-
Skånska matupplevelser : med kärlek till de s...
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2012. 206 sidor.
Nyskick. ABSOLUT nyskick oläst
För den matintresserade är Skåne en kulinarisk dröm.
I Skånska matupplevelser med kärlek till de skånska smakerna har några av landskapets välrenommerade kockar gått samman för att dela med sig av den dynamiska blandning av tradit läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178433759
- Titel
- Skånska matupplevelser : med kärlek till de skånska smakerna
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 246 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1028 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För den matintresserade är Skåne en kulinarisk dröm! I Skånska matupplevelser med kärlek till de skånska smakerna har några av landskapets välrenommerade kockar gått samman för att dela med sig av den dynamiska blandning av traditionell och nyskapande mat som idag kännetecknar skånsk gastronomi. Här finns den klassiska gåsamiddagen men också innovativa maträtter som år för år lockar alltfler matintresserade turister till de skånska krogarna.
Bokförlaget Arena 1 9789178433759 -
Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 359 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst
Klassiska rätter på lätt sätt inspirerande av min resor
Jammie upptäcker Spanien Italien Sverige Marocko Grekland Frankrike
Litet märke efter prislapp … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241471
- Titel
- Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco, Grekland, Frankrike
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 359 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1257 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår från de mest berömda och delikata rätterna och lagar dem på sitt eget suveräna sätt. Med hjälp av den här boken kan alla fixa en spansk paella, en italiensk risotto, en svensk Jansons eller pytt, eller varför inte en marockansk tagine!Recepten är lätta. Jamies motto är ju att alla kan och bör laga god mat – och att det varken får kosta för mycket eller ta för lång tid. Men det finns ju så mycket mer i livet än bara själva maten. Jamie låter sig inspireras av nya spännande platser, han träffar folk och deltar i både vardagslivet och de traditionella högtiderna i varje land. För i vår tid av enkelt och billigt resande finns det ju inget skäl till varför vi inte ska fara till ett nytt land och låta oss inspireras av människorna och kulturen och maten!Så följ med Jamie och laga minestronesoppa i ett italienskt kvinnofängelse på en ö utanför Venedig, besök en marockansk marknad tidigt en morgon eller delta i ett franskt jaktlag – och kräftskiva tillsammans med Jamie är givetvis en höjdare. För Jamie är en stor Sverigevän och känner varmt för både människorna och maten i vårt avlånga land.Jamie upptäcker är en vacker och inspirerande kokbok fylld med delikata anrättningar. Förrätter, varmrätter och efterrätter från varje land Jamie besöker. 360 fullmatade sidor!
Bonnier Fakta 9789174241471 -
Grilla mera vego : gröna rätter, röror, såser...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 128 sidor.
Nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst
Laga mer grönt på grillen!Smaken av grillat slår det mesta!
I grilla mera vego bjuder Per Ehrlund ut över recept på en praktisk grillskola … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270520
- Titel
- Grilla mera vego : gröna rätter, röror, såser, snacks och desserter
- Författare
- Ehrlund, Per
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga grönt på grillen! Här hittar du rätter där grönsaker som zucchini, rotselleri och spetskål spelar huvudrollen, men också vegoburgare, sallader, grillade ostar, såser, röror … Ja, till och med desserter. Grillmästaren Per Ehrlund bjuder dessutom på en praktisk grillskola. Till exempel får du lära dig skillnaden mellan direkt och indirekt värme, när du bör använda kol respektive briketter och hur du kan justera värmen i en kolgrill. Samt vad du ska tänka på när du grillar vegetariskt, så klart!Per Ehrlund är en Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer och har skrivit två böcker om grillad mat. Han har även vunnit flera utmärkelser i olika BBQ-tävlingar, bl a Årets Grillkock.
Bokförlaget Semic 9789155270520 -
Provsmakning i Toscana
Inbunden bok. Liljedahl Förlag. 1 uppl. 2009. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ABSOLUT Nyskick Presentskick
Följ med på en resa till de bästa vinproducenterna och de trevligaste krogarna i Toscana.I detta underbara landskap besöker vi vindistrikten Chanti Classico,Montepulciano,San Gimignano,Bolgheri och Carmignano.Här träffar vi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197571159
- Titel
- Provsmakning i Toscana
- Författare
- Nilsson, Håkan
- Förlag
- Liljedahl Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1144 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en resa till de bästa vinproducenterna och de trevligaste krogarna i Toscana.
I detta underbara landskap besöker vi vindistrikten Chianti Classico, Montepulciano, Montalcino, Bolgheri, San Gimignano och Carmignano.
Här träffar vi vinmakarna och personligheterna bakom några av världens bästa viner, och vi testar det italienska köket på både enkla och exklusiva restauranger.
Liljedahl Förlag 1 9789197571159 -
Patisserie
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1988.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. NYSKICK! namn
Patisserie-en hjärtats angelägenhet
130 recept av bröderna Roux, de franska mästerkockarna bakom restaurangerna Waterside Inn och Le Gavroche med 3stjärnor i Guide Michelin
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137093967
- Titel
- Patisserie
- Författare
- Roux, Michel - Roux, Albert - Adamczewski, Liza - Blake, Anthony - Håkansson, Gunvor
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137093967 -
Kastrullresorna
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2000. 223 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ABSOLUT nyskick Presentskick
Trettio matkåserier och 66 recept från hela världen!
En resebok om mat!.Staffan Heimersson ett otal dråpliga,smakliga eller minnesvärda upplevelser av mat på sina resor jorden runt. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151836997
- Titel
- Kastrullresorna
- Författare
- Heimerson, Staffan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 617 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En resebok om mat! Här beskriver utrikeskorrespondenten Staffan Heimerson ett otal dråpliga, smakliga eller minnesvärda upplevelser av mat på sina resor jorden runt. ("Fnissa gärna. Men det är sant när jag säger att jag gav mig ut på livets ocean med utslagna gomsegel...") Och Rikard Nilsson förklarar, svarar på Staffans frågor om märkliga rätter, reder ut och ger tips och recept.Ur det digra innehållet:Smörrebröd räddar livet på Mount Everest, grillning i Australien, restaurangkultur i ett krigsdrabbat Sarajevo, boxern Chico i Torremolinos som var en riktig gourmet, vitlöksfest i Gascogne, festmåltid à la Frithiof Andersson vid Rio de la Plata, vad som betraktas som en katastrof i njutningslandet Danmark, vad det traditionella Amish-folket bjuder på, Transsibiriska järnvägens digra matsedlar, och framförallt - fler fingrar i såsen! Samt hur Staffan Heimerson lyckades förstöra Roms bästa krog.
Staffan Heimerson är journalist, författare och utrikeskorrespondent och välkänd för det läsande och radiolyssnande svenska folket. Rikard Nilsson driver den premierade restaurangen Kattegatt gastronomi och logi i Torekov, han har mottagit Gastronomiska akademiens guldmedalj 1999 och är hela Sveriges TV-kock i programmet Aspegren mitt i maten.
Norstedts 1 9789151836997 -
Jamie grillar
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2012. 167 sidor.
Nyskick. ABSOLUT nyskick Presentskick
De 170 recepten är inspirerande av hela världens matkultur.
Den absoluta grillbokenInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623203
- Titel
- Jamie grillar
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 793 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Jamie grillar doftar det av kryddörter och mustiga marinader. Spännande rätter av kött och fisk serveras med fräscha sallader, sidorätter och kryddiga såser.
De 170 recepten är inspirerade av hela världens matkulturer. Recepten är hämtade från Mellanöstern, Australien Latinamerika och andra platser, där man uppskattar en lagom rökig köttbit eller fina fisken tillagad på grillen. Vill du ha tips på ett enkelt spett eller en imponerande anrättning med ostron; Jamie har recepten som får vännerna kring bordet eller på picknickfilten att sucka av belåtenhet.
Drinkar, med eller utan alkohol som sätter fart på humöret ingår förstås i grillkonceptet, liksom de där uppfriskande, hemgjorda safterna som barnen älskar. Men lämna lite plats för en läcker dessert! I Jamie grillar hittar du lockande recept på enkel äppelpannkaka, en utsökt torrone- och chokladsemifreddo och många fler oemotståndliga svalkande efterrätter.
Nygren & Nygren 1 9789186623203 -
Jane Fonda cooking for healthy living
Inbunden bok. 1 uppl. 1996. 240 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. NYSKICK oläst (bokomslag närmast nyskick )
This book is dedicated with love to people who ,like myself,want to know how to cook healthy meals that are easy to prepare,delicious to eat and good for you. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781570362934
- Titel
- Jane Fonda cooking for healthy living
- Författare
- Fonda, Jane
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- ALK. PAPER
- Språk
- English
1 9781570362934 -
Sockerbagaren som blev Hovkonditor
Inbunden bok. Recito. 2008. 152 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. NYSKICK oläst
Denna bok är en komprimerad sammanställning av en sockerbagares yrkesliv och intressen,under en period av 60 år.Efter ett 80-årigt liv finns naturligtvis en stor minnesbank ,så också en hel del bildmaterial,som bevisar ett växlande result läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163330377
- Titel
- Sockerbagaren som blev Hovkonditor
- Författare
- Jan-Ewe Rundberg
- Förlag
- Recito
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok är en komprimerad sammanställning av en sockerbagares yrkesliv och intressen, under en period av 60 år.
Efter ett 80-årigt liv finns naturligtvis en stor minnesbank. så också en hel del bildmaterial, som bevisar ett växlande resultat. Det är med stor ödmjukhet som jag önskar vidarebefordra mina upplevelser och arbeten.
Recito 9789163330377 -
Aromatiska blad : en bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nyskick. NYSKICK oläst
För fanns nästan bara färsk persilja,dill och kanske gräslök i mataffären.Per-Ove Kårfors och kocken Roland Persson är två personer som med sina respektive kunskaper om odling och matlagning bidragit till godare mat i Sverige.. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Italiensk bondmat : från Paolos trädgård
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 160 sidor.
Nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst
Bonde ,berättare och kock
Paolo Roberto har alltid haft ett odlingsintresse.Det som en gång började stapplande med några kryddörter på balkongen i ungkarlslägenheten har nu utvecklats till en härlig frodig köksträdgård med växthus läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241778
- Titel
- Italiensk bondmat : från Paolos trädgård
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat.Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör – med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till något paradisiskt gott. Han serverar sina zucchiniblommor friterade och tomater som både luktar och smakar som tomaterna gör vid Medelhavet. Och alla vid matbordet bara njuter.Men villkoren för vår italienske exilbonde är tuffa, för odlingssäsongen här i Sverige är kort. Glasverandan förvandlas snabbt till en veritabel djungel med enorma tomatplantor och chilibuskar. Här måste byggas växthus! Ett uterum med inspiration och grödor från Medelhavet. Häng med på äventyret, ta del av berättelserna och njut av maten. Den är förstås italiensk – ända ut i Paolos gröna fingerspetsar.Några exempel av de omkring 50 recepten:Pasta med kronärtskockssalsaGrillad fisk med rosmarin- och sardelloljaKyckling fylld med mortadella, kalvfärs och örterNapolitansk söndagsgryta med kalvrulader, köttbullar och färsk italiensk korvSemifreddo med ljummen hallonkräm
Bonnier Fakta 9789174241778
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn