-
Food Pharmacy: kokboken
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 160 sidor.
Mycket gott skick. Inlagan i nära nyskick. Pärmarna har lite skav framsidan mot rygg (se bild)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246827
- Titel
- Food Pharmacy : kokboken
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förra årets succébok Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).Här är kokboken som förenklar din vardag. Här vänder sig Lina och Mia till alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta.Recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott.Här finns måltider för alla tillfällen: snabba vardagsrätter, lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie?Det här är ingen diet utan hälsosam mat för alla. Och den bygger på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen och podden Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn.
Bonnier Fakta 9789174246827 -
Kalorismart: enkla recept för att äta gott oc...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2024. 159 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180385824
- Titel
- Kalorismart : enkla recept för att äta gott och må bra
- Författare
- Erfass, Annie
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 692 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det ska vara lätt att må bra!Oavsett om ditt mål är att leva hälsosamt, nå ett viktmål eller bara laga goda och enkla måltider så är Kalorismart boken för dig. Den underlättar ditt livspussel med massor av smarriga, kalorismarta recept att njuta av hela veckan lång! Vad sägs om en krämig tryffelpasta till helgen, snabb one-pot-gratäng till veckans matlådor, salted caramel proteinbars att plocka fram efter träningspasset, cheesecakegröt till frulle eller varför inte en smarrig kärleksmums, chokladboll eller biskvi till fikat.Kalorismart står för en sund kosthållning utan förbud, där du med enkla medel kan optimera ditt kaloriintag och samtidigt fortsätta äta all den goda maten du älskar, utan att tumma på vare sig smak eller portionsstorlek. Utan krångel och utan pekpinnar det ska vara lätt att må bra!Annie Erfass driver kontot Kalorismart med 450 000 följare på Instagram. Hon är utbildad kostrådgivare och vill göra hållbar hälsa enkelt och gott med recept som alla kan laga.
Tukan Förlag 1 9789180385824 -
Eat clean: mer näring och mindre skräp i mate...
Häftad bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Nära nyskick. Lite tillstött framsidans nedre hörn mot rygg (se bild)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610381
- Titel
- Eat clean : mer näring och mindre skräp i maten
- Författare
- Andersson, Kristina
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 301 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Succén är tillbaka nu i lågprisutgåva!Eat clean vänder sig till alla som är intresserade av att äta hälsosamt, få mer energi och näring av kosten och som dessutom vill stärka sitt immunförsvar. Med Kristina Anderssons hjälp blir det enklare att prioritera de val av råvaror och livsmedel som ger bäst nytta.Kristina Andersson är näringsfysiolog med en magisterexamen i nutrition. Hon är författare med flera böcker bakom sig, en väldigt uppskattad föreläsare och anlitas flitigt som expert av tv och tidningar.
Massolit Förlag 1 9789176610381 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175033938
- Titel
- Tio lektioner i matlagning
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat
Månpocket 9789175033938 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197024716
- Titel
- Go' middag
- Författare
- Börjesson-Pihl, Agneta - Hult, Allan - Petersen, Bengt - Appeltofft, Bo - Göteborgs-posten
- Förlag
- Göteborg : Göteborgs-posten
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Göteborg : Göteborgs-posten 9789197024716 -
Modern asiatisk mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 159 sidor.
Nära nyskick. Inbunden med mjuka pärmar. Inlagan i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100113582
- Titel
- Modern asiatisk mat
- Författare
- Lindgren, Peter
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är menad som en bruksanvisning till asiatisk matlagningskonst. Maträtterna tillagas på ett sätt som inte är onödigt krångligt men inte heller nonchalant. Maten är densamma som serveras på restaurang East i Stockholm och smakresultatet kommer att bli detsamma i ditt kök, för asiatisk mat är lättlagad om man känner till grunderna.Så skriver Erik Videgård i förordet till sin och Peter Lindgrens smått klassiska kokbok Modern asiatisk mat, som nu äntligen kommer i en ny utgåva i nytt format. Boken inleds med ett personligt förord av Erik Videgård, följt av ett kapitel som beskriver de olika asiatiska kökens tillagningsmetoder. Men här finns framför allt 61 lättlagade och läckra recept som omfattar allt från klassiska kinesiska Dim Sum och koreansk Kimchi till Peter Lindgrens egna fantastiska crossover-skapelser, som till exempel löjrom med asiatisk kryddning och bläckfisk på spett. Samtliga recept är beräknade för en person, vilket gör det lätt att multiplicera sig fram till exakt den mängd råvaror som behövs. Den asiatiska maten är nyttig, smakmässigt spännande, rik på vitaminer och snål på kalorier. Dessutom ser den både vacker och aptitlig ut. Modern asiatisk mat är en kärleksförklaring till den sortens mat som får ditt kök att dofta ingefära och citrongräs!
Albert Bonniers Förlag 9789100113582 -
Kött: välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nyskick. Ny bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113094502
- Titel
- Värmande vego : comfort food deluxe
- Författare
- Jönsson, Karoline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 753 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Värmande vego är precis den bok Karoline Jönsson hade velat ha när hon blev vegetarian. Faktum är att hon då var både hungrig och vilse i spenaten. Därför har Karoline samlat de recept som hamnat på repeat i hennes kök: rätter som fungerar som en bas och som du kan smaksätta på olika vis, mat som gör dig varm och nöjd och förenklar vardagslivet. Mat som alltid funkar och som alltid blir god.
Boken delas in i:
Från grunden om hur man gör tofu, matlagningshavregrädde och tempeh. I kastrullen hittar du soppor, grytor som daal och chili. I pannan bjuder på koreanska pannkakor, fritters och rårakor. I ugnen handlar det om gratänger och bakad potatis med härliga fyllningar. Det finns också recept på rejäla bakverk - för alla behöver ett recept på en perfekt vegansk kladdkaka!
Norstedts 1 9789113094502 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873562
- Titel
- Mat i sommartid
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 200 x 262 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I hyllade kocken Mathias Dahlgrens nya kokbok är det fullt fokus på den ljusa tiden av året. Semesterfrukosten, brygglunchen, drinkarna med tilltugg, grillmiddagar och fester under ljumma sommarkvällar, midsommar- och kräftkalas, det hembakade, sommarens bär, skörde- och svampfester och odlandet. Men boken spänner över en längre tid än bara sommaren – från dagen efter Valborg när brasan slocknat och knopparna brister på björken, till när kvällarna börjar mörkna igen och båten måste upp ur sjön. Det är den tiden då det börjar bli dags att tända i brasan, dra på sig raggsockorna och njuta av en kantarelltoast och ett glas rött. Men innan dess, se först till att njuta av allt det goda som sommarköket och ljuset bjuder på!
Bonnier Fakta 9789178873562 -
Grilla vego
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 155 sidor.
Mycket gott skick. Både inlaga och pärmar är närmast i nyskick bortsett från lätt slitage ryggens nederkant
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071039
- Titel
- Grilla vego
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 797 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grilla utan kött - går det? Javisst går det! Det blir gott och mättande och är dessutom enkelt. Vad sägs om sojagrillad fänkål, salviaspäckad aubergine och glödbakad potatis med rökt gräddfil? Varför inte testa en grillad sallad med mango och getost, eller bjuda in till pizzakväll med en underbar tomatsås gjord på grillen?
Kocken Paul Svensson, den vegetariska matens förespråkare, tar dig här med i den gröna grillvärlden och låter dig smaka allt från varma, härliga sallader till grillade efterrätter. Du får en liten grönsaksskola och lär dig att ta hand om grönsakerna, piffa dem så där som bara kockar kan till att smaka som det godaste du någonsin ätit. Du får också lära dig hur grillen fungerar på bästa sätt, vilken utrustning, vilket bränsle och vilka grilltekniker du behöver.
I boken Grilla Vego får vi lära oss hur enkelt, smakrikt och mättande det blir med helvegetarisk grillning.
Norstedts 1 9789113071039 -
Den svenska korvresan: berättelser om ett mat...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 200 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113103341
- Titel
- Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
- Författare
- Scherman, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En korvbok med extra allt!
Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.
Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.
Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.
Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.
Norstedts 1 9789113103341 -
From Crook to Cook: Platinum Recipes from The...
Inbunden bok. MacMillan Ltd. 2018. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781452179612
- Titel
- From Crook to Cook: Platinum Recipes from The Boss Dogg's Kitchen
- Författare
- Dogg, Snoop
- Förlag
- MacMillan Ltd.
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 236 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 840 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Delivering 50 recipes straight from his own collection, Snoop's cookbook features OG staples like Baked Mac & Cheese and Fried Bologna Sandwiches with Chips, and new takes on classic weeknight faves like Soft Flour Tacos and Easy Orange Chicken. And it don't stop...Snoop's giving a taste of the high life with remixes on upper echelon fare such as Lobster Thermidor and Filet Mignon. But we gotta keep it G with those favorite munchies too, ya know? From chewy Starbursts to those glorious Frito BBQ Twists, you should have an arsenal of snacks that'll satisfy. And of course, no party is complete without that Gin and Juice and other platinum ways to entertain. The Doggfather's got you covered - complete with epic stories and behind-the-scenes photos that brings this masterpiece to life.
MacMillan Ltd. 9781452179612 -
Pasta e Basta. Just Pasta
Inbunden bok. Istituto Superiore Arti Culinarie. 262 sidor.
Mycket gott skick. Vacker mycket rikt illustrerad bok med pastarecept på italienska och engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIstituto Superiore Arti Culinarie -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198030112
- Titel
- Edin Dzemat
- Författare
- Edin Dzemat
- Förlag
- Kosta Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 232 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 656 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär känna Edin Dzemat, fine dining-kock.
Han är köksmästare och VD på Linnéa Art Restaurant, han är medlem av Svenska Kocklandslaget, han blev förärad utmärkelsen Årets Werner 2013. Men framför allt, han lagar genialiskt god mat!
Följ med Edin när han lotsar dig mellan några av sina bästa smaker, tävlingsrecept, signaturrätter och lär dig laga en alldeles vansinning variant på råbiff från Linnéa Art Restaurant.
Kosta Förlag 1 9789198030112 -
Kombinera mat och vin: nya recept till våra f...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2006. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslag lite tillstött framsidans övre del mot rygg (se bild) för övrigt nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572453
- Titel
- Kombinera mat och vin : nya recept till våra favoritdruvor
- Författare
- Jens Dolk
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 229 x 298 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här kommer verktyget för att imponera på gäster och gommar! Det behöver inte alls vara krångligt. Här har Jens Dolk valt ut några av våra populäraste druvor och kombinerat dem med nya läckra recept av Liselotte Forslin. Middagar du garanterat lyckas med! Man behöver absolut inte ha ett överdrivet intresse för vin för att få till bra kombinationer och det känns extra kul att servera ett vin som verkligen passar till maten. Det ställer både maten, vinet och definitivt mig som kock i bättre dager! Det här är en bok för alla er som gillar att laga mat och som gärna dricker ett glas gott vin därtill.
Kakao Förlag 1 9789197572453 -
Mat som gör gott: ny vardag med Tareq Taylor
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 230 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247060
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1043 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789174247060 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIndiska 2645300199900 -
Korvar: hur du gör och lagar din egen korv
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Nyskick. N
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174610567
- Titel
- Korvar : hur du gör och lagar din egen korv
- Författare
- Paul Gayler
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 240 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur kokar man korv utan att den spricker? Hur gör man sin egen korv och vad finns det för bra recept? I den här boken hittar du svaren på dessa och många fler frågor. Du lär dig skillnaden mellan färsk, rökt, grillad och torkad korv samt får även veta hur man gör för att koka, grilla och steka med bästa resultat. Dessutom finns här massor av inspirerande recept från världens alla hörn.
Recepten är indelade i avsnitt som frukostidéer, lätta måltider, soppor, sallader, pastarätter, grillade rätter, stekta rätter och ugnsbakade rätter. Dessutom finns ett separat kapitel med olika såser och tillbehör.
En gång i tiden tillverkades korvar av köttrester som annars skulle ha slängts. I dag används ofta de bästa ingredienserna och korvrätter står på menyn även hos gourmetrestauranger. Korven är väl värd sin renässans och den här omfattande och praktiska boken innehåller allt du behöver veta om den.
PAUL GAYLER är köksmästare på det prestigefyllda Lanesborough hotell i London där han basar över 35 kockar. Gayler har 20 års erfarenhet från några av Europas allra bästa restauranger och har skrivit flera uppskattade kokböcker.
Lind & Co 1 9789174610567 -
Mat är kärlek på Nya slottet Bjärka-Säby
Inbunden bok. Verbum. 2 uppl. 2010. 272 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789152632604
- Titel
- Mat är kärlek på Nya slottet Bjärka-Säby
- Författare
- Eriksson, Emanuel
- Förlag
- Verbum
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 872 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här vackra boken beskrivs i ord och bild den omfattande och spännande verksamhet som idag bedrivs på slottet med mat som den röda tråden. Här finns mängder av härliga recept, porträtt av människor som relaterar till slottet och några nedslag i slottets historia. Emanuel Eriksson har fotograferat. Lydia Halldorf har varit matstylist. Tillsammans har de samlat, och även själva skrivit, texterna.
Verbum 2 9789152632604 -
Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardag...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2014. 124 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261290
- Titel
- Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardagsrätter med kött, fisk, fågel och svamp
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att använda råvaror från skog och mark är både gott och nyttigt – men du behöver inte vara en hardcore-jägare för att kunna njuta av tjälknöl eller vildsvinstapas. Det går lika bra att sondera terrängen på närmsta storköp. I boken Laga vilt – snabbt och enkelt visar systrarna Carina och Ulrika Brydling hur lätt man svänger ihop viltmiddagar som hela familjen kommer att älska. Låt barnen vara med och baka sin egen smarriga renköttspizza och kebabspetten av älgkött blir en given favorit! Genom att välja mat från naturen bidrar du även till en hållbar utveckling eftersom det vilda inte påverkar vår miljö på ett negativt sätt. Bra både för dig och dina barns framtid alltså!
Bokförlaget Semic 1 9789155261290 -
Mathias Dahlgren: hemkunskap
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 230 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsskyddsomslag i plast
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245707
- Titel
- Mathias Dahlgren: hemkunskap
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 187 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm skolans lektioner i hemkunskap! Lär dig Mathias Dahlgrens hemkunskap för vuxna och matlagningen blir roligare, enklare - och din mat blir godare.Mathias Dahlgren är stjärnkocken som gjort sig ett namn för sina raffinerat enkla rätter i fine dining-miljö. Men han har också en stadig slev i vardagskastrullen. Han vet vad som fungerar att laga hemma, vilka tekniker man ska använda, hur man planerar, förbereder, kombinerar, smaksätter och lagar smarta rätter med schysta råvaror och en och annan himmelsk soppa på spik.I Mathias Dahlgren: Hemkunskap tar stjärnkocken ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. I bokens tre huvudkapitel - 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer - står 20 minuter för det snabba men välkomponerade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen.Mathias Dahlgren bjuder också på listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket.Boken innehåller också en framtidsspaning av matskribenten Mats-Eric Nilsson.
Bonnier Fakta 9789174245707 -
Smaker från italienska södern
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2018. 245 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623777
- Titel
- Smaker från italienska södern
- Författare
- Björninger, Susanna
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 245 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 249 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En underbar kokbok för dig som gillar mat i allmänhet och Italien i synnerhet!! Beskrivs bäst som en palett av smaker från de olika regionerna i den italienska södern. Mat och inspiration från Kalabrien, Sicilien, Sardinien, Apulien, Kampanien och Basilicata. Här blandas underbara traditionella recept med lokala vingårdsbesök! Du får även ta del av de olika regionernas historia och en del kuriosa. Kulinariska specialiteter från varje region tillsammans med tips på utflykter och sevärdheter! En unik kokbok där du bjuds på allt det goda som regionerna i den italienska södern har att erbjuda!
Nygren & Nygren 1 9789186623777 -
Asiatiska smaker : försvinnande gott och enke...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 152 sidor.
Nära nyskick. Litet minimalt skav framsidans hörna mot rygg (se bild)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246209
- Titel
- Asiatiska smaker : försvinnande gott och enkelt att laga
- Författare
- Walldén, Jennie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Asiatisk mat är lätt att älska! Låt Jennie Walldén guida dig in i sitt asiatiska kök och visa hur enkelt det är att laga asiatiskt och hur fantastiskt gott det blir. Gul lök, kyckling, vitkål, fläsk och morot är helt vanliga råvaror i det svenska köket, men de är också viktiga ingredienser i många asiatiska rätter. Med hjälp av asiatiska smaksättare smakar den vanliga vitkålen Japan, fläsket Korea och moroten Kina. Enkelt, snabbt och gott. För att få fram smakerna har Jennie Walldén valt ut några spännande asiatiska smaksättare som exempelvis misopasta, gochujang och fisksås. Målet är att smaksättarna inte bara ska användas en gång, utan de ska gå åt! Därför är recepten utvalda så att det i varje recept finns minst en av de utvalda smaksättarna. Rätterna är anpassade för det svenska köket, men med den asiatiska fräschören och hettan. Lär dig att göra kimchi, makrill teriyaki, tom ka ga och misobakad pulled pork. Här finns både vegetariska rätter, fisk- och skaldjursrätter, olika sorters soppor, kyckling och kött. Gör din vardag mer spännande och mer smakrik med asiatiska smaker på svenska råvaror.
Bonnier Fakta 9789174246209 -
Super Food in Minuters. Donal¨s Super Food in...
Inbunden bok. Hodder & Stoughton. 1 uppl. 2019. 223 sidor.
ISBN 9781529325584
Nyskick. Mint condition. In English
9781529325584Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHodder & Stoughton 1 9781529325584 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178872909
- Titel
- Khadijas kök : recept från Östafrika
- Författare
- Mohamud, Khadija
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Khadijas kitchen står det östafrikanska köket i fokus med recept på injera, sambusas, dorho wat och femtiotalet andra smakrika, välkryddade rätter. Mat som många gillar att äta men som få av oss vet hur man lagar! Khadija Mohamud har här samlat sina godaste rätter vars recept annars kan vara svåra att hitta på svenska.
Bonnier Fakta 9789178872909 -
Paolo Robertos italienska kök
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 175 sidor.
Mycket gott skick. Inlaga och pärm är "nära nyskick" men det finns lite skav på ryggens nedre och övre del
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248104
- Titel
- Paolo Robertos italienska kök
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 853 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Neapel … Bara namnet får en att längta dit – vare sig man har varit där eller inte. En som har tillbringat mycket tid där är Paolo. Ända sedan han var en liten kille har han vistats många och långa perioder i byn Maddaloni, strax utanför Neapel. Och numera är han så hemmastadd att han till och med har en egen olivodling i trakten.Paolo har den napolitanska maten i hjärtat och i hjärnan, och tillsammans med honom upptäcker vi hans smultronställen i området – och inte minst hans godaste recept! Närmare bestämt cirka 60 recept på sallader, pasta, pizza, soppor, grytor, gratänger och desserter. Allt ackompanjerat av ett genuint och hänförande vackert bildmaterial som nästan får dofter och smaker att framträda.Maten i södra Italien har ofta grönsaker som grund, och genom att låta råvaror som till exempel tomat, aubergine och zucchini spela huvudrollen svänger Paolo ihop näringsrik vardagsmat med massor av smak. Dessutom delar han med sig av intressanta texter om det syditalienska kökets historia och kultur. Och förstås om råvarorna som hör till, som mozzarella, oliver, citroner och vin.Med Paolo som ciceron har man aldrig tråkigt. Han är en aldrig sinande källa av intressanta, dråpliga och rörande berättelser. Hans direkta och inkluderande sätt får folk runt omkring honom att öppna sig och dela med sig av de mest fantastiska historierna. Njut av dem, och njut av maten som får dig att längta till Neapel!
Bonnier Fakta 9789174248104 -
Mannerströms viltkokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslaget har liten reva framsidans överkant (se bild)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023489
- Titel
- Mannerströms viltkokbok
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 285 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas skafferi. Boken är en kulinarisk guldgruva för alla som älskar vilt på tallriken; jägare eller inte.
Detta är Leif Mannerströms tredje stora bok om den svenska maten. Först om traditionen i Husmanskonst, sedan om havets goda i Mannerströms skaldjur och nu kommer det bästa från skog och mark: Mannerströms viltkokbok.
"Jag är ingen erfaren jägare, men jag är en erfaren kock. Jag tar tillvara allting på viltet. Och det finns så mycket gott att laga!"
I Mannerströms viltkokbok finns recept på det svenska viltet. Här finns mästerkockens recept på älg, rådjur, hjort, vildsvin, hare, and, gås, fasan ... Allt som svenska jägare jagar, fäller, styckar, bär hem, fryser in och ska laga till.
Men boken är också för alla dem som inte jagar själva men som älskar vilt på tallriken. För alla som kanske älskar att vistas i naturen fast utan bössa, och som köper viltköttet i affären eller saluhallen.
Teamet runt Leif Mannerström är samma som i bästsäljarna Husmanskonst och Mannerströms skaldjur. Lika vidunderligt vackra matbilder, samt foton från skog och mark.
Och naturligtvis bilder när Leif är på pass ute i skogen, eller när han lagar en vindpinad måltid för jaktlaget.
"Allt smakar bra i skogen, så då blir det en gryta eller annat lättlagat."
Leif Mannerström är den svenska matlagningens nestor. Stjärnprydd, med priser och utmärkelser i långa banor. Han är den svenska mattraditionens ledande inspiratör och ambassadör. "Ingen pimpinett mat här inte!"
Norstedts 1 9789113023489 -
Den tekniske kocken Recept och förklaringar...
Inbunden bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2005. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Litet veck skyddsomslagets övre hörn mot rygg (se bild). För övrigt nyskick
NInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172232266
- Titel
- Den tekniske kocken Recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Per-Olof Hegg - Rikard Nilsson
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 1 9789172232266 -
Cool Cats' Hot Dogs: inte en vanlig korv med...
Inbunden bok. Louise Bäckelin Förlag. 2024. 159 sidor.
Nyskick. Boken har en fin gåvodedikation från författaren skriven på insidan pärmen: "Jag tycker att du är cool!! Hoppas att du gillar min bok. Lisa"
NInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177996873
- Titel
- Cool Cats' Hot Dogs : inte en vanlig korv med bröd
- Författare
- Wallén, Lisa
- Förlag
- Louise Bäckelin Förlag
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 251 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Är läsaren trött på ketchup och senap eller mos och bostongurka är detta en fullträff. Det vattnas i munnen när läsaren bläddrar bland recepten." 5/5 BTJ, Emilia Djurberg KvilénHot dogs med extra allt!I den här boken tar vi korv med bröd till nästa nivå. Lisa Wallén är kocken som startade Cool Cats år 2014, en foodtruck som då serverade hot dogs längs med Genèvesjön i Schweiz. Idag är det en omtyckt restaurang i Chamonix i franska Alperna. Efter ett decennium av erfarenhet delar hon nu med sig av sina personliga favoriter när det kommer till korv med bröd.Med härproducerade råvaror och rätter tillagade från grunden, omvandlas det till synes enkla till något smakrikt och maffigt utan att det kostar skjortan. Lär dig att baka saftiga korvbröd, få rekommendationer för hur du bäst förbereder korven för grillning och ta dessutom del av recept på hemgjorda toppings, dippsåser och tillbehör såsom BBQ-sås, kimchi och pommes frites. Eller byt ut korven mot andra alternativ, till exempel Lisas hemliga recept på falafel eller pulled pork som alltid tar slut.Det finns ett recept för varje tillfälle, när du har tid att stå länge i köket eller när du vill vara effektiv och ändå imponera på gästerna. Sätt på musik och njut av matlagningen. Korv med bröd har aldrig varit festligare än så här! Let the Cool Cat party begin och bon appetit!LISA WALLÉN är utbildad via hotell- och restaurangprogrammet vid Glion Institute of Higher Education i Schweiz. Lisa öppnade och drev restaurangen Lisa's på Portobello Road i London, innan hon 2014 startade Cool Cats i Chamonix. En restaurang som sedan dess är uppskattad av både lokalbor och resenärer, genom sina generösa hot dogs, gästvänliga atmosfär och fokus på bra råvaror. Lisa bor med sin man och två barn i Chamonix.
Louise Bäckelin Förlag 9789177996873 -
Stora Grytboken
Inbunden bok. Stevali. 2017. 171 sidor.
Nära nyskick. Utgiven utan skyddsomslag. Inlagan i nyskick. Något litet skav pärmarnas baksida och ryggens nederkant
NInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397126
- Titel
- Stora Grytboken
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 249 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora Grytboken innehåller 70 recept som alla tillagas i gjutjärnsgryta, lergryta, kastrull eller ugnsform. Läckra klassiker där Frederik samlat sina favoriter, men även några nya varianter som han knåpat ihop med sitt sätt att "lyxlaga" i fokus. Mysigt för hemmakocken och välsmakande för gästerna.
Långkok har alltid legat Fredrik varmt om hjärtat då det är en otroligt trevlig känsla att ha en puttrande gryta på spisen under flera timmar, det doftar ljuvligt och man har ingen som helst stress. Att det sedan blir den där varma omfamnande matupplevelsen när man väl låtit grytan njuta klart, det är ju en fantastisk bonus.
Om författaren:
Frederik har tidigare givit ut sex böcker i serien Lyxlagat. Dessutom har han skrivit ett flertal böcker om grytor , stekar och långkok. Han har också en stor förkärlek till det amerikanska köket och har skrvit storsäljaren "BBQ - Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon" samt "Amerikansk Fast Food - Snabbmat i lugn och ro". Nyligen gavs "Korvboken" ut som mottagits mycket väl. Frederik kommer ni även se regelbundet i TV4 lördagsmorgon.
Stevali 9789188397126
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
