-
Solbröd och Svanvikssoppa : receptsamling för...
Inbunden bok. Uddevalla : Bohusläns museum. 1998. 125 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176861740
- Titel
- Solbröd och Svanvikssoppa : receptsamling för nya Vitlycke museum
- Författare
- Östlund, Barbro - Peterson, Nisse
- Förlag
- Uddevalla : Bohusläns museum
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Uddevalla : Bohusläns museum 9176861740 -
Att tillverka vin : från plantering till bute...
Inbunden bok. Vällingby : Strömberg. 1997. 166 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171511003
- Titel
- Att tillverka vin : från plantering till buteljering
- Författare
- Torstenson, Lars - Thornéus, Per
- Förlag
- Vällingby : Strömberg
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Vällingby : Strömberg 9789171511003 -
Kallskänksrecept
Inbunden bok. Stockholm : Sellin & partner. 1994. 192 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170551017
- Titel
- Kallskänksrecept
- Författare
- Orling, Karl Erik - Gästakademien
- Förlag
- Stockholm : Sellin & partner
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sellin & partner 9789170551017 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174691931
- Titel
- Studentköket : quick and tasty
- Författare
- Rönnlid, Pernilla
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smart kokbok för studenter!
Att laga god och nyttig mat från grunden behöver inte vara svårt eller ta lång tid.
Förutom enkla, snabba recept får man bra tips på vägen: Hur behandlar man rå kycklingfilé? Hur får man piff på maten? Vad gör man med rester? Vad funkar bra att frysa in?
Är man utled på hämtmat och vill att det ska gå snabbt även mellan träning, studier och aktiviteter finns här uppslag om supersnabb mat , varma mackor ...
Cirka 60 recept och många inspirerande kapitel: Save my busy day, Easy being green, Gone fishing, Wrap it up, Chicken in my kitchen, Hello Sweetie, Friends and food ...
Här finns även tips på vad man kan laga ihop med kompisar. Och det lilla extra är inte bortglömt, som smoothies, dippsåser och goda efterrätter.
LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har jobbat för H&M och Åhléns och har matfoto som specialitet.
PERNILLA RÖNNLID är journalist och fotograf. Hon har skrivit och fotat reportage för flera olika tidningar och har hälsa som specialområde.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174691931 -
Werner Vögelis husmanskost
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423201
- Titel
- Werner Vögelis husmanskost
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillbaka till rötterna med Werner Vögeli!
Ingen har lagat så många exklusiva middagar som hovtraktören Werner Vögeli. Men i denna bok går han tillbaka till sina rötter. Enkel husmanskost. Himmelskt god husmanskost. Den mat som är själva fundamenten i all matlagning. Werner Vögeli bestämde sig redan som barn för att bli kock och sammanfattar här ett livs kärleksförhållande till mat. Med husmanskost från både Sverige och världen tar Werner Vögeli med oss tillbaka till rötterna. Ca 40 färgfoton, ca 65 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153423201 -
Jan Hedhs sommarfrestelser
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 152 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113048789
- Titel
- Jan Hedhs sommarfrestelser
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 193 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk sköna, lediga sommardagar. Tänk ett himmelskt gott hembakat bröd till frukosten. Nybakade kanelbullar till lata dagar på stranden, sju sorters kakor och en smaskig tårta till fikat i trädgården. Eller kanske egengjord glass till barnkalaset i bersån - ingenting är godare! Och glöm inte ta hand om sommarens frukter och bär. Här hittar du urgoda sylter, marmelader och safter att göra själv. Jan Hedhs sommarfrestelser är oemotståndliga!
Norstedts 1 9789113048789 -
Vår tid är nu : Mat, människor och möten på D...
Inbunden bok. Stevali. 2018. 220 sidor.
Mycket gott skick. Blankt försättsblad (troligen med namnteckning) borttaget, i övrigt nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188639233
- Titel
- Vår tid är nu : Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965
- Författare
- Rosenlind, Johan
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 244 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.Mycket nöje och smaklig måltid! Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt.
Stevali 9789188639233 -
Klassiska tårtor på mitt sätt
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 80 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841205
- Titel
- Klassiska tårtor på mitt sätt
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 270 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 635 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rosenbladstårta, flädertårta med jordgubbar, bärtårta i gelé, Oscar II:s tårta, prinsesstårta…
Här bakar och dekorerar matkreatören Monika Ahlberg de klassiska tårtorna på sitt eget vis: med mycket blad och blommor naturligtvis, men också med ting hämtade från poesins värld. I boken finns recept och bilder på 25 tårtor. Här finns även roande läsning i form av små berättelser eller korta citat.
Monika Ahlberg och fotografen Denise Grünstein visar de klassiska tårtorna på ett helt nytt sätt:
"Säg tårta och ingen går oberörd... Någon får en bild av en väldig gräddtårta, för andra är det en klassisk tårta som prinsesstårta eller Oscar II:s tårta. Ytterligare andra tänker endast på mammas, farmors eller mormors tårta.
En väninna till mig väntar alltid på festens höjdpunkt, nämligen tårtan. Hennes smak och sinne för tårta har till och med gjort henne sakkunnig i frågan. Hon vet allt om våra klassiska tårtor: varför de kom till, hur de fick namnet och hur de bör göras egentligen.
För mig finns det aldrig ett sätt. Den fria tolkningen måste få finnas. En bröllopstårta behöver inte nödvändigtvis byggas på höjden. Den blir nog så kärleksfull med fantasins hjälp. När tårtan ligger bland blommor och blad spirar romantiken ändå. Så följ med mig på en inspirationsresa i de klassiska tårtornas värld, där poesi, romantik, lekfullhet och humor är de huvudsakliga ingredienserna!"
Monika Ahlberg
Prisma 1 9789151841205 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad - välaktat ex i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Den stora matresan
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 206 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex i nära nyskick - ren och fräsch inlaga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242171
- Titel
- Den stora matresan
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med stor kunskap om traktens mattraditioner, han letar upp de bästa och mest karakteristiska råvarorna och hittar gömda och glömda recept. Utifrån varje landskaps specialiteter komponerar han sedan egna rätter och ger oss Sverige på ett fat - à la Morberg. Boken utgår från tv-serien med samma namn som sänds i TV4 i höst.Ur resedagboken:Den 27 februariGänget samlar ihop sig i matsalen för att diskutera dagens upplägg. Morgonkaffet är återigen för svagt för min svårväckta fjollträskhjärna. Idag ska vi hämta mandelpotatis hos en odlare och åka hem till ett par som kan laga skedpalt. Vi ska också träffa en matkunnig samekvinna från Jokkmokk som har med sig hjortron och kvanne.I flera dagar har jag funderat på samer och mitt eget ursprung. Min mors mormors far, eller något sådant, var sydsame och hette Salomon Salomonsson. Jag önskar att jag visste mer om samisk kultur och hade fått ta del av några av gammelmorfars fars kunskaper. Det enda jag ärvt är det samiska utseendet. Enligt gamla uppslagsverk har "lappen höga kindben, svart stripigt hår och är allmänt opålitlig". Det stämmer ju utmärkt bra på mig!
Bonnier Fakta 9789174242171 -
Hälsohemmens bästa recept
Inbunden bok. Stockholm : Hälsokostrådet. 1989. 136 sidor.
Nära nyskick. Namnteckning, annars helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186170465
- Titel
- Hälsohemmens bästa recept
- Författare
- Färnlöf, Åke - Matton, Ulrika - Åkerström, Olle - Hälsokostrådet
- Förlag
- Stockholm : Hälsokostrådet
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Hälsokostrådet 9186170465 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137095463
- Titel
- Min fiskkokbok
- Författare
- Borgen, Annemarta - Axelsson, Lena - Cronström, Monica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137095463 -
Den magiska kokboken
Inbunden bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 2003. 50 sidor.
Mycket gott skick. Några små tryckmärken å bandhörn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177153022
- Titel
- Den magiska kokboken
- Författare
- Shane Brox
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 50 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 306 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 558 g
- Språk
- Svenska
Egmont Kärnan 1 9177153022 -
Håkan Larssons vin och fest
Inbunden bok. Lidingö : Allt om Vin. 2009. 238 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163359866
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan - Allt om vin (tidskrift)
- Förlag
- Lidingö : Allt om Vin
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Lidingö : Allt om Vin 9789163359866 -
Fjällkrögarnas bästa recept
Inbunden bok. Stockholm : Tiden [i samarbete med] Matakademien i Jämtland och Härjedalen. 1989. 134 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155034573
- Titel
- Fjällkrögarnas bästa recept
- Författare
- Tham, Ulla - Weilert, Bengt - Matakademien i Jämtland och Härjedalen
- Förlag
- Stockholm : Tiden [i samarbete med] Matakademien i Jämtland och Härjedalen
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Tiden [i samarbete med] Matakademien i Jämtland och Härjedalen 9789155034573 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240931
- Titel
- Morberg jagar och lagar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morberg. Året om är han ute i skog och mark. Han jagar allt från and och hare till vildsvin, älg och antilop, och jaktmarkerna sträcker sig från fjällen i Norrland till Afrikas savanner. Jakten hånar och utmanar honom, ändå är han aldrig så tillfreds som då han fått upp ett spår eller sitter på pass och väntar på det där tillfället när livet ställs på sin spets. Det är den upplevelsen han vill förmedla.Det här är en bok med historier och bilder från många års jakt. Men det vore inte en bok av Per Morberg om den inte också handlade om mat. En god jägare tar hand om sitt byte. Så här finns förstås Morbergs bästa viltrecept, från Harsadel med portvinsgräddsås och Älgfärsbiffar med messmörsås till Vildsvinsfräs från Djursnäs."Hur kommer det sig att jag jagar? Behöver det förklaras? Människan har jagat i hundratusentals år och suttit framför en dator i två tre sekunder."
Bonnier Fakta 9789174240931 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153439066
- Titel
- Bake my day
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mattias Kristiansson är kakfantast och bakbloggare på populära bakemyday.se. Som stolt hobbykonditor är hans främsta mål att få så många som möjligt att älska bakning, så plocka fram din kreativitet, lekfullhet och experimentlusta och imponera på släkt och vänner! Med Bake My Day vid din sida kommer du att våga ge dig på bakverk som ser respektingivande avancerade ut men faktiskt är riktigt enkla att få till.
Bake My Day är Mattias Kristianssons första bok, och som den tusenkonstnär han är har han inte bara utvecklat recepten och bakat, utan även fotograferat och formgivit.
Foto Mattias Kristiansson
Massolit Förlag 1 9789153439066 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113031811
- Titel
- Mat för dig som tränar
- Författare
- Ericsson, Niclas
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, att bygga muskler eller att gå ner i vikt. Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.
Hälsosam mat är viktigt och här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig. Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar.
Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Alla recept kan kombineras. Rätterna har lågt till medelhögt GI, ger hälsosamma fetter och är näringstäta (det vill säga utan tomma kalorier och rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter).
Vid varje recept visas en tabell med portionsstorlek för respektive behov och portionens kalorimängd, GI-värde, protein-, fett-, kolhydrat- och fiberinnehåll. Förutom recepten finns kapitel om måltidsplanering och en utförlig näringslära. Presentationen är pedagogisk och personlig - feelgood snarare än pekpinnar. Ledorden är gott, enkelt, prisvärt och nyttigt!
Slut på äggvitor och keso - så här kan en måltid se ut. Fördelningen varierar beroende på typ av träning:
Ungsbakad kycklingfilé (protein)
Wokad blomkål med ingefära och röd chili (grönsak)
Salsa på rostad paprika, tomat och sardeller (smaksättare)
Bulgur med lök och oliver (kolhydrat)
Norstedts 1 9789113031811 -
Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 213 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026411
- Titel
- Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel
- Författare
- Hökfelt, Stellan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 213 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!
Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.
Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Norstedts 1 9789113026411 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127352209
- Titel
- Ayurvedisk vegetarisk kokbok
- Författare
- Kjerrulf, Cecilia
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 186 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ayurvedisk mat ska vara njutbar, vacker och tillagad efter vars och ens individuella behov. Här ges en introduktion till den urgamla holistiska vishetsläran Ayur-Veda och en checklista som hjälper läsaren att fastställa sin egen speciella kropps- och personlighetstyp. Utifrån den väljer man sedan lämpliga rätter bland bokens många spännande och läckra recept.
Cecilia Kjerrulf är väl förtrogen med den filosofi som är grunden för ayurvedisk matlagning. Hon har bl a lett kurser i ämnet och arbetar på Veda Lila hälsocenter i Stockholm.
Introduktionen har skrivits av Peter Ljungsberg, sedan tio år tillbaka verksam som ayurvedisk hälsokonsult.
Natur & Kultur 1 9789127352209 -
Gurkmeja : Kokboken - 50 recept med gurkmeja,...
Inbunden bok. Octopus Publishing. 1 uppl. 2018. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615719
- Titel
- Gurkmeja : Kokboken
- Författare
- Pisani, Nicole
- Förlag
- Octopus Publishing
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 159 x 219 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Moderna vetenskapliga studier styrker detta och att gurkmeja också har anticancerogena egenskaper samt förmågan att lindra bland annat matsmältningsbesvär, Crohns sjukdom och reumatoid artrit.
Den kan även stärka leverfunktionen och hjärt-kärlsystemet, normalisera kolesterolvärdet
och hjälpa till att förebygga och skydda mot Alzheimers sjukdom.
I den här boken finns det 50 läckra recept som innehåller gurkmeja.
Allt från drycker och teer till soppor, grytor och sallader och glass!
Octopus Publishing 1 9789163615719 -
Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och b...
Inbunden bok. Love food. 1 uppl. 2015. 157 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick - rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753435
- Titel
- Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och bröd
- Författare
- Michael McCamley
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 276 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 872 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Goda och lättbakade glutenfria alternativ.
Michael McCamley , själv glutenintolerant, har utsetts till The Gluten free chef of the year i Storbritannien och har även startat The Gluten Free Cooking School där han lär ut glutenfri matlagningskonst. Utöver detta driver han även cateringfirman Venue där man erbjuder all slags mat, men är specialiserade på glutenfri kost.
För de med celiaki är bröd en av de svåraste, och tråkigaste, utmaningarna. Baka utan gluten innehåller såväl bröd som sötsaker. Michael McCamley delar med sig av beprövade och garanterat goda recept på matbröd, pizzabröd, focaccia, cupcakes, whoopie pies och efterrätter.
Sedan 1990-talet har antalet barn med celiaki i Sverige blivit nästan fem gånger så många som tidigare. Dessutom blir det allt vanligare att sjukdomen dyker upp senare i livet hos äldre barn och hos vuxna. Jämfört med andra länder har Sverige rekordmånga glutenintoleranta. En orsak till detta misstänks vara den stora mängd mjöl vi i dag äter. Brödtillverkarna tillsätter dessutom extra gluten i sina produkter för att göra dem luftigare.
Format: 215x270 mm
Love food 1 9789187753435 -
Det goda franska köket - Del 1
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1996. 719 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex i mycket fint skick - svagt bruntonad i snittet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146148175
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146148175 -
Det ryska köket
Inbunden bok. Dialogos Förlag. 1 uppl. 2009. 199 sidor.
Mycket gott skick. Litet tryckmärke i ett pärmhörn, inlagan ren och fräsch i nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175041896
- Titel
- Det ryska köket
- Författare
- Dergacheva, Irina
- Förlag
- Dialogos Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta förknippar kanske det ryska köket med piroger och borsjtj, men den ryska menyn bjuder på en rikedom av rätter och smaker som överträffar det mesta! Författaren Irina Dergacheva, nyhetsbyrån TASS korrespondent i Sverige, tar oss med på en historisk resa genom det ryska köket. Vi får veta vilka fantastiska fester Ivan den förskräcklige bjöd på, vilken Pusjkins eller Rasputins favoriträtt var, och hur man tillagar njanja, rätten som Stalins dotters barnflicka hittade på. I boken finns det recept på det mesta - från piroger, blinier och kompotter till de mest komplicerade rätter som tar flera dagar att förbereda.
Dialogos Förlag 1 9789175041896 -
Nya nordiska köket : naturen, smakerna och fi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113052465
- Titel
- Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 1 9789113052465 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151835419
- Titel
- Det japanska köket : ryori
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 0 x 270 mm
- Vikt
- 639 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835419 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197718042
- Titel
- Fredagskocken
- Författare
- Mattias Larsson
- Förlag
- Mat & Vänner Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 208 x 252 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1106 g
- Språk
- Svenska
Mat & Vänner Förlag 1 9789197718042 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9118642225
- Titel
- Ryōri : det japanska köket
- Författare
- Liljeblad, Fredrik - Fornander, Kjell
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9118642225 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9178060540
- Titel
- Menu à la Marianne
- Författare
- Ståhlbrandt, Marianne
- Förlag
- Stockholm : Mimer
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Mimer 9178060540 -
Studentköket : quick and tasty
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2017. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691931
- Titel
- Studentköket : quick and tasty
- Författare
- Rönnlid, Pernilla
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smart kokbok för studenter!
Att laga god och nyttig mat från grunden behöver inte vara svårt eller ta lång tid.
Förutom enkla, snabba recept får man bra tips på vägen: Hur behandlar man rå kycklingfilé? Hur får man piff på maten? Vad gör man med rester? Vad funkar bra att frysa in?
Är man utled på hämtmat och vill att det ska gå snabbt även mellan träning, studier och aktiviteter finns här uppslag om supersnabb mat , varma mackor ...
Cirka 60 recept och många inspirerande kapitel: Save my busy day, Easy being green, Gone fishing, Wrap it up, Chicken in my kitchen, Hello Sweetie, Friends and food ...
Här finns även tips på vad man kan laga ihop med kompisar. Och det lilla extra är inte bortglömt, som smoothies, dippsåser och goda efterrätter.
LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har jobbat för H&M och Åhléns och har matfoto som specialitet.
PERNILLA RÖNNLID är journalist och fotograf. Hon har skrivit och fotat reportage för flera olika tidningar och har hälsa som specialområde.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174691931
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn