-
Oz Clarkes nya vinatlas : världens viner och...
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2 uppl. 2004. 336 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format. Tillskrift på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146202653
- Titel
- Oz Clarkes nya vinatlas : världens viner och vinregioner
- Författare
- Clarke, Oz
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grunden för all förståelse av vin är en känsla för dess ursprung. Att veta vilket land, vilken region, vilken sluttning och till och med vilken vingård ett vin kommer ifrån ger smakupplevelsen en extra dimension. I denna nya upplaga av Oz Clarkes vinatlas, fullständigt reviderad, uppdaterad och utökad till 336 sidor, bjuds läsaren in till en enastående resa till världens främsta vinregioner. Med unik kartografi - över 75 handmålade panoramakartor - och med livfull och övertygande text visar en av världens ledande vinkännare, Oz Clarke, på de viktiga sambanden mellan vinet och dess härkomst. Alla kartor har korrigerats för att visa även de allra nyaste vingårdarna, och sex nya panoramakartor har tillkommit.Orig titel: Oz Clarkes wine atlas Övers: Catarina Hiort af Ornäs
Wahlström & Widstrand 2 9789146202653 -
Svenska Resmål
Inbunden bok. Informationsgruppen. 2008. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186004941
- Titel
- Svenska Resmål
- Författare
- Bergqvist, Kjell
- Förlag
- Informationsgruppen
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 250 x 300 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1223 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska Resmål är en kokbok som innehåller den ovanliga kombinationen av Kjell Bergqvists filmminnen vid sidan av all den läckra mat från 27 restauranger från hela Sverige som presenteras.
Hans Christiansen, fotograf och författare, har tillsammans med skådespelaren Kjell Bergqvist åkt runt i landet och besökt krögare, kockar och härliga restauranger. Alla restaurangerna lagar fantastisk mat som är typiska för dem och ger läsaren recept och bilderna ger mycket miljökänsla från respektive krog/hotell.
Kjelle skriver själv om sina filmminnen och berättar historier som du aldrig tidigare har hört. Kjelles specialite är inte att laga mat, även om han har spelat kocken i filmen Kocken. Han är dock mycket road av mat och äter med glädje upp den mat som Hans Christiansen fotograferar.
Rikard Nilsson, välkänd TV-kock, bidrar med sitt kunnande och har skärskådat recepten.
Svenska Resmål är en fortsättning på boken Resmål som Hans Christiansen och Rikard Nilsson gav ut 2006 i Stockholms län, om krogar i Stockholms län.
Svenska Resmål finns till försäljning från slutet av november 2008.
Som du kanske redan har märkt har det pratats om den på radion och tv, mer kommer när vi har distribuerat ut den till bokhandeln. Det kommer också att skrivas om den i dagstidningar och populärpress.
Informationsgruppen 9789186004941 -
Italia! : guide till det bästa av det godaste
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. Stort format. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438809
- Titel
- Italia! : guide till det bästa av det godaste
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 234 x 296 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagström presenterar de allra bästa italienska specialiteterna, vad som karakteriserar dem och vem som tillverkar dem. Visste du till exempel att det är stor skillnad på en parmesanost gjord på mjölk från kor på sommarbete och en parmesan som gjorts på mjölk från kossor som står i stall?
Boken är späckad med historisk kunskap och anekdoter som får oss att förstå varför det italienska köket blivit så älskat över hela världen. Läs om vilket inflytande Slow Food-rörelsen haft för småskaliga och traditionella producenter och lär känna fenomenet och mattemplet Eataly. Dessutom tips på avstickare från allfarvägarna som leder dig till garanterat unika matupplevelser!
Ica Bokförlag 1 9789153438809 -
Grönt : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 400 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131385
- Titel
- Grönt : välja hantera tillaga
- Författare
- Netz, Gunnar
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Sveriges bästa grundkokbok av Svenska Måltidsakademien.
Svensk vinnare i kategorin Best Easy Recipes Cookbook 2011, World Cookbook Awards!
Grönt välja hantera tillaga är det första svenska heltäckande standardverket om grönsaker, fullmatat med information och recept. Du får kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönt i matlagningen. Hur vet du vilken gurka som smakar mest? När är det säsong för svensk sparris? Vilka örter passar bäst till fisk? Recepttips varvas med rätter inspirerade från hela världens kök, mat där grönsaken spelar huvudrollen. Här finns både vegetariska rätter och mat med fisk, skaldjur, kött och kyckling.
I boken finns ett gediget grönsakslexikon, som i text och bild presenterar ca 400 sorter. Olika grönsaker har olika fördelar, både smak- och näringsmässigt. Du får hjälp att upptäcka nya kombinationer och råd om hur du bäst förvarar, hanterar och tillagar dina grönsaker. Bokens ca 300 recept kommer från Herman Rasmuson och några av landets bästa kockar Karin Fransson, Christian Hellberg, Malin Söderström, Ingela Persson, Stefan Eriksson, Viktor Westerlind m fl.
Författarna
Nina Westerlind, Gunnar Netz, Pelle Bosta och Isabella Vikberg har lång samlad erfarenhet av grönsaker och driver sedan många år Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker. Herman Rasmuson är kock och står bl a bakom den uppmärksammade boken Syrat och GarlicCard.
Herman Rasmusson pratar om boken Grönt:
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131385 -
Vegetariska kokboken : grundkokbok
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 4 uppl. 2004. 320 sidor.
Nära nyskick. Tillskrift på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425724
- Titel
- Vegetariska kokboken : grundkokbok
- Författare
- Inga-Britta Sundqvist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 4 9789153425724 -
Kok-Konsten
Inbunden bok. Girons. 1891. 1006 sidor.
Mycket gott skick. Halvfranskt skinnband med guldtryck på rygg och framsida. Mycket fint exemplar! KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet ! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGirons -
Konsten att bygga en vinkällare
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 174 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174015942
- Titel
- Konsten att bygga en vinkällare
- Författare
- Johan Magnusson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 197 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 753 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Konsten att bygga en vinkällare vänder sig till den som vill anlägga och inreda en egen vinkällare, men erbjuder också många kloka råd och tips till den som redan förfogar över en.
Även en allmänt vinintresserad läsare har mycket att hämta i boken. Författaren delar generöst med sig av sina kunskaper om vins lagringsegenskaper, vinbedömning och vin som investeringsobjekt, och inte minst om hur man inreder och utrustar sin vinkällare.
Boken ger dessutom en unik inblick i femton spännande svenska vinkällare. Innehavarna beskriver här hur de ser på sitt vinintresse, vad som varit viktigt för dem vid anläggandet av vinkällaren och hur de vill utveckla den. Miljöerna skiftar, från lägenheten i stan till villan, gården och slottet på landet, och lösningarna är allt från enkla till avancerade vad gäller såväl funktion som design.
Konsten att bygga en vinkällare är skriven av Johan Magnusson, välkänd vinprofil med ett gediget kunnande. Han är Sveriges ende av Stockholms Handelskammare auktoriserade värderingsman för vin och destillat, och har medverkat i ett flertal TV- och radioprogram. Han driver vinlagringsverksamheten Magnusson Fine Wine i Stockholm.
Tukan Förlag 1 9789174015942 -
Det goda enkla : maten vi vill laga och äta
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2014. 406 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Omslag något vågigt. Bok i nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627931
- Titel
- Det goda enkla : maten vi vill laga och äta
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 406 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 258 mm Ryggbredd 39 mm
- Vikt
- 1510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DET GODA ENKLA kallar Anna och Fanny sin nya bok. Med den hoppas duon inspirera till delvis nya vägar i köket med maten som de tror på för framtiden. Mer grönt, mer bönor, linser och spännande nygamla korn men boken innehåller också härliga fisk- och köttrecept. Satsa på ekokött råder författarna, för då vet man att djuren har haft det skapligt. Ekoköttet är visserligen dyrare men totalt sett äter vi faktiskt billigare och godare än vi någonsin gjort säger Anna och Fanny. Deras nya bok innehåller också ett stort kapitel om plockmat som är så enkelt och trevligt att bjuda på. Nya bröd och bakverk, och avslutningsvis en samling av författarnas allra bästa knep och kökstips. En gedigen bok om läcker, vacker och sinnlig mat i tiden. Mat som både vi själva och miljön mår bra av!
Trio Förlag 1 9789197627931 -
Carlshamns punsch. En krönika
Häftad bok. 1984. 51 sidor.
Mycket gott skick. Överstycken namnteckning på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Eat clean : mer näring och mindre skräp i mat...
Häftad bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610381
- Titel
- Eat clean : mer näring och mindre skräp i maten
- Författare
- Andersson, Kristina
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 301 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Succén är tillbaka nu i lågprisutgåva!Eat clean vänder sig till alla som är intresserade av att äta hälsosamt, få mer energi och näring av kosten och som dessutom vill stärka sitt immunförsvar. Med Kristina Anderssons hjälp blir det enklare att prioritera de val av råvaror och livsmedel som ger bäst nytta.Kristina Andersson är näringsfysiolog med en magisterexamen i nutrition. Hon är författare med flera böcker bakom sig, en väldigt uppskattad föreläsare och anlitas flitigt som expert av tv och tidningar.
Massolit Förlag 1 9789176610381 -
Det godaste jag vet!
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 223 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153440079
- Titel
- Det godaste jag vet!
- Författare
- Förare Winbladh, Lisa
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 197 x 256 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 948 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter sin succé med boken Matmolekyler är Lisa Förare Winbladh äntligen tillbaka. Den här gången med en helt oumbärlig kokbok. Lisa skriver långa recept med många ingredienser. Och ja, de tar tid att laga, men alla som följer Lisa och blivit beroende av hennes recept vet att det är så värt det! Varje recept blir till en liten matlagningslektion. Kombinationen av de många ingredienserna ger balanserade komplexa smaker som gör matlagaren lycklig.Det godaste jag vet är en skattkista proppfull av Lisas favoritrecept uppdelade efter de bästa råvarorna och smaksättarna i kapitel med namn som Ingefära, Parmesan, Vitlök och Pepparrot. Ingen kan som Lisa förmedla kunskaper om råvaror, tekniker och vad som egentligen händer i kastrullerna.
Ica Bokförlag 1 9789153440079 -
Pernillas julgodis
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2014. 107 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261269
- Titel
- Pernillas julgodis
- Författare
- Wahlgren, Pernilla
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 217 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 488 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjuk fyllig smörkola, segknaprig knäck, len ischoklad, smältande mintkyssar och syrlig marmeladkonfekt - få smaker är så förknippade med julen som alla våra klassiska julgodisar. Hemgjort är överlägset godast - dessutom är det en mysig tradition att laga och baka, gärna med familj eller vänner. Här har Pernilla samlat alla sina bästa och väl beprövade recept på julens alla oumbärliga godsaker - och många andra söta favoriter som garanterat kommer att uppskattas av stora och små. Här finns olika kapitel med de läckraste chokladpralinerna, barnens favoriter, supernyttiga rawfood-godisar, Pernillas italienska favoritgodsaker och lyxigt nyårssött. Missa inte marshmallowsen, den förföriska honungskolan med citron och anis, de hemgjorda geléhjärtana och daimen, för att inte tala om de försvinnande goda saffranstryfflarna med vit choklad ...Pernilla Wahlgren är tillbaka efter succéerna med Pernillas jul och Pernillas praliner. Här finns alla de klassiska julgotterna, men också massor av godsaker för alla smaker som passar året om - som lördagsgodis eller som uppskattad gåbortspresent!
Bokförlaget Semic 9789155261269 -
Bröd
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842592
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Prisma 1 9789151842592 -
Under valnötsträdet : goda idéer från vårt kö...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2006. 431 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627900
- Titel
- Under valnötsträdet : goda idéer från vårt kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 257 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1582 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under Valnötsträdet är en inspirerande kokbok av Anna och Fanny
Bergenström. Den här gången står råvaran i centrum och boken består
av 17 kapitel fyllda med kryddoftande maträtter, ljuvliga desserter,
bröd och bakverk. Här finns exempelvis avsnitt om örter, nötter,
avokado, kokos, ingefära, chili, choklad och vanilj och boken
avslutas med en lång rad menyförslag till stora och små kalas. Med ca
400 recept och 310 färgbilder är det en kokbok som räcker länge.
Under Valnötsträdet fick i oktober 2007 pris som Bästa bok i
kategorien Vardagsmåltider av Måltidsakademien i Grythyttan.
Trio Förlag 1 9789197627900 -
Mannerströms färs
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2014. 183 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113059976
- Titel
- Mannerströms färs
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här kommer boken om färs i alla dess former som hjälper dig fixa middagen snabbt, billigt, gott och enkelt. Tillsammans med mästerkocken Leif Mannerström får vi här ta del av de bästa recepten, alla gjorda med olika sorters färs: nöt, kyckling, lamm, fläsk, vilt och fisk.
Färs är en av världens mest använda och kända råvaror. Den går att frysa, forma och krydda på så många olika sätt.
Köttbullar, råbiff, hamburgare, kålpudding, dumplings och vårrullar, pannbiff och otaliga andra färsrätter lagas och blir så där extra goda med kockens hemliga knep. Fiskfärs - gärna med blandad fisk - till queneller, fiskbullar, fiskterrine eller till att fylla rullader. En sallad och lite sås till och middagen är klar!
Leif Mannerström delar även med sig av sina hemliga knep för hur vi får maten att smaka extra gott. Så där som bara kockar kan, det där lilla extra som gör middagen godare än vanligt!
Bokförlaget Arena 1 9789113059976 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Med FÖRFATTARHÄLSNING från Carl-Jan! KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Tareq helt enkelt
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 189 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785153
- Titel
- Tareq helt enkelt
- Författare
- Tareq Taylor - Kristina Taylor
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1020 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Helt enkelt har Tareq Taylor samlat de recept som ligger honom närmast hjärtat och som han ständigt återkommer till. Det är lättlagad mat nästan alla rätter är lagade på Tareqs gamla utekök med en enda gasolplatta. Och som vanligt när Tareq är i farten ligger det mycket kärlek och omtanke också i uppläggningen och serveringen. Blommor, örter och blad kan lyfta en rätt till att bli både färgsprakande och spännande.
I direkt anslutning till köksträdgården ligger det, uteköket hjärtat i trädgården. I grytorna här landar nästan allt Tareq odlar. Här skapar han av det naturen ger och njuter av maten med familj och vänner. Detta är Tareqs absoluta favoritplats, en plats där drömmar sakta kan få växa fram. Här bjuds på traditionellt skandinaviska smaker som grön ärtsoppa och smörstekt skrubba, men också på mat med internationella influenser som onion bahji med raita och vårrullar med sötstark dipsås. Och så något litet sött efter, så klart. Kanske färska bär i citronkräm?
Ica Bokförlag 1 9789187785153 -
Mat för diabetiker
Inbunden bok. Naumann & Göbel. 192 sidor.
ISBN 9783625136125
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNaumann & Göbel 9783625136125 -
Vego på 15 minuter : lättlagat för hela famlj...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 108 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267698
- Titel
- Vego på 15 minuter : lättlagat för hela famljen
- Författare
- Zihammou, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 458 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelt att laga, en fröjd att äta! Här hittar du snabba, goda och gröna rätter lagade från grunden. Härliga grönsaker och råvaror i säsong väcker matglädjen, och med inspirerande, smarta recept som alla gillar går det snabbt att få middagen på bordet. Här finns även tips på vad som är bra att ha hemma i kyl, skafferi och frys och hur man kan minska matsvinnet.Sätt grönsakerna i centrum! Aubergine och squash, färggranna tomater och rödbetor, spetskål och blomkål … Bönor, kikärtor, linser och goda gryn. Underbart god vegetarisk mat för alla. Tydliga och enkla recept på smakrik och härlig mat som kommer att ge dig många goda middagar med familj och vänner.
Bokförlaget Semic 9789155267698 -
Af en inländsk drufwa : svenska bär- och fruk...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1991. 216 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Aningen vågig inlaga annars i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet ! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129615630
- Titel
- Af en inländsk drufwa : svenska bär- och fruktviner
- Författare
- Nordli, Katarina
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129615630 -
Enkel kombucha och kimchi : recept för kropp...
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2019. 95 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177836889
- Titel
- Enkel kombucha och kimchi : recept för kropp & hjärna
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 218 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok för alla som vill komma igång med att brygga kombucha och syra kimchi för att boosta sin hälsa!
Erica Palmcrantz Aziz – känd som Sveriges raw food-drottning – är en sann kimchi- och kombucha-veteran. Här delar hon med sig av enkla grundrecept så att man snabbt och lätt kommer igång med sin egen tillverkning.
Erica visar även hur man kan göra massor av annat gott med sin kimchi och kombucha. För den som söker maximalt välmående finns det mycket frestande man kan göra: smoothies, nice cream, bål, juicer, raw ostar, växtbaserad yoghurt, floats – alla med kombucha i.
Mat med nyttiga bakterier har en stor inverkan på vår kropp och hjärna! Utöver recept på och med kombucha och kimchi innehåller boken äver recept på surkål, kefir, kvass och syrade grönsaker – som också får de goda bakterierna i tarmen att frodas. När vi har gott om de goda bakterierna i mage och tarm har forskning visat att vi ökar vårt immunförsvar, vår prestation, vårt inre lugn och även vår glädje i livet.
Erica Palmcrantz Aziz har skrivit en mängd
kokböcker. Hon är framför allt känd som Sveriges raw food-drottning. Kombucha och kimchi har stått på Ericas
meny i många år.
Tukan förlag 1 9789177836889 -
Magsmart : mat för en lugnare mage och bättre...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2015. 172 sidor.
Nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630795
- Titel
- Magsmart : mat för en lugnare mage och bättre hälsa
- Författare
- Jonsson, David
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från att ha varit det av kroppens organ som det har talats tyst om har tarmen kommit ”i ropet”. Den senaste forskningen visar att om mage och tarmar inte mår bra påverkar det precis hela kroppen. Många har magproblem av olika slag, från sura uppstötningar till inflammationer och IBS. Här kan du lära dig mer om sambandet mellan magen och hjärnan, alla de viktiga bakterierna som finns i din kropp och hur du ska äta så magsmart som möjligt.Det finns mycket du kan göra själv för din mage, inte minst stressa mindre, sova bättre och vara observant på vad du äter. David Jonsson är näringsfysiolog med speciellt intresse för mage och tarm. Bland det mest spännande när det gäller magens välmående är bakteriefloran i mage och tarm och här delar David med sig av sitt kunnande med mängder av tips på vad man kan göra själv för att må bättre – i magen och i hela koppen. Fiffiga listor på magsmarta livsmedel, varför det är så bra att äta ”hel” mat och stämmer det verkligen att ”lite skit rensar magen”?Här finns över 30 recept för dagens alla måltider, inte minst de viktiga mellanmålen.
Fitnessförlaget 9789173630795 -
Två hungriga italienare tillbaka i Italien
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174016741
- Titel
- Två hungriga italienare tillbaka i Italien
- Författare
- Antonio Carluccio - Gennaro Contaldo
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 262 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1061 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Uppföljaren till "Två hungriga italienare"!
Efter framgången med Två hungriga italienare återvänder Antonio Carluccio och Gennaro Contaldo till
sitt hemland. De reser från norr till söder för att utforska Italiens speciella landskap och dess inverkan på
maten, människorna och deras traditioner.
I ett land med såväl snökrönta berg som frodiga slätter, slingrande floder och vidsträckta hav beger sig
våra två hungriga italienare ut på jakt efter Italiens skiftande kulinariska stilar. Det är stor skillnad på
de rätter som serveras i norr och det man äter i södern, men en sak förenar alla italienare: kärleken till
maten.
Två hungriga italienare tillbaka i Italien innehåller över 80 aptitretande recept från hela Italien. Det är en
oumbärlig bok för alla som är intresserade av detta fascinerande land och dess fantastiska matkultur.
Författarnas passion för sitt hemland, dess folk och kanske främst den kulinariska traditionen skildras genom hela boken på deras eget speciella vis.
Antonio Carluccio (f. 1937) har flera restauranger i England, bl.a. drev han och tog så småningom över Terence Cinrans restaurang i Covent Garden. Där arbetade även Genarro Contaldo (f. 1949) som under sin tid på restaurangen tog en ung protegé under sina armar, vid namn Jamie Oliver. Såväl Carluccio som Contaldo har skrivit ett antal kokböcker tidigare.
Tukan Förlag 1 9789174016741 -
Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2017. 200 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177830979
- Titel
- Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes ; fylld med matglädje, råd och tips - allt för en enklare vardag
- Författare
- Janson, Karolina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 249 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hjälpredan en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes. Fylld med matglädje, råd och tips. Allt för en enklare vardag.
Den här boken är skriven ur ett föräldraperspektiv. Här får man lära sig vad diabetes typ 1 är och hur den behandlas.
Du får ca 90 recept på mycket god, lättlagad och bra mat. Alla recept är kolhydratberäknade. Du lär dig också att själv räkna kolhydrater.
Hjälpredan är fylld med råd och tips om vad du bör veta när det gäller idrott, aktiviteter, kalas och fest. Du får även tips för skolan, inför resor och vad du bör tänka på när ett barn med typ 1 ska sova över hos kompisar. Du får veta vad du ska göra vid akuta situationer och mycket, mycket mer. Allt med ett syfte att göra vardagen enklare. Du möter underbara barn och unga och fantastiska föräldrar som berättar vad de lärt sig och hur de hjälper barnen.
Tukan Förlag 1 9789177830979 -
Magnifika frukostar : För kemister och andra...
Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 1 uppl. 2018. 231 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589125
- Titel
- Magnifika frukostar : För kemister och andra livsnjutare
- Författare
- Ellervik, Ulf
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 193 x 246 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en hyllning till frukosten i populärkulturen men också inom kemin. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten.
Fri Tanke Förlag 1 9789188589125 -
Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig...
Häftad bok. Tukan förlag. 2020. 191 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179852535
- Titel
- Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande
- Författare
- Andersson, Kristina
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 171 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 466 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Heltäckande bok om hur kosten påverkar hjärnan och våra matval. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra de rätta valen för dagens alla måltider!
Tukan förlag 9789179852535 -
LCHF 2.0 fisk & grönt
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 158 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176177136
- Titel
- LCHF 2.0 fisk & grönt
- Författare
- Åse Falkman Fredrikson - Anna Hallén Buitenhuis
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 832 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LCHF 2.0: Fisk & grönt är en kunskaps- och kokbok för alla som vill plocka bort kött och fågel ur sin kost, och i stället njuta av underbara fisk- och skaldjursrecept och helt gröna rätter i vardagsformat med LCHF som fokus. En kokbok med bara fisk- och grönt som är naturligt gluten- och spannmålsfri.
I boken finns många goda och nya gröna recept såväl tillbehör som kompletta middagar. Här finns recept som passar hela familjen, med alternativ som lasagne, pizza och burgare.
Många vill gärna äta mer fisk och mer grönt, men när tidsbristen och tröttheten tar över är det lätt att ramla in i gamla vanor, recept och rutiner. Författarnas mål med boken är att göra det enklare att äta mer fisk och grönt till vardags. Det ska gå snabbt och smidigt att laga varierad och god vardagsmat.
Njut, inspireras och smaklig spis!
Tukan Förlag 1 9789176177136 -
ACT ALP livsstil : kunskap & kokbok för dig m...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2022. 174 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180376181
- Titel
- ACT ALP livsstil : kunskap & kokbok för dig med den envisa kroppen
- Författare
- Hallén Buitenhuis, Anna
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 261 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ACT är ett förhållningssätt till livet som handlar om att acceptera och ta vara på livet här och nu. Men det handlar också om att skapa förutsättningar för ett bra framtida liv, t.ex. genom att lyckas gå ner i vikt. ALP är en förkortning av Annas livsstilsprotokoll, en biokemisk kunskap som bygger på att allt hänger ihop hormoner, signalsubstanser, organ, enzymer men även tankar, känslor och livet. Grunden i ALP är paleokost. ACT ALP är ett helt nytt sätt att tänka med fokus på livet. Viktminskningen får du på köpet.ACT ALP livsstil innehåller utöver ca 60 nyttiga och goda recept även övningar med verktyg för att lyckas och nå sina mål. I ACT ALP livsstil får du lära dig hur du ska leva, tänka och äta för att må bra!
Tukan Förlag 1 9789180376181 -
Blodsockerkoll på 8 veckor : kokboken - 175 r...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 208 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247312
- Titel
- Blodsockerkoll på 8 veckor : kokboken - 175 recept för snabba resultat på diabetes och övervikt
- Författare
- Bailey, Clare
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 996 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med Blodsockerkoll på 8 veckor har Michael Mosley hjälpt åtskilliga människor att få snabba resultat både på diabetes typ 2 och övervikt. Nu kommer kokboken som ger dig ett stort antal välsmakande recept som bygger på samma principer: välbalanserad medelhavskost med få kalorier och få kolhydrater. Helt enkelt det perfekta upplägget för dig som vill ta kontroll över ditt blodsocker och insulin, och snabbt se resultat.I den här boken har Dr Clare Bailey, Michael Mosleys fru, samarbetat med Dr Sarah Schenker, en framstående nutritionist, och skapat en bra och välbalanserad receptsamling.Oavsett om du följer Michael Mosleys effektiva åttaveckorsupplägg, eller bara njuter av den hälsosamma, smakrika medelhavskosten kommer du att se resultat på din hälsa.
Bonnier Fakta 9789174247312 -
Hett sällskap. En liten bok om kaffe och café...
Häftad bok. Informationsförlaget. 1 uppl. 2001. 94 sidor.
Gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177365037
- Titel
- Hett sällskap. En liten bok om kaffe och cafékultur.
- Författare
- Jonna Bergh - m fl
- Förlag
- Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 149 x 195 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 221 g
- Språk
- Svenska
Informationsförlaget 1 9789177365037
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
