-
Vinterns söta : ännu fler frestelser från för...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 119 sidor.
Mycket gott skick. Vinterns söta är en berättande och inspirerande bakbok fylld med vintertidens bästa godsaker. Författarna bakom Två systrars söta bjuder på allt från juliga klassiker till eleganta desserter och småkakor, presenterat med värme, säsongskänsla och tydliga r läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244687
- Titel
- Vinterns söta : ännu fler frestelser från författarna till Två systrars söta
- Författare
- Eisenman Frisk, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 195 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 425 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När ska man äta söta saker om inte under den kalla och mörka årstiden!? I Vinterns söta, med aptitretande bilder tagna av Roland Persson, har systrarna Eisenman sammanställt sina allra bästa och mest frestande recept på läckerheter som smakar bra när man helst sitter inne, umgås med familj och vänner och har det skönt i stugvärmen. Här finns över 130 recept på allt från anistryffel till änglakola: mjuka kakor, småkakor, tårtor, puddingar, pajer, desserter, tryffel, kola, knäck och annat godis samt drycker.Julens klassiska kryddor återfinns i många recept men ibland i lite annorlunda sammansättningar, exempelvis pepparkakskola, saffransdrömmar, glöggbakade päron, ingefärs- och limetårta, kardemummatryffel, pepparkaksmuffins, mjuk pepparkaka med äppelmos och ananas, kardemummakryddade pistagenötter och marängtorn med choklad och lingon.Flera spännande och stimulerande drycker – förutom klassisk glögg och mumma – kan man välja mellan: granatäppelte med mynta, varm choklad med chili och varm vanilj- och äppelcider.
Bonnier Fakta 1 9789174244687 -
Husmoderns Köksalmanack 1966
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds Förlag AB. 1966.
Gott skick. Hela årets kalendarium från 1966, namnsdagar och menyförslag. Med allt från klassisk husmanskost och 60-talsrätter till bakverk, sylt och djupfrysråd. Plus praktiska artiklar om hemmet, städning, tvätt och barnuppfostran – rikt illustrerat med foton och c läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag AB -
Husmoderns Köksalmanack 1963
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlund. 1963. 206 sidor.
Gott skick. Hela årets kalendarium från 1963, namnsdagar, menyförslag och hundratals recept samlats mellan pärmar: allt från klassisk husmanskost och nya 60-talsrätter som toast Skagen och flygande Jacob till bakverk, sylt och djupfrysråd. Plus massor av tidstypiska läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlund -
Till bords hos Monet
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier fakta. 1992.
Nyskick. En inspirerande kokbok som tar med dig till Claude Monets gästfria hem i Giverny. Med recept från konstnärens och hustrun Alices samlingar – bearbetade för moderna kök – får du njuta av franska klassiker som bouillabaisse, coq au vin och läckra desserter. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134512641
- Titel
- Till bords hos Monet
- Författare
- Joyes, Claire - Robuchon, Joël - Naudin, Jean-Bernard - Ahlborg, Brita - Billaut, Nanon - Östergren, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134512641 -
Det franska köket : typiska recept och kulina...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1996. 280 sidor.
Nära nyskick. Denna kokbok av Susi Piroué är en resa genom Frankrikes alla regioner med över 200 traditionella recept. Från bouillabaisse och coq au vin till crêpes, ratatouille, tarte tatin och anklever. En tidlös guide fylld av kulinarisk historia, regionala speciali läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153417071
- Titel
- Det franska köket : typiska recept och kulinariska intryck från alla regioner
- Författare
- Piroué, Susi - Cleman, Charlotta - Eising, Pete A - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153417071 -
Supertanten : för dig som redan är en och för...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 136 sidor.
Nyskick. En rolig, varm och lite rebellisk handbok för alla som vill bli den bästa versionen av tant-Sverige. Här blandas klassiska recept på sylt, saft och småkakor med tips om syjuntor, stickning, civilkurage och konsten att alltid ha kakor i frysen och en åsikt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241501
- Titel
- Supertanten : för dig som redan är en och för dig som vill bli : sylt, småkakor, syjuntor och civilkurage
- Författare
- Ek, Elin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 676 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen en tant? Är det Tant Brun i Elsa Beskows saga som är så rund, god och snäll och som bakar kakor och bjuder alla barn? Eller är hon Tant Selma i Lilla Fridolf som barsk och sträng svingar en kavel över huvudet om någon skulle ställa till med oreda? Hon är naturligtvis både och. I den här boken möter du en hel arsenal av tanter, människor som alla förenas i en strävan efter ett bättre samhälle där en hemlagad mazarin går före tio pastellfärgade macarons, där hållbarhet går före slit-och-släng.Elin Ek berättar personligt och initierat om tanter som inspirerat henne, om sådant som hon fått av tanter, lärt av tanter eller beundrat tanter för. Praktiska tips om hur du får fåglarna att trivas utanför ditt fönster och hur du plockar det bästa ur allemansrätten, varvas med pålitliga huskurer och det bästa ur tanternas receptsamling.Saft, sylt, kräm och andra kompotter – Tanten är bärplockarnas motsvarighet till elitidrottarna skriver Elin – och visst är det så! Men bärplockning är till för alla! I det här kapitlet hittar du härliga och pålitliga recept som hjälper dig att ta till vara på skogens alla skatter. Tantiga kakor och karameller – ett kulturarv att vårda! Ett kapitel bestående av personliga favoritrecept, utrotningshotade kakor och typiskt tantiga kakor. Och så några recept så fenomenala att de bara måste delas med omvärlden! Här hittar du allt från mazariner och hallongrottor till wienerbrödsåttor och ostkaka. Husmanskost Mat som farmor bjöd på – billigt, näringsrikt och mättande. Syjuntan – ett rum för konstnärlig verksamhet, kvinnogemenskap och politik. Låt dig inspireras, brodera ditt eget monogram, virka en grytlapp eller varför inte sy dina egna tantkläder? Ett praktiskt och inspirerande kapitel! Tantens värld Återanvänder du paketpappret? Hur lägger du varorna på kassabandet? Kontrollerar du kvittot? Så mycket tant är du – gör Elins tantquizz och ta reda på svaret.
Bonnier Fakta 9789174241501 -
Sweet! : desserter och sötsaker
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 135 sidor.
Nyskick. Sweet! av Roy Fares är en maffig och vackert fotograferad dessertbibel med över 100 recept på allt som är sött och gott.
Här finns klassiker som chokladtårta med salt kolakräm, kladdkaka i långpanna, macarons, pavlova, cheesecake, glass, praliner och mag läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242720
- Titel
- Sweet! : desserter och sötsaker
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 791 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt vackra bakverk som smakar himmelskt. Men vi vanliga dödliga kan minsann också använda hans recept – det vet inte minst alla vi som sett Roy baka godsaker i Go’ kväll i SVT på lördagarna.I Sweet! har han samlat sina femtio favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket är bra vägledning när man funderar över ett gott, sött slut på olika bjudningar. Frossa i bland annat mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland är det sparsmakat och enkelt – som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt och ”extra allt” – som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett sprödbakat pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker – både nya och överraskande likväl som trygga, kända.Roy tar några klassiska recept ett steg längre, som den lilla spröda makronen, som här förvandlas till en hel tårta. Fylld med vaniljkräm och dekorerad med bär blir den så snygg att man faktiskt tvekar med tårtkniven i hand. På ett enkelt sätt får han till det där lilla extra – som ett crunchigt pajsmul till den silkeslena chokladmoussen, eller en chokladmättad tryffel att förgylla den välkända crème brûlén med.Roy Fares första kokbok är full med förföriskt vackra bilder som lockar till visp och bunke. Här finns allt om hur man går tillväga för att själv få konditorklass på sina desserter.
Bonnier Fakta 9789174242720 -
Vegofest
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 143 sidor.
Nära nyskick. En inspirerande vegetarisk festkokbok för livsnjutare. Med fokus på bortglömda grönsaker och innovativa smakkombinationer lyfter den grön matlagning till festnivå – tänk pumpapizza, sinnliga rätter och måltider som imponerar på alla, även vego-tvekarna. E läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262617
- Titel
- Vegofest
- Författare
- Benjaminsson, Jennie
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Trädgårdslandet är en skattkammare som väntar på att utforskas! Det finns så många grönsaker som vi sällan använder, men som tillredda på rätt sätt blir till de mest sinnligt inbjudande festmåltider. Med nya spännande kombinationer av smaker, färger och tillagningssätt lyfter Jennie och Stina grön matlagning till en ny nivå och gästerna jublar. Här finns något för alla: vegetariskt, veganskt och raw food – välsmakande, inspirerande och festliga recept som hyllar naturens mångfald!Missa inte getostpajen med rödbetor, pizzan med avokado och granatäpple, krämig linguini med pumpa, parmesan och brödchips eller puylinssalladen med olivolja och citron. Prova också de oemotståndliga auberginefrittersen, kronärtskockssoppan, fetaostkroketterna, de bakade äpplena med kardemummacrunch, marängbakelserna med vinbärscurd och den underbart friska raw jordgubbscheesecaken. Mmmm …Katarina Di Leva har tagit de förtrollande vackra bilderna.
Bokförlaget Semic 9789155262617 -
Tinas klassiker
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 93 sidor.
ISBN 9789174245998
Nyskick. Tinas klassiker av Tina Nordström är en kompakt och inspirerande kokbok med 38 av hennes mest älskade recept. Här samlas enkla, goda rätter för vardag och helg – från svensk husmanskost till internationella favoriter med Tinas personliga twist. Perfekt fö läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta 9789174245998 -
I det enkla bor det goda
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 212 sidor.
Nära nyskick. ”I det enkla bor det goda” är Ernst Kirchsteigers varma och personliga bok (och tv-serie-samling) om konsten att leva ett lugnare, vackrare och godare liv på landet.
Med avsnitt som ”Vår”, ”Sommar”, ”Höst” och ”Jul” bjuder Ernst på sina bästa recept på k läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245301
- Titel
- I det enkla bor det goda
- Författare
- Kirchsteiger, Ernst
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1029 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.»De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«
Bonnier Fakta 9789174245301 -
Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Ta...
Inbunden bok. Max Ström. 2000. 256 sidor.
Nära nyskick. "Till bords med Evert Taube – Mat av Jesper Taube" är en härlig hyllning till farfaderns levnadskonst, skriven av sonsonen Jesper Taube med Petter Karlsson. Genom fem kapitel – från Västkusten till Medelhavet – vävs Everts livsäventyr ihop med inspirerand läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189204225
- Titel
- Till bords med Evert Taube : Mat av Jesper Taube
- Författare
- Jesper Taube - Petter Karlsson
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 310 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Evert Taube hade ett brett register. Han var konstnär, poet, författare, musiker och debattör. Men han var främst en levnadskonstnär som njöt av livet, och här spelade maten en stor roll. Detta är boken om Evert Taube och hans mat. Boken är indelad i fem stora avsnitt: Västkusten, Sydamerika,Stockholms skärgård, Medelhavet och Stockholm. Kapitlen utgår från olika skeden i Evert Taubes liv, men speglar framför allt bredden i hans matintresse. Här finns Monsunsoppa, Minestrone från Ligurien, Rosmarinkyckling med mango, Pampasgryta, Hajkotletter med grillad sötpotatis, Carmencitas fruktsallad, Ellinors blåbärspaj och mycket, mycket mer. I varje avsnitt finns en fyllig historisk skildring av Everts liv, som bygger på delvis opublicerade källor och som illustreras av unika svartvita bilder. För recepten står Jesper Taube, sonson till Evert Taube. Han är i dag en framstående kock som bland annat driver restaurang Grand National i ärevördiga gamla Nalen i Stockholm. Han lärde sig laga mat hemma hos farfar Evert och farmor Astri och har sedan gått den långa vägen via flera av Sveriges allra bästa restauranger.
Max Ström 9789189204225 -
Hantverksöl
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 109 sidor.
Mycket gott skick. Hantverksöl av Per Ahlin är en kort och innehållsrik guide (109 sidor) till den svenska mikrobryggarrevolutionen. Boken berättar om ölets historia och tillverkning, ger tips på upphällning och smakning samt presenterar ett femtiotal av Sveriges mest spänn läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785412
- Titel
- Hantverksöl
- Författare
- Per Ahlin
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 274 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 604 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öl med fokus på hantverk och kvalitet
Sverige är ett fantastiskt ölland! Det vimlar av mikrobryggerier som tillverkar gott och spännande öl. Hantverksbryggt folköl finns att hitta i mataffärer och det bryggs till och med gott lättöl. Även internationellt är hantverksmässigt framställt öl en stark trend.
Boken fokuserar på några av våra mest intressanta och nyskapande bryggerier. Vi får veta mer om ölets historia, tillverkningen och om olika öltyper. Vi får även lära oss hur öl ska hällas upp och drickas. Denna dryck kan nämligen avnjutas på en mängd olika sätt! Bryggarna ger också tips om vilka öl som kan passa till våra vanligaste maträtter. Dessutom presenteras ett femtiotal mikrobryggerier över hela landet med information om öppettider och möjligheter till besök och provningar. En inspirerande guidebok till såväl ölet och dess historia som till svenska mikrobryggerier!
Fotografen Bruno Ehrs står för bokens fantastiska bilder.
Massolit Förlag 1 9789187785412 -
Det goda Sverige
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1998. 284 sidor.
Mycket gott skick. Det goda Sverige är en kokbok som lyfter fram svensk matkultur, lokala råvaror och klassiska rätter med inspiration från hela landet.
Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck! … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250056
- Titel
- Det goda Sverige
- Författare
- Fréson, Robert - Grimlund, Inger - Halling, Björn
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9789171250056 -
Från Emmental till Stockholms slott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841328
- Titel
- Från Emmental till Stockholms slott
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 891 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli en legend inom svensk matlagning. Han har varit hovtraktör i 40 år, på Operakällaren i 40 år och ansvarat för Nobelmiddaggarna i 40 år. Han har sett allt, varit med om allt, lagat allt för alla.
Hans livsväg är enastående - från bondehemmet i Emmental i Schweiz till uppburen hovkrögare för kungar och drottningar. Från den schweiziska husmanskosten, via den allra högsta gastronomien, till en kärlek till de svenska (och kanske framförallt norrländska!) rena råvarorna. Han har mött kungligheter, presidenter, prinsessor, miljardärer likaväl som ålfiskare och samer - och han har minnen och historier att berätta om dem alla.
Här finns berättelser och anekdoter om Kungen, Silvia, Victoria, gamle kungen, prinsessorna (främst Margareta!). Och övrig nobless som Aga Khan, Erlander, Krusse, Marcus Wallenberg, nobelpristagare... Jetsetmiddagar i St Moritz, ålagille med Fritjof Nilsson Piraten och Sten Broman, kräftskivor med Roger Moore. Vidare om Werner Vögelis unika internationella stjärnstatus, om Club Chef du Chef, Chain de Rotessieur och hans roll som domare i Bocuse d'Or (!).
Werners Vögelis unika känslighet när det gäller att komponera smaker och ingredienser visas i bokens recept på allt från husmanskost till nobelmiddag!
Prisma 1 9789151841328 -
Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
Inbunden bok. Örebro : Färgspelet. 1999. 231 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Fest på spår ger en inblick i den svenska järnvägens matkultur, med historiska berättelser, recept och menyer från restaurangvagnar samt järnvägsinvigningar genom tiderna fram till 1999.
Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck! … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359405
- Titel
- Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan - Lindberg, Björn - Zetterling, Leif
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Örebro : Färgspelet 9789197359405 -
Sill och strömming
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 216 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Sill & strömming av Leif Mannerström är en hyllning till svensk matkultur med över 100 recept, kulturhistoria och praktiska råd om hur man hanterar och tillagar dessa klassiska fiskar. Boken samlar både traditionella och moderna rätter, kompletterat med k läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 1 9789151844602 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Carl-Jans klassiker är mer än en kokbok – det är en hyllning till svenska mattraditioner, kryddad med berättelser, historia och den livsnjutning som kännetecknar Carl-Jan Granqvist
Kolla gärna in våra andra böcker om mat och dryck! … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Mat för hela året : fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 1 uppl. 2010. 167 sidor.
Nära nyskick. Jamie Olivers Mat för hela året är en inspirerande kokbok fylld med säsongsanpassade recept, smart planering och enkel matlagning som följer årets alla månader. En praktisk guide för att äta gott, varierat och hållbart året runt.
Kolla gärna in våra an läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 1 9789186623005 -
Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 230 sidor.
Mycket gott skick. Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870035
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789178870035 -
Vegankokboken
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2015. 256 sidor.
Nära nyskick. Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610769
- Titel
- Vegankokboken
- Författare
- Quinn, Sue
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 240 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1072 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät nyttigt och hållbart kom igång med det veganska köket!
I dag är det allt fler som väljer att äta en vegansk kost. Den här vackra boken innehåller 140 läckra recept för dig som vill minska eller helt frångå användningen av animaliska produkter av etiska eller hälsomässiga skäl eller bara vill experimentera med nya och spännande sätt att laga mat. Boken innehåller också förslag på hur du enkelt kan göra veganska versioner av exempelvis crème fraiche, ost, ägg och smör samt visar hur du "veganiserar" ett traditionellt recept.
Boken innehåller bland annat:
· hur du gör egen mjölk, yoghurt, grädde, smör, majonnäs, pasta, buljong, pajdeg, smoothies
· förrätter och tilltugg
· soppor och kalla sallader
· varma sallader och sidorätter
· pasta, ris och nudlar
· varma huvudrätter
· kakor, bakelser och efterrätter
· glass
· menyförslag
Pagina Förlags 1 9789163610769 -
Växtbaserat : god och enkel mat för alla
Inbunden bok. The Book Affair. 2020. 135 sidor.
Gott skick. fuktskada i högerkant på papper. Påverkar varken läsupplevelse eller utseende nämnvärt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198534863
- Titel
- Växtbaserat : god och enkel mat för alla
- Författare
- Elgquist, Therese
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 558 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är nyckeln till världens kanske mest moderna kokkonst. Spännande, läcker och snygg mat fylld av färger, smaker, texturer och näring. Dessutom klimatsmart mat i tiden! Välkommen till en värld där grönsaker är coola, baljväxter sexiga och mat smakar riktigt gott (och gör gott!). En värld där möjligheterna är oändliga, lyckorusen många, där matrester blir till fester och där allt ifrån barnmat och vardagsmiddag till första fikan med svärföräldrarna och Nobelmiddagen får plats. Växtbaserat är mer än en kokbok det är den ultimata grundboken i växtbaserad vegomat. En läcker och rolig matresa där Therese Elgquist även känd som Plant based by Thess och synonym med växtbaserad mat i Sverige säger hejdå till tallriksmodellen och välkomnar den nya växtmodellen. Växtbaserat är en bok fylld av lättförståeliga formler, flödesscheman och smarta tips som hjälper dig att förstå växter och matlagningens grunder för att du själv ska kunna bygga upp rätter som ett proffs. Therese bryter ner de växtbaserade rätterna det vill säga rätter helt beståendes av allsköns godsaker från växtriket i dess beståndsdelar och presenterar dem på ett helt nytt sätt. På så sätt kan hon visa hur vi bygger upp matiga och goda rätter där alla smaker, näringsämnen och texturer finns med. Detta blir grunden till att kunna vara mer flexibel och hållbar i köket, och inte minst att kunna laga riktigt god mat både till vardag och fest. I Växtbaserat får du även veta hur du bygger upp ett basskafferi som klarar det mesta, vilka köksprylar som kommer att bli dina bästa vänner i köket och vad baklängesmatlagning handlar om. Förutom den ultimata formeln för sallader och bowls, hummustallrikar, mackor och gröt får du även recept på bland annat röror, dressing, topping, bröd, smoothies och kryddmixer. Therese Elgquist är matkreatören, kokboksförfattaren, kostrådgivaren, konceptkreatören och tv-kocken bakom varumärket Plant based by Thess . Therese lagar, stylar, fotar och skriver om läcker, näringsrik, balanserad och spännande växtbaserad mat. Hon har tidigare skrivit de populära kokböckerna The new green salad och The new green protein som översatts till en rad olika språk. Therese har även receptutvecklat två av de populära Food Pharmacy-böckerna.
The Book Affair 9789198534863 -
Mera vego : mat för hela familjen
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2014. 151 sidor.
Nyskick. Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377808
- Titel
- Mera vego : mat för hela familjen
- Författare
- Ask, Sara
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök. Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.
Ordfront Förlag 1 9789170377808 -
Om jag var din hemmafru : eller hur man får e...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 179 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Mindre kantstött.
Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113034263
- Titel
- Om jag var din hemmafru : eller hur man får en vardag att smaka som en lördag
- Författare
- Lotta Lundgren
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 179 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 283 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1250 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning, matlagning i högklackat och sextiofem enkla recept som får din vardag att smaka som en lördag.
Lotta Lundgren gör din matlagning roligare, din vardagsmat godare och underhåller dig med småprat, skrönor och ren skär lögn tills varenda tallrik är tom.
Om jag var din hemmafru är formgiven av Karin Ahlgren och Lotta Mårlind. För bilderna står Pelle Bergström.
Boken vann guld i Svenska Designprisets tävling 2011 i kategorin "Redaktionell Print - Bok". Boken valdes också ut till det prestigefyllda priset Svensk bokkonst som belönar böcker med hög teknisk, estetisk och hantverksmässig kvalitet.
Dessutom utsågs den till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorierna "Vardagsmåltider", "Bästa form" och "Folkets röst på nätet" samt nominerades till "Bäst alla kategorier".
Norstedts 1 9789113034263 -
Från veganens skafferi : fler än 60 inspirera...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176170854
- Titel
- Från veganens skafferi : fler än 60 inspirerande och lättlagade recept
- Författare
- Dunja Gulin
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganernas antal växer snabbt, men ändå är det ont om renodlade veganska kokböcker på svenska. Nu kommer en riktigt fin sådan.
Från veganens skafferi: 60 naturliga och läckra recept är en vacker, stämningsfull och inbjudande kokbok som passar såväl veganer som vegetarianer. Den passar också perfekt för de som inte själva är veganer men kanske ska traktera vänner, barn eller barnbarn som är det.
Från veganens skafferi är full av inspirerande veganska recept från hela världen. Här bjuds på soppor, sallader, snacks och tillbehör, mättande huvudrätter och söta frestelser till efterrätt. Vare sig man tar sina första trevande steg som vegan eller har stor erfarenhet av det veganska köket men söker nya idéer, så är denna bok en källa till inspiration och kunskap.
Dunja Gulin är kock, lärare och hälsorådgivare. I Från veganens skafferi går hon igenom de viktiga grunderna för en hållbar vegansk kost. Hon listar alla de veganska nyckelingredienserna som behövs för att få i sig de mineraler och vitaminer som kroppen kräver och hon inventerar skafferiets hyllor och upprättar en förteckning över de livsmedel som utgör grunden för bokens 60 recept.
Format: 200x240mm
Tukan Förlag 1 9789176170854 -
USA-kokboken
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2000. 606 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Lite kantstött i pärm på 3 ställen, se bild.
Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829060783
- Titel
- USA-kokboken
- Författare
- Sheila Lukins
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 606 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 239 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 1493 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829060783
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
