-
Atlas över världens viner
Inbunden bok. Tukan Förlag. 6 uppl. 2011. 400 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013214
- Titel
- Atlas över världens viner
- Författare
- Hugh Johnson - Jancis Robinson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 300 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 2265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Atlas över världens viner utkom första gången 1971 och blev omedelbart ett standardverk bland vinälskare. Under de nära fyrtio år som gått sedan dess har boken kontinuerligt omarbetats och uppdaterats i nya upplagor. Idag hyllas boken av vinkritiker världen över som ett oumbärligt referensverk och anses vara den mest pålitliga och användarvänliga vinboken. Något som också gjort den
till en global bästsäljare.
Senast Atlas över världens viner kom ut i ny upplaga på svenska var för över 20 år sedan. Under dessa år har vinvärlden antagit en helt ny skepnad. Nya vinländer har inte bara etablerat sig på kartan för gott utan även vuxit till vinproducerande giganter med utpräglade, egna karaktärer.
Även gamla vinländer, som Frankrike, har genomgått betydande förändringar. Denna sjätte upplaga av Atlas över världens viner har inte bara reviderats utan även försetts med 20 helt nya, detaljerade kartor och även utökats med närmare 50 nyskrivna sidor. Det är den bästa och mest heltäckande upplagan hittills en bok som ingen vinintresserad person idag kan vara utan.
Hugh Johnson och Jancis Robinson anses vara världens två främsta vinskribenter. Ingen kan som vinnestorn Hugh Johnson göra detta stora, tunga och komplicerade ämne enkelt, lättfattligt och underhållande.
Jancis Robinson har, förutom Atlas över världens viner,
skrivit flera böcker om vin som blivit till klassiker på området.
Mått: 237x300 mm
Tukan Förlag 6 9789174013214 -
Karibien Culinaria - Västindiska specialitete...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2000. 462 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829046923
- Titel
- Karibien Culinaria. Västindiska specialiteter från Bermudas till Curacao
- Författare
- Rosemary Parkinson
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 462 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 300 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 2580 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829046923 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla...
Häftad bok. Libris förlag. 2011. 297 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173871846
- Titel
- Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla som bryr sig
- Författare
- Braw, Anna - Olsson, Vibeke
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efterfrågad nyutgåva av Brödglädje - nu i originalformatet och med mjuka pärmar!
Alma bakar aldrig efter recept. Jesper skriver egna. Regina och Wainy kavlar och gräddar medan folk tittar på. Andrew tar på sig förklädet och experimenterar. Sifi blandar deg i en balja. Inez har fått favoritreceptet av en väninna som fått det av en väninna. Daniel bakar pappamackor med Oliver, Benjamin och Theodor.
I den här boken möter du barnfamiljer och bagarproffs, pensionärer och studenter, missionärer och spannmålsspecialister. Det är inte bara favoritrecepten de bjuder på - tankarna är minst lika viktiga.
Brödglädje är en inspirationsbok för både fåtöljbläddrare och degkramare. Vi började med en idé och ett upprop, och sedan har det bara jäst och jäst. Nu är det din tur att smaka och sätta en egen deg. Välkommen in i köket!
Texter av bland andra Vibeke Olsson Falk, Peter Reinhart, Marie Tonkin, Tomas Sjödin, Karin Wiborn, Tomas Boström.
Över 200 recept!
Libris förlag 9789173871846 -
Vänner, vin och mat : tio festliga middagar m...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2003. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197456104
- Titel
- Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 771 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du ha fest vilken fredagkväll som helst! I Vänner, vin & mat hittar du tio härliga festmiddagar, som är så pass lättlagade att du ska kunna ställa till med kalas en vanlig kväll efter jobbet. För, hur ofta händer det inte att du blir kvar i köket nästan hela kvällen när du har gäster? Glädjen över att få umgås själva anledningen till festen förbyts lätt i stress och bävan över att något ska bli fel.
Kakao Förlag 9789197456104 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151842592
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
Prisma 1 9789151842592 -
Sprit : boken om en destillerad värld
Inbunden bok. Stockholm : Fischer. 1998. 205 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170548789
- Titel
- Sprit : boken om en destillerad värld
- Författare
- Törnquist, Steffo - Tolstoy, Hélène - Kleberg, Åsa - Sundström, Martin
- Förlag
- Stockholm : Fischer
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fischer 9789170548789 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Complete Meat Cookery - Choosing/Cooking/Carv...
Pocketbok. Mayflower Granada Publishing. 1980. 222 sidor.
ISBN 0583132936
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMayflower Granada Publishing 0583132936 -
Grannie's Kitchen - Recipes from The North Ea...
Pocketbok. Mayflower Granada Publishing. 1979. 160 sidor.
ISBN 0583129927
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMayflower Granada Publishing 0583129927 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLidingö: Tidskrift för hälsa 1
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245905
- Titel
- Mat för hormonell balans
- Författare
- Lundin, Mia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för alla kvinnor som vill laga mat för att hålla kroppen i hormonell balans, hjärnan alert och ge livsglädjen en rejäl skjuts!För rätt kost är grunden till hormonell balans. Får kroppen de näringsämnen den behöver slutar den ropa på hjälp. Du känner dig lugn, harmonisk och stark. Och ju mer balanserad din kropp är näringsmässigt, desto mindre hormoner behöver du ersätta i framtiden. Dina premenstruella symtom, förklimakteriet och klimakteriet blir lindrigare. Och med rätt kost förebygger du även inflammationer, benskörhet och viktökning.Mat för hormonell balans inleds med en lättillgänglig och uttömmande faktadel och avslutas med cirka 60 recept på god, hälsosam och lättlagad mat. En tvåveckors kostplan gör det enkelt att komma igång.Mat för hormonell balans är boken som visar hur du som vill främja din hormonella balans, vitalitet och livsglädje ska tänka och göra.
Bonnier Fakta 9789174245905 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
5:2 Juice Diet
Inbunden bok. Juice Master Publications. 2015. 256 sidor.
ISBN 9780954766467
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Språk: Engelska.
Jason Vale - the world's number one name in juicing - brings you his final 'juice diet plan' ever - the 5:2 Juice Diet. By taking 5:2 beyond simple calorie counting and combining the science behind it with some incredible, nutrient-rich läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKJuice Master Publications 9780954766467 -
Under valnötsträdet : goda idéer från vårt kö...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2006. 431 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627900
- Titel
- Under valnötsträdet : goda idéer från vårt kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 257 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1582 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under Valnötsträdet är en inspirerande kokbok av Anna och Fanny
Bergenström. Den här gången står råvaran i centrum och boken består
av 17 kapitel fyllda med kryddoftande maträtter, ljuvliga desserter,
bröd och bakverk. Här finns exempelvis avsnitt om örter, nötter,
avokado, kokos, ingefära, chili, choklad och vanilj och boken
avslutas med en lång rad menyförslag till stora och små kalas. Med ca
400 recept och 310 färgbilder är det en kokbok som räcker länge.
Under Valnötsträdet fick i oktober 2007 pris som Bästa bok i
kategorien Vardagsmåltider av Måltidsakademien i Grythyttan.
Trio Förlag 1 9789197627900 -
Muskelmat : en kokbok från Body
Inbunden bok. Egmont Publishing. 2 uppl. 2013. 319 sidor.
Mycket gott skick. Liten spricka i ryggens nedre kant (ca 0,5cm).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197906456
- Titel
- Muskelmat : en kokbok från Body
- Författare
- Runsten, Hannah
- Förlag
- Egmont Publishing
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 252 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1199 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som gör dig snygg och mätt.
I den här boken har vi samlat 203 recept - alla skräddarsydda för att ge dig det du behöver för att må bra, och dessutom få dig att se förbaskat bra ut! Inga snabbfixar, konstiga extremdieter eller tokigheter. Bara en inspirerande kokbok fylld av lättlagade och näringsberäknande recept-med rena och hälsosamma livsmedel, där proteinet står i fokus.
Det här är en bok för dig som gillar att träna, inte minst på gym. Och för dig som önskar perfekta resultat av din träning, utan att lägga på dig onödigt fett. Men den är också för dig som helt enkelt uppskattar god och näringsriktig mat varje dag, hela dagen.
Som sagt-med den här boken får du mat som gör dig snygg. Och mätt.
Egmont Publishing 2 9789197906456 -
Äggkokbok : 191 klassiska och nya recept på ä...
Inbunden bok. Stockholm : Tåg förlag. 2000. 197 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197365710
- Titel
- Äggkokbok : 191 klassiska och nya recept på ägg
- Författare
- Norman, Peter - Carstens, Peter - Åkestam, Göran - Åkestam, Mia
- Förlag
- Stockholm : Tåg förl
- Språk
- Svenska
Stockholm : Tåg förlag 9789197365710 -
Happy food : samlade recept & råd
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 2022. 288 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189585324
- Titel
- Happy food : samlade recept & råd
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 942 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det bästa från Happy Food samlat i en ny utgåva med ett nytt kapitel! Happy Food har gjort succé i flera länder världen över. Fem år efter att stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart satte kopplingen mellan mat och lycka på kartan samlas nu äntligen alla de bästa recepten och texterna i denna maxade utgåva komplett med ett helt nytt kapitel om de senaste rönen och tillhörande recept! Efter tre böcker i den populära serien kommer nu den ultimata samlingen som gör det enkelt att applicera Happy Food-konceptet i praktiken. I denna exklusiva utgåva samlas de bästa ögonöppnande texterna och fantastiska recept som gör våra tarmbakterier glada. Dessutom utökas samlingen med ett helt nytt kapitel med de senaste rönen från forskningen om vår tarmflora, dessa kompletteras av helt nya recept som garanterat kommer att tillfredsställa både kropp och själ. Happy Food hjälpte till att sätta kopplingen mellan mat och lycka på kartan. Med djupdykningar inom den senaste forskningen och recept som får munnen att vattnas är serien en favorit för både läsare och kritiker. NIKLAS EKSTEDT är en av Sveriges mest uppskattade kockar samt restaurangchef och grundare av flera på stjärnkrogar. Han är även känd från flera hyllade matlagningsprogram och har nått internationella framgångar genom brittisk och amerikansk tv. HENRIK ENNART är medicinsk vetenskapsjournalist för SvD. Våren 2017 skrev han en artikelserie om hur vi kan äta oss lyckligare, som blev en av SvD:s mest lästa texter. Sagt om Happy Food: Boken är full av spännande och hälsosamma recept. Expressen Inspirerande och spännande! Tara Smarriga recept varvas med information och forskningsresultat Mariestads-Tidningen Stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart kombinerar återigen en kokbok med intressant och upplysande forskning och resultatet är både spännande och aptitretande. Norra Skåne Hälsa i fokus med recept på bra nivå. För den som vill ligga i framkant. Allt om mat Boken erbjuder djupdykningar inom superråvaror och presenterar fascinerande fakta. MåBra Handfasta tips och inspirerande råd på hur du kan optimera ditt intag av mat som gör dig glad. Metromode Man lär sig mycket av den här boken och får många små ahaupplevelser. Förutom all fakta får man också många härliga recept på hur man kan få in mer av nyttigheterna i sin vardag. Pralin
Bookmark Förlag 9789189585324 -
The Picayune's Creole Cook Book - New Orleans...
Inbunden bok. Random House. 1989. 629 sidor.
ISBN 9780394576527
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. A wonderfully appealing collection of more than 800 recipes for Creole cooking, first published in 1901, most recently annotated and updated by the Picayune staff in 1987
Liten prislapp på baksidan. Språk: Engelska … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRandom House 9780394576527 -
It's all Good : delicious, easy recipes that...
Inbunden bok. Grand Central Life & Style. 1 uppl. 2013. 304 sidor.
ISBN 9781455522712
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Kokbok på engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGrand Central Life & Style 1 9781455522712 -
Toast! Härliga bruschetta, ciabatta, fococcia...
Inbunden bok. Replik in Sweden. 2011. 96 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407562391
- Titel
- Toast! Härliga bruschetta, ciabatta, fococcia!
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
Replik in Sweden 9781407562391 -
Till grillat : såser, marinader, sallader och...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241600
- Titel
- Till grillat : såser, marinader, sallader och lite sött
- Författare
- Lemke, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från fördrink till dessert – dags att låta tillbehören spela huvudrollen!Äntligen har våren kommit. Solen värmer, gräset är grönt och himlen blå. Allt känns liksom möjligt och lätt. Fram med grillen och på med ... på med ... samma gamla trötta marinerade fläskkarré.Gott? Jovisst, men det saknas det där lilla extra, det där nya med smaker som kan lyfta allt som ligger på grillen till nya höjder. För när det kommer till grillning är tillbehören minst lika viktiga som vad vi faktiskt lägger på grillen. Inga problem. Allt som behövs är Till grillat och lite ingredienser.Men att bjuda på grillmiddag kan också upplevas som stressigt. Hur ska man tajma allt, så att glöden blir perfekt och tillbehören färdiga samtidigt med det grillade? Och efterrätten, då?Återigen – inga problem. Allt som behövs är Till grillat och lite planering. Som att ha färdiga tilltugg redo för att stilla den värsta hungern. Såser som är förberedda, kyckling som är marinerad. Salladen som väntar i kylen och potatisen som du blixtsnabbt svänger ihop utan att ens behöva tänka. Och sist men inte minst – sorbeten som står färdig och väntar i frysen. Med andra ord maträtter som nästan sköter sig själva, så att du kan ägna dig åt viktigare saker. Som att umgås med gästerna, övervaka glöden och smutta på en blåbärsmojito.Här finns inspirationen, recepten och råden du behöver för oförglömliga grillkvällar. Kvällar som du kommer att minnas långt in i höstens rusk och vinterns kyla.
Bonnier Fakta 9789174241600 -
The Penguin book of Home Brewing & Wine-Makin...
Häftad bok. Penguin Books. 1977. 336 sidor.
ISBN 0140461906
Gott skick. Drawings by Michael Spink. Bakre pärm och de sista fem sidorna har några mörka fläckar upptill, men det stör inte texten. Baksidestext: "Home brewing has been a tradition in this country ever since the Druids were recognized as masters if the craft. W.H.T läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPenguin Books 0140461906 -
Laga barnmat : nyttigt, hemlagat, gott. Mat f...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2013. 143 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187135576
- Titel
- Laga barnmat : nyttigt, hemlagat, gott. Mat för barn mellan 6 och 18 månader
- Författare
- Lisa Barnes
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 656 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla mår bra av en god början. Inspireras av Lisa Barnes Laga barnmat. Med sina tydliga recept, förvarings- och serveringstips blir boken en vägledning till smakrika måltider för de minsta.
Laga barnmat är indelad i fyra avsnitt anpassade efter ditt barns ändrade matvanor från 6 till 18 månader med åldersanpassade recept och information. Bokens 80 härliga recept och matlagningstips är praktiskt beskrivna och illustrerade och passar perfekt i en stressig småbarnsvardag.
- Innehåller en utförlig lista på de näringsämnen ditt barn behöver och vilken kost som innehåller dem
- Bokens avslutande index gör det enkelt att söka recept och ingredienser
- Ger handledning och inspiration för tillagning och servering av god, hälsosam, hemlagad barnmat.
- Boken är faktagranskad på Ekens BVC i Stockholm.
Lisa Barnes är författare och grundare av Petit Appetit, en matlagningsservice som håller kurser om nyttig ekologisk mat för barn. Hennes tidigare verk The Petit Appetit Cookbook: Easy, organic recipes to nurture your baby and toddler belönades med iParenting Media Award. Laga barnmat är Lisa Barnes andra bok.
Massolit Förlag 1 9789187135576 -
Herr Wilkinsons favoritgrönsaker : en kokbok...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 287 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113048741
- Titel
- Herr Wilkinsons favoritgrönsaker : en kokbok som hyllar säsongerna
- Författare
- Wilkinson, Matt
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1237 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta av oss väljer grönsaker som tillbehör till köttet eller fisken på tallriken. För kocken Matt Wilkinson är det tvärtom först grönsakerna, sedan proteinet! Matt planerar middagen runt grönsakerna beroende på säsong, när de smakar som bäst, har bästa pris och lättast går att få tag på.
Likt en australisk Jamie Oliver delar Matt Wilkinson med sig av odlingstips, grönsakernas historia, vilka sorter som lämpar sig för olika rätter och fantastiska gröna recept. Inspirerad av all världens kök använder han exempelvis egyptisk dukka-röra eller italiensk bagna càuda-sås som tillbehör till grönsakerna. Matt blandar nya smakkombinationer, som exempelvis sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar med klassiker som hans mormors recept på helstekt biff med pepparrotskräm och yorkshirepudding.
Varje älskad grönsak får ett eget kapitel. Med snygg design och vackra bilder väcker boken lust att odla och anrätta egna grönsaker med kött eller fisk som tillbehör.
Norstedts 1 9789113048741 -
Hem, ljuva, hem : 100 läckra och lyxiga bakve...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 302 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174016871
- Titel
- Hem, ljuva, hem : 100 läckra och lyxiga bakverk
- Författare
- Malouf, Tarek
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 302 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 245 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hummingbird Bakery kommer med en helt ny samling av läckra recept!
Hummingbird bakery är tillbaka och i denna nya, fantastiska kokbok hyllas det klassiska hemmabaket med inspirerande recept och tips för hur du lyckas med bakningen.
Oavsett om det är en enkel cupcake eller en imponerande födelsedagslagertårta, har det aldrig funnits en bättre anledning till att sätta igång att baka!
Hem ljuva hem innehåller 100 utsökta recept från snabba och enkla småkakor, härligt enkla cheesecakes till unika muffins, fruktiga pajer och imponerande tårtor.
Innehåller fantastiska fotografier och enkla steg för steg-bilder som gör det enkelt att skapa Hummingbirds enastående bakverk alldeles på egen hand.
Tarek Malouf fick idén till Hummingbird Bakery när han firade thanksgiving i North Carolina i USA 2002. Efter att ha frossat i cupcakes, äppelpaj och banankaka med grädde frågade han sig varför det inte fanns något bageri i London som gjorde sådana godsaker. År 2004 öppnade han det första Hummingbird Bakery på Portobello Road i London.
Format: 201x246 mm
Missa inte våra andra titlar från Hummingbird Bakery:
Söta dagar: recept som gör varje dag speciell
Lyxiga cupcakes och läckra kakor
Tukan Förlag 1 9789174016871 -
Stefanos Italia : den stora italienska kokbok...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2 uppl. 2013. 440 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623364
- Titel
- Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 440 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2050 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.
Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med fler recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket. Med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg och citronodlingar inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen, nu med mer än 270 recept, lätta att lyckas med. Bokens lockande meny med antipasto, pasta och ris, fisk, kött, tillbehör och dessert är tryfferad med fördjupningar. Det handlar bland annat om buffelmozzarellan från Neapel och den berömda parma skinkan. Här berättas historien om den älskade pizzan, den ljuvliga glassen och parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande gröna rätter! Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvar terskrog Caina i Stockholm fick han tidigt känsla för goda råvaror och gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla mat upplevelser hos släkten i Toscana.
Sedan många år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, med ansvar för kungahusets representation. Han skapade prinsessan Madeleines bröllopsmeny 2013, liksom galamiddagen när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010.
Jan Nilsson, tidigare mångårig chefredaktör för tidningen Gourmet, har skrivit texterna i Stefanos Italia den stora italienska kokboken.
Nygren & Nygren 2 9789186623364 -
Slutet gott : med härliga desserter från Allt...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842066
- Titel
- Slutet gott : med härliga desserter från Allt om Mat
- Författare
- Jan Holmström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 240 mm
- Vikt
- 1088 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är inte lätt att vara dessert. Man gör entré när alla runt bordet är mätta och nöjda. Förrätten har tagit udden av hungern och huvudrätten har tagit hela scenen i besittning och lämnat en behaglig välsmakande mättnad i kroppen. Då först ska desserten göra sig gällande, väcka aptiten igen och få alla runt bordet att känna att det finns plats kvar i magen.
Det finns en del knep att ta till. Socker är förstås ett av dem, vi gillar socker och vi omsätter det snabbt. Ett annat är kyla eller svalka efter en varm måltid som i glassar och sorbeter. Ett tredje knep är syra, något vi kan längta efter för att det ska spjälka den mat vi redan njutit av. Det finns alltså en betydande utmaning i att vara en dessert, man ska locka, utmana, fresta.
På Allt om Mat har man alltid tagit fasta på detta. Ska det komma något gott på slutet ska det vara riktigt gott, spännande och inbjudande. Nu har tidningen samlat sina allra bästa desserter i den här boken.
Här hittar du läckra desserter av alla de slag: glass, sorbeter, parfaiter, mousse, panna cotta, crème caramel och brulée, sufflé och puddingar, pajer och annat bakat, frukt och bär, choklad. Vad sägs om en italiensk jordgubbsmousse? Eller en plommonpaj med mandelgrädde? Låt slutet bli riktigt gott!
Jan Holmström var tidigare chefredaktör på Allt om Mat och är bokens redaktör. För recepten svarar över 30 av tidningens bästa skribenter, från Astrid Abrahamsson till Kristina Valentin.
Prisma 1 9789151842066 -
Power snacks : 50 nyttiga mellanmål fulladdad...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 126 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753688
- Titel
- Power snacks : 50 nyttiga mellanmål fulladdade med näringsämnen
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 263 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad äter du när du blir hungrig mellan måltiderna? Sällan blir det något näringsrikt och nyttigt. En fralla? Kanske en kexchoklad? En kanelbulle i farten?
I så fall är det dags att upptäcka en ny värld med massor av goda mellanmål som faktiskt också är nyttiga och bra för dig.
Boken Power Snacks är full med spännande förslag på näringsrika mellanmål som håller
energinivåerna uppe mellan måltiderna utan att du stoppar i dig tomma kalorier.
Recepten, som innehåller naturliga och nyttiga ingredienser, gör att du kan unna dig mellanmål utan dåligt samvete!
Tukan Förlag 1 9789187753688 -
Brända drycker : spritsorter och drinkar från...
Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 1985. 116 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9118543227
- Titel
- Brända drycker : spritsorter och drinkar från hela världen
- Författare
- Tommelstad, Odd
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9118543227
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn