher och kvällsmat och mer exklusiva middagar i goda vänners sällskap. Vad sägs t ex om paj på squash och pinjenötter, thailändsk grön curry med morötter och timjan eller färsk spenat, brynt mango, sesamfrön och grillad tofu? Denna färgstarka kokbok innehåller mängder av lockande, välsmakande och exotiska läckerheter. Recepten är enkla att följa och bilderna lockar till egna kulinariska försök. Ingredienserna är i första hand färska grönsaker och basvaror som ris och pasta, men snabba genvägar som fryst smördeg och frysta ärter används också. Boken riktar sig bl a till hälsohem, sjukhem, sjukhuskök, skolkök, restaurangkök. Och framför allt till redan övertygade vegetarianer och den ökande skara som funderar på att bli det blandkostare och alla som lockas av det vegetariska köket men känner tveksamhet för att maten är för komplicerad och tar för lång tid att laga. Översättning Margareta Eklöf
Natur & Kultur 1 9789127353695 -
Alla tiders thailändskt - Läckert och lättlag...
Parragon Book 2005. Inbunden med skyddsomslag, 256 sidor, 800 gram.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Soppor, plockmat & förätter, fisk & skaldjur, kött & fågel, ris & nudlar, grönsaker & sallader, desserter & drinkar. Över 170 recept. Kockens tips och receptvariationer. Lätta instruktioner steg för steg. Förförisk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1405444738
- Titel
- Alla tiders thailändskt
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 207 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 802 g
- Språk
- Svenska
1405444738
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn