-
Stora ölboken
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Grenadine. uppl.1. 2012. 220 s. mindre bruksslitage, lätt styv inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287245
- Titel
- Stora ölboken
- Författare
- Svensson, Jan-Erik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 251 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, Kategori:Dryckeslitteratur - Öl. Motivering: "Få kan matcha Jan-Erik Svenssons mångåriga ölkulturella erfarenheter, och nu finns de samlade i denna innehållsdigra bok, som följaktligen innehåller allt man behöver veta i ämnet öl." Jan-Erik Svensson hör till pionjärerna när det gäller utvecklingen av Sveriges Ölkultur. I "Stora ölboken" behandlar han världens öl med utgångspunkt från olika öltyper och hur de hänger samman. Läsaren kan fördjupa sig i historia, råvaror, tillverkningsmetoder och specifika kännetecken för öl från när och fjärran. Idag åtnjuter öl ett genuint och intensivt intresse i många länder, också i trakter som tidigare inte haft någon utvecklad ölkultur. Nya bryggerier växer som svampar ur jorden och allt fler intresserar sig för öl som kulturdryck. Boken är systematiskt upplagd och ger förståelse för de stora sammanhangen. Fokus ligger på de regioner i nordvästra och mellersta Europa där dagens ölkultur utvecklades till yttersta förfining. Ölets anmärkningsvärda återkomst som kulturdryck får också stor plats. Boken ska kunna användas som faktaspäckad uppslagsbok men också inbjuda till läsning för det rena nöjets skull.
9789186287245 -
Klassisk kinesisk kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica. uppl.1. 2007. 256 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428626
- Titel
- Klassisk kinesisk kokbok
- Författare
- Yan-kit So
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 789 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en komplett guide till det kinesiska köket med utförlig presentation av ingredienser, köksredskap och matlagningsmetoder. Du får också veta vad som är speciellt för kinesisk mat, hur man dukar och serverar och vad man dricker till maten.
I boken hittar du både exotiska och mer välkända kinesiska rätter. Alla Kinas regioner är representerade: östkustens delikata kök, området söder om Hongkong, samt de norra och västra köken med sina kryddstarka rätter och mer robusta matlagning. Alla recept beskrivs med tydliga steg-för-steg-anvisningar, vissa moment visas även med illustrationer.
All eftersom vi har mer och mer kontakt med Kina behöver vi också förstå kinesisk kultur, där maten är en viktig del. Klassisk kinesisk kokbok har varit en tidig länk mellan öst och väst och är enligt många en av de bästa introduktionerna till kinesisk matlagning.
9789153428626 -
Amir Kheirmand bjuder på världens bästa mat
Inbunden bok.
Gott skick. Bonnier fakta i samarbete med TV4. uppl.1. 2014. 107 s. mindre bruksslitage, skav i hörn på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
9789174243949 -
Mikkellers stora bok om öl
Inbunden bok.
Gott skick. Pagina. uppl.1. 2015. 253 s. bruksslitage, skav på pärm, snedläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611216
- Titel
- Mikkellers stora bok om öl
- Författare
- Borg Bjergsø, Mikkel
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 225 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mikkellers stora bok om öl guidar dig genom bryggprocessen steg för steg och berättar allt du behöver veta för att bli din egen bryggmästare om råvaror, utrustning och mältning, om mäskning, kokning och humletillsättning, om jäsning, lagring och buteljering.
Boken innehåller också 25 originalrecept på Mikkeller-öl. De spänner från goda nybörjaröl som pale ale
och brown ale till mer avancerade öl som barley wine, rökstout och belgisk wild ale. Såväl nybörjare som
mer erfarna hemmabryggare kan hitta något som passar dem och innebär en utmaning.
Läs också om Mikkellers väg från att vara ett hobbyexperiment till att bli ett banbrytande mikrobryggeri,
om ölets historia, 90-talets ölrevolution, öl och mat, samt de väsentligaste öltyperna: från ljus pilsner över välhumlad IPA till mörk stout och häftig quadrupel.
9789163611216 -
Bohusläns samhälls- och näringsliv 4. Konserv...
Häftad bok.
Gott skick. Bohusläns museum. uppl.1. 1983. 122 s. bruksslitage, skav på rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176860426
- Titel
- Bohusläns samhälls- och näringsliv
- Författare
- Ståhl, Elizabet - Bohusläns museum
- Förlag
- Uddevalla : Bohusläns museum
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
9176860426 -
Culinaria Espana - Spanska specialiteter
Inbunden bok.
ISBN 9783833111426
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Könemann. uppl.1. 2004. 488 s. skav på skyddsomslag, blekt rygg på skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9783833111426 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
9789100112097 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789147117239
- Titel
- Logi
- Författare
- Carlbäck, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 210 x 225 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Logi är ett kursläromedel för yrkesprogrammet HT, Hotell- och turismprogrammet. Läromedlet inleds med ett helhetsperspektiv på besöksnäringen för att därefter behandla frågor som rör hotellbranschen, från hotellverksamhetens övergripande struktur till frågor som går in på person- och rollnivå. Besöksnäringen presenteras ur både ur ett historiskt och ur ett nutida perspektiv. Faktatexter varvas med uppgifter och de teoretiska delarna innehåller verklighetsförankrade exempel.
9789147117239 -
Det naturliga köket
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Norstedt. uppl.1. 2010. 527 s. Med tillhörande pappkassett.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023984
- Titel
- Det naturliga köket
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 300 mm Ryggbredd 55 mm
- Vikt
- 3224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.
Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.
Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.
9789113023984 -
Druvan bakom vinet din guide till världens dr...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Wahlström & Widstrand. uppl.1. 2002. 320 s. skav på skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146183495
- Titel
- Druvan bakom vinet
- Författare
- Rand, Margaret
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 262 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1305 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Druvan är den självklara grunden för all vinproduktion. Ändå är den styvmoderligt behandlad när det handlar om att beskriva olika viners egenskaper. Det finns stora variationer druvsorterna emellan och har man kunskap om druvornas olika karakteristika, så har man en god grund för att utveckla och förhöja njutningen av vin. Druvan bakom vinet är den kompletta guiden till världens alla druvsorter och till de viner som de frambringar. Boken beskriver över 300 druvor varav de 17 mest klassiska beskrivs mer utförligt, både historiskt och i modern tid. Oz Clarke är en av Europas främsta vinkännare och har tidigare givit ut bland annat Vin från hela världen (2001).
9789146183495 -
Matnyttigt i Bibeln läckra bibelinspirerade r...
Inbunden bok.
Gott skick. Borneling. uppl.1. 2015. xii s. mindre bruksslitage, skav på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173171977
- Titel
- Matnyttigt i Bibeln : läckra bibelinspirerade recept som ger näring åt både kropp och själ
- Författare
- Rossner, Rena
- Förlag
- Bornelings Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 237 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en kulinarisk vandring genom Moseböckerna och laga maträtter med inspiration från det israeliska köket!
En helg för snart tio år sedan blev Rena Rossner serverad en skål linssoppa på en fest, vilket föranledde ett samtal om den händelse i Bibeln då Esau sålde sin förstfödslorätt till sin bror Jakob för en skål med röd linssoppa. Rena Rossner slogs av möjligheten att kunna levandegöra Bibeln på detta enkla sätt och bestämde sig för att se om hon kunde laga en rätt med biblisk anknytning varje vecka. Det kunde hon.
Alla kockar behöver titta på ett recept ett antal gånger innan rätten är färdiglagad. Många recept inkluderar fem- och tiominutersperioder då man tvingas vänta på att vatten ska koka, soppa ska sjuda eller lök ska fräsa. Den här bokens mål är att berika de stunderna med bibliska verser och kommentarer för att hjälpa kocken att fylla sin själ samtidigt som han eller hon lagar god mat till sin familj, vänner och bekanta.
Från Edens lustgårdssallad till Babels grönsakstorn recepten i den här boken kommer att kickstarta sinnet och få smaklökarna att jubla!
9789173171977 -
Färs 50 personliga & klassiska recept : fisk,...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Pagina. uppl.1. 2015. 159 s. minde bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610646
- Titel
- FÄRS
- Författare
- Appelgren, Bengt Johan
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bengt Johan tar färsen till en helt ny nivå!Många av de mest populära färsrätterna som vi i dag betraktar som vanlig husmanskost, har en historia från slotts- och herrgårdskökens festmenyer. Nästa alla råvaror går att förädla i kökskvarnen. Bengt Johan Appelgren lär dig att laga klassiska rätter som wallenbergare, queneller och fågelpatéer. Du får också massor med moderna recept med en personlig touch. Han avslöjar köksmästarens hemligheter och han ger dig sina bästa tips och knep för att lyckas bättre i köket. Lär dig varför du ska kyla råvarorna och redskapen för ett bättre resultat. Lär dig att mixa olika råvaror till nya spännande smaker och lär dig att välja styckdelar och att hantera köttkvarnen. Vet du hur länge en riktig bolognese ska koka? Bengt Johan lär dig att ta köttbullarna till en helt ny nivå. Och hur du blandar fasan med kalv och kyckling med fisk. Gillar du att laga riktig mat från grunden? Då är det här en bok för dig! Ur innehålletBoken innehåller recept från alla tänkbara råvaror kött, fisk, fågel, vilt och grönt men den är disponerad utifrån tillagningsprocessen.- Stekta färsrätter (lindström, laxburgare, järpar - Kokta färsrätter (frikadeller, chili con carne, lammfärsbullar )- Bakade färsrätter (gäddqueneller, wallenbergare, köttfärslimpa )- Kalla färsrätter (vitello tonnato, råbiff, picnic-loaf )- Färsrätter med såser (bolognese, lasagne, moussaka )- Färserade rätter (fyllda paprikor, kåldolmar, färserad fågel - Blandade råvaror (crèpes, köttfärs/anjovis, rådjur/bacon )- Korvar- Patéer- Pajer FörfattarenBengt Johan Appelgren har stått bakom grytorna i hela sitt yrkesliv. Han valde tidigt att ta den långa vägen till kockyrket. Från potatisbänken, längst ner i köket på Riche, som nittonåring i början av 1980-talet. Därefter har han sett krog- och mattrenderna komma och gå. Bengt Johan är en välkänd profil i restaurangbranchen. Han har även jobbat som personlig kock åt många kända idrottsmän och artister. Det här är Bengt Johans första kokbok.
9789163610646 -
Mitt livs buffé
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Forum. uppl.1. 2020. 150 s. lättare skav och någon mindre fläck på pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137156316
- Titel
- Mitt livs buffé
- Författare
- Petrushina, Kristina Keyyo
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 615 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En superpersonlig kokbok med humor och humör! Följ med Kristina ”Keyyo” Petrushina på hennes resa genom livet med maten i fokus. Barndomsminnen från Omsk serveras tillsammans med piroger och plov. Den tuffa tiden efter flytten till Sverige och berättelsen om hur Kristina blev Keyyo på Youtube där kebabpizzan är milstolpe. Dråpliga anekdoter och berörande minnen varvas med favoritrecept för alla tillfällen. Lat och oinspirerad: kryddmackan (med genitillbehör). Kungabesök i kalendern: jordärtskocksoppa (även känd som ”rätten med flest komplimanger på nyår”). Kompishäng: plockmat deluxe (missa inte fusk chili cheese!). Dessutom, mormors godisgarderob, bästa förberedelserna innan besök på finkrog och varning för farliga knäckebrödsskivor!Vinnare i Publishingpriset 2021, guld i kategorin fackböcker mat och dryck.”Det är rappt, roligt men också rörande om att som barn komma till Sverige och försöka smälta in i en ny kultur. Recepten förhöjer texterna snarare än står i centrum själva. Mitt livs buffé är en rolig och lättläst bok med enkla recept.”BTJ”En underhållande bok, både Keyyos historier om hennes förhållande till mat och om hennes uppväxt men inte minst hennes recept, roliga listor och hennes grymt roliga kapitel om fisk. Det är en bok för en yngre målgrupp, ge den till någon som snart kommer att flytta hemifrån eller kanske nyligen gjort det. Jag lovar att de kommer uppskatta din gåva.”Blekinge Läns Tidning”I 'Mitt livs buffé' får läsaren inte bara ta del av en matälskares bästa recept utan även följa med hennes matresa genom livet. Genom anekdoter från barndomen och uppväxten i Ryssland binds kapitlen snyggt samman. Däremellan tillkommer härliga och färgglada bilder.”Mariestads-Tidningen
9789137156316 -
Ciderboken hur man gör sin egen cider
Inbunden bok.
Gott skick. Wahlström & Widstrand. uppl.1. 1997. 95 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146170754
- Titel
- Ciderboken : hur man gör sin egen cider
- Författare
- Dehlén, Stefan - Israelsson, Lena - Schelin, Gunilla
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
9789146170754 -
Bananen som förhistorisk föda och modern näri...
Häftad bok.
Hyggligt skick. Bonniers. uppl.1. 1934. 185 s. större bruksslitage, kraftigt snedläst, veck i ryggen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Die Kulturheidelbeere
Inbunden bok.
Gott skick. Paul Parey. uppl.1. 1961. 229 s. mindre bruksslitage. Tysk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Kaffe
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Berättarförlaget. uppl.1. 2009. 159 s. nära nyskick ligger i specialdesignad kaffesäck från förlaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185755219
- Titel
- Kaffe
- Författare
- Stéphan Lagorce
- Förlag
- Berättarförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 400 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1109 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för kaffe ökar allt mera.
Kaffe dricks gärna på kaffebarer där utrustningen för att göra gott kaffe är bättre. Den här kvalitetsmedvetenheten har också ökat kunskapstörsten efter att lära mera om kaffe. Det är just det behovet vi vill täcka med den här boken. Här får du lära dig om provsmakning av kaffe och hur man gör sådana tester. Ett kapitel är avsatt för vad man bör äta till kaffet och kaffe som smaktillsats i olika recept. Här presenteras de bästa kombinationerna och i vilka sammanhang de passar bäst. 42 recept, köpråd, rostning, kvaliteter och mycket mera.
9789185755219 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Les Boissons de Fruits
Häftad bok.
Gott skick. Presses Universitaires de France. uppl.1. 1972. 153 s. bruksslitage, fransk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
The People's Food
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. William Heinemann. 336 s. bruksslitage, skav på pärm. Engelsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Slottsträdgården Ulriksdal grön mat och njutn...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Semic. uppl.1. 2013. 143 s. skav på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259198
- Titel
- Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Där finns soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Allt fler funderar över sitt köttätande och intresset för vegetarisk mat ökar liksom efterfrågan på recept till goda, lättlagade vegorätter. Recepten är idealiska när man vill bjuda på en annorlunda buffé. Rätterna har en grön bas, men det går utmärkt att servera dem tillsammans med kött, fågel och fisk om man så önskar. Boken innehåller ca 100 recept som omfattar allt från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Här finns reggaepizza, karibisk ananasgryta och den berömda hummusen.Boken berättar om odlingarna i Slottsträdgården, vi får till exempel följa en rödbeta från frö till biff! Men här finns också exempel på hur man själv kan odla i liten skala. Vill du kanske odla sockerärtor på balkongen eller kryddor i krukor? Vad gör man om broccolin får både jordloppor och konstiga larver? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård? Bosse Rappne, Slottsträdgårdens välkände trädgårdsmästare, berättar och kommer med sina bästa tips.Detta är en överdådigt vacker bok om den fantastiska miljön på Ulriksdal med mängder av härliga bilder.
9789155259198 -
Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedt. uppl.1. 2013. 167 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
9789113049632 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242409
- Titel
- LCHF till fest
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 699 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du göra festmåltiden både till en fantastisk smakupplevelse och en välgärning för kroppen. I den här boken hjälper dig Jens Linder att göra härlig, rustik och lite lyxig festmat med väldigt lite kolhydrater (LCHF). Helt oemotståndligt.Välj mellan ljuvliga smaker från havet, vällagade kötträtter, överraskande och nya smakkombinationer av grönsaker samt fantastiska såser av alla dess slag. Och tro inte att ”lite kolhydrater” betyder att du missar måltidens självklara final – här finns gott om desserter som gör middagen komplett!Det här är helt enkelt en sinnlig och generös kokbok med härliga lättlagade recept för festliga middagar. Förutom de läckra recepten och de stilrena matporträtten i boken bjuder Jens på sina bästa kocktips samt ger dig färdiga menyförslag.Förrätter och tilltugg: Knapriga ostflarn med paprikakräm, Ostron med koreanska smaker, Pilgrimsmussla med het grapefruktsalladVarmrätter: Entrecote med spenatsallad a la crème, Hälleflundra Napolitana, Getost & aubergine med tomat- och sardellsås, Grillad gös med shiratakinudlar, Ostfondue LCHF, Low carb burgerEfterrätter: Klassisk chokladmousse med björnbär, Ostbricka på nordiskt vis, Isad citrussalladBoken är genomillustrerad av den prisbelönte fotografen Stefan Wettainen.”För mig är LCHF ett återvändande till forna tiders kloka kosthåll. Där kolhydraterna var utfyllnad som man fick ta mer av när sovlen inte räckte till.”Jens Linder
9789174242409 -
Jordens bästa käk en gård, tre kockar och en...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ordfront i samarbete med Årstiderna. uppl.1. 2011. 164 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170375903
- Titel
- Jordens bästa käk : en gård, tre kockar och en massa recept
- Författare
- Lotta Lundgren - Maximillian Lundin - Isak Wiig
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 255 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maximillian Lundin, Lotta Lundgren och Isak Wiig samlas i september 2011 på Marcellos farm i Skåne för att under tre dagar laga mat. Resultatet ska bli kokboken Jordens bästa käk.
"Marcellos farm odlar ett fyrtiotal olika sorters ekologiska grönsaker och ligger någonstans mellan Absoluts fabrik och OLW:s stora chipsindustri i skånska Ugerup. Mycket mer än så vet vi inte när vi anländer dit tillsammans med några lådor torrvaror, kött, fisk, varsin gasolhäll, våra knivar, sovsäckar, gummistövlar, några kompisar, en fotograf och en gemensam övertygelse att naturlig mat är godare och bättre.
Vi ska laga av det som växer på åkrarna runt farmen. Resultatet ska bli kokboken Jordens bästa käk, färgad av direktkontakten med den jord som maten trots allt växer ur, hur abstrakt det än ter sig när man står hemma vid sin egen spis.
Det blåser lite. En traktor brummar i bakgrunden. Vi tänder våra kök och sätter igång."
9789170375903 -
Illustrerad handbok för finare korv- och char...
Inbunden bok.
Hyggligt skick. Björck & Börjesson. 1928. 377 s. Större bruksslitage, större skav på pärmens kanter, 4 lösa sidor, där en sida med illustrerade bilder är nära helt bortriven, inga text fattas. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
9789153428848 -
Kaffe og kage, te og chokolade
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Museet på Koldinghus. uppl.1. 2007. 109 s. ett stötmärke på nederkant av pärmen. dan text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788787152563
- Titel
- Kaffe og kage, te og chokolade
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Ib
- Språk
- Danish
- Baksidestext
- Om de fire nydelsesmidlers kulturhistorie i Danmark - specielt kaffen og kagernes.
9788787152563 -
Glass hemgjord glass, ice pop, paletas, glass...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur & kultur. uppl.1. 2012. 155 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132375
- Titel
- Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 239 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 724 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glass innehåller allt du behöver veta för att lyckas göra egen glass. Kocken och konditorn Elisabeth Johansson delar med sig av drygt 170 recept på alla typer av glass och goda tillbehör. Här finns recept på krämig glassmaskinsglass, sorbeter, parfaiter och semifreddos. Men också hemgjorda pinnglassar, glasstårtor och glassbakelser till kalaset, kladdkaksglass och klassiska glassefterrätter som banana split och peach Melba. Du hittar också recept på yoghurtglass och äggfria och mjölkfria glassar med till exempel havremjölk som bas.
Smakerna i boken är många allt från jordgubbe, hallon, blåbär, vanilj, choklad, romrussin och stracciatella till saltlakrits, maple walnut, mynta, melon och kastanj. Recept finns också på olika glasstillbehör som hemgjort strössel, chokladdoppade strutar, rullrån, maränger och olika glassåser.
"Elisabeth Johanssons fullmatade glassbibel får det att börja vattnas i munnen, inte minst tack vare Anna Kerns fantastiska bilder. Det är helt enkelt svårt att motstå frestelsen att börja beta av bokens 170 recept. Glassrecepten känns lyxiga men inte komplicerade. Smakerna är rena, kombinationerna oväntade och tillbehören klassiska med en tvist. Bredden är inspirerande och sträcker sig från mexikanska paletas och indisk kulfi till sorbet och gammal hederlig gräddglass."
Kollega
9789127132375 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151846477
- Titel
- Klassiska tårtor : på mitt sätt
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 202 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 319 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här bakar och dekorerar matkreatören Monika Ahlberg de klassiska tårtorna på sitt eget vis: med mycket blad och blommor naturligtvis, men också med ting hämtade från poesins värld. I boken finns recept och bilder på 25 tårtor och även roande läsning i form av små berättelser och korta citat.
Monika Ahlberg och fotografen Denise Grünstein visar de klassiska tårtorna på ett helt nytt sätt: romantiskt, sensuellt och fantasifullt.
"Säg tårta och ingen går oberörd. Någon får en bild av en väldig gräddtårta, för andra är det en klassisk tårta som prinsesstårta eller Oscar II:s tårta. Ytterligare andra tänker endast på mammas, farmors eller mormors tårta.
En väninna till mig väntar alltid på festens höjdpunkt, nämligen tårtan. Hennes smak och sinne för tårta har till och med gjort henne sakkunnig i frågan. Hon vet allt om våra klassiska tårtor: varför de kom till, hur de fick namnet och hur de bör göras egentligen.
För mig finns det aldrig ett sätt. Den fria tolkningen måste få finnas. En bröllopstårta behöver inte nödvändigtvis byggas på höjden. Den blir nog så kärleksfull med fantasins hjälp. När tårtan ligger bland blommor och blad spirar romantiken ändå. Så följ med mig på en inspirationsresa i de klassiska tårtornas värld, där poesi, romantik, lekfullhet och humor är de huvudsakliga ingredienserna!"
Monika Ahlberg
Nu kommer succéboken från 2003 i förminskat kartonnage.
9789151846477 -
Gastekar och väckefuror träd med historia
Inbunden bok.
Gott skick. Arnica. uppl.1. 2007. 224 s. mindre bruksslitage, fd biblioteksbok med laminerad pärm och stämplar/etiketter på pärm och i försättsblad .
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163303425
- Titel
- Gastekar och väckefuror : träd med historia
- Författare
- Åke Carlsson - Nils Forshed - Eva-Lena Larsson
- Förlag
- Arnica
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 283 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1080 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Träd användes förr till mycket utan att först huggas ner. Man bröt löv till fåren och utvann tjära till båten. Ett ihåligt träd kunde nyttjas till redskapsbod eller som regnskydd under slåtterarbetet. Plågade människor satte bort värk i träd som ansågs ha läkande kraft. Små barn drogs genom hål i stam eller under rot för bot från engelska sjukan. Även älskande par hade sina favoritträd där den ihåliga stammen gav skydd mot insyn. På resande fot rastade man under gamla träd vid vägkanten. Dessa ingav respekt eftersom trädet kunde vara en hemvist för spöken eller till och med för Den onde själv.
Fritt växande träd utvecklade ofta personliga drag, som förstärktes av boskapens betande och böndernas bruk av kniv och yxa. Med fantasins hjälp kunde en knotig ek bli till en gammal gubbe och en yvig tall en kvinna i brudklänning. Andra träd har trätt fram ur mängden genom att någon känd person har anknytning till dem: Kungar planterade ekar, Linné skrev om träd under sina resor i landet, Lina Sandell satt enligt traditionen uppe i en ask och skrev Tryggare kan ingen vara
Många av dessa träd står kvar än idag mer eller mindre bortglömda. Men de är värda att lära känna. I den här boken får du stifta bekantskap med cirka 120 olika trädpersonligheter som alla bär en spännande historia!
9789163303425
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn