-
Bullens klassiska kokbok
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 322 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden, dek pappband med skyddsomslag. Bok i fint skick, omslag med mindre bruksspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329388
- Titel
- Bullens klassiska kokbok
- Författare
- Berglund - Erik - Berglund - Elsa
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 322 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 230 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erik "Bullen" Berglund (1887-1963) förknippas kanske numera mest med den klassiska konserverade pilsnerkorven, men Bullen var förutom skådespelare också en mycket kunnig kock, utbildad vid Le Chapon fin i Bordeaux och Claridges Hôtel i Paris. Han arbetade på Grand Hôtel i Stockholm och gav ut tre kokböcker.
Detta är en nyutgåva av Bullens klassiska kokbok från 1930 och innehåller mer än 500 recept. Ingenting i texten är ändrat sedan originalutgåvan och varje ingrediens är skriven på ny rad på Bullens karaktäristiska vis.
Recepten är till största delen inriktade på husmanskost men innehåller också kulinariska läckerheter. Korvrecept blandas med tips om rysk kaviar.
Bullens klassiska kokbok är en ovärderlig inspirationskälla för alla som vill njuta av de genuint klassiska maträtterna. En kultbok som i högsta grad är användbar än idag.
B Wahlströms 1 9789132329388 -
Choklad, kola och karam.
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1989. 159 sidor.
Nära nyskick. Inbunden, laminerat pappband. Rikt fotoillustrerad i färg. Format ca 27*19,5 cm. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137092539
- Titel
- Choklad kola och karam.
- Författare
- Walden, Hilary - Forrester, Paul - Wachtmeister, Kerstin
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1989
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 273 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137092539 -
Äta insekter - Entomaten och det stora protei...
Inbunden bok. Pug Förlag. 1 uppl. 2018. 190 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, pappband. Fotoillustrerad i färg. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188699145
- Titel
- Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet
- Författare
- Engström, Anders
- Förlag
- Pug Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar, och är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda. Följ med på journalisten Anders Engströms spännande resa bland entreprenörer, forskare, in i vårt egna land och ut i världen. Inspireras också av nyskapande, nyttiga och spännande recept från Sveriges insektskock Ola Albrektsson.Äta insekter beskriver inte bara vikten av ett proteinskifte och varför det är så smart och hälsosamt att äta just insekter, utan berättar också historien om en helt ny bransch, om utmaningarna som omgärdar den och vad som egentligen krävs för att insekter på riktigt ska bli ett vapen i kampen för vår framtida miljö. Här läser du bland annat om de framtida proteinalternativen, de främsta skälen till att äta insekter och om hur äntligen västvärlden också börjat anamma insektsmat. Boken bjuder bland annat på en omfattande guide till ätbara insekter med råd kring hur du köper, odlar, samlar och tillagar framtidens föda.Anders Engström är journalist, föreläsare och webbdesigner med ett brinnande intresse för teknik, kulturer och hur vi alla kan utvecklas och bli bättre. Han är också grundare av bugburger.se en blogg om framtidens proteinkälla där han sedan 2014 delat med sig av den senaste forskningen och nyheterna kring insektsmat i en modern tid.
Pug Förlag 1 9789188699145 -
Tidernas godis
Inbunden bok. Prisma. 1986. 93 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, laminerat pappband. Rikt fotoillustrerad i färg och s/v. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151819594
- Titel
- Tidernas godis
- Författare
- Hagman, Sven - Svensson, Knut E.
- Förlag
- Stockholm : Prisma
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Prisma 9789151819594 -
Escoffiers Stora kokbok I - II
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds Förlag. 1927.
Mycket gott skick. Två volymer. Utg. 1927-1928. Inbundna, linneklotband med påklistrad bild. 330 sid + 374 sid + Illustrerade annonssidor. I fint skick, blekning framsida del I (se bild) mindre fläck baksida del II. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag -
Drick för livet - En bok om vinet vår vän. Fr...
Inbunden bok. Wisuell Produktion Annorlunda. 2012. 205 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inbunden, fotodek pappband med skyddsomslag. Rikt fotoillustrerad i färg. Format ca 28,5*22,5 cm. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163398162
- Titel
- Drick för livet : en bok om vinet vår vän
- Författare
- Nilsson, My
- Förlag
- Wisuell Produktion Annorlunda
- Utgivningsår
- 2012
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 288 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1278 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan vi leva längre och må mycket bättre av goda viner?Ja, då finns det ingen anledning att avstå ett näringsrikt vin. I en sund livsstil bör vinet, ett av våra viktigaste livsmedel, ha sin givna plats. Med hjälp av otaliga forskningsresultat vill vi påvisa att ett välgjort vin kan uträtta underverk på många sätt både som terapeutisk njutning, i förebyggande syfte och som hjälpmedel mot många sjukdomar, icke minst hjärt- och kärlsjukdomar.Drick och njut för hälsans skull.
Wisuell Produktion Annorlunda 9789163398162 -
Medeltida Mat - på modern svenska
Inbunden bok. S. Årstrand. 2002.
Nära nyskick. Inbunden, dek pappband. rikt illustrerad i s/v. Opaginerad (inga sidnummer). I mkt fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197059404
- Titel
- Medeltida mat - på modern svenska
- Författare
- Årstrand, Sandra
- Förlag
- Linköping : S. Årstrand
- Språk
- Svenska
S. Årstrand 9197059404 -
Kokbok - Anvisning för hushållet och köket
Inbunden bok. 1890. 300 sidor.
Gott skick. Ny, genomsedd upplaga. Inbunden, halvfranskt band. I bra skick, nötning pärmkanter och vikmärke bakre pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Potatis. Fest & fakta - störst, bäst, godast!
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2004. 167 sidor.
Nära nyskick. Inbunden, pappband. Rikt fotoillustrerad i färg. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917843193X
- Titel
- Potatis : fest & fakta - störst, bäst, godast!
- Författare
- Dan Berntsson - Lars Pettersson
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 767 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Arena 1 917843193X -
Vad markerna ger
Inbunden bok. Gebers. 2 uppl. 1974. 169 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, dek pappband. Illustrerad med teckningar av Gunnar Brusewitz.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9120043244
- Titel
- Vad markerna ger : teckningar och citat Gunnar Brusewitz
- Författare
- Haglund, Elsa - Brusewitz, Gunnar
- Förlag
- Stockholm : Geber
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
Gebers 2 9120043244 -
Hemmets Kokbok
Inbunden bok. P.A. Norstedts & Söner. 1937. 558 sidor.
Gott skick. Inbunden, dek klotband. Illustrerad med 22 planschsidor. I bra skick, mindre pärmkantsnötning (se bild).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKP.A. Norstedts & Söner -
Hirams andra kokbok
Inbunden bok. 1967. 160 sidor.
Gott skick. Inbunden, pappband. Illustrerad i s/v. I bra skick, mindre pärmkantsnötning och blekning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Det ängsliga matsamhället - Det fina med färd...
Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 1 uppl. 2018. 309 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589033
- Titel
- Det ängsliga matsamhället : det fina med färdigmaten
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 152 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 501 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen problemet med industrimaten? Allt mer av det vi stoppar i oss har vid något tillfälle befunnit sig i fabrikernas rostfria ståltankar, transporterats på löpande band, behandlats med kemiskt framtagna tillsatser och förpackats i färgglada förpackningar. Istället för gladlynta kockar eller känsliga mathantverkare är det idag kemister, ingenjörer och industriarbetare som designar,
Fri Tanke Förlag 1 9789188589033 -
Det ängsliga matsamhället - Det fina med färd...
Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 1 uppl. 2018. 309 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Oläst. Mindre märke prislapp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589033
- Titel
- Det ängsliga matsamhället : det fina med färdigmaten
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 152 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 501 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen problemet med industrimaten? Allt mer av det vi stoppar i oss har vid något tillfälle befunnit sig i fabrikernas rostfria ståltankar, transporterats på löpande band, behandlats med kemiskt framtagna tillsatser och förpackats i färgglada förpackningar. Istället för gladlynta kockar eller känsliga mathantverkare är det idag kemister, ingenjörer och industriarbetare som designar,
Fri Tanke Förlag 1 9789188589033 -
FRÅN OXDRIFTER TILL SLAKTERIFÖRENING
Mycket gott skick. Festskrift utgiven till Östergötlands andelsslakteriförenings 25-årsjubileum. LTs förlag 1959. Inbunden,dek.Ill. 415 sid. I gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Mat, myter & maskiner - Industrimatens ärorik...
Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 1 uppl. 2019. 279 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589200
- Titel
- Mat, myter & maskiner : industrimatens ärorika historia
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 216 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.
Fri Tanke Förlag 1 9789188589200 -
Ölands kokbok
Inbunden bok. Barometerns förlag. 120 sidor.
Nära nyskick. Inbunden, laminerat pappband. Rikt fotoillustrerad i färg. Format 26,5*23 cm. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187764164
- Titel
- Ölands kokbok
- Författare
- Lundh, Kiki - Bogren, Maths
- Förlag
- Kalmar : Barometerns förlag
- Språk
- Svenska
Barometerns förlag 9187764164 -
Den ultimata Barboken - En värld av spritdryc...
Inbunden bok. H.F. Ullmann. 1 uppl. 2009. 816 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden, klotband med skyddsomslag. Rikt fotoillustrerad i färg. Format 27*19,5*5,5 cm. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833148071
- Titel
- Den ultimata barboken : en värld av spritdrycker och cocktails
- Författare
- André Dominé - Barbara E. Euler - Wolfgang Fassbender - Matthias Stelzig
- Förlag
- H.F. Ullmann
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 816 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 54 mm
- Vikt
- 2605 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett imponerande och rikt illustrerat praktverk som spänner över en hel värd och historia av starkvin, sprit och cocktails. Författren André Dominé berättar allt vad man bör veta om drycker - från vad som hör hemma i en välsorterad bar till ursprung på de främsta spritdryckerna, tillverkning och hur de på bästa sätt kan avnjutas. Ett rikt faktamaterial som kompletteras med ett urval frestande cocktalirecept från klassiker till nya, exotiska och fantasifulla drinkar. Detta är verkligen den ultimata barboken!
H.F. Ullmann 1 9783833148071 -
Svensk Whisky - En historia om groggvirke, jä...
Inbunden bok. Sellin & Partner. 2006. 200 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, dek klotband. Rikt fotoillustrerad i färg. Format 34,5*22 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170553394
- Titel
- Svensk Whisky : en historia om groggvirke, järn och Mackmyra
- Författare
- Karlsson, Petter
- Förlag
- Sellin & Partner
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 345 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1468 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den första boken om svensk maltwhisky, med kapitel som Doktor Whisky, Bondförnuft, Näsa för sprit och Singeltjejen!
En helsvensk whisky varför har man aldrig lyckats skapa en sådan? Frågan blev hängande några ögonblick i den friska fjälluften en marsdag 1998. Åtta år senare släpptes Mackmyra Preludium:01 den första i raden av gnistrande droppar fulla av svensk hantverkstradition och uppfinnarglädje.
Svensk Whisky En historia om groggvirke, järn och Mackmyra är berättelsen om åtta civilingenjörer som far till en stuga i Sälen och kommer hem med en revolutionerande företagsidé. Men det är också historien om 15-åringen som blev besatt av tunnor, om brukspatronen som bytte järn mot alkohol och om Povel Ramels och spanska bönders betydelse för våra smaklökar. Ej att förglömma det märkliga släktskapet mellan det världsberömda regalskeppet Vasa och Sveriges första riktiga single malt.
Skål och välkommen till en unik läs- och smakupplevelse!
Sellin & Partner 9789170553394 -
Stora Matlexikonet
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2009. 348 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inbunden, pappband med skyddsomslag. Rikt illustrerad i färg och s/v. I mkt fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465644
- Titel
- Stora matlexikonet
- Författare
- Swahn, Jan-Öjvind
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 348 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 247 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1038 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Här är den uppdaterade versionen av Mathistorisk uppslagsbok, nu helt i färg.
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?
Stora Matlexikonet är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...
Boken är rikt illusterad i färg.
Pressröster om första upplagan (som hade titeln Mathistorisk uppslagsbok):
"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen
"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten
Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.
Ordalaget Bokförlag 1 9789185465644 -
Peters principer - Hur att vara flexibel
Inbunden bok. Gastronomiförlaget. 1991. 133 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden, fotodek laminerat pappband med skyddsomslag. Illustrerationer. I fint skick, dedikation av Peter Ölander samt tillskrift av andra.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187444100
- Titel
- Peters principer : hur att vara flexibel
- Författare
- Ölander, Peter
- Förlag
- Lidingö : Gastronomiförl
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Gastronomiförlaget 9187444100 -
KOK-KONSTEN SOM VETENSKAP OCH KONST
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1979. 1006 sidor.
Mycket gott skick. Faksimilupplaga av 2:a rev upplagan 1896, utgiven av Gastronomiska Akademin. Inbunden, helt klotband. Format 26*16*6 cm. I fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Svampälskarens kokbok
Inbunden bok. LT´s förlag. 1994. 108 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, laminerat pappband. Rikt fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136032115
- Titel
- Svampälskarens kokbok
- Författare
- Wrange, Eva - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
LT´s förlag 9136032115 -
Svensk Spritbok - Destillirerna, Sprithistori...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2007. 166 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inbunden, fotodek laminerat pappband med skyddsomslag. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format ca 29,5*27 cm. I mkt bra skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329519
- Titel
- Svensk spritbok
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 166 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 270 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1349 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk Spritbok
om vår spritkultur:
historia, snapskryddning
och små entreprenörer
Sverige är mångfacetterat när det gäller spriten och
hur vi umgås med den. Här är boken som skildrar
detta. Svenskens förhållande till starkvaror tycks ibland
ansträngt. Eller är det bara hos politikerna?
I Svensk Spritbok kan man läsa om motbok och nykterister.
Likaså beskrivs Grönstedts Cognac, Absolut
Vodka och vår tradition av kryddsprit. En stor del av boken täcker också
våra små spritentreprenörer, från Mackmyra och Norrtelje Brenneri till Cariel och Saturnus.
Sverige har världsmästarnivå på mat- och dryckeskunskaper. Vi är framgångsrika med vår olagrade vodka
och fruktsprit, men även med ekfatlagrade Grönstedts Cognac och Black Ribbon.
Alltför sällan nämns är de mindre tillverkarna. Svensk Spritbok listar dessa entreprenörer. Boken beskriver
tillverkning, produkter och visioner hos ett femtontal tillverkare. Bland annat omnämns Träkumla Rom på
Gotland, Cariel med vaniljvodkan, Nils Oscar i Nyköping och prisbelönta Norrtelje Brenneri i Roslagen.
Boken innehåller grundläggande fakta om sprittillverkning. Svensk sprit- och snapsvisehistoria tas upp
lättsamt men detaljerat. I Svensk Spritbok fi nns många roliga detaljer om hembränning, ekfat, råvaror och
några så myter.
Några smakprov ur innehållet är:
Snapskryddning: Inte svårare än matlagning!
Skeppets Whisky, om ett svenskt stolpskott i whiskybranschen och hur Nöbbelöv fi ck en vänort i Skottland.
Ek: Sparbankens, vishetens och vintillverkarens träd
Spritens råvaror; från vete och potatis till äpplen och sparris.
Om författaren
Författare är Örjan Westerlund, en brinnande engagerad konnässör
i destillat, choklad, cigarr och andra lagliga njutningsmedel.
Örjan har tidigare skrivit En bok whisky såld i över 20.000
exemplar, liksom fyra andra böcker om bl a bourbon och
choklad. Totalt har de en försäljning på ca 45.000 exemplar.
Örjan har provning av kryddsprit och bitter hos V&S bakom
sig. Han har själv kryddat sprit i ett femtontal år. Som populär
föreläsare har han åtskilliga hundratal provningar bakom sig,
bl a om kryddsprit, whisky och choklad. Och om Örjan själv
får välja så blir det Bäsk med kokta rödbetor, salt och smör...
Ytterligare designers: Blåsjö, Lena
Ytterligare författare: Westerlund, Örjan
Ytterligare illustratörer: Blåsjö, Lena
Grenadine 1 9789185329519 -
Husmoderns Kokbok - Det borgerliga hemmets ko...
Inbunden bok. B. Wahlströms Bokförlag. 31 uppl. 1938. 446 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, dek förlagsband. "1075 recept, 14 färgplanscher och 13 s/v illustrationer". I mkt gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKB. Wahlströms Bokförlag 31 -
Stenålderskost - Bli smal och frisk med den k...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2003. 260 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, laminerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411031
- Titel
- Stenålderskost - Bli smal och frisk med den kost vi är skapta för
- Författare
- Loren Cordain
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 161 x 234 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smal, frisk och energisk med
hälsosam, läcker och enkel mat.
Nya dieter kommer och går, men våra gener förblir desamma. Dr. Loren Cordain är världens främsta expert på paleolitisk kost, d.v.s. hur man åt på stenåldern, och hur denna kost, anpassad till moderna tider, ger oss bästa hälsa. Du blir inte mammutjägare med denna magra och proteinrika diet, men du blir smal, frisk och energisk, enligt Cordain.
Lär dig hemligheten från våra tidiga förfäder
Ät magert och proteinrikt så maximerar du ämnesomsättning och energi
Förebygg och förbättra din hälsa vad gäller hjärtsjukdomar, cancer och syndrom X
Över 100 läckra recept och 6 kompletta veckomatsedlar
Optimal Förlag 1 9172411031 -
Sjökrogar - Skärgårdsfolk och krögarrecept
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2005. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inbunden, fotodek pappband med skyddsomslag. Rikt fotoillustrerad i färg. Format ca 23,5*20,5 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189618696
- Titel
- Sjökrogar : skärgårdsfolk och krögarrecept
- Författare
- Gunnar Ohrlander
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 233 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1024 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9189618696 -
Östgötamat - en smaksak
Inbunden bok. Östergötlands länsmuseum. 1996. 180 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, laminerat pappband. Rikt fotoillustrerad fr.a i färg. Format ca 27,5*21,5 cm. I bra skick, mindre pärmnötning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185908266
- Titel
- Östgötamat : en smaksak
- Författare
- Gladh, Katarina - Douglas, Marietta - Wallenquist, Inga - Billeson, Göran
- Förlag
- Linköping : Östergötlands länsmuseum
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Östergötlands länsmuseum 9185908266 -
Surströmming - en handbok
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2009. 69 sidor.
Nyskick. Rikt fotoillustrerad i färg. Nyskick, oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329816
- Titel
- Surströmming : en handbok
- Författare
- Ringblom, Fredrik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 69 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En handbok surströmming En smal bok kan det tyckas, men tänk efter: känner du inte flera i din vänskapskrets som vurmar för denna syrade nordsvenska specialitet? Och är det inte så att de personer som äter surströmming på ett närmast religiöst övertygat sätt talar sig varma för delikatessen och vill värva fler till dess vänkrets? Här kommer äntligen en bok med fakta om en välkänd, kontroversiell men självklar del av vår husmanskost. En handbok surströmming är den bok som ger dig fakta om surströmmingen, dess historik och kulinariska bakgrund. Det är en handbok som, i vanlig ordning, hänger sig mer åt bakgrund och fakta än recept och kåserande. Därmed inte sagt att det inte är underhållande visste du till exempel att det finns paralleller mellan den gamla tsarryska armén och den syrade svenska strömmingen? Visste du att det är en myt att saltbrist orsakade surströmmingen? Och visste du att denna väletablerade konserv produktutvecklas än idag? I boken kan läsaren fördjupa sig såväl om historia som jäsning och sill-zoologi. Detta tillsammans med resereportage till några tillverkare, ett par favorit-recept och avslutningsvis några kärvänliga snaps-visetexter. Sammantaget en mycket läsvärd bok, för både sörlänningar som redan förstått poängen med surströmming, men även för skeptiska norrlänningar som behöver nya kunskaper om en av våra ursprungligaste maträtter. En handbok surströmming är en faktabok, som trots stort underhållningsvärde står långt ifrån det lätt bondkomiska skimmer som ofta omger denna äktsvenska delikatess. Denna bok ger läsaren kunskap om bakgrunden till det arv som lett fram till denna bit svensk husmanskost. Fredrik Ringblom är född och uppvuxen i surströmmingsland, i Ångermanland. Han har en bakgrund på olika restauranger i Ångermanland inklusive älvbåt, som stuveriarbetare, som tränindustriarbetare, som sjöman och som officer, passande nog bland annat i flottan. Fredrik Ringblom är sedan länge surströmmingsätare med många svullna burkar bakom sig, främst sedan tiden i nations-livet i Umeå och då speciellt i Ångermanlands Nation. Med denna merit och med drivkraft att berätta fakta, vetenskap och kulinarisk historia, lyckas han här putsa bort en hel del av den mer burleska stämpel som surströmmingen fått. Det till fördel för det intressanta mathistoriska arv som denna bit svensk husmanskost verkligen är.
Grenadine 1 9789185329816 -
Tårtmönsterboken - 124 st moderna tårtillustr...
Inbunden bok. Mellerstedts Förlag. 1947. 186 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Inbunden, förlagsband. Fotoillustrerad fr.a i s/v. Format 27,5*22,5 cm. I bra skick, mindre början till sprickbildning i framsidans ryggfals (se bild). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMellerstedts Förlag
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn