-
Vår bakbok : Från ankarstock till ölandslimpa...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 1999. 410 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151836459
- Titel
- Vår bakbok : Från ankarstock till ölandslimpa, 77 sorters kakor samt tårta på tårta
- Författare
- Lindgren, Barbro
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 410 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1270 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 2 9151836459 -
Vår bakbok : Från ankarstock till ölandslimpa...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1996. 408 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151827891
- Titel
- Vår bakbok : Från ankarstock till ölandslimpa, 77 sorters kakor samt tårta på tårta
- Författare
- Lindgren, Barbro
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 408 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1277 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9151827891 -
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 254 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243802
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 193 x 231 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 1 9789174243802 -
Läckra glasspinnar : 50 klassiska & läskande...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 94 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014990
- Titel
- Läckra glasspinnar : 50 klassiska & läskande glasspinnar
- Författare
- Charity Ferreria
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 382 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läckra glasspinnar innehåller 50 recept med smaker från hela världen - läskande glasspinnar för både stora och små.
Här finns gamla hederliga smaker, så som tropisk frukt och gräddig vanilj, och mer innovativa smaksättningar, som chili och prosecco. Du får också lära dig hur man gör randiga och marmorerade glasspinnar.
Välj mellan svalkande isglasspinnar gjorda på färsk frukt och gräddiga glassar överdragna av spröd, mörk choklad - här finns en glass för varje tillfälle!
Charity Ferreira är matskribent och receptutvecklare och skriver i flera mat- och livstilsmagasin. Hon är utbildad vid kockskolan California Culinary Academy och arbetade tidigare som konditor.
Fotografen Leigh Beisch bor i San Francisco och har specialiserat sig på fotografering av mat och dryck.
Exempel på recept ur boken
Jordgubbscheesecakeglass
Ricotta- & hallonglass
Pina colada-glass
Gazpachoglass med körsbärstomater
Mangolassiglass
Format: 185 x 210 x 12 mm (bredd x djup x rygg)
Tukan Förlag 1 9789174014990 -
Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 95 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134010
- Titel
- Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
- Författare
- Abi-Khalil, Sandra
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 229 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken "Pärlans konfektyr: Kolor, jazz och bakverk" (Natur och Kultur) är verkligen en liten pärla att njuta av för den som vill göra sin egen kola eller annan konfektyr. En bok att inspireras av för den sötsugne.
Expressen
En fäbless för 30- och 40-talets elegans och ett brinnande intresse för vackra, välgjorda sötsaker är melodin för Pärlans Konfektyr. Kopparkastruller fyllda med färsk ekologisk grädde, äkta smör, socker och glykos går här varma från morgon till kväll och de oemotståndliga kolorna tjusar både gammal och ung.
Nu delar pärlorna med sig av hemligheterna bakom de populära kolorna samt bortglömda bakverk och desserter från 1900-talets svängigaste årtionden. Därtill bjuds det på såväl frisyr- som musiktips för att försätta dig i den omtalade stämning som har blivit Pärlans signum.
Utsedd till Årets Måltidslitteratur Söta bakverk 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"I en träffsäker och rörande retrostil bjuder denna utgåva på läckerhet efter läckerhet, recept efter recept, utan att någonsin bli för snaskig. Det är bara att veckla ut godbitarna och känna den smöriga kolasmaken."
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134010 -
Konditorns bästa - 200 recept. Vetebröd, mjuk...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1999. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100568600
- Titel
- Konditorns bästa
- Författare
- Bengtsson, Signe Maria - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers Förlag 9100568600 -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok. Historiska Media. 2003. 216 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189442741
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
Historiska Media 9189442741 -
Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandni...
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 2021. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188917515
- Titel
- Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandning av sött och salt
- Författare
- Höglund, Birgitta
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt är bakboken för den som vill lära sig mer om hälsosam bakning på naturliga råvaror. Det går nämligen alldeles utmärkt att baka både fantastiskt gott och samtidigt nyttigare! Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj. De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm. UR INNEHÅLLET: Birgittas tankar kring glutenfri bakningNaturlig sötma eller sötningsmedel? Matnyttiga baktipsSöta bollar, tryfflar och småkakor bakade utan ugnMjuka kakor, bullar och pajer Tårtor och bakelserMatiga bakverk till picknickkorgenMustiga matbrödSalta kex och smakfulla tilltugg Om författaren: Birgitta Höglund är matbloggare och författare till de populära kokböckerna Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv och Låt bönor förändra ditt liv - kokboken. Det här är hennes sjunde kokbok, varav tre givits ut i USA, en i Norge och en i Finland.
Bladh by Bladh 9789188917515
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn