-
Morberg lagar husmanskost II : Klassiker från...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2021. 208 sidor.
Mycket gott skick. Lättare hanteringsslitage på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178872374
- Titel
- Morberg lagar husmanskost II : Klassiker från Europas kök
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 193 x 254 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 932 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Planen var att göra en ny bok om svensk husmanskost. Det blir lätt, tänkte jag. Men snart märkte jag att alla raggmunkar, fläskläggar, kalopser och stekta strömmingar tagit slut. Jag hade lagat ALLA de mest älskade godingarna redan. Men om jag kikade runt hörnet? Därute i Europa finns ju massor av rätter med rötter som kärleksfullt förädlats i generationer och aldrig blir omoderna. Boeuf bourguignon, choucroute garnie, polska dumplings, torsk på norsk, apfelstrudel – genuin och välkomponerad mat med tradition, lika självklar som vår egen husmanskost. Det är det jag lagat här.Det finns en anledning till att vissa rätter blivit klassiker. De är goda.”
Bonnier Fakta 9789178872374 -
Fredagsgourmet
Inbunden bok. Allt om Mat. 2014. 320 sidor.
ISBN 9789186187637
Mycket gott skick. Kantstött i ett hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAllt om Mat 9789186187637 -
The River Cottage year
Inbunden bok. London : Hodder & Stoughton. 2003. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780340828212
- Titel
- The River Cottage year
- Författare
- Fearnley-Whittingstall, Hugh - Wheeler, Simon
- Förlag
- London : Hodder & Stoughton
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- English
London : Hodder & Stoughton 9780340828212 -
Miljödieten : snyggare, smalare, sundare - oc...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 192 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage. Snedläst. Varsamt läst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245158
- Titel
- Miljödieten : snyggare, smalare, sundare - och rädda världen på köpet
- Författare
- Öhman, Daniel
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 239 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idén till den här boken föddes ur en enkel teori: Kan det vara så enkelt att den mat som är bra för vår planet också är den som är överlägset bäst för vår kropp? Om vi minskar på köttet, äter mer grönt, köper ekologiska råvaror, följer årstiderna i valet av grönsaker och använder mindre socker – vad får det egentligen för effekt? På miljön och på midjemåttet?Följ med på journalisten Daniel Öhmans och kocken Maximillian Lundins resa från liv som storkonsumenter av kött till en grönare vardag. De blev båda piggare och äntligen av med de där irriterande överflödskilona. Ta också del av en skakande berättelse om vilka effekterna blir på miljön med dagens storskaliga matproduktion. För det är verkligen så att maten vi äter, sättet vi odlar den på och mängden kött vi sätter i oss är en av de största orsakerna till att hela vår planet är på väg att gå under.Lär dig att minska på köttet och lär dig att hålla vikten. Med Maximillian Lundins recept kan du steg för steg ställa om din kost. Rätterna kan alla tillagas på tre vis: veganskt, vegetariskt med inslag av ägg och mjölkprodukter eller med en stor del grönsaker med inslag av kött eller fisk. Du väljer själv hur långt du vill gå med miljödieten.Ett är i alla fall säkert – maten kommer att smaka bättre, du kommer att orka mer och du kommer att hålla dig friskare. Och kanske får du vara med och rädda världen på köpet.
Bonnier Fakta 9789174245158 -
Vegan Japaneasy
Inbunden bok. Hardie Grant Books / Publishing. 2020.
Mycket gott skick. Kartonnage. Lätt kantstött, i övrigt i nära nyskick. (låda 1)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781784882846
- Titel
- Vegan Japaneasy
- Författare
- Anderson, Tim
- Förlag
- Hardie Grant Books / Publishing
- Utgivningsår
- 2020
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 255 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 916 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Believe it or not, Japanese cuisine in general is actually quite vegan-friendly, and many dishes can be made vegan with just a simple substitution or two.You can enjoy the same big, bold, salty-sweet-spicy-rich-umami recipes of modern Japanese soul food without so much as glancing down the meat and dairy aisles. And best of all, it’s super-easy to make!In Vegan JapanEasy, Tim Anderson taps into Japan’s rich culture of cookery that’s already vegan or very nearly vegan, so there are no sad substitutes and zero shortcomings on taste. From classics like Vegetable Tempura, Onigiri, Mushroom Gyoza and Fried Tofu in Dashi, to clever vegan conversions including Cauliflower Katsu Curry, French Onion Ramen and Sichuan-Style Hot and Numbing Tofu with Ancient Grains, you don’t need to be vegan to enjoy these tasty recipes. Add to that some outrageously good drinks and desserts, like the Watermelon Mojito and Soy Sauce Butterscotch Brownies, and you’ll be spoilt for choice!With ingredients like tangy miso, savoury shiitake mushrooms and zingy ponzu, to name a few, who needs meat? So if you’re new to veganism, new to Japanese cooking, new to both, or you just want to expand your meat-free repertoire, this is the book for you!
Hardie Grant Books / Publishing 9781784882846 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163995439
- Titel
- Nära mat till många gäster : storkökens kockar på matresa genom Värmland : berättelser och nya recept
- Författare
- Averås, Katarina - Lund, Øyvind - Wigelius, Tin
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789163995439 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163995439
- Titel
- Nära mat till många gäster : storkökens kockar på matresa genom Värmland : berättelser och nya recept
- Författare
- Averås, Katarina - Lund, Øyvind - Wigelius, Tin
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789163995439 -
Parwana - recipes and stories from an Afghan...
Inbunden bok. 2020. 255 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage. Lätt kantstött, i övrigt i nyskick. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781911632238
- Titel
- Parwana - recipes and stories from an Afghan kitchen
- Författare
- Ayubi, Durkhanai
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- English
- Baksidestext
- Interwoven with traditional Afghan recipes is one family's story of a region long afflicted by war, but with much more at its heart. Author Durkhanai Ayubi's parents, Zelmai and Farida Ayubi, fled Afghanistan with their young children in 1985, at the height of the Cold War. When their family-run restaurant Parwana opened its doors in Adelaide in 2009, their vision was to share with the world their family memories through the delights of Afghan cuisine, infused with Afghanistan's rich historical culture and traditions of generosity and hospitality, to offer a more complete picture of the country they had left behind. These fragrant and flavourful recipes have been in the family for generations and include rice dishes, dumplings, curries, meats, Afghan pastas, chutneys and pickles, soups and breads, drinks and desserts. Some are everyday meals, some are celebratory special dishes. Each has a story to tell.
9781911632238 -
Kokkonstens Frankrike
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Två små revor i skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570095
- Titel
- Kokkonstens Frankrike
- Författare
- Georgeanne Brennan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 335 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Italien och Frankrike och låt dig lockas av dofterna och smakerna från två av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant café i Venedig, ett lantligt auberge i Provence eller ett midnattsöppet brasserie i Paris.
Kokkonstens Italien och Kokkonstens Frankrike innehåller vardera över 140 illustrerade recept som speglar variationsrikedomen och de regionala skillnaderna i de båda ländernas matkultur. Recepten följer den italienska och den franska måltidens mönster ¿ från aptitretande entrérätter till himmelska desserter ¿ och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Stämningsfulla miljöbilder kompletterar receptdelen.
Författarna berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och delar med sig av sin gedigna kunskap om allt från ostar och kryddor till kafékultur och nyårstraditioner.
Kokkonstens Italien och Kokkonstens Frankrike är böcker att använda, läsa och njuta av för alla Italienälskare och frankofiler!
Albert Bonniers Förlag 9789100570095
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
