-
Nötter - 100 recept med nyttiga nötter
Inbunden bok. Forum. 2005. 143 s. Inbunden.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Hälsning på titelsidan med kulspets.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137127958
- Titel
- Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
- Författare
- Fredin Skoog, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I länderna kring Medelhavet och i Mellanöstern finns en levande tradition att använda nötter och mandlar i maten. Trots att det i Sverige finns en del vilda hasselnötter är det sällan någon som tar hand om dem. Vi köper hem en påse till jul, sitter där och knäcker tills påsen är slut. I januari beklagar vi oss över att hur vi än dammsuger så hittar vi granbarr och nötskal överallt. Det är lite orättvist mot hasselnöten och alla de andra goda nötterna och mandlarna. Det känns som om vi skulle behöva återerövra våra ursprungligaste livsmedel. Och bli som de pigga ekorrarna som skuttar runt friska som nötkärnor. Vi är många som skulle må bättre av enklare kost, men den behöver inte vara mindre god för det. Nötter och mandlar kommer utmärkt till sin rätt i olika krämer och röror som tillbehör i stället för feta såser. Deras knaprighet kan höja intresset för en i sig välsmakande rätt men som kanske har lite för trist konsistens och för tamt tuggmotstånd. För vegetarianer och veganer är nötter av alla de slag en viktig källa till näringsämnen som är väsentliga. Använd hackade eller malda nötter till all mat som ska paneras; byt helt enkelt ut skorpmjöl och mjöl. Pistagenötter ger extra vacker färg i en panad eller i ett gratängtäcke. Rostade nötter och mandlar sätter pricken över I:et i en sallad eller i vilken maträtt som helst. För att inte tala om att de kan bli ett lätt och gott mellanmål eller tilltugg till drinken. I denna samling recept ingår inte bara vanliga hasselnötter och sötmandlar utan här finns också mer exotiska sorter som exempelvis cashewnötter, macadamianötter, pecannötter och pistaschnötter. Ur den rikhaltiga menyn, som omfattar mer än 100 spännande recept på förrätter, sallader, soppor, fisk-, fågel- och kötträtter, grönsaksrätter, såser, efterrätter och bröd, kan några aptitretande exempel ges: zucchiniband med mandelspån och ost; pasta med macadamianötter; pilgrimsmusslor med endiver, grapefrukt och valnötter; kycklinggryta med cashewnötter och oliver; lammjärpar med pinjenötter; risotto med svamp och valnötter; gorgonzola i pecannötshack; hasselnötsstrutar; crêpes med hasselnötter och choklad; scones med pecannötter och ost; valnötstårta samt pistaschmuffins. Förutom recept på många läckra rätter finns fakta och kuriosa om de olika nötsorterna. Och Nötter är rikt och vackert illustrerad med inbjudande bilder av Gunnar Nydrén.Maria Fredin Skoog är frilansjournalist och skriver gärna om mat och resor. Hon undervisar också både unga och äldre i matlagning, hemkunskap och näringslära. Hon har sedan barnsben varit intresserad av matlagning och har lärt sig av såväl sin farmor som sin mamma. Våren 2005 utkom på Forum boken Stenåldersmat för moderna människor som rönt stor uppmärksamhet och fått ett rikt gensvar.
9789137127958 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9134510672
- Titel
- Örtkryddor : [hur man odlar och använder örtkryddor till matlagning]
- Författare
- Norman, Jill - King, Dave - Noble, Sheilagh - Petersson, Britt - Thomson, Jane
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
9134510672 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781407514789
- Titel
- Njut av Thailändsk mat - En samling med över 100 läckra recept
- Författare
- Månsson, Theresa
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 120 x 150 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
9781407514789 -
Skånsk mat & kultur
Arena 2000 . 127 s. Skånsk mathistorik och recept.. Dek laminerat pappaband.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178431581
- Titel
- Skånsk mat & kultur
- Författare
- Salomonsson, Anders - Hellhager, Sam
- Förlag
- Stockholm : Arena
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
9178431581 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9132324375
- Titel
- All världens whisky
- Författare
- Gilbert Delos
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 236 x 296 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
9132324375 -
Smaker från hela världen Italien - ur Allt om...
Inbunden bok. Bonnier Tidskrifter. 2008. 124 s. Inbunden. illustrerat förlagskartonnage.
Nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346918
- Titel
- Italien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
9789189346918 -
9153408284 STYCKA KÖTT
ICA Bokförlag/provkök. 1983. Första upplagan. Illustrerat, laminerat pappband.
Nära nyskick. klistermärke med namn på smutssidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
SÅ JAG DUKAR ...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1962. 111 s. Dukningsförslag av bl.a. Stig Lindberg, Karin Björquist, Lisa Larsson, Britt-Louise Sundell m.fl. .
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
The Coffee Companion: The Connoisseur's Guide...
Inbunden bok. Apple Press, London. 1995. 192 s. Inbunden.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1850765839
- Titel
- The coffee companion : the connoisseur's guide to the world's best brews
- Författare
- Thorn, Jon
- Förlag
- London : Apple
- Språk
- English
1850765839 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK855612460
-
Det provensalska köket - Klassiska recept frå...
Häftad bok. Forum. 1984. Häftad.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137084755
- Titel
- Det provensals.Köket
- Författare
- Johnston, Mireille - Cavallini, Birgitta
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1984
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
9137084755 -
Stora Bärboken Våra svenska bär i historien,...
Inbunden bok. Raben & Sjögren. 1986. 224 s. Inbunden. 23x20cm. 800 gram.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Vackert illustrerad i färg och svartvitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129569575
- Titel
- Stora bärboken : våra svenska bär i historien, naturen och hushållningen
- Författare
- Ingmanson, Inger - Holmberg, Pelle - Delin, Marika
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
9129569575 -
Pleyn Delit Medieval Cookery for Modern Cooks
Häftad bok. University of Toronto Press. 1979. Häftad.
ISBN 802063667
Hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK802063667 -
Morberg jagar och lagar
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Bonnier Fakta . 2010. 199 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240931
- Titel
- Morberg jagar och lagar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morberg. Året om är han ute i skog och mark. Han jagar allt från and och hare till vildsvin, älg och antilop, och jaktmarkerna sträcker sig från fjällen i Norrland till Afrikas savanner. Jakten hånar och utmanar honom, ändå är han aldrig så tillfreds som då han fått upp ett spår eller sitter på pass och väntar på det där tillfället när livet ställs på sin spets. Det är den upplevelsen han vill förmedla.Det här är en bok med historier och bilder från många års jakt. Men det vore inte en bok av Per Morberg om den inte också handlade om mat. En god jägare tar hand om sitt byte. Så här finns förstås Morbergs bästa viltrecept, från Harsadel med portvinsgräddsås och Älgfärsbiffar med messmörsås till Vildsvinsfräs från Djursnäs."Hur kommer det sig att jag jagar? Behöver det förklaras? Människan har jagat i hundratusentals år och suttit framför en dator i två tre sekunder."
9789174240931 -
All världens maträtter; Latinamerikanskt kök...
Mycket gott skick. Bonniers Förlag, 1968.Två vol. Den ena inb. i förlagets dek. pappband. Rikligt illustrerad. Receptsamlingen i spiralband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Husmoderns Sättböcker I - II
Husmoderns Sättböcker ingår i Husmoderns bibliotek , Åhlén och Åkerlunds 1937-38. Vita linnetband med guldtext och gulddekor på pärm och rygg.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
-
Kinesisk mat till vardags och fest
Häftad bok. Bonnier Fakta. 1984. Häftad. stort format.
Nyskick. Rikt ill färg och s/v.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Mårten. Mårtensfirander förr och nu
1968. 90 s. Vitt klotband.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Teckningar av Anne-Marie Björnberg. Särtryck medföljer ur Gastronomisk kalender 1963: Sigfrid Svennson Mårtens gås.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Fest för finsmakare. Historia och kuriosa kri...
Generalstabens litografiska anstalts förlag. 1968. 238 s. Förlagets dekorerade pappband.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151828561
- Titel
- Laga gott med tomater
- Författare
- Lloyd-Davies, Victoria - Butcher, Simon - Sundström, Marie-Anne
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
9151828561 -
Desserter - med frukt och bär
ICA bokförlag. 2005. 62 s. Dek. laminerat pappband.
Nyskick. Rikt färgfotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426042
- Titel
- Desserter med frukt och bär
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.
Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.
Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
9789153426042 -
Kycklingköket : 100 recept tillagade och foto...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837005
- Titel
- Kycklingköket : 100 recept tillagade och fotograferade på Restauranghögskolan i Grythyttan
- Författare
- Bruno Ehrs - Tony Manieri - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor – möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker.
Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter...
Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande.
De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.
Prisma 1 9151837005 -
Atlantis nya såsbok. En samling spännande sås...
199. 78 s. Dek. laminerat pappband,stort format. skada i ryggen, annars nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486193x
- Titel
- Atlantis nya såsbok : [en samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran]
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
917486193x -
425 år kring en gammal kvarn, en krönika om B...
40 s. Dek. laminerat pappband, stort format.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197231800
- Titel
- 425 år kring en gammal qvarn
- Författare
- Joelsson, Lotta
- Förlag
- Halmstad : Byrån 1 & 2
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behandlar släkten Stenström
Li:S
9197231800 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153432807
- Titel
- Hela Sveriges husman
- Författare
- Nilsson, Pepe - Wallin, Tony
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
9153432807 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153412850
- Titel
- Doktorns bästa recept
- Författare
- Rössner, Stephan - Pettersson, Nisse
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
9153412850 -
Vinprovning - allt om Mat:s stora vinprovning...
Allt om mat. 1997. Dek laminerat pappband, stort format.
Nära nyskick. skada på smutssidan (efter etikett).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197306207
- Titel
- Vinprovning : Allt om mat:s stora vinprovarskola för alla nybörjare
- Författare
- Holmström, Jan - Lindgren, Malin - Löfgren, Claes - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat
- Språk
- Svenska
9197306207 -
Matbröd. Världens bästa bröd
Grenadine. 1 uppl. 2009. 70 s. Dek. laminerat pappband.
Mycket gott skick. sista sidan o bakre pärmen har klistat ihop sig och lämnat ett mindre märke i ovankanten, enda skadan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329823
- Titel
- Matbröd : baka världens bästa bröd
- Författare
- Annica Triberg - Albert Håkanson
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbröd
goda brödrecept från hela världen
Här kommer uppföljaren på storsäljaren Jorden runt på 80 degar. Tidigare journalisten och Gourmet-chefredaktören Annica Triberg är tillbaka med en brödbok som är rakt på sak. Huvuddelen av alla de läckra brödrecepten från föregående bok finns med. Nu är dock formatet och även syftet delvis ett annat denna gång är vi bara ute efter att få dig att ta fram mjöl och kavel!
De mycket uppskattade brödrecepten från Annicas förra brödbok ges här ut i receptboksform. I ny tilltalande layout och med ett format som väl lämpar sig för recepthyllan ovanför bakbordet är jorden runt-resan tillbaka. Denna gång avskalad till en ren uppmaning att få dig att frossa i dinkelmjöl och degbunkar.
Recepten sträcker sig fortfarande över hela världen. Alla har de också den fascinerande bakgrunden att de ursprungligen har en personlig koppling med reseminnen och liknande för författaren. Samtliga bröd har bakats för boken och har också fotograferats
av den erfarne press- och förlagsfotografen Albert Håkansson.
Denna kombination av kunnigt matskrivande, engagerat
brödbakande och vackert foto gör Matbröd till en bok som ska stå i varje välanvänd receptbokssamling.
Det är en bok som tillför recepten, såväl som middagen, det där lilla extra som bara ett riktigt gott matbröd kan göra!
Annica Triberg är journalist och författare. Hon har bl a varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har även givit ut ett 25-tal böcker, många med gastronomisk inriktning.
Jag är snudd på uppvuxen i ett restaurangkök i Småland och för mig väcktes intresset för mat och bakning så snart jag släppte vällingflaskan.
Albert Håkansson är fotograf med egen bildbyrå. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Även han har ett 20-tal böcker på sitt samvete, många av dem kokböcker.
"Min mamma drev flera restauranger i Stockholm under min uppväxt, så att jag nu fotograferar mat är kanske inte så konstigt".
9789185329823 -
Romersk mat Recept och kulturhistoria
ICA-Förlaget. Dekorerat laminerat pappband .
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn