-
Gastronomisk handbok
Inbunden bok.
Gott skick. Utgiven av Forum 1979. Elfte upplagan. 352 sid. Utsidan solkig och fläckig. Inlagan är fin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137058320
- Titel
- Gastronomisk handbok
- Författare
- Blunck, Karl
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1974
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
9789137058320 -
Den blå maten - Recept för ett långt och lyck...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Ordfront Förlag 2015. Kartonnage. 165 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170378607
- Titel
- Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv
- Författare
- Henrik Ennart - Niklas Ekstedt
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 652 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- IDAG VIMLAR DET av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är nyttigt eller vad vi bör undvika för att inte bli feta och sjuka.
Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har vänt på steken och frågat de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit. Av deras svar kan vi lära oss vad som också är bra för oss.
Författarnas utgångspunkt är vad människorna ätit i det som kal las Blå zoner geografiskt avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen.
Det är Henrik Ennarts efterforskningar kring de långlivades framgångsrecept och Niklas Ekstedts egenhändiga tolkning av dem i sammanlagt 52 rätter som resulterat i Den blå maten.
Forskningen visar att människorna som bor i de blå zonerna är friskare och mer sällan än andra drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och även flera former av cancer. Men den mat de ätit är inte bara hälsosam, den är dessutom fantastiskt god. Författarnas kulinariska upptäcktsresa kommer att föra läsarna till Italien, Grekland, Japan och Latinamerika, men också, och inte minst, Sverige och Småland.
Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns till hands i svenska affärer.
9789170378607 -
Kallskänkans kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Utgiven av Page One 1999. 421 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250544
- Titel
- Kallskänkans kokbok
- Författare
- Chädström, Karin - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
9789171250544 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163325311
- Titel
- Drakamöllans Kök
- Författare
- Ingalill Thorsell - Eve Maltais - Lars Strandberg - Ronnie Nilsson
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
9789163325311 -
Ketobakning - Recept på kolhydratsnåla bröd,...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Legind 2020. Kartonnage. 154 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788771559156
- Titel
- Ketobakning : recept på kolhydratsnåla bröd, mjuka kakor, småkakor, choklad och godis
- Författare
- Pitre, Urvashi
- Förlag
- Legind A/S
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 226 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ketobakning - Recept på kolhydratsnåla bröd, mjuka kakor, småkakor, choklad och godisNär man följer KETO-dieten ska man äta få kolhydrater, men för många bliver suget efter bröd, kakor och mellanmål för stort. Bokens författare har utvecklat en massa härliga recept som löser det problemet. Samtidigt som bokens recept låter dig äta gott, hjälper de dig att hålla kroppens ämnesomsättning i balans.• Gott till frukosten, t.ex. blåbärmuffins och nötbröd• Kakor till fikastunden, som brownies, morotskaka och nötsmåkakor• Underbart gott godis, t.ex. kokosbitar och gräddkarameller
Urvashi Pitre är kokboksförfattare och konsult. Hon har provat många olika bantningskurer, men ingenting fungerade förrän hon upptäckte KETO-livsstilen och gick ner fantastiska 36 kilo.
9788771559156 -
Gastronomisk handbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Akademiförlaget 1998. Tolfte upplagan. 352 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789124168681
- Titel
- Gastronomisk handbok
- Författare
- Blunck, Karl
- Förlag
- Göteborg : Akademiförl./Corona
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
9789124168681 -
Gastronomisk handbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Forum 1992. Elfte upplagan. 352 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137058320
- Titel
- Gastronomisk handbok
- Författare
- Blunck, Karl
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1974
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
9789137058320 -
Våra livsmedel från jord till bord - En bok i...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Liber 2015. Fjärde tryckningen. 256 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147081301
- Titel
- Våra livsmedel från jord till bord
- Författare
- Garpendal, Margareta
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 170 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 475 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.
Läs mer
Utmärkande drag
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.
Om författarna
Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök.
Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.
Fräscha färgfoton och enkla teckningar illustrerar texten som är lättläst och faktainriktad.
Helene Wåhlander, Bibliotekstjänst, 09121235
9789147081301 -
Dinéerna med Gala – Salvador Dalis kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Utgiven av Stureförlaget 1975. Numrerad bibliofilupplaga 256/999. 324 sid. Liten reva i omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Om jag var din hemmafru - Eller hur man får e...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Norstedts 2011. 179 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113034263
- Titel
- Om jag var din hemmafru : eller hur man får en vardag att smaka som en lördag
- Författare
- Lotta Lundgren
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 179 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 283 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1250 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning, matlagning i högklackat och sextiofem enkla recept som får din vardag att smaka som en lördag.
Lotta Lundgren gör din matlagning roligare, din vardagsmat godare och underhåller dig med småprat, skrönor och ren skär lögn tills varenda tallrik är tom.
Om jag var din hemmafru är formgiven av Karin Ahlgren och Lotta Mårlind. För bilderna står Pelle Bergström.
Boken vann guld i Svenska Designprisets tävling 2011 i kategorin "Redaktionell Print - Bok". Boken valdes också ut till det prestigefyllda priset Svensk bokkonst som belönar böcker med hög teknisk, estetisk och hantverksmässig kvalitet.
Dessutom utsågs den till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorierna "Vardagsmåltider", "Bästa form" och "Folkets röst på nätet" samt nominerades till "Bäst alla kategorier".
9789113034263
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn