-
Sju sorters kakor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 87 uppl. 2005. 188 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 87 9789153425502 -
Good morning : frukost hela dagen
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2015. 121 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187795053
- Titel
- Good morning : frukost hela dagen
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 121 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 246 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Morgonmänniska eller sömntuta?
Vem du än är kommer den här boken att göra dig gladare och piggare, för när Liselotte Forslin dukar fram frukosten sprakar bordet av färg, vitaminer och smaker! Hon bjuder gärna på allt från gröt och granola till omelett och shakshuka och alltid serverat med mycket grönsaker och frukt ett smart och enkelt knep som gör frukosten matigare och mer hälsosam. Den h
Kakao Förlag 1 9789187795053 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 190 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852164
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 198 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Prisma 1 9789151852164 -
5:2 för kvinnor : en personlig och praktisk g...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 142 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244137
- Titel
- 5:2 för kvinnor : en personlig och praktisk guide med de bästa recepten
- Författare
- Tegnér, Marie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Marie Tegnér såg Michael Mosleys dokumentär om 5:2-metoden på tv fastnade hon direkt. Efter att under många år ha kämpat för att hitta en metod som inte bara fick henne att gå ner i vikt utan även att må bra, hade hon hittat rätt. Och det var inte bara kilona som försvann – i rask takt sjönk både kolesterolvärde och blodtryck och hon mådde bättre än hon gjort på många år. 5:2-metoden, där du äter som vanligt 5 av veckans dagar och halvfastar med riktig mat i 2, gör dig friskare, smalare och kan ge dig ett längre liv. I 5:2 för kvinnor delar Marie Tegnér med sig av sina egna erfarenheter av metoden och ger dig konkreta tips på hur du får halvfastan att fungera i vardagen. Den här boken ger dig svar på det mesta du behöver veta för att må bra och hitta en livsstil som verkligen fungerar. Dessutom får du massor av läckra recept och praktiska matlagningstips. Ur innehållet: Därför fungerar 5:2-metoden Träning under halvfastan Vad gör jag när suget kommer? Hur påverkas humöret? Från krångelmat till tidsbesparing 5:2 och LCHF/GI Kaloritabeller Recept på: Frukost Småmål Lunch/middag
Bonnier Fakta 1 9789174244137 -
Klona öl : brygg öl efter recept från svenska...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2016. 155 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397041
- Titel
- Klona öl : brygg öl efter recept från svenska bryggerier
- Författare
- Eronson, Peter M.
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 249 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den äntligen här! Sveriges första klonbok med recept från svenska bryggerier. Bryggerierna som medverkar är inga mindre än All in Brewing,
Bearded Rabbit, Beerbliotek, Brekeriet, Brewski, Bryggverket, Coppersmiths, Brewery, Dugges Bryggeri, Electric Nurse, Gamla Enskede Bryggeri, Grebbestads
Bryggeri, Gotlands Bryggeri, Helsingborgs Bryggeri, Klackabackens Bryggeri, Malmö Brewing Co, Mohawk Brewing Company, Nynäshamns
Ångbryggeri, Oppigårds Bryggeri, Poppels Bryggeri, Rådanäs Bryggeri, S:t Eriks Bryggeri, Stigbergets Bryggeri, Strömsholms Brygghus, Tempel Brygghus,
Trädskogens Bryggeri, West Coast Bryggeri och Ängöl.
Över 40 recept hittar du i boken som täcker en mängd olika stilar. Det står inget om hur man brygger utan detta är en renodlad receptbok. Vill du ha tips och råd hur du kommer igång med bryggning finns Peter M. Eronsons
storsäljare Ölbryggarboken - Brygg ditt öl hemma.
Om författaren
Peter M. Eronson är bosatt i Göteborg och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007, bryggt närmare 200 brygder hemma i sitt eget kök och är certifierad öldomare. Han har skrivit fyra böcker om öl samt två böcker om hembryggning. Däribland Kreativ Ölbryggning - tekniker, recept och galna idéer tillsammans med Simon Svensson. Han har även skrivit romanerna Skägget och För att inte tala om döden. Tillsammans har hans titlar sålt i över 45 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans blogg Fat & flaska.
Stevali 1 9789188397041 -
Leilas guldkant på vardagen
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2006. 160 sidor.
Nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357075
- Titel
- Leilas guldkant på vardagen
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med när man själv blir bortbjuden på middag.
Här delar Leila med sig av sina bästa rätter, alla med hennes färgstarka och personliga touch. Recepten är enkla och pedagogiska, men gjorda med finess. Här finns bjudmat som passar för alla tillfällen släktmiddag med farmor, grillfest med kompisarna, karaokekväll med arbetskompisarna eller en härlig långfrukost.
Ett helhetstänk kring måltiden genomsyrar boken och varje kapitel har sin speciella stil. I till exempel Belissimo är det italienska smaker som serveras, i Barbeque finns en exotisk flirt i de grillade rätterna, i Släktmiddag gäller klassiska smaker som helstekt entrecote med rödvins- och chilisås och i Kitchen Kitch råder amerikanskt 50-tal med mat som hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Här finns också ett avsnitt med goda tilltugg och drinkar som passar till cocktailpartyt.
Utöver recepten finns förslag på hur man tar genvägar i köket och tips på ätliga presenter att ta med när man går bort på middag, som till exempel eget kryddsalt, hälsomüsli eller en egen nöt- och chokladblandning.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127357075 -
Skärgårdsmat med Salming
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 140 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438489
- Titel
- Skärgårdsmat med Salming
- Författare
- Salming, Börje
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenska skärgården är helt unik. Fler borde ge sig ut och upptäcka vilka skatter vi har i det här landet. Man behöver inte ens ha båt för att komma dit. Det är bara att ta för sig.
Börje Salming är inte bara hockeylegend. Han är dessutom passionerad matlagare och hängiven skärgårdsbo. Börje ser det som en ynnest att vakna med sjöutsikt, och kan inte tänka sig något bättre än en stilla morgontur i kajaken. I Salmings skärgårdsmat berättar han om vardagen vid den egna bryggan i Stockholms skärgård och bjuder på sina favoriträtter från hav, kobbar och skär. Hemma hos familjen Salming serveras det ofta och gärna fisk, liksom bär och fågel. Vi får recept på soppor, läckra sallader och smårätter, sill och strömming i både klassisk och ny skepnad och oemotståndliga varmrätter med fisk av olika slag. Det bjuds också på ångbåtsbiff, lamm och vilt samt blåbärspaj, sandhamsbullar och älggrässaft allt i Börje Salmings smak.
Recepten varvas med tips på de skärgårdskrogar, hotell och pensionat som Börje gillar allra bäst.
Ica Bokförlag 1 9789153438489 -
Brännvin och brännvinkryddning
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1974. 114 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146120548
- Titel
- Brännvin och brännvinkryddning
- Författare
- Lyngby Jepsen, Hans
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146120548 -
Semlor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 92 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356504
- Titel
- Semlor
- Författare
- Öhrn, Mia
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 200 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 332 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Semlan hör till våra mest älskade bakverk och har numera sin givna plats i konditordiskarna ända från jul och fram till påsk. Men den kära fettisdagsbullen dyker även upp på andra ställen; vid kung Adolf Fredriks sista måltid, i privatdetektiv Ture Sventons mysterier, i orten Semla och på ett bageri i New York.
I den här boken hittar man förstås bästa receptet till den klassiska grädd- och mandelmassefyllda semlan, men här finns också underbara nymodigheter som exempelvis saffranssemlor med lingongrädde, chokladkaffesemlor, valnötsfyllda briochesemlor med konjaksfikon och sommarsemlor med hallon och blåbär tillsammans med ett tiotal andra smaskigheter.
Men den här boken handlar inte bara om recept. Den berättar också om traditionerna kring vårt fastlagsfirande, till exempel om hur hetväggen blev en gräddfylld bulle, och kuriosa som hur många i Göteborg respektive Stockholm som tycker det är direkt fel att äta semlor före fettisdagen. Karnevalsfirande och pannkakslopp är några utomsvenska traditioner som också får plats jämte fakta om härliga fastlagsbröd från hela världen.
Mia Öhrn
är bagare och konditor med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har tidigare skrivit böckerna Kladdkakor, Godis och Guide till Stockholms sommarkaféer.
Natur & Kultur 1 9789127356504 -
Världens whisky
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 343 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Tillskrift på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011081
- Titel
- Världens whisky
- Författare
- Dave Broom - Tom Bruce-Gardyne - Ian Buxton - Charles Maclean - Peter Mulryan - Hans Offringa - Gavin D Smith
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 343 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 242 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1298 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En unik och heltäckande guide till 700 av världens bästa whiskysorter.
Världens whisky är indelad efter olika whiskyproducerande länder och täcker sex världsdelar. Utöver ingående fakta om vad som utmärker de olika sorterna och vad som är typiskt för de olika länderna, får man som läsare också en genomgång av whiskyns historia, olika slags whisky, tillverkning och mycket mer.
Vilken form på glaset är att föredra när man ska avnjuta whisky? Varför är fatet som whiskyn lagras på så viktigt? Läs om hemligheterna bakom kända sorter som Macallan, Talisker, Jameson med flera.
I boken finns också flera förslag på whiskyexkursioner till populära områden samt detaljerade kartor med rutter så att man hittar till såväl destillerier som gedigna whisky-pubar. Längst bak i boken finns även ordlista, adressregister till välsorterade whiskybutiker, tips på bra webbsidor samt ett protokoll som kan användas vid egna whiskyprovningar.
Upptäck och upplev världens whisky hemma i fåtöljen eller kasta dig ut och njut på resande fot!
Denna bok är en utmärkt inspiratör och vägledare till whiskyns värld för såväl nybörjare som de redan invigda.
Too much of anything is bad, but too much of a good whiskey is barely enough. Mark Twain
Tukan Förlag 1 9789174011081 -
Med mycket grönt
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick. Stort format! KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127357273 -
Upptäck cognac
Inbunden bok. Stockholm : Bokförlaget Magnus Ullman. 2010. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Presentskick. Stort format. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163366444
- Titel
- Upptäck cognac
- Författare
- Dahlin Bengtsson, Nathalie - Nemie, Jennifer
- Förlag
- Stockholm : Bokförlaget Magnus Ullman
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bokförlaget Magnus Ullman 9789163366444 -
Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk fr...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012354
- Titel
- Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery
- Författare
- Tarek Malouf
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 244 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oemotståndligt läckra och lyxiga bakverk.
Recepten kommer från Hummingbird Bakery i London (Gwyneth Paltrows favorit bageri).
Här finns recept på stora, saftiga, frestande cupcakes, mjuka kakor, söta pajer, brownies, muffins och småkakor.
Ta en titt i den här boken så förstår du varför Hummingbird Bakery-fansen köar runt kvarteret för att få köpa sina favoritkakor!
Tarek Malouf fick idén till Hummingbird Bakery när han firade thanksgiving i North Carolina i USA 2002. Efter att ha frossat i cupcakes, äppelpaj och banankaka med grädde frågade han sig varför det inte fanns något bageri i London som gjorde sådana godsaker. År 2004 öppnade han det första Hummingbird Bakery på Portobello Road.
Med den här boken kan du själv baka de enastående kreationerna. Låt ditt kök fyllas av förföriska dofter, upplev glädjen i att arbeta med de små mästerverken och njut!
"Hummingbird Bakery är ett paradis för den som gillar sötsaker, och deras cupcakes är legendariska. När vi firar något står det alltid bakverk från Hummingbird Bakery på bordet." / Gwyneth Paltrow
Mått: 200 x 243 mm
Omslag: Matt med skyddsomslag
Tukan Förlag 1 9789174012354 -
Gott att ge bort ätbara presenter från Linné...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 143 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241334
- Titel
- Gott att ge bort ätbara presenter från Linnéas skafferi
- Författare
- Seidel, Linnéa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 628 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra egna, personliga presenter behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Att exempelvis koka egen sylt eller marmelad tar inte mer än tjugo minuter. Sätt ett vackert band runt syltburken och du är i hamn. Att det dessutom är väldigt roligt att egenhändigt knåpa ihop gåvorna, och det faktum att mottagaren blir väldigt glad gör ju inte saken sämre.Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, har fyllt sin bok, Gott att ge bort, till brädden med recept, förslag och tips på ätbara presenter. Variationsrikedomen är stor – från läckert chokladstinna brownies i en fin form och kiwimarmelad till egenhändigt smaksatt te. Ett kapitel heter På burk och är extra roligt... Här finns fiffiga idéer på olika halvfabrikat i ordets bästa bemärkelse. Som till exempel amerikansk pannkaksmix, frukostbullar eller äppelpaj. Alltihop förpackat i fina burkar.I kapitlet Hembakat hittar man många härliga recept, exempelvis solskensbullar och fudgebrownies. Nybakade och vackert tronande i en fin burk blir de en garanterat uppskattad present.Exempel på andra roliga och välsmakande matgåvor i boken är hemlagad ketchup, crunchigt jordnötssmör, läckert rosa syrénsaft, krispiga äppelchips och wienernougat som smälter i munnen.Alla kan hitta saker man både hinner med och klarar av att göra, för bland dessa cirka 100 recept finns ätbara presenter som går på nolltid att göra, men även sådana som tar lite mer tid i anspråk. Som ett miljövänligt plus tipsar dessutom Linnéa om hur man lätt hittar och bäst återanvänder gamla burkar och andra förpackningar.
Bonnier Fakta 9789174241334 -
Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slotts...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2015. 175 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245295
- Titel
- Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vid Ulriksdals Slottsträdgård i Solna, strax norr om Stockholm, finns ett litet trädgårdscafé som ligger insprängt mitt bland växthus och odlingar. Där serveras varje vardag en överdådig vegetarisk lunchbuffé som lockar småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer. Alla kommer de för den underbara matens skull och för att få andas ut en stund i en rofylld miljö där alla sinnen får stimulans. Skribenten Katarina Nordgren och fotograf Tomas Södergren bestämde sig för att göra en bok om stället och dess mat och i samarbete med kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook har de skapat en kokbok som är både inspirerande och vacker.I Vegetariskthittar du både svenska rårakor och indonesisk morotssoppa, tänkta för dagens lilla hushåll som ofta består av en eller två personer. Recepten omfattar sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat och här finns till och med ett eget litet kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetarisk mat behöver inte vara krångligt eller svårt. Samtliga rätter i den här boken är enkla och okomplicerade och det enda som behövs är råvaror som man lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik.Oavsett varför man väljer att äta vegatariskt – av etiska, ekologiska eller ekonomiska skäl – så väljer allt fler att prova och märker att de helt enkelt mår bra, ett skäl så gott som något. Kocken Fredrik Karlsson trodde att han skulle få ta med sig fläskkarré i matlådan för att bli mätt, men berättar nu istället lyriskt om de äldre män som vågat sig på hans lunchbuffé och efteråt säger att du aldrig har ätit godare mat. Och gissa om grisarna som strövar i hagen utanför Trädgårdscaféet är glada för det!Tidigare upplagor av Vegetariskt har snabbt sålt slut. Nu ger vi ut boken ytterligare en gång i vårt behändiga mjukbandsformat.
Bonnier Fakta 9789174245295 -
Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffeb...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2013. 195 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010749
- Titel
- Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffebröd och kakor
- Författare
- johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 204 x 277 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för ett lyckat brödbak!
Hembakade bröd utan krångel. I den här boken finns recept på goda bröd samt handfasta råd hur man lyckas med sitt brödbak. Här samsas surdegar med snabbakade bröd som varken kräver jäst eller jäsning. Här finns också recept på en mängd sorters bröd som passar för livets alla stunder: bröd till middagen, till frukosten, till lägerelden eller picknicken och, naturligtvis, finns här recept på en mängd kaffebröd till kafferepet.
Om du känner dig det minsta osäker inför brödbaket så får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma i gång. Är du redan en van hemmabagare får du i stället många nya recept samt möjlighet att ta din bakkonst till nya höjder.
Med enkla recept som går rakt på sak är det ingen konst att lyckas med brödbaket hemma i köket. I början av boken finns ett kapitel med snabba tips och tumregler för ett lyckat bak. Längst bak i boken finns dessutom ett teknikkapitel för den som vill veta mer. Däremellan samsas brödrecept som kommer att fylla ditt hem med världens mest ljuvliga doft den av hembakat bröd.
Fler böcker i samma serie
Grilla
Choklad
Muffins
Tukan Förlag 9789174010749 -
Studentköket Vego
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2018. 127 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692358
- Titel
- Studentköket Vego
- Författare
- Johnsson, Ann-Cathrine
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 269 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Riktigt bra recept"Pralin, Dalarnas tidningar "Som en första kokbok fungerar Studentköket Vego bra eftersom den är informativ och bland annat listar köksredskap som bör införskaffas... De rätter jag provlagar blir också förvånansvärt goda med tanke på den ringa arbetsinsats som behövts."Bibliotekstjänst, Catharina Bergman "Du får inte bara riktigt schysta vegetariska recept, du får även många smarta tips!"Allers Vegetarian och student? Att laga god och nyttig vegetarisk mat från grunden behöver inte vara krångligt eller ta lång tid. Här finns inspiration, tips och råd för alla. Innehåller ett 50-tal recept, bl a Zucchinipasta med parmesan, Sötpotatisbiffar med vitlök, Majsplättar med keso, Morotssoppa med ingefära, Vegolasagne och Veggieomelett. Här finns tips på supersnabb mat, om man vill att det ska gå snabbt mellan träning, studier och aktiviteter. Även förslag på vad man kan göra med sina rester. Plus roliga rätter att laga ihop med kompisar. Och det lilla extra är inte bortglömt smoothies, dippsåser och goda efterrätter. ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kostrådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk form givare. Tillsammans har de tidigare givit ut bl a BÄTTRE HÄLSA MED BÖNOR.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174692358 -
Långkok
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2014. 142 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244694
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 196 x 224 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Linder, Jens
Bonnier Fakta 9789174244694 -
Bönor, ärtor & linser
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2 uppl. 2019. 123 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127162624
- Titel
- Bönor, ärtor & linser
- Författare
- Damberg, Jenny
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. Bönor, ärtor & linser griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt – oemotståndliga stuvade gröna ärtor.
Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.
Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.
Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. Bönor, ärtor & linser är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.
Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt.
MatMagasinet
Är du på jakt efter enkla recept på mångsidiga råvaror? Då är detta kokboken för dig.
Expressen Söndag
Sen vill jag typ äta allt i den här boken. Alltså: friterad pasta!
Hej Regina, Elle Decorations
Natur & Kultur Allmänlitteratur 2 9789127162624 -
Gröna proteiner : 50 recept med växtbaserade...
Inbunden bok. Lind & Co. 2019. 175 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178614233
- Titel
- Gröna proteiner : 50 recept med växtbaserade proteinkällor
- Författare
- Ejlersen, Søren
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 618 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta mindre kött är bra både för miljön och för hälsan. Men för många är det just proteinet som känns svårt att ersätta när man vill gå över till en mer vegetarisk kost. Den här boken visar det stora utbud av protein som finns i växtriket och hjälper dig på vägen till ett grönare kök. Gröna proteiner innehåller 50 recept, illustrerade med vackra och inspirerande foton, på goda och lättlagade vardagsrätter, sallader, mellanmål och sötsaker. Maträtterna erbjuder flera olika välsmakande alternativ till kött och visar vilken stor variation som finns inom det gröna köket. SØREN EJLERSEN är en av grundarna till Aarstiderne (webbaserad matbutik) och har på Lind & Co tidigare utkommit med Fermentering (2016). SANNE HOLDEN VENLOV och THOMAS HESS-NIELSEN har i femton år varit med och utvecklat utbudet och smakerna på Aarstiderne.
Lind & Co 9789178614233 -
New Vegan : det nya veganska köket
Inbunden bok. Max Ström. 2015. 167 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263407
- Titel
- New Vegan : det nya veganska köket
- Författare
- Mustard, Jenny
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganmat tilltalar allt fler – både av hälsoskäl och av etiska skäl. Och veganmat behöver inte vara trist och enahanda. Tvärtom är det en kosthållning som är inspirerande för alla som vill leva hälsosamt och verka för en mer hållbar framtid. Och Jenny Mustards mat är allt annat än tråkig! Hon är modedesignern som skapar helt vegansk mat, oftast av ekologiska råvaror. Hon försöker hitta närproducerade alternativ till traditionellt exotiska ingredienser, vilket ger en miljövänlig kost, helt fri från djurprodukter. Eftersom veganismen växer otroligt snabbt för tillfället, är intresset för nytänkande veganska recept större än någonsin – och här kommer Jenny Mustard att bli en stjärna. Maten hon lagar är god, nyttig och etiskt försvarbar – men också enkel. Hennes recept är lättlagade, kräver få ingredienser, och går att tillaga på en liten budget.Till 20 av recepten finns en QR-kod som leder till en Youtube-film där hela processen visas professionellt.
Max Ström 9789171263407 -
Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett s...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174548
- Titel
- Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett sundare liv
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 259 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 'Det här är den bok jag själv hade önskat fanns till hands när jag började min gröna resa. En bok som innehåller olika sorters inspirerande recept, men som samtidigt hjälper en att komma igång, förstå sig på grunderna och ger en självförtroende att experimentera och ha skoj i köket.'
Vego för alla! vill inspirera fler till en grönare vardag vare sig du är vegetarian, vegan eller allätare. I denna kokbok går Sofia von Porat igenom grunderna till en växtbaserad kost. Här får du över 70 lättlagade recept samt vägledning, tips och råd om allt du behöver veta för att känna dig självsäker i vegoköket.
Sofia von Porat är en entreprenör, matkreatör och bloggare som brinner för vegetarisk mat. Hennes vegorecept och matinspiration publiceras i flera av Sveriges största tidningar och på populära matsajter. I recepten finns influenser från de många länder Sofia besökt under de fem år hon som reseskribent hade hela världen som arbetsplats.
Tukan Förlag 1 9789176174548 -
Matens historia från A till Ö
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2017. 351 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692112
- Titel
- Matens historia från A till Ö
- Författare
- Swahn, Jan-Öjvind
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Underbar present till matälskaren"
Eva Åström, Expressen
"En oundgänglig uppslagsbok"
Upsala Nya Tidning
Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom.
All mat vi äter är en del av vår kulturhistoria. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igelkott i Sverige? När började vi äta semlor?
Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella
Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.
Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.
Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.
JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.
Ordalaget Bokförlag 9789174692112 -
Grönt : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 400 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131385
- Titel
- Grönt : välja hantera tillaga
- Författare
- Netz, Gunnar
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Sveriges bästa grundkokbok av Svenska Måltidsakademien.
Svensk vinnare i kategorin Best Easy Recipes Cookbook 2011, World Cookbook Awards!
Grönt välja hantera tillaga är det första svenska heltäckande standardverket om grönsaker, fullmatat med information och recept. Du får kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönt i matlagningen. Hur vet du vilken gurka som smakar mest? När är det säsong för svensk sparris? Vilka örter passar bäst till fisk? Recepttips varvas med rätter inspirerade från hela världens kök, mat där grönsaken spelar huvudrollen. Här finns både vegetariska rätter och mat med fisk, skaldjur, kött och kyckling.
I boken finns ett gediget grönsakslexikon, som i text och bild presenterar ca 400 sorter. Olika grönsaker har olika fördelar, både smak- och näringsmässigt. Du får hjälp att upptäcka nya kombinationer och råd om hur du bäst förvarar, hanterar och tillagar dina grönsaker. Bokens ca 300 recept kommer från Herman Rasmuson och några av landets bästa kockar Karin Fransson, Christian Hellberg, Malin Söderström, Ingela Persson, Stefan Eriksson, Viktor Westerlind m fl.
Författarna
Nina Westerlind, Gunnar Netz, Pelle Bosta och Isabella Vikberg har lång samlad erfarenhet av grönsaker och driver sedan många år Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker. Herman Rasmuson är kock och står bl a bakom den uppmärksammade boken Syrat och GarlicCard.
Herman Rasmusson pratar om boken Grönt:
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131385 -
Mat för liv och lust
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 3 uppl. 2004. 400 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100102531
- Titel
- Mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande vägledning till ett sundare och friskare liv! Att få diagnosen hjärtkärlsjukdom, diabetes eller fetma kan fungera som en väckarklocka. Plötsligt inser man att något snabbt måste göras om inte hälsan ska försämras ytterligare. Matvanorna måste förändras, men det är långt ifrån alla som omedelbart vet hur det ska gå till. Många har aldrig ens tänkt på näringsinnehållet i det de äter och är kanske heller inga vana matlagare. I det läget behövs en bok som berättar vilka förändringar som behöver göras och hur man kan gå till väga för att de nya vanorna ska bli både behagliga och bestående. Den klassiska baskokboken Mat för liv och lust har länge rekommenderats på sjukhusen till alla dem som antingen vill eller måste förändra sina matvanor. Nu kommer den i en tredje, helt reviderad utgåva där man på ett lätt och inbjudande sätt beskriver hur man kan påverka sin hälsa i positiv riktning genom att äta god och näringsriktig mat. En stor del av recepten är nya och samtliga de ljusa, inspirerande bilderna är nytagna. Boken är dessutom försedd med en helt omarbetad och genomillustrerad faktadel om goda livsvanor för den som vill förebygga eller har diabetes, hjärtkärlsjukdom eller övervikt. Receptdelen omfattar allt från lätta grönsaksrätter till festliga kött- och fiskrätter och läckra desserter och bakverk. Samtliga rätter är lättlagade och passar både den som vill leva sunt och den som behöver tänka på exempelvis vikten eller blodfetterna. Med hjälp av den här kokboken blir det lätt att göra de små, men bestående förändringar som leder till mer hälsosamma vanor och en bättre hälsa. Mat för liv och lust passar inte bara den som av hälsoskäl måste förändra sina matvanor. Den fungerar även utmärkt för den som helt enkelt vill leva ett sundare och friskare liv. Detta är en heltäckande kokbok som är lika lustfylld som livsnödvändig. Ur innehållet: Mat och vanor, Näringsfakta, Vegetarisk mat, Om BMI, Glykemiskt index, Att ändra vanor, Rörelse och motion Receptdelen: Bröd, Såser och röror, Grönsaksrätter, Sallader, Kött, Fisk, Soppor, Ris och gryn, Pasta, Potatis, Pizza, paj och omelett, Efterrätter, Bullar och kakor
Albert Bonniers Förlag 3 9789100102531 -
Skördetid : med smak av paradiset
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2007. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132334122
- Titel
- Skördetid : med smak av paradiset
- Författare
- Siv Key Nilson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 249 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 662 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132334122 -
Ninas konditori. Små hemligheter stora smaker
Inbunden bok. Ninas konditori. 2013. 96 sidor.
Nära nyskick. Hälsning på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNinas konditori -
Libanesisk mat : det bästa från östra medelha...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 126 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132329334
- Titel
- Libanesisk mat : det bästa från östra medelhavet
- Författare
- Elekji Alekji - Frik Dannemann
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi svenskar har förälskat oss i det libanesiska köket. Försök få bord på en libanesisk restaurang får du se!
Och det är kanske inte så konstigt att libanesisk mat blivit så populär. Den är hälsosam utan att vara tråkig, och smakrik utan att vara för kryddstark.
Den första fråga du bör ställa dig när du ska laga libanesisk mat är:
Har du tillräckligt stort matbord eller ska du låna grannarnas?
Om du lånar grannarnas, passa då på att bjuda in dem. För så gör man i Libanon - det kallas gästfrihet och är en viktig krydda i matlagningen.
I Libanon är tre rätter en ganska medioker inledning på en middag. Här krävs det mer, libaneserna vill äta mycket och länge, man vill sitta ner tillsammans med vänner och låta middagen ta både tre och fyra timmar - och då krävs det många rätter. Tolv förrätter (meza), tre varmrätter, frukttallrik, vattenpipa, kaffe och ett fat med sötsaker är inget ovanligt när man bjuder till fest. Ett libanesisk matbord är fullt av skålar och fat - det är röror, bröd och grönsaker i mängder.
Många av rätterna är enkla att tillaga och i det flesta fall är råvarorna billiga.
I kokboken Libanesisk mat har krögaren Elias Alekji samlat det bästa från östra Medelhavet i 75 recept. Fredrik Dannemann har skrivit texterna, Pepe Nilsson fotograferat och Nicke Ericson formgivit. Malin Bergendal har stått för styling och rekvisita.
B Wahlströms 1 9132329334 -
Bröd
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 150 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176175972
- Titel
- Bröd
- Författare
- Bernd Armbrust
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En fantastiskt fin och rejäl brödbok som nästan doftar brödbak!
Över 60 recept från mästerbagaren Bernd Armbust på små och stora bröd. Njut av internationella klassiker, frukostbröd, raffinerade fyllda bröd och mycket mer. Du kommer att hitta många nya hälsosamma favoriter som är fulla av frön, nötter, grönsaker eller linser.
I boken finns bra och gedigna grundrecept på formbröd, snabba rågbröd och surdegsbröd. Alla recept illustreras med detaljerade steg för steg-bilder och instruktioner.
Ytterligare författare: Armbrust, Bernd
Ytterligare redaktörer: Schlimm, Sabine
Ytterligare designers: Moser, Horst
Ytterligare översättare: Bylund, Görel
Ytterligare översättare: Tauvon, Elisabeth
Ytterligare fotografer: Hoersch, Julia
Ytterligare medarbetare: Pfeiffer, Michaela
Tukan Förlag 1 9789176175972 -
Sannas matbok : för den självläkande människa...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 183 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137128559
- Titel
- Sannas matbok : för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är maten som bygger hälsan och ger energi och vitalitet. Den ska smaka gott, ge behaglig mättnad och samtidigt ge näring och hålla oss friska. Genom att göra medvetna matval kan du snabbt påverka din hälsa. Du kan få mer ork, livslust och glädje än du tror! Sannas matbok gör matlagningen till något snabbt och enkelt samtidigt som det är gott och nyttigt. Här får du recept på god mat som stärker hela dig och inspirerar dig till ännu bättre matvanor. Som bonus får du även kunskap om varför den självläkande kosten är så bra, hur man lever längre och friskare samt fakta och tabeller i slutet av boken. Det handlar om att integrera ett nytt tankesätt i din vardag genom att använda planerad snabbmatlagning det tar bara en kvart eller tjugo minuter att laga en god och näringsrik måltid. Planera dina inköp och handla mer sällan, men mer begåvat.Boken ger recept på:FrukostarSallad och råkostStärkande sopporRotfrukter och grönsakerBönor, tofu och linserFågel, fisk, vilt och nötTillbehör och såserBrödDryckerGott och söttAnvänd fina, ekologiskt odlade råvaror, helst närodlade och enligt årstiderna. Det ger mer smak, substans och näring samt fördelen att man slipper äta bekämpningsmedel. Dessutom hindrar du onödig miljöförstörelse med utsläpp och långa transporter. Om du följer råden och recepten i boken får du automatiskt ett friskare, piggare och vitalare liv. Det handlar om livsglädje och att få utrymme för positiv matlagning. Låt boken inspirera dig till hälsa och välbefinnande!Sanna Ehdin är fil.dr, immunolog och verksam som fri forskare, författare och föreläsare. Hennes tidigare mycket uppmärksammade böcker har sålt i 600 000 exemplar: Den självläkande människan (översatt till tio språk), Kokkonst för den självläkande människan, Lilla boken om hälsa och välmående, HQ den mänskliga helhetssynen, 12 veckor till ett självläkande liv, Sluta kämpa börja leva! och Din inre framgång. Sanna Ehdin ägnade tolv år åt biomedicinsk forskning, både i Sverige och i USA. Sedan 1992 har hennes forskning varit inriktad på självläkning och helhetsälsa. Hennes hemsida, www.sannarelations.com, har cirka 200 000 besökare varje månad. Hon har föreläst för över 70 000 personer och medverkar ofta i tidningar, tv och radio. Sannas matbok är en modern uppföljare till den efterfrågade Kokkonst för den självläkande människan.
Bokförlaget Forum 9789137128559
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn