-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137111329
- Titel
- Det nya svenska köket
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 270 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1056 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Forum 9137111329 -
Format - Kokboken
Inbunden bok. Max Ström. 1997. 192 sidor.
Gott skick. Överlag i bra skick inuti, lite slitage utvändigt. Skrivet på titelbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257451
- Titel
- Format - Kokboken
- Författare
- Landqvist, Malin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1237 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Format blev på tre år en av Stockholms populäraste restauranger. Krögarna Malin Landqvist och Lotta Seipel fick med sitt originella och personliga kök stockholmarna att vallfärda till det lilla huset på Skeppsholmen mitt i stan. Trots sina relativt unga år så har de fått flera gastronomiska utmärkelser för sin matlagning. Att beskriva deras koncept är inte helt lätt, men om man tar en portion svensk husmanskost, en portion medelhav och en stor portion kreativitet och humor så kanske det ger en aning om Formats kök. Malin och Lotta har nu gått vidare mot nya utmaningar men Format lever vidare i köken hos dem som har kokboken. Formats kokbok innehåller över 130 av de bästa recepten, presenterade med färgfotografier av Ulf Svensson. Insprängt mellan de olika matavsnitten ligger Petter Karlssons texter om maten, krögarna, restaurangen och dess gäster, med svartvita reportagebilder av Paul Hansen. Formgivningen är signerad Patric Leo.
Max Ström 9197257451 -
Chokladkokboken
Inbunden bok. 1988. 64 sidor.
Gott skick. Överlag i bra skick, lite solblekt omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0862833159
- Titel
- Chokladkokboken
- Författare
- Jarrett-Macauley, Denise - Barry, Peter
- Förlag
- Godalming, Surrey : Colour library books
- Språk
- Svenska
0862833159 -
Grön bok : [en bok om grön mat] : [över 150 k...
Inbunden bok. Atlantis / Mejerierna. 1989. 94 sidor.
Hyggligt skick. Okej skick inuti, slitet och lite trasigt omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917970686x
- Titel
- Grön bok : [en bok om grön mat] : [över 150 kaloriindelade recept på grönsaks- och frukträtter]
- Författare
- Butler, Carl - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Svenska mejeriernas riksfören
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Atlantis / Mejerierna 917970686x -
Desserter - Kalla och varma till vardag och f...
Inbunden bok. Bonniers. 1990. 138 sidor.
Gott skick. Överlag i bra skick inuti, lite slitage på omslaget. Solblekt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134510257
- Titel
- Desserter : kalla och varma till vardag och fest : den stora bildkokboken med de bästa recepten
- Författare
- Alsen, Elke - Wolter, Annette - Feuz, Rolf - Holmgren, Ulla - Messerli, Karin
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Bonniers 9134510257 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Gott skick. Inlagan i bra skick, har dock blivit lite vågig på grund av värme/fukt. Lite nött och småtrasigt skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239 -
Cranks gröna kokbok
Inbunden bok. Rabén Prisma. 1996. 256 sidor.
Gott skick. Inlagan har blivit lite vågig på grund av värme/fukt, i övrigt är boken i bra skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832143
- Titel
- Cranks gröna kokbok
- Författare
- Nadine Abensur
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1243 g
- Språk
- Svenska
Rabén Prisma 9151832143 -
Kokbok för öppna landskap
Inbunden bok. Bokskogen. 1994. 96 sidor.
Gott skick. Överlag i bra skick, lite slitage på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177760735
- Titel
- Kokbok för öppna landskap
- Författare
- Carlsson, Åke - Hagman, Tore - Petersen, Bengt
- Förlag
- Göteborg : Bokskogen ; Vårgårda : Å. Carlsson [distributör] ; Vårgårda : T. Hagman [distributör
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Bokskogen 9177760735 -
Matbröd & surdeg [Livets goda nr 7]
Inbunden bok. Aftonbladet / Tasteline. 2009. 72 sidor.
Gott skick. Överlag i bra skick, finns en del mindre fläckar (men en del av dessa kommer kanske från tryckningen ?).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186445065
- Titel
- Matbröd & surdeg
- Författare
- Seidel, Linnéa - Kristoferson, Katja - Tasteline
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet, Tasteline
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Aftonbladet / Tasteline 9789186445065 -
Svampälskarens kokbok
Inbunden bok. LTs. 1994. 108 sidor.
Gott skick. Överlag i bra skick inuti, mindre fläck på insidan av omslaget. Solblekt omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136032115
- Titel
- Svampälskarens kokbok
- Författare
- Wrange, Eva - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
LTs 9136032115 -
Monikas bästa menyer
Inbunden bok. Prisma. 2006. 157 sidor.
Gott skick. Överlag i fint skick inuti, inlagan har blivit lite vågig på grund av värme/fukt. Lite sned bokrygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151847191
- Titel
- Monikas bästa menyer
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1026 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monika Ahlberg var med att starta den stora kokbokstrenden med den banbrytande Rosendals Trädgådscafé. Sedan dess har hon givit ut ett stort antal framgångsrika titlar.
Nu är hon tillbaka med en ny bok där hon samlat sina bästa menyer. Lättlagade och härliga recept för både fest och vardag!
"Jag tycker att det ska vara lätt att laga god mat både till vardags och till fest! Varför inte en trerätters på en tisdag? Eller en vacker och festlig meny på lördagskvällen som imponerar på gästerna utan att det har tagit för mycket tid och kraft i anspråk? Laga temamenyer för barnen, höstens högtider eller andra tillfällen då man liksom bara längtar efter att få laga något särskilt.
I den här boken har jag använt höstens råvaror som inspiration. Vem kan motstå rostade rotfrukter till söndagssteken, spetskål och rödvinssky till torsken, en vild och vacker måltid med renfilé, svamp och saltbakade kastanjer eller en pekannötspaj på Halloween?
Dessutom ger jag tips på hur man kan tillaga en råvara på fyra olika sätt. Här samlas förslag på tillredningsmöjligheter för exempelvis morötter, en ostbit eller paket djupfryst fisk och på olika pizzapålägg och fyllningar för bakad potatis. Det är bara att välja! Bon appétit!"
Prisma 9151847191 -
Den underbara matresan - Kocklandslagets kokb...
Inbunden bok. Norstedts. 1997. 311 sidor.
Gott skick. Inlagan gulnad men överlag i bra skick, har blivit lite vågig på grund av värme/fukt. Lätt slitage på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119710828
- Titel
- Den underbara matresan : boken om den nya svenska maten med 198 recept och reseberättelser från 15 gårdar
- Författare
- Lennart Hagerfors
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1454 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 9119710828 -
Iskallt! - Från vaniljglass till semifreddo
Inbunden bok. Prisma. 2005. 78 sidor.
Gott skick. Fint skick, inlagan har dock blivit lite vågig efter värme/fukt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844079
- Titel
- Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 270 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag har alltid älskat glass ? det är bland det godaste som finns! Dessutom tycker jag att det är otroligt roligt att göra glass?, säger Elisabeth Johansson som därmed känns som en alldeles självklar författare till Iskallt!Vi vet nämligen redan att författaren är en gudabenådad matlagare och en pedagogisk och inspirerande receptskrivare. Det har hon visat i massor av matreportage och inte minst i sin första kokbok, Buffé!, som kom 2004 och som redan fått tryckas i ny upplaga.?Recepten har utvecklats en del sedan jag började i branschen. Nu finns det parfaiter, sorbeter, granitéer, semifreddo och nya glassar som ständigt förändras i karaktär, konsistens och smak.?Vet man bara lite om grunderna i glasstillverkning är det bara att ?rocka loss? med choklad, nötter, kakor, frukter, bär, tillbehör, toppingar och olika serveringssätt! Kör glassen i mixern tillsammans med en skvätt färskpressad juice. Eller häll på en nybryggd espresso och riv lite choklad över. Häll likör, sourze eller mousserande vin över glassen eller varför inte prova att slå lite vaniljvodka över en syrlig sorbetkula!Här är massor av enkla recept!Visst är det gott med glass?
Prisma 9151844079 -
Baka med spelt
Inbunden bok. PP Förlag. 2004. 89 sidor.
Gott skick. Överlag i bra skick, lite slitage på omslaget. Meddelande skrivet på titelbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185247057
- Titel
- Baka med spelt
- Författare
- Bödvarsdottir, Frida Sophia
- Förlag
- PP Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 230 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Thomsen, Ole Arnt
Ytterligare fotografer: Glyrskov, Jesper
Ytterligare översättare: Nilsson, Eja
Ytterligare författare: Bödvarsdottir, Frida Sophia
PP Förlag 9185247057 -
Glass : läckert för lediga dagar
Inbunden bok. Parragon. 2006. 96 sidor.
Gott skick. Sned bokrygg i övrigt fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 140546805x
- Titel
- Glass : läckert för lediga dagar
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 228 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
Parragon 140546805x -
Bröd från hela världen
Inbunden bok. Prisma. 1996. 120 sidor.
Gott skick. Bra skick, inlagan har dock blivit lite vågig efter fukt/värme.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151830051
- Titel
- Bröd från hela världen
- Författare
- Tom Jaine
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
Prisma 9151830051 -
Monikas buffémat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2002. 92 sidor.
Gott skick. Överlag i bra skick, lite slitage på omslaget. Meddelande skrivet/ritat på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421949
- Titel
- Monikas buffémat
- Författare
- Monika Ahlgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Buffémat året runt!
I denna matbok delar Monika Ahlberg från Rosendals Trädgårdscafé med sig av sina allra populäraste bufférecept. Boken innehåller Frukostbuffé, Påskbuffé, Vårbuffé, Sommarbuffé, Sensommarbuffé, Höstbuffé, Vinterbuffé och Julbuffé. Bokens recept bjuder på säsongens råvaror och är till glädje året runt! Ca 60 färgfoton, ca 70 recept.
Ica Bokförlag 9153421949 -
Matbröd - baka världens bästa bröd
Inbunden bok. Grenadine. 2010. 70 sidor.
Gott skick. Överlag i fint skick inuti, finns några få mindre fläckar. Lite slitage på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329823
- Titel
- Matbröd : baka världens bästa bröd
- Författare
- Annica Triberg - Albert Håkanson
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbröd
goda brödrecept från hela världen
Här kommer uppföljaren på storsäljaren Jorden runt på 80 degar. Tidigare journalisten och Gourmet-chefredaktören Annica Triberg är tillbaka med en brödbok som är rakt på sak. Huvuddelen av alla de läckra brödrecepten från föregående bok finns med. Nu är dock formatet och även syftet delvis ett annat denna gång är vi bara ute efter att få dig att ta fram mjöl och kavel!
De mycket uppskattade brödrecepten från Annicas förra brödbok ges här ut i receptboksform. I ny tilltalande layout och med ett format som väl lämpar sig för recepthyllan ovanför bakbordet är jorden runt-resan tillbaka. Denna gång avskalad till en ren uppmaning att få dig att frossa i dinkelmjöl och degbunkar.
Recepten sträcker sig fortfarande över hela världen. Alla har de också den fascinerande bakgrunden att de ursprungligen har en personlig koppling med reseminnen och liknande för författaren. Samtliga bröd har bakats för boken och har också fotograferats
av den erfarne press- och förlagsfotografen Albert Håkansson.
Denna kombination av kunnigt matskrivande, engagerat
brödbakande och vackert foto gör Matbröd till en bok som ska stå i varje välanvänd receptbokssamling.
Det är en bok som tillför recepten, såväl som middagen, det där lilla extra som bara ett riktigt gott matbröd kan göra!
Annica Triberg är journalist och författare. Hon har bl a varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har även givit ut ett 25-tal böcker, många med gastronomisk inriktning.
Jag är snudd på uppvuxen i ett restaurangkök i Småland och för mig väcktes intresset för mat och bakning så snart jag släppte vällingflaskan.
Albert Håkansson är fotograf med egen bildbyrå. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Även han har ett 20-tal böcker på sitt samvete, många av dem kokböcker.
"Min mamma drev flera restauranger i Stockholm under min uppväxt, så att jag nu fotograferar mat är kanske inte så konstigt".
Grenadine 9789185329823 -
Matbröd : ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 127 sidor.
Mycket gott skick. Fin inlaga men lite vågig från fukt/kyla
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849546
- Titel
- Matbröd : ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 571 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!) Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
Matbröd utkom i original 2003.
Prisma 2 9789151849546 -
Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Mycket gott skick. Fin inlaga men lite vågig från fukt/kyla
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841029
- Titel
- Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."
Prisma 1 9151841029 -
Det moderna köket
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 1999. 192 sidor.
Mycket gott skick. Fin men lite vågig inlaga från fukt/kyla.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829016875
- Titel
- Det moderna köket
- Författare
- Donna Hay
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 305 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1395 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 3829016875 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9127026256
- Titel
- Leilas middagstips
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 172 x 217 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 398 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En färgstark kokbok med ett enkelt innehåll. Den röda tråden är att en god middag inte behöver innebära timmar i köket eller långa inköpslistor. Varför krångla till det? menar svensk-marockanska kocken Leila Lindholm, som under 2004 bland annat är middagstipsare i TV4. Hennes mat är enkel men aldrig tråkig. Med smaker från hela världen. Ravioli med salvia och vanilj, mexikansk majssoppa, thaistekta räkor, ingefärsglass ... Leila ger oss cirka 60 recept och delar in sin mat i olika kategorier: mat för hela familjen, solomat, bjudmat och mat för extra hälsomedvetna. Och så lite tapas, drinkar och paradkakor och härliga efterrätter. Denna matfantast tar gärna till halvfabrikat för att underlätta matlagningen. Även hon kan känna sig oinspirerad och ha frustrerande stunder på Ica. Därför blev det ett kapitel till smartmaten med superenkla middagar där basen är helkonserver och halvfabrikat. Enkelhet gäller även för bjudmaten. Hellre mat med spännande, annorlunda smaker, än något dyrt och svårlagat, som i de flesta fall ändå misslyckas och skapar ångest. En lagom stor bok för köket, rikt illustrerad med färgbilder på såväl mat som miljöbilder från Leilas eget kök. Leila Lindholm är född i Stockholm 1975. Hon är kock och har arbetat på flera krogar, till exempel Aquavit i New York, Operakällan och Fredsgatan 12. 1999 utsågs hon till Wilhelmina, årets kvinnliga kock i Sverige. I dag är hon också matstylist.
Natur & Kultur 2 9127026256 -
Leilas middagstips
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 3 uppl. 2009. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088948
- Titel
- Leilas middagstips
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 147 x 174 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En färgstark kokbok med ett enkelt innehåll. Den röda tråden är att en god middag inte behöver innebära timmar i köket eller långa inköpslistor. Varför krångla till det? menar svensk-marockanska kocken Leila Lindholm, som under 2004 bland annat är middagstipsare i TV4. Hennes mat är enkel men aldrig tråkig. Med smaker från hela världen. Ravioli med salvia och vanilj, mexikansk majssoppa, thaistekta räkor, ingefärsglass ...
Leila ger oss cirka 60 recept och delar in sin mat i olika kategorier: mat för hela familjen, solomat, bjudmat och mat för extra hälsomedvetna. Och så lite tapas, drinkar och paradkakor och härliga efterrätter.
Denna matfantast tar gärna till halvfabrikat för att underlätta matlagningen. Även hon kan känna sig oinspirerad och ha frustrerande stunder på Ica. Därför blev det ett kapitel till smartmaten med superenkla middagar där basen är helkonserver och halvfabrikat. Enkelhet gäller även för bjudmaten. Hellre mat med spännande, annorlunda smaker, än något dyrt och svårlagat, som i de flesta fall ändå misslyckas och skapar ångest.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 3 9789127088948 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153430544
- Titel
- Brownies
- Författare
- Ingrid Wikholm
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 90 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.
Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och. Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.
Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.
Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...
De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.
Ica Bokförlag 1 9789153430544 -
Den stora franska kokboken Lárt culinaire fra...
Inbunden bok. 700 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Vegetariska pastakokboken : en utsökt samling...
Häftad bok. Köln : Könemann. 1998.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829009402
- Titel
- Vegetariska pastakokboken : en utsökt samling läckra och nyttiga pastarätter
- Författare
- Maxwell, Sarah - Andræ, Ellen
- Förlag
- Köln : Könemann
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 3829009402 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9177361261
- Titel
- Laga vegetariskt
- Författare
- Handslip, Carole - Rolf, Maria
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförl 9177361261 -
Lilla gröna boken - med Hbl-läsarnas bästa re...
Häftad bok. Hufvudstadsbladet. 1995. 174 sidor.
Mycket gott skick. Svårfunnen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9519517510
- Titel
- Lilla gröna boken - med Hbl-läsarnas bästa recept
- Förlag
- Hufvudstadsbladet
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 174 sidor
Hufvudstadsbladet 9519517510 -
Vediska läckerheter : 108 läckra indiska vege...
Häftad bok. The Bhaktivedanta Book Trust. 1993. 141 sidor.
Mycket gott skick. Svårfunnen bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171491317
- Titel
- Vediska läckerheter : 108 läckra indiska vegetariska recept
- Författare
- Klangerstedt, Rosemarie
- Förlag
- The Bhaktivedanta Book Trust
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Mat som är omtyckt av personer i godhetens kvalitet ökar livslängden, renar en sexistens och skänker styraka, hälsa, lycka och tillfredsställelse. Sådan föda är saftig, fet, hälsosam och glädjande för hjärtat"
Ur Bhagavad-gita 17.8
The Bhaktivedanta Book Trust 9171491317 -
Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
Häftad bok. Natur & Kultur. 2 uppl. 1980. 115 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356930
- Titel
- Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
- Författare
- Pia Hall
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 1980
- Omfång
- 115 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad har kryddig cashewnötscurry, lena scones, mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, här tillagas de alla utan animaliska ingredienser. Tillsammans med ytterligare ett 60-tal läckra recept är det här en guldgruva inte bara för veganer utan för alla som vill äta grönt, hälsoriktigt och gott. Författarens egen favoriträtt är den kladdiga lasagnen, gärna med ett glas gott vitt vin till Smått, Supersnabbt, Sydländskt, Smakrikt, Snällt, Svenskt, Snyggt, Såsigt, Smuligt och Smaskigt. Under dessa rubriker hittar man rätter för såväl vardagsmiddagen som bjudningen. Det är recept lika mycket för den övertygade veganen som för den som bara sporadiskt äter vegetariskt eller vill kunna bjuda veganer på middag ibland. Recepten, lite näringslära och lite veganhistorik om da Vinci och andra gröna gubbar kombinerat med tips på bra webbsidor och litteratur gör det här till veganernas favoritbok. Den är faktagranskad av Åke Bruce, Livsmedelsverket, och dietisten Anna-Lena Andersson. Vego Paradiso är en favorit i repris. På mångas begäran kommer den nu i färgpocket.
Natur & Kultur 2 9127356930
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn