-
100 bouteilles extraordinaires de la plus bel...
Inbunden bok. Glénat. 210.
ISBN 9782723473002
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsband, 4o, med helt skyddsomslag. Mycket fint ex. Fransk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGlénat 9782723473002 -
Stora boken om öl
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 192 sidor.
Nyskick. Förlagsband, 4o. Ny bok - restupplaga. Flera ex finns.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100572914
- Titel
- Stora boken om öl
- Författare
- Jackson, Michael
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 288 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1136 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med hjälp av mer än 450 klassiska ölsorter, läckert fotograferade i glas och flaska, får vi veta allt om denna vår mest omtyckta dryck. Hur man brygger, varför smaken skiljer sig från en sort till en annan och vad benämningar som lager, lambik och körsbärsöl står för. Garanterat en bok man blir törstig av att läsa.¿Ett vet jag om öl. Det är gott att dricka. Resten står att läsa i Stora boken om öl.¿Clas Svahn, Dagens Nyheter
Albert Bonniers Förlag 9789100572914 -
Matresor i Europa
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 152 sidor.
Nyskick. Restupplaga, ny bok. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433897
- Titel
- Matresor i Europa
- Författare
- Ulla Ohlsson - Hans-Ove Ohlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 274 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 732 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med köket fyllt av resminnen
Maten är för många en viktig del av resan. Ofta får man också några favoriter som man gärna skulle vilja laga själv hemma. Här har du chansen att prova på ett urval rätter från flera utländska kök. Lyft på locket och känn hur doften av Italien, Frankrike eller andra länder sprider sig i köket. Ät, njut och minns! Och dröm om nya resmål.
Matresor i Europa är en bok som tar dig med på en resa i smakernas och dofternas spår. Resorna går främst till Medelhavets länder, som Italien, Frankrike, Spanien och Grekland, men också till mera närliggande länder, som Danmark. Inspirationen till maten och recepten
är hämtad från författarnas resor, men allt är tillagat i Sverige med svenska råvaror. Rätterna är lättlagade för att alla ska kunna njuta av dem. Boken skildrar författarnas personliga matminnen, men många kommer att känna igen sig.
Matresor i Europa innehåller ett 70-tal recept hämtade från nio intressanta resmål från Skagen i norr till Madeira i söder. Alla rätter visas på vackra färgbilder. Dessutom finns ett 100-tal lockande miljöbilder från resmålen med som komplement till reseskildringarna
Ica Bokförlag 1 9789153433897 -
Laga thailändskt!
Inbunden bok. Berghs. 1 uppl. 2000. 95 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband, stor 8o. Fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150214116
- Titel
- Laga thailändskt!
- Författare
- Hanne Holm
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 227 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 559 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9789150214116 -
10 tekniker 100 recept
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 160 sidor.
Nyskick. Förlagets pappband, 4o. Ny bok - flera ex finns. Presentbok. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437376
- Titel
- 10 tekniker 100 recept
- Författare
- Norén, Nils
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 764 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken lär stjärnkocken Nils Norén ut allt du behöver veta för att jobba som ett proffs i ditt eget kök. Här förklaras våra vanligaste matlagningstekniker och följs upp med inspirerande recept. Matlagning är både en konst och ett hantverk. Utan att krångla till det förklarar Nils Norén ända ner på molekylnivå vad som händer när kött bräseras, deg jäser och lök karamelliseras. Praktiska tips varvas med mer komplicerade grepp och i varje kapitel finns ett antal recept.
Ica Bokförlag 1 9789153437376 -
Smårutiga kokboken
Inbunden bok. Ica/Bokia. 2005.
ISBN 9789153423317
Mycket gott skick. Förlagsband, stor 8o. Helt och rent ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca/Bokia 9789153423317 -
Barnens kokbok
Inbunden bok. Almqvist iksell Förlag. 1970.
Gott skick. Förlagets pappband, 8o. Namnteckning, bruksspår på omslag, ett hörn har fått sig en liten tjolablängare, men annars gott ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlmqvist iksell Förlag -
Kokbok för husmödrar
Inbunden bok. 10 uppl. 1875.
Gott skick. Samtida slitet skinnryggsband, reva bakre pärm, ryggskinnet delvis löst. Detta är 10e tillökade upplagan. Boken har använts flitigt. Båda pärmarnas insidor har inklistrade tidningsartiklar, några anteckningar, namn. Inga anteckningar i texten vad jag kan läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK10 -
Kokbok för husmödrar
Inbunden bok. 15 uppl. 1886.
Gott skick. Mycket slitet skinnryggsband med revor rygghuvud. Inlagan med genomgående fuktfläck upptill. Ingen textförlust. Med 33 svartvita illustrationer i texten. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK15 -
Cranks snabba gröna
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagsband, 4o, med helt skyddsomslag. Tippexat namn försättsblad. Inlagan mycket fin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127353695
- Titel
- Cranks snabba gröna
- Författare
- Nadine Abensur
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Över 100 recept på spännande vegetarisk mat som tar högst en halvtimme att tillaga. Inspirationen har bl a hämtats från Marocko, Asien och länderna runt Medelhavet. Här finns smala recept på luncher och kvällsmat och mer exklusiva middagar i goda vänners sällskap. Vad sägs t ex om paj på squash och pinjenötter, thailändsk grön curry med morötter och timjan eller färsk spenat, brynt mango, sesamfrön och grillad tofu? Denna färgstarka kokbok innehåller mängder av lockande, välsmakande och exotiska läckerheter. Recepten är enkla att följa och bilderna lockar till egna kulinariska försök. Ingredienserna är i första hand färska grönsaker och basvaror som ris och pasta, men snabba genvägar som fryst smördeg och frysta ärter används också. Boken riktar sig bl a till hälsohem, sjukhem, sjukhuskök, skolkök, restaurangkök. Och framför allt till redan övertygade vegetarianer och den ökande skara som funderar på att bli det blandkostare och alla som lockas av det vegetariska köket men känner tveksamhet för att maten är för komplicerad och tar för lång tid att laga. Översättning Margareta Eklöf
Natur & Kultur 1 9789127353695 -
Bonniers stora bok om whisky : scoth, bourbon...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 288 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband, 4o. Helt och rent ex. Se också våra övriga böcker - samma frakt oavsett antal böcker du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100106850
- Titel
- Bonniers stora bok om whisky : scoth, bourbon, whiskey
- Författare
- Jackson, Michael
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för whisky, och då kanske framför allt single malt, har aldrig varit så stort som i dag. Whiskyfestivaler och provsmakningar anordnas på åtskilliga håll, och de flesta destillerier har öppet för allmänheten. I Bonniers stora bok om whisky redogör världens främste whiskyskribent Michael Jackson och hans medarbetare in i minsta detalj för hur whisky framställs, hur de olika sorterna får sin speciella karaktär och smak - av torvrök, ljung, havsvatten, alger, träet i faten, klimatet och mycket mera. Vi får följa med och besöka destillerier världen över, från Tennessee till Tokyo, men framför allt naturligtvis i Skottland, whiskyns hemland. Den som vill veta hur en viss whisky smakar kan vända sig till just det märkets smakguide och läsa sig till Michael Jacksons uppfattning. Bokens sista del handlar om konsten att njuta av whisky, inte bara före eller efter middagen utan även till maten ¬- och i den. Och naturligtvis serveras det ett antal drinkrecept.
Albert Bonniers Förlag 9789100106850 -
Nyfångat : recept på fisk & skaldjur och anna...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 160 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband, 4o. Helt och rent ex!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429753
- Titel
- Nyfångat : recept på fisk & skaldjur och annat värt att veta om havets läckerheter
- Författare
- Liselotte Forslin - Martin Gustafsson - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 906 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nyfångat är skriven av ett antal fiskentusiaster och kommmer att ha en given plats hos alla som älskar fisk och skaldjur!
Det här är boken för dig som tycker det är svårt att tillaga fisk och som saknar lättlagade recept med fisk och skaldjur!
Boken inleds med en liten fiskskola som berättar hur länge fisken ska koka, steka osv.
Därefter presenteras de olika fisk-och skaldjurssorterna med vackra akvareller.
Boken innehåller över 100 recept på fisk-skaldjursrätter för både fest och vardag.
Boken har en matnyttig faktadel där du får reda på vilka fiskar du kan frossa i och vilka du bör äta med måtta. Hur du bör förvara fisk och skaldjur. Vad man bör titta på för att avgöra om fisken är färsk. Givetvis också ett avsnitt om näringsinnehåll, hur man rensar och filéar fisk och hur man hanterar ostron, krabba, musslor, räkor och hummer.
Nyfångat är fylld av härliga bilder på havsmiljöer och fiskrätter som nästan får det att lukta hav och tång.
Även om du i Nyfångat finner det mesta om fisk och skaldjur är de ändå din kärlek till havets läckerheter och till matlagning som avgör hur resultatet blir.
Här finns recept till Förrätter, Varmrätter, Soppor, Skaldjur, Sallader och Kalla rätter, Goda såser och röror.
Ica Bokförlag 1 9789153429753 -
Blå kokboken
Inbunden bok. Benzer Publishing. 2017. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsband, 4o. Fint ex, helt och rent.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186455453
- Titel
- Blå kokboken
- Författare
- Benson, Anna
- Förlag
- Benzer Publishing
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Blå kokboken är uppföljaren till succéböckerna Rosa kokboken I och II som släpptes hösten 2014 respektive 2015 av författaren och konstnären Anna Benson. 100 kr per bok gick till kampen mot cancer. Rosa kokböckerna vann juryns specialpris två år i rad på World Gourmand Awards. De tapetserade dessutom Sverige genom såväl löpsedlar som stortavlor vilket medförde till böckerna hittills har samlat in knappt 1,6 miljon kronor till förmån för Cancerfonden. Nu är målet högre. Denna gång är det Prostatacancerförbundet som är förmånstagare.
Upplägget är detsamma som tidigare. Men med 12 välkända män som delar med sig av sina liv och framförallt sitt möte med cancer. En del berättar för första gången. Det kan vara självupplevt, eller så kan det ha drabbat en vän, förälder eller partner. För att lägga till något mer, något som för det mesta står för det positiva och kärleksfulla i livet, så delar männen också med sig av sitt paradrecept och om sina tankar kring kost och hälsa. Samt hur man delar med sig av något så svårt.
Blå kokboken säljs i begränsad upplaga och först till kvarn gäller. 100 kr per bok går till kampen mot cancer.
1 av 3 får cancer i Sverige idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats. Prostatacancer är Sveriges vanligaste sjukdom och cirka 10 000 män drabbas årligen. Prognosen säger att detta ökar.
Medverkande Blå kokboken: Bert Karlsson, Börje Salming, David Hellenius, Edward Blom, Özz Nûjen, Gabriel Forss, Ingvar Oldsberg, Oscar Zia, Patrik Sjöberg, Per Elofsson, Ralf Edström och Stefan Sauk.
Benzer Publishing 9789186455453 -
Grill : Bonniers stora bok om att grilla
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016.
Nära nyskick. Förlagsband, 4o. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245554
- Titel
- Grill : Bonniers stora bok om att grilla
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 283 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det lätt eller svårt att grilla? Smaken av grillat är fantastisk. Den dova rökigheten är kraftfull, mångtydig och njutbar. Och liksom doften nyklippt gräs, ljuden av badplask och den bländande solen hör grillat ihop med sommaren. Men grillat är kanske mer än så. Det är något urmänskligt Det är bara att se sig om i världen; i snart sagt varje kultur lagar man mat över glöd. Detaljerna varierar, men de där härliga rökbrynta, rostade och ursprungliga smaktonerna är gemensamma. Ingredienserna kan marineras, torrkryddas, rimmas. Man kan rökgrilla rejäla stekar under lock i timmar. Snabbfräsa små spett på några minuter. Pensla med basting eller glaze. Grilla med rökspån och färska örter – eller med vin eller vatten som ångar vid sidan om det glödande kolet.Bokens många recept är hämtade över hela klotet. Koreanska bordsgrillade lövtunna skivor av marmorera entrecote samsas med till sötstark och saftig barbecue-bringa från Texas. Här finns förfinad saffranskyckling från Iran, argentinsk asado, braii från Sydafrika, fransk lammstek samt kebab både från nära och fjärran östern. Dispositionen med alla bitar i varsina kapitel – såser, tillbehör, huvudrätter – ger stor valfrihet. Samtidigt ges många kombinationstips.Är det då lätt eller svårt att grilla? Det beror förstås på. Man kan göra det enkelt och gott eller komplicerat och gott. Bonniers stora grillkokbok täcker in olika kunskapsnivåer. Den vill hjälpa nybörjaren att komma igång och få den erfarna grillaren att söka sig vidare, inspirera och instruera genom att berätta både sakligt och suggestivt. Fakta och aromer ryms sida vid sida. Det är en hjälpreda att återvända till.
Bonnier Fakta 9789174245554 -
Webers läckert på grillen - med smaker från M...
Inbunden bok. 2001.
ISBN 9781840725568
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsband, 4o, med helt och fräscht skyddsomslag. Helt och rent ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781840725568 -
Farm Dining : en ko(k)bok från Wapnö Gård
Inbunden bok. Wapnö. 2015. 207 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband, 4o. Fint ex, helt och rent och fräscht.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163796326
- Titel
- Farm Dining : en ko(k)bok från Wapnö Gård
- Författare
- Ståhl, Anna-Britta
- Förlag
- Wapnö
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 276 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat med hållbar smak
Nu är den här, den efterlängtade utgåvan av Wapnö Gårds egen kokbok. I Farm Dining finns runt 70 recept fördelade över frukost, lunch och middag plus tips på mjölkdrinkar, kärnmjölksfrallor och kvargkaka. Vi öppnar också upp dörren till gården och berättar om vårt kretslopp och våra miljövänliga kor. Du får också följa med på en tur i vårt gårdsmejeri och charkuteri. Farm Dining är den perfekta kokboken för dig som vill veta mer om vårt hållbara jordbruk och lära dig laga mat från grunden. För en sak kan du vara säker på - våra råvaror ger grymt god mat.
Wapnö 9789163796326 -
Grilla med Allt om mat
Inbunden bok. Allt om Mat. 2007. 159 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Helt och rent ex. 222x285 mm. Se också våra övriga böcker - samma frakt oavsett antal böcker du beställer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346772
- Titel
- Grilla med Allt om mat
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Allt om Mat 9789189346772 -
PotatisKokboken - Potatisrecept för alla sinn...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2005. 120 sidor.
Mycket gott skick. Helt och rent ex. Se också våra övriga böcker - samma frakt oavsett antal böcker du beställer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865812
- Titel
- Potatis Kokboken - Potatisrecept för alla sinnen
- Författare
- Walberg, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- POTATIS - EN KNÖL SOM ALLA GILLAR!
Med den här boken får du en gastronomisk guide till något av det svenskaste vi har i våra kök: potatisen! Boken vibrerar av lust och nyfikenhet och visar att det går att laga till enkla, eleganta och läckra rätter av potatis, såväl traditionella säkra kort som nya spännande utmaningar!
Innehåller över 100 underbara potatisrätter där massor av recept passar till olika fisk- och vilträtter. Vackra foton i färg vilket gör denna bok till en fröjd att läsa och använda!
Innehållsförteckning:
Förord
En knölig resa
Välj potatis som du väljer vin
Konsten att koka potatis
Potatisens tio budord
Litet potatislexikon
Från grodd till läcker knöl
Perfekt potatis
och därefter 100 sidor på över 100 potatisrecept som passar till olika slags fisk och kött samt vegetariska alternativ.
Böcker av Anders Walberg:
En flugfiskares resa, 1996
Öringfiske med fluga (red), 2002
En flugfiskares resa, 1996
Potatis Kokboken Potatisrecept för alla sinnen, 2005
Fisk Kokboken Fiskrecept för alla sinnen, 2007
Vilt Kokboken Fiskrecept för alla sinnen, 2007
Bokförlaget Settern 1 9789175865812 -
Fiskkokboken : en kokbok för alla som trivs i...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2007. 120 sidor.
Mycket gott skick. Helt och rent ex! Se också våra övriga böcker - samma frakt oavsett antal böcker du beställer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866093
- Titel
- Fiskkokboken : en kokbok för alla som trivs i köket
- Författare
- Walberg, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många människor tror det är svårt och krångligt att tillaga fisk. Men egentligen är det oerhört enkelt. Det gäller bara att ha några enkla metoder klart för sig sedan går det nästan inte att misslyckas. God fisk är oftast enkel mat. Mycket av världens bästa kokkonst till exempel ugnstekt fisk à la Toscana är en fråga om tre eller fyra ingredienser. Det gäller bara att se till att det är bra och färska ingredienser.
Böcker av Anders Walberg, utgivna av Bokförlaget Settern:
Öringfiske med fluga (red), 2002
En flugfiskares resa, 1996
Potatiskokboken Potatisrecept för alla sinnen, 2005
Vilt Kokboken Viltrecept för alla sinnen, 2007
Fisk Kokboken Fiskrecept för alla sinnen, 2007
Bokförlaget Settern 1 9789175866093 -
Praktisk champinjonodling, jämte Handledning...
Häftad bok. Norstedts. 1915. 76 sidor.
Gott skick. Häftat ex, 8o. Reva ryggfot, vikmärken. Inga namn eller anteckningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts -
34 trestjärniga krogar i Europa
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 352 sidor.
Nyskick. 32.5 x 25.5 cm. 3 cm tjock. 2700 gram.
Helöverdragen/förlagsplastad, med en liten 5 mm tryckskada på bakpärm annars nyskick.
34 trestjärniga krogar i Europa tar dig med på en kulinarisk resa till de restauranger i Frankrike, Spanien och England som rä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100114879
- Titel
- 34 trestjärniga krogar i Europa
- Författare
- Rode Andersen, Thomas
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 34 trestjärniga krogar i Europa tar dig med på en kulinarisk resa till de restauranger i Frankrike, Spanien och England som räknas till världens bästa och som alla har fått tre stjärnor i Guide Rouge från Michelin. Resans mål var att njuta gastronomi på allra högsta nivå och att få uppleva hur branschens skickligaste kökschefer och kockar förvandlar noggrant utvalda råvaror till ultimata smakupplevelser. I underhållande berättelser och fantastiska mat- och miljöbilder tecknas fascinerande porträtt av de exklusiva restaurangerna och deras bästa mat och vin.De flesta av restaurangerna har sina rötter i klassiskt haute cuisine, i några fall moderniserat och förenat med ny teknik och nya smakriktningar. Andra har gått i bräschen för det molekylära eller laboratoriebaserade köket, medan åter andra kombinerar haute cuisine med regionala inslag eller inflytande från andra kontinenters kök. Men det som förenar alla dessa skickliga köksmästare och deras personal är en stor passion för yrket och en intelligens och fingerfärdighet utöver det vanliga. Följ med och utforska den ädla vällusten!
Albert Bonniers Förlag 9789100114879 -
Mellan hjortron och oliver : en värld full av...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 397 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. 2008. 397 sidor. 25 x 18 cm. 4 cm tjock.
1500 gram. Förlagets dekorerade helpappband med dekorerat skyddsomslag.
Tessa Kiros har en spännande släkthistoria. Med en mamma från Finland och en grek-cypriotisk pappa, själv född i London och uppvuxen i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112400
- Titel
- Mellan hjortron och oliver : en värld full av recept
- Författare
- Kiros, Tessa
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 397 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tessa Kiros har en spännande släkthistoria. Med en mamma från Finland och en grek-cypriotisk pappa, själv född i London och uppvuxen i Sydafrika, gift med en italienare och med ryskt blod i ådrorna Förutom det har Tessa Kiros också en stor passion för mat, vackra ting och för att samla vänner och familj runt sitt bord och dela några av livets glädjeämnen mat, dryck och gemenskap. Hon visar, gudomligt vackert illustrerat, att mat är kultur och tradition. Här finns inspirerande recept som airani från Cypern, baklava från Grekland, inlagd sill från Finland, champagnerisotto från Italien och revbensspjäll från Sydaftrika. Tessa Kiros får oss att känna dofter och smaker från hela världen, och hon förmedlar med kärlek de recept hon burit med sig genom livet..Jag har alltid förvarat mina favoritrecept i anteckningsböcker och jag hoppas att du kommer att finna en plats för dem bland dina egna bordsdukar. Varsågod, här är de recept jag älskar. Tessa
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112400 -
Baka glutenfritt med Ulrika Davidsson
Nyskick. 2015. 128 sidor. 24.5 x 20 cm. 615 gr. Förlagsband. NY !!
Baka gott, glutenfritt och hälsosamt med Ulrika!
Välkommen in i Ulrikas bakstuga!
Här får du lära dig hur du blir en hemmabagare som bakar nyttiga och glutenfria alternativ som smakar ljuvli läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245240
- Titel
- Baka glutenfritt med Ulrika
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen in i Ulrikas bakstuga! Här får du lära dig hur du blir en hemmabagare som bakar nyttiga och glutenfria alternativ som smakar ljuvligt. Du kan fortfarande unna dig goda bakverk fastän du undviker gluten som många idag är känsliga för.Förutom över 60 recept med goda bakverk får du, som nybörjare på glutenfri bakning, råd och tips på hur du lyckas med att jäsa degen så att den bli lika fluffig och fin som du är van vid trots att inget vete används. Ulrika använder ett flertal olika hälsosamma alternativ som havremjöl, bovetemjöl, rismjöl, kokosmjöl, mandelmjöl, jyttemjöl och teffmjöl samt fiberhusk istället för vete. Riktigt goda matbröd, baguetter, limpor, tortillas, knäckebröd och pizzor hittar du här och Ulrika bjuder dessutom in till kakkalas med glutenfria tårtor, muffins, småkakor, cheesecake, kladdkakor och andra mjuka kakor som till exempel morotskaka och kardemummakaka – alla fantastiskt goda, och dessutom bakade utan socker!
9789174245240 -
GI & LCHF Deluxe
2012.
Nära nyskick. Förlagets pappband, 8o, med helt och fräscht skyddsomslag. Mycket fint ex.
Du behöver inte säga adjö till biff med bearnaise, pannacotta eller ost och vin. Tvärtom en hållbar och hälsosam livsstil förutsätter att du äter dig mätt och att du äter gott. De läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133051
- Titel
- GI & LCHF Deluxe
- Författare
- Gunilla Eldh
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 765 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du behöver inte säga adjö till biff med bearnaise, pannacotta eller ost och vin. Tvärtom en hållbar och hälsosam livsstil förutsätter att du äter dig mätt och att du äter gott. Den här boken ger dig sex nycklar till ett härligt och lustfyllt matliv: mat ska vara enkel, långsam, rik på rätt fett, färgglad och syrad. Dessutom får den gärna vara syndigt god!
Här hittar du ett sjuttiotal genomarbetade recept för både vardag och fest, för singlar, familjer och bjudningar med få eller många gäster. Inspirationen kommer från Medelhavsköken, asiatisk mat och vårt svenska kök.
"Många vackra bilder och inspirerande recept."
Expressen
Till GI & LCHF Deluxe på Facebook.
9789127133051 -
Arctic Heat Modern Svensk Het Mat
Nära nyskick. Spiralbunden. 1998. 224s. 24x17c. 840g. Nära Nyskick.
Jag har gjort det till min uppgift att smaksätta Sverige med heta kryddor. Jag tror på mat som förenar tradition med framtid och som lånar drag av världens matkulturer. Det betyder inte att jag vill u läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832661
- Titel
- Arctic heat : modern svensk het mat
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska
9789151832661 -
K-Märkt Smak Genuint svenska middagsklassiker...
Inbunden bok.
Nyskick. Förlagets pappband, stor 8o. 555g. NY. Presentbok!
Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, rätta sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de korrekt tillagade, är väl balans läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437987
- Titel
- K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker
- Författare
- Lilla Sällskapet
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga rätter. Råvarorna är relativt billiga, tillagningssätten okomplicerade och smakerna trygga och välbekanta. Ändå hotas många rätter av marginalisering och glöms rentav bort.
Detta vill Lilla Sällskapet nu råda bot på med sin genuina kokbok. Samtliga recept i boken gör anspråk på att vara standard för hur rätten ska tillagas, för den rätta - K-märkta - smaken.
Vår matkultur förändras ständigt. Men förvandlingar och nyheter behöver inte medföra att vi glömmer det gamla. Det traditionella och det nyskapande kan mycket väl existera sida vid sida. I vår svenska husmanskost återfinner vi de smaker som i många generationer varit självklara matfavoriter.
Lilla Sällskapet, som har funnits i olika skepnader sedan 1814, verkar för att vårda och främja den svenska matkulturen. Boken har tagits fram av Anna Bergenström, Monica Hörner, Jens Linder, Christina Möller och Birgitta Sidh, samtliga aktiva eller före detta ledamöter i Lilla Sällskapet.
9789153437987 -
Det goda Afrika Afrikanska Kokboken
ISBN 9172150298
Nära nyskick. Inbunden. 1994. 95s. 30x25c. 780g. Mkt Fint Skick, dock namn på försättsblad. Boken "Det goda Afrika Afrikanska kokboken", tar upp spännande och lättlagade rätter från 37 afrikanska länder. En fint illustrerad receptbok som dessutom är en guldgruva med sp läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9172150298 -
Italy y´today: The beautiful cookbook - Conte...
Inbunden bok. CollinsPublisher. 1997.
ISBN 9780002250535
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagsband, folio (26x36 cm), med helt och fräscht skyddsomslag. Engelska. Fint ex, rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCollinsPublisher 9780002250535 -
Provence : en kulinarisk resa : genuina recep...
Inbunden bok. Bra Böcker. 1997. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagsband, folio (26x36 cm), med helt skyddsomslag. Lite bruksspår men ett fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171333612
- Titel
- Provence : en kulinarisk resa : genuina recept från den franska regionen Provence
- Författare
- Olney, Richard - Gantié, Jacques - Baker, Janice - Janson, Tove - Reiss-Koncar, Diana
- Förlag
- Bra Böcker
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 261 x 363 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 2100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Provence är Frankrikes gyllene hörn, en överdådig studie i mångfald som sträcker sig från alperna till Medelhavet och från Rhône till den italienska gränsen.I forna tider ockuperades Provence av både greker och romare, hit förlades påvemakten under två århundraden och här levde sådana betydelsefulla konstnärer och författare som Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus och Pagnol. Varje historisk spekt har på ett mycket påtagligt sätt präglat provinsen.
Det här är ett distrikt med blommande timjan och väldoftande lavendel, med karmosinröda tomater och soldränkta olivlundar. I Provence dukar man bordet med mångskiftande och utsökta rätter som är gjorda på bästa tänkbara grönsaker, fisk- och skaldjur och kött, som återspeglar ärevördiga traditioner.
Ingen gastronom känner bättre till den här regionen än Richard Olney som ställt samman 220 genuina recept vilka fångar arvet och enkelheten i den provensalska kokkonsten. Här finns rätter som under århundraden kärleksfullt tillretts i de lokala köken; bouillabaisse från Marseilles, Nice-inspirerad gryta, fisksoppa från Bouches-du Rhône, potatisgratäng med vitlök från Vaucluse och päron kokta i rödvin från Var, för att nämna några.
Bra Böcker 9789171333612 -
Anna Maria Zetterstrands Kok- och Hushållsbok...
Inbunden bok. 4 uppl. 1883. 872 sidor.
Gott skick. Bundet i samtida skinnryggsband, 8o. Slitet band, sprucken i främre infästningen. 2 exlibris + namnteckning försättsbladet. Inlagan med smärre fläckar. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK4
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn