-
Fredagskocken
Inbunden bok. Mat & Vänner Förlag. 1 uppl. 2009. 215 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197718042
- Titel
- Fredagskocken
- Författare
- Mattias Larsson
- Förlag
- Mat & Vänner Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 208 x 252 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1106 g
- Språk
- Svenska
Mat & Vänner Förlag 1 9789197718042 -
Våga vara veggivore
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2014. 143 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785245
- Titel
- Våga vara veggivore
- Författare
- Vikbladh, Cecilia
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 886 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin förra bok introducerade Cecilia Vikbladh termen veggivore och presenterade sin matfilosofi präglad av passion för grönsaker och vegetarisk mat. Nu är hon tillbaka med inspiration till fler gröna måltider. Veggivore handlar om att välja en positiv livsstil inte om att följa strikta regler och tuffa dieter. Lägg till snarare än att ta bort: ät mer rotfrukter, baljväxter, frukt och grönt men minska på köttet. Konstigare än så är det inte!
I Våga vara veggivore bjuder Cecilia på massor av god och innovativ mat, men också på matnyttig information, som hur man tillgodoser sitt proteinbehov utan kött, hur man tillagar olika köttalternativ och hur man får fram mustiga smaker i vegetariska rätter. Dessutom krossar hon myten om att man inte blir mätt på riktigt av grönsaker.
Massolit Förlag 1 9789187785245 -
Miljödieten : snyggare, smalare, sundare - oc...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 192 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245158
- Titel
- Miljödieten : snyggare, smalare, sundare - och rädda världen på köpet
- Författare
- Öhman, Daniel
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 239 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idén till den här boken föddes ur en enkel teori: Kan det vara så enkelt att den mat som är bra för vår planet också är den som är överlägset bäst för vår kropp? Om vi minskar på köttet, äter mer grönt, köper ekologiska råvaror, följer årstiderna i valet av grönsaker och använder mindre socker – vad får det egentligen för effekt? På miljön och på midjemåttet?Följ med på journalisten Daniel Öhmans och kocken Maximillian Lundins resa från liv som storkonsumenter av kött till en grönare vardag. De blev båda piggare och äntligen av med de där irriterande överflödskilona. Ta också del av en skakande berättelse om vilka effekterna blir på miljön med dagens storskaliga matproduktion. För det är verkligen så att maten vi äter, sättet vi odlar den på och mängden kött vi sätter i oss är en av de största orsakerna till att hela vår planet är på väg att gå under.Lär dig att minska på köttet och lär dig att hålla vikten. Med Maximillian Lundins recept kan du steg för steg ställa om din kost. Rätterna kan alla tillagas på tre vis: veganskt, vegetariskt med inslag av ägg och mjölkprodukter eller med en stor del grönsaker med inslag av kött eller fisk. Du väljer själv hur långt du vill gå med miljödieten.Ett är i alla fall säkert – maten kommer att smaka bättre, du kommer att orka mer och du kommer att hålla dig friskare. Och kanske får du vara med och rädda världen på köpet.
Bonnier Fakta 9789174245158 -
Taco, salsa & tequila
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2017. 171 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187795329
- Titel
- Taco, salsa & tequila
- Författare
- Zazzi, Alexandra
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 222 x 280 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hemligheten bakom en fantastisk taco? Såserna och kryddningen! Du som tycker att det är dags att fräscha upp fredagstacosen här är boken du har väntat på. Fyll brödet med pulled pork, fisk eller grönsaker, toppa med en god salsa och vips har du en gudomlig måltid.
Den här bokens tacos kräver lite mer av dig än att blanda köttfärs med en kryddmix men i gengäld får du en fantastisk smakupplevelse.
Bygg din egen taco och skapa magi på middagsbordet!
Kakao Förlag 9789187795329 -
Syrat : en hyllning till den unika nordiska s...
Inbunden bok. Informationsförlaget. 2009. 167 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177366072
- Titel
- Syrat : en hyllning till den unika nordiska smaken
- Författare
- Joakim Johansson - Herman Rasmuson
- Förlag
- Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 257 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Syrat är en hyllning till en av våra mest älskade smakskatter: den unika nordiska syrligheten. Bokens fokus ligger på det nyskapande nordiska köket - ett sprittande och sprudlande kök i ständig förändring.
Här blandas mormors familjerecept med storstadens Street food, och det lokala matarvet möter utländska influenser. Prova till exempel nordiska tapas, knäckepizza, skagendumplings eller göswallenbergare. Enkelt och kreativt på en och samma gång.
Syrat är en kärleksförklaring till mat som är stolt och genuin - en bok för alla som är nyfikna på nua nordiska smakupplevelser.
Informationsförlaget 9789177366072 -
Ostron : gastronomiska pärlor
Inbunden bok. Stockholm : Info Books. 1995. 64 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170031339
- Titel
- Ostron : gastronomiska pärlor
- Författare
- Line, Shirly - Merrell, James - Nevrin, Susanne
- Förlag
- Stockholm : Info Books
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Info Books 9170031339 -
Säsongens Vego : 40 smarta rätter på svenska...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861095
- Titel
- Säsongens Vego : 40 smarta rätter på svenska råvaror
- Författare
- Pia Hall
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 220 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk dig en mustig jordärtskockssoppa på hösten. En lasagnebakelse med rotfrukter på vintern, en smarrig portabelloburgare med kryddig salsa på våren och en härlig sallad med nypotatis och späd sparris på sommaren. Säsongens vego är en vegetarisk kokbok som visar vilka råvaror som är i säsong, något som kanske inte alltid är så lätt att ha koll på eftersom mycket importeras eller odlas i växthus och därmed finns i våra matbutiker året om. Du får också reda på hur du väljer ut de allra bästa grönsakerna och hur du förvarar och tillagar dem på bästa sätt. Att njuta av grönsaker i säsong är inte bara det ultimata för smaklökarna, utan även för miljön och plånboken. Låt säsongens stjärnor stå i fokus!
Boken innehåller bland annat recept på:
-Salladslök, pinjenötter och örter.
-Potatissallad med dillpesto.
-Pumpapaj med fårost.
-Saffranssoppa med potatis och linser.
-5 smarta, snabba, goda, snygga.
-Sidosallader, smårätter och tillbehör.
-Komponerade menyer för varje årstid.
Pressröster om Säsongens vego:
Fräsch kokbok för alla som vill laga vegetarisk mat men inte vet hur. Mona Rohlin, Kristianstadbladet.
Vare sig du är hängiven vegetarian eller bara gillar att äta grönt ibland får du glädje av den här kokboken med supervackra bilder Christina Neiglick, Tara.
Duktiga Pia Hall har skrivit en bok som är knubbig och söt som en pralin; fylld av det godaste från varje säsong. Taffel.se.
Kakao Förlag 1 9789185861095 -
Supermat : vägen till ett friskare liv
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115975
- Titel
- Supermat : vägen till ett friskare liv
- Författare
- Nyblom, Helena
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 202 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Blåbär, apelsiner, havre, lax, lök, spenat och tomater hör till det nyttigaste du kan äta. Forskningen har under senare år gjort spännande upptäckter om vissa födoämnens förmåga att sätta fart på kroppens egna läkemekanismer. Särskilt frukter, bär och grönsaker som är färgrika, men även bönor, linser, linfrön, oliv- och rapsolja och yoghurt. Många studier från hela världen visar att kosten har en avgörande inverkan på vår hälsa och i Supermat får vi veta varför. I boken presenteras 18 födoämnen som hjälper kroppen att mota sjukdomar och kroppens åldrande och dessutom hjälper oss att få en vacker hy och hålla vikten. Till varje födoämne hör några goda och lättlagade recept. Boken gör också upp med den fobi mot fett som finns idag. Fett är livsviktigt för kroppen och inte minst för hjärnans funktion, men det gäller att välja rätt sorts fett! Maten är vårt bränsle med rätt bränsle lever vi friskare och håller längre.
Albert Bonniers Förlag 9789100115975 -
Rosendals trädgårdscafé
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 1998. 223 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832224
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals Trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Prisma 3 9151832224 -
Ett renare liv : ren mat, naturlig skönhet, g...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 170 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113068626
- Titel
- Ett renare liv : ren mat, naturlig skönhet, grönt hem
- Författare
- Holt, Tina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 783 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla vill vi leva sundare, mer miljövänligt och grönare. Men hur gör man i praktiken? Hur rensar man sitt hem från giftiga produkter, hur äter man näringsrikt och naturligt, och hur lever man renare? I Ett renare liv får vi massor av praktiska tips och råd, recept och checklistor på hur vi kan rensa och rena oss själva, inifrån och ut.
Att leva renare ger dig mer energi, friskare hy, ett fräschare hem och en sundare kosthållning. I den här boken får du personliga, enkla och inspirerade tips om växtbaserad mat, ekologiska hudvårds- och skönhetsprodukter och miljövänliga tvättmedel, kläder och textilier. Första delen av boken handlar om mat och här får vi ta del av en mängd vegetariska recept på alltifrån juicer och glutenfri bakning till sunda frukostar, snacks, soppor, middagar och sötsaker. Vidare får vi lära oss en grön skönhetsrutin som ger oss strålande hy inifrån - vilka produkter vi ska leta efter och vilka ämnen vi ska undvika och hur man gör sina egna skönhetsprodukter. Även hemmet får sin beskärda del när vi lär oss om ekologiska kläder, hur man på bästa sätt tvättar dem och hur man städar på ett mer hållbart sätt. Till sist - hur tar man sin rena livsstil vidare?
I Ett renare liv får du massor av praktiska tips och råd på hur du kan leva renare - något som kommer gynna både dig själv, din familj och miljön runt omkring dig.
Norstedts 1 9789113068626 -
Astrids kök
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1999. 336 sidor.
Mycket gott skick. Linneryggband. Inbundet bokmärke.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137111345
- Titel
- Astrids kök
- Författare
- Nilson, Astrid
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 244 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1007 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Astrids kök doftar det av färska örter och nybakat bröd. Där lyser skålar med blankröda tomater och gula citroner, och på matbordet står en korg med öländska äpplen. I en järngryta på spisen sjuder kanske en mustig kötträtt med trattkantareller eller så lagas det strömming på Medelhavsvis med basilika och vitlök. I köket förs de goda och glada samtalen om mat med kockvänner och kolleger. Här skapas delikata rätter för alla tillfällen. Mycket är festmat att njuta av i veckosluten eller vid små och stora kalas. Men där komponeras också en del snabba middagar som behövs när hungern är stor och tiden är knapp. Boken innehåller mer än 500 recept och är rikt illustrerad med färgfoton och teckningar.Astrid Nilson har i många år arbetat som konsumentjournalist och matskribent. Hon har erhållit Gastronomiska akademiens Guldpenna samt Kelloggspriset för att hon ''utan pekpinnar lyckats omsätta sitt gedigna näringskunnande i praktiska råd och tilltalande recept''.
Bokförlaget Forum 9137111345 -
Kokkonst på krogen Amerika
Inbunden bok. 2009. 191 sidor.
ISBN 9789163359187
Mycket gott skick. Anteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789163359187 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329953
- Titel
- En handbok te
- Författare
- Roland Eriksson
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 68 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- luta dig tillbaka i favoritfåtöljen med Roland Erikssons
uttömmande och underhållande tebok och en rykande
kopp. Äntligen kommer en bok om te i Grenadines
populära handboksserie!
I En handbok te får teälskaren verkligen sitt lystmäte.
Te är hälsosamt då det innehåller bland annat mycket
antioxidanter som sägs skydda mot olika sjukdomar och
bevara oss unga. Ett riktigt livselixir alltså!
Boken bjuder på en fullständig översikt om teet, dess
historia, hur det spreds till Europa och om det berömda
Boston Tea Party i USA, olika sorter från hela världen
och hur du kokar det perfekta teet. Vad är det egentligen
för skillnad på grönt och rött te? Du får också veta
hur man framställer olika teer och hur vissa metoder
påverkar smakerna.
Ett unikt inslag i boken är teprovningarna. Författaren
vill här inspirera oss till att våga prova lite mer udda
teer. För att underlätta för den aningen skeptiska
tedrickaren har han gjort det själv först. Här får du betyg
och smakomdömen på teer från Japan till Sri Lanka,
och så klart Kina. De är provade ur en vinprovares
perspektiv och tillagade enligt producentens
rekommendationer. Något att göra hemma själv!
Så, fram med kopparna, ladda tekokaren och njut!
OM FÖRFATTAREN
Roland Eriksson är en kännare på det mesta som har
med livets goda att göra. Med ett intresse sedan snudd
på barnsben kring detta är hans kunskaper om smakers
samspel omfattande. Roland Eriksson arbetar som
sensoriker på V&S Group och han är också en fl itig
föredragshållare kring både konjak, vin, sherry, ost och
andra läckerheter. Han har god vana att berätta om alla
de underhållande detaljer som kännetecknar allt vad
njutningsfull mat och dryck vill säga.
Grenadine Bokförlag 9789185329953 -
Stora boken om örter & kryddor
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1980. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Några mindre revor på bokomslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146135820
- Titel
- Stora boken om örter & kryddor
- Författare
- Garland, Sarah - Berg, Ulla
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9146135820 -
Äppel päppel must! Besök på svenska musterier...
Inbunden bok. Isaberg förlag AB. 2017. 141 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176949641
- Titel
- Äppel päppel must
- Författare
- Tryselius, Ylva
- Förlag
- Isaberg förlag AB
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen på en tur till sexton svenska äppelmusterier och fjorton klonarkiv för äpple, där olika äldre äppelsorter bevaras.I boken besöker vi människorna och miljöerna bakom både små och stora musterier med långa traditioner bakom sig. Ägarna delar med sig av berättelser om musterierna, fakta om äpplen och must. Vi åker på äppelblomsafari, får höra vilken must som rekommenderas till fläskfilé, hur mustning egentligen går till och vad som är skillnaden mellan must och juice. Dessutom besöker vi fjorton klonarkiv för äpple, underbara parker där flera hundra olika äppelsorter bevaras för framtiden. Med vackra bilder, intervjuer och faktarutor om äpplen och tips på recept hoppas vi boken väcker lusten till utflykter och smakupplevelser med äpplet och äppelmust i fokus.
Isaberg förlag AB 9789176949641 -
Äppel päppel must! Besök på svenska musterier...
Inbunden bok. Isaberg förlag AB. 2017. 141 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad med fotografier
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176949641
- Titel
- Äppel päppel must
- Författare
- Tryselius, Ylva
- Förlag
- Isaberg förlag AB
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen på en tur till sexton svenska äppelmusterier och fjorton klonarkiv för äpple, där olika äldre äppelsorter bevaras.I boken besöker vi människorna och miljöerna bakom både små och stora musterier med långa traditioner bakom sig. Ägarna delar med sig av berättelser om musterierna, fakta om äpplen och must. Vi åker på äppelblomsafari, får höra vilken must som rekommenderas till fläskfilé, hur mustning egentligen går till och vad som är skillnaden mellan must och juice. Dessutom besöker vi fjorton klonarkiv för äpple, underbara parker där flera hundra olika äppelsorter bevaras för framtiden. Med vackra bilder, intervjuer och faktarutor om äpplen och tips på recept hoppas vi boken väcker lusten till utflykter och smakupplevelser med äpplet och äppelmust i fokus.
Isaberg förlag AB 9789176949641 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153417623
- Titel
- Krydda din snaps
- Författare
- Per-Eric Nordquist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smutta på en hemkryddad snaps som smakar sommarsymfoni eller porsfyllda myrmarker. Njut av egen enbärssnaps som tapetserar gommen med sammet. Eller upplev Cajsa Wargs väldoftande körsbärssnaps gjord på konjak. Per Eric Nordquist har många strängar på sin lyra som bla programledare i TV, motionär, driven amatörkock och snapskryddare. Här delar han med sig av sina erfarenheter på ett underhållande sätt - allt blandat med kulturhistoria, skrock, folktro och kända personers tips. Vi får lyfta på lock och känna dofter av olika snapsar. Per Eric lotsar oss förbi fallgropar och lär oss att uppskatta enbär, johannesört, Cajsa Wargs kryddbrännvin och många andra snapsar. Trenden är tydlig. Alltfler föredrar en välsmakande kryddad snaps framför ren sprit. Nya sorter kommer i handeln, men den som har tålamod, nyfikenhet och lust att prova egna vägar får här hjälp av Per Eric. Till den hemkryddade snapsen passar visor ur Per Erics Våra 278 bästa snapsvisor, som också givits ut av ICA bokförlag.
Ica Bokförlag 9153417623 -
Vi vänder på steken: så mycket mer än en kokb...
Inbunden bok. Fria Läroverken, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Leader . 2014. 77 sidor.
Mycket gott skick. Anteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163746444
- Titel
- Vi vänder på steken : så mycket mer än en kokbok
- Författare
- Mattsson O., Margaretha - Ny på landet (projekt)
- Förlag
- Linköping : Margareta Mattsson Ottosson
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Fria Läroverken, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Leader 9789163746444 -
Två systrars söta: 170 frestelser från The Co...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137124927
- Titel
- Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
- Författare
- Eisenman, Lisa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat inte mindre än 170 av sina bästa recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar. Ett smakprov ur receptsamlingen: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskovadosnittar med kaffekross; mormor Gretas kardemummaskorpor; pudrade aprikosrutor; Gunnars limekolarutor; päron- & ingefärskaka; tant Märtas hemliga mandel- & nougatkaka; mormor Hilmas lingonkaka; aunt Lillies kaka; rödbetskaka med saffransglasyr; ultimata morotskakan; devil’s chocolate cake; polkagrischeesecake; svartvinbärstryffelpaj; apelsintryffelpaj med pinjenötter; lingon- & äppelpaj med mandeltäcke; Veronicas ananaspaj; baklava; Teddys hasselnöts- & limemousse; nyponpannacotta; semifreddo med nougat & jordgubbar; sommartiramisù; Ellies chokladpudding; fikonglass; avorioglass; avokadoglass; mascarponeglass med pinjenötter; citronyoughurtglass; päronsorbet; lime- & myntasorbet; bergamottgranita; karamelliserat popcorn; mintmarshmallows; panforte samt chili- & limekarameller. Lisa Eisenman, som tidigare arbetat med marknadsföring, och Monica Eisenman, som är utbildad grafiker, har förverkligat sin dröm att skapa en mötesplats för alla som älskar mat: The Cookbook Café är en kombinerad kokbokhandel och lunchrestaurang för matentusiaster.
Bokförlaget Forum 9137124927 -
Glöd- mat med mening
Inbunden bok. Norstedts. 2012. 187 sidor.
ISBN 9789113046914
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts 9789113046914 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100579122
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100579122 -
Stenåldersmat för moderna människor
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 142 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137126121
- Titel
- Stenåldersmat för moderna människor
- Författare
- Fredin Skoog, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stenåldersmat är en kokbok med recept på mat som bygger på den samlade erfarenheten om vad våra ursprungligaste förfäder åt. Maten i boken blir helt naturligt en sorts diet, men det handlar inte om en ny bantningsmetod. Utan här gäller att äta det vi människor är skapta för och troligen mår allra bäst av. Författaren säger själv att hon bär på extrakilon, men att hon under det halvår hon arbetade med boken gick ner elva kilo utan att det kändes som om hon gjorde avkall på något. Tvärtom blev hon piggare och fick massor av energi. Det finns inga egentliga regler för hur ett recept på stenåldersmat ska vara, men ingredienserna rotfrukter, grönsaker, fisk, skaldjur, fågel, lamm, vilt, ägg, frukt, bär, nötter och mandel är de som enligt forskare är bäst lämpade för människokroppen. Eftersom inget salt ingår i den här typen av mat framhåller författaren att det är viktigt med örtkryddor av alla sorter. Hon har själv komponerat och lagat alla recept och ger i boken sina kommentarer till hur hon tänkt och experimenterat. Stenåldersmat har undertiteln för moderna människor. Recepten i boken är anpassade för ett modernt hushåll och alla ingredienser ska gå att få tag på i vanliga livsmedelsbutiker. Boken följer årstiderna och författaren håller sig till just den årstidens bästa utbud. Därutöver finns för varje årstid förslag på bufféer: vårbuffé, sommarbuffé, skördefest och ljusfest för vintersolståndet. Boken är rikt illustrerad med inbjudande och aptitretande bilder av Peter Carlsson.Maria Fredin Skoog är frilansjournalist med inriktning på mat- och resereportage. Hon undervisar också både unga och äldre i matlagning, hemkunskap och näringslära. Hon utvecklade tidigt ett intresse för matlagning. Har lärt sig av sin farmor att laga husmanskost och festmat och av sin mamma att experimentera i köket. Hon är förtjust i italiensk mat och finner flera likheter mellan den och stenåldersmaten. Den första kokbok som Maria ägde var Carl Butlers Kokbok (en klassiker från Forum som kom 1974!). Hon lagade samtliga rätter och tyckte att allt var gott utom böcklingmoussen.
Bokförlaget Forum 9137126121 -
Carolas ekokök: mat som smakar på riktigt
Inbunden bok. Bokförlaget Langenskiöld. 2008. 191 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197668057
- Titel
- Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 254 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 905 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och bland barnen på Katarina Norra skola, Katarina Södra skola och Alfaskolan i Stockholmsområdet. Orsaken är enkel. Att äta vad Carola Magnusson ställer fram är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Kanske beror det på att Carolas mat gör gott för både kroppen och för jorden. Hon visar dig hur enkelt det är att laga god mat mat som är nyttig, som inte skadar naturen och som är god på riktigt. En av de starkaste trenderna idag är att leva ekochict: på ett sätt som är hållbart och nyttigt. Carolas mat har varit föregångare för den ekochica livsstilen. Våra barn har felaktigt lärt sig att bara onyttig skräpmat smakar gott. Carola Magnusson visar att mat lagad från grunden faktiskt är mycket godare. I höst medverkar Carola i TV4s storsatsning "Matakuten". Följ hennes mission varje måndag i tv-rutan och i boken Carolas Ekokök!
Bokförlaget Langenskiöld 9789197668057 -
Sophies mat: 20 stämningsfulla middagar plus...
Inbunden bok. Norstedts. 2012. 191 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113046297
- Titel
- Sophies mat : 20 stämningsfulla middagar plus tips & trix du behöver för att göra köket lite bättre och lite snyggare
- Författare
- Berlin, Sophie
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 180 x 295 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sophies mat är en ny kokbok från tidningen Allt om Mat. I huvudrollen den här gången Sophie Berlin, välkänd för alla matintresserade från tidningen Allt om Mat såväl som för DN:s läsare. I DN ger Sophie 5 dagar i veckan förslag på enkla och lättlagade vardagsrätter.
Här har hon istället samlat ett 100-tal av sina egna favoritrecept grupperade som 20 stycken hela middagar. Mellan dessa middagar hittar man tips på allt från hur du gör ditt eget örtsalt till hur du enkelt och smidigt får silverbesticken snygga.
"Min tanke är att maten ska vara enkel och välkomnande. Jag gör inte någon direkt skillnad på vardag och fest, en onsdag kan också vara en festdag genom att bjuda över vänner på en tomatdoftande pasta med nybakat bröd. Det är ofta enkla upplägg, mat på fat som gör att det blir avslappnat och familjärt kring bordet. Det är så jag vill äta! Mellan varje matdel kommer små tips och trix som gör att ditt kök och din köksutrustning håller lite längre och helt enkelt blir lite snyggare."
Norstedts 9789113046297 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153428954
- Titel
- Bröd : från bagels till tunnbröd
- Författare
- Strachal, George
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av eget nybakat bröd!
Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!
Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.
I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare.
Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!
Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.
Ica Bokförlag 9789153428954 -
Tina: hur du enkelt lagar min allra godaste m...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 383 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243055
- Titel
- Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charmig, lättälskad, en lysande kock – det är Tina! Tösen från Ramlösa, mästerkocken Tina Nordström, är tillbaka med en generös och lustfylld matbibel. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är en bok att bläddra i, laga ur, spilla på och leva med. Glöm alla tråkiga måsten och regler som förstör det roliga med matlagning – i Tinas kök är det högt i tak och aldrig långt till en alternativ lösning, hellre streetsmart (eller ”kökssmart”) än glädjelös perfektionism. För att lyckas krävs varken ett tjusigt kök, obegränsat med tid eller exklusiva råvaror – bara att man vågar släppa sargen. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är 384 sidor bläddervänlig matglädje som gör sig bäst bredvid skärbrädan, kniven och pepparkvarnen på köksbänken, långt från traven med tjusiga coffee table-böcker. Ligger den här kokboken ren och fin på soffborden har jag misslyckats, menar hon. I över tio år har Tina Nordström lagat mat i tv och hennes recept har blivit favoriter vid många svenska köksbord. Nu är hon tillbaka med sin största kokbok hittills där hon får visa upp hela sin repertoar – från kött, fisk, fågel och vegetariska rätter till bröd, kakor och desserter. Tina låter oss glänta på dörren till sitt kök och delar med sig av inte mindre än 234 favoritrecept. Hon ger oss dessutom frikostigt med kocktips och förslag på smarta genvägar. Med enkla metoder ”förvandlar” hon en maträtt till en annan, så att råreceptet på färs enkelt kan bli köttbullar från Sverige, Italien eller Grekland, och fiskfärsen antingen vardagsburgare eller lyxiga queneller, för att ta några exempel. I Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat finns såväl snabba vardagsräddare som lite mer tidskrävande rätter som passar fredagsmyset eller det sociala helghänget: tacos, grillat, tapas och plockmat som för oss samman runt bordet. Här finns rätter från världens alla hörn men också svensk husmanskost och recept baserade på skånska matminnen från Tinas barndom, som klassikern Skånsk äppelkaka. Tina är nu tillbaka i Ramlösa, där allting en gång började. Numera har hon sitt arbetskök i lägenheten där hon växte upp och där är också alla bokens recept provlagade och förevigade av fotografen Charlie Drevstam.
Bonnier Fakta 9789174243055 -
Enkelmalt- och skotsk whiskey
Inbunden bok. Könemann . 2005. 184 sidor.
ISBN 3833115327
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann 3833115327 -
Livsglädje och hälsa med grönt te
Häftad bok. Wahlström & Widstrand . 2000. 112 sidor.
Gott skick. Bibliotekex därav kortficka samt stämplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146176195
- Titel
- Livsglädje och hälsa med grönt te
- Författare
- Zittlau, Jörg - Carlsson, Janne
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9146176195 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171262417
- Titel
- Matbok från Svenska Högarna
- Författare
- Anderin, Sarah
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2012
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »till mitt hjärta gick den spikrakt [...] längta ut till skärgården efter att bara ha bläddrat i Matbok från Svenska Högarna« Göran Stenstrand »En annorlunda och inspirerande bok - inte minst tack vare Per Ranungs vidunderligt vackra mat- och miljöbilder« TaraDetta är både en kokbok och en spännande skildring av livet på en av Sveriges mest isolerade ögrupper. Kocken Sarah Anderin bor med sin familj på Svenska Högarna, längst ut i Stockholms skärgård, där hon arbetar som tillsynsman för Skärgårdsstiftelsen. Med en fyr som enda granne och med många sjömil till närmaste matbutik har Sarah blivit en mästare på att planera matinköp, improvisera menyn och ta vara på allt som växer i trädgårdslandet.All mat hon skapat för denna bok följer årstidens rytm och är präglad av skärgårdens råvaror och möjligheter. Vårens ankomst firas med ramslökssnurror till drinken rabarbertini. Den grillade abborren och färskpotatisspetten är som gjorda för att avnjutas på sommarvarma klippor. I höstrusket bjuds vännerna på kryddig lammstek med chèvregratinerade rödbetor. Och till adventsmyset serveras chokladkolapaj med julnötter.Det är på en gång en loggbok med recept från Sarahs inspirerande kök och en berättelse om livet på en unik plats. Boken har av Skärgårdsstiftelsen usetts till årets Vänbok. Den är rikt illustrerad med både matbilder och vackra skärgårdsbilder, tagna av fotografen Per Ranung.Sarah Anderin har tidigare arbetat som kock på olika restauranger, bland annat fisk- och skaldjursrestaurangen Lisa Elmqvist i Stockholm. Hon medverkar också regelbundet som matskribent i Skärgårdsstiftelsens tidning Stångmärket. Per Ranung fotograferar mat, inredning och trädgård för en rad internationella tidskrifter. Han har tagit fotografierna till en lång rad böcker, bland annat I kökslandet och Längtans mat.
Max Ström 9789171262417 -
Till bords med Proust
Inbunden bok. Bonnier Alba . 1993. 191 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Namnteckning på försättsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134512519
- Titel
- Till bords med Proust
- Författare
- Borrel, Anne - Naudin, Jean-Bernard - Senderens, Alain - Billault, Nanou - Boyer, Marie-France - Carbonell, Agnès - Rehder, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Språk
- Svenska
Bonnier Alba 9134512519
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn