-
Vegofest
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 143 sidor.
Nära nyskick. En inspirerande vegetarisk festkokbok för livsnjutare. Med fokus på bortglömda grönsaker och innovativa smakkombinationer lyfter den grön matlagning till festnivå – tänk pumpapizza, sinnliga rätter och måltider som imponerar på alla, även vego-tvekarna. E läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262617
- Titel
- Vegofest
- Författare
- Benjaminsson, Jennie
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trädgårdslandet är en skattkammare som väntar på att utforskas! Det finns så många grönsaker som vi sällan använder, men som tillredda på rätt sätt blir till de mest sinnligt inbjudande festmåltider. Med nya spännande kombinationer av smaker, färger och tillagningssätt lyfter Jennie och Stina grön matlagning till en ny nivå och gästerna jublar. Här finns något för alla: vegetariskt, veganskt och raw food – välsmakande, inspirerande och festliga recept som hyllar naturens mångfald!Missa inte getostpajen med rödbetor, pizzan med avokado och granatäpple, krämig linguini med pumpa, parmesan och brödchips eller puylinssalladen med olivolja och citron. Prova också de oemotståndliga auberginefrittersen, kronärtskockssoppan, fetaostkroketterna, de bakade äpplena med kardemummacrunch, marängbakelserna med vinbärscurd och den underbart friska raw jordgubbscheesecaken. Mmmm …Katarina Di Leva har tagit de förtrollande vackra bilderna.
Bokförlaget Semic 9789155262617 -
Vegankokboken
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2015. 256 sidor.
Nära nyskick. Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610769
- Titel
- Vegankokboken
- Författare
- Quinn, Sue
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 240 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1072 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät nyttigt och hållbart kom igång med det veganska köket!
I dag är det allt fler som väljer att äta en vegansk kost. Den här vackra boken innehåller 140 läckra recept för dig som vill minska eller helt frångå användningen av animaliska produkter av etiska eller hälsomässiga skäl eller bara vill experimentera med nya och spännande sätt att laga mat. Boken innehåller också förslag på hur du enkelt kan göra veganska versioner av exempelvis crème fraiche, ost, ägg och smör samt visar hur du "veganiserar" ett traditionellt recept.
Boken innehåller bland annat:
· hur du gör egen mjölk, yoghurt, grädde, smör, majonnäs, pasta, buljong, pajdeg, smoothies
· förrätter och tilltugg
· soppor och kalla sallader
· varma sallader och sidorätter
· pasta, ris och nudlar
· varma huvudrätter
· kakor, bakelser och efterrätter
· glass
· menyförslag
Pagina Förlags 1 9789163610769 -
Växtbaserat : god och enkel mat för alla
Inbunden bok. The Book Affair. 2020. 135 sidor.
Gott skick. fuktskada i högerkant på papper. Påverkar varken läsupplevelse eller utseende nämnvärt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198534863
- Titel
- Växtbaserat : god och enkel mat för alla
- Författare
- Elgquist, Therese
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 558 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är nyckeln till världens kanske mest moderna kokkonst. Spännande, läcker och snygg mat fylld av färger, smaker, texturer och näring. Dessutom klimatsmart mat i tiden! Välkommen till en värld där grönsaker är coola, baljväxter sexiga och mat smakar riktigt gott (och gör gott!). En värld där möjligheterna är oändliga, lyckorusen många, där matrester blir till fester och där allt ifrån barnmat och vardagsmiddag till första fikan med svärföräldrarna och Nobelmiddagen får plats. Växtbaserat är mer än en kokbok det är den ultimata grundboken i växtbaserad vegomat. En läcker och rolig matresa där Therese Elgquist även känd som Plant based by Thess och synonym med växtbaserad mat i Sverige säger hejdå till tallriksmodellen och välkomnar den nya växtmodellen. Växtbaserat är en bok fylld av lättförståeliga formler, flödesscheman och smarta tips som hjälper dig att förstå växter och matlagningens grunder för att du själv ska kunna bygga upp rätter som ett proffs. Therese bryter ner de växtbaserade rätterna det vill säga rätter helt beståendes av allsköns godsaker från växtriket i dess beståndsdelar och presenterar dem på ett helt nytt sätt. På så sätt kan hon visa hur vi bygger upp matiga och goda rätter där alla smaker, näringsämnen och texturer finns med. Detta blir grunden till att kunna vara mer flexibel och hållbar i köket, och inte minst att kunna laga riktigt god mat både till vardag och fest. I Växtbaserat får du även veta hur du bygger upp ett basskafferi som klarar det mesta, vilka köksprylar som kommer att bli dina bästa vänner i köket och vad baklängesmatlagning handlar om. Förutom den ultimata formeln för sallader och bowls, hummustallrikar, mackor och gröt får du även recept på bland annat röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer. Therese Elgquist är matkreatören, kokboksförfattaren, kostrådgivaren, konceptkreatören och tv-kocken bakom varumärket Plant based by Thess . Therese lagar, stylar, fotar och skriver om läcker, näringsrik, balanserad och spännande växtbaserad mat. Hon har tidigare skrivit de populära kokböckerna The new green salad och The new green protein som översatts till en rad olika språk. Therese har även receptutvecklat två av de populära Food Pharmacy-böckerna.
The Book Affair 9789198534863 -
Mera vego : mat för hela familjen
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2014. 151 sidor.
Nyskick. Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377808
- Titel
- Mera vego : mat för hela familjen
- Författare
- Ask, Sara
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök. Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.
Ordfront Förlag 1 9789170377808 -
Från veganens skafferi : fler än 60 inspirera...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176170854
- Titel
- Från veganens skafferi : fler än 60 inspirerande och lättlagade recept
- Författare
- Dunja Gulin
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganernas antal växer snabbt, men ändå är det ont om renodlade veganska kokböcker på svenska. Nu kommer en riktigt fin sådan.
Från veganens skafferi: 60 naturliga och läckra recept är en vacker, stämningsfull och inbjudande kokbok som passar såväl veganer som vegetarianer. Den passar också perfekt för de som inte själva är veganer men kanske ska traktera vänner, barn eller barnbarn som är det.
Från veganens skafferi är full av inspirerande veganska recept från hela världen. Här bjuds på soppor, sallader, snacks och tillbehör, mättande huvudrätter och söta frestelser till efterrätt. Vare sig man tar sina första trevande steg som vegan eller har stor erfarenhet av det veganska köket men söker nya idéer, så är denna bok en källa till inspiration och kunskap.
Dunja Gulin är kock, lärare och hälsorådgivare. I Från veganens skafferi går hon igenom de viktiga grunderna för en hållbar vegansk kost. Hon listar alla de veganska nyckelingredienserna som behövs för att få i sig de mineraler och vitaminer som kroppen kräver och hon inventerar skafferiets hyllor och upprättar en förteckning över de livsmedel som utgör grunden för bokens 60 recept.
Format: 200x240mm
Tukan Förlag 1 9789176170854
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
