Hantverksöl
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 109 sidor.
Mycket gott skick.
Hantverksöl av Per Ahlin är en kort och innehållsrik guide (109 sidor) till den svenska mikrobryggarrevolutionen. Boken berättar om ölets historia och tillverkning, ger tips på upphällning och smakning samt presenterar ett femtiotal av Sveriges mest spännande bryggerier med besökstips. Perfekt för dig som vill upptäcka riktigt bra svensk hantverksöl.
Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789187785412
- Titel
- Hantverksöl
- Författare
- Per Ahlin
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 274 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 604 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öl med fokus på hantverk och kvalitet
Sverige är ett fantastiskt ölland! Det vimlar av mikrobryggerier som tillverkar gott och spännande öl. Hantverksbryggt folköl finns att hitta i mataffärer och det bryggs till och med gott lättöl. Även internationellt är hantverksmässigt framställt öl en stark trend.
Boken fokuserar på några av våra mest intressanta och nyskapande bryggerier. Vi får veta mer om ölets historia, tillverkningen och om olika öltyper. Vi får även lära oss hur öl ska hällas upp och drickas. Denna dryck kan nämligen avnjutas på en mängd olika sätt! Bryggarna ger också tips om vilka öl som kan passa till våra vanligaste maträtter. Dessutom presenteras ett femtiotal mikrobryggerier över hela landet med information om öppettider och möjligheter till besök och provningar. En inspirerande guidebok till såväl ölet och dess historia som till svenska mikrobryggerier!
Fotografen Bruno Ehrs står för bokens fantastiska bilder.
