-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177060550
- Titel
- Fisk och skaldjur
- Författare
- Hovberg, Eva - Heggenhougen, June
- Förlag
- Malmö : Richter
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Malmö : Richter 9789177060550 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177152156
- Titel
- Läckra tårtdekorationer att göra själv
- Författare
- S Lundberg
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 9789177152156 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137099750
- Titel
- Morötter
- Författare
- Adam, Cornelia - Brauner, Michael - Larsson, Gunilla
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 425 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137099750 -
Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110871
- Titel
- Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paolo Roberto har hunnit med mycket: värsting i Kungsan, skådespelare, proffsboxare, politiker, programledare i tv m.m. Men att han är en hejare på att laga italiensk mat är nog ett okänt faktum för de flesta. Varje sommar, ända sedan barnsben, har han spenderat i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och på hemresan var bilen fullpackad med mat! På sextio- och sjuttiotalen kunde man nämligen bara drömma om att hitta matvaror lämpliga för italiensk matlagning i Sverige. En så oumbärlig ingrediens som till exempel olivolja, fanns bara att köpa på apoteket. Men trots detta sparades inga krafter för att få maten att smaka som hos fastrarna på bakgården Merolilli. Idag är det lätt att få tag på ingredienser, och det är även lätt att laga deras rustika och makalöst goda mat. Här bjuder tio av hans otaliga fastrar på lika många menyer, och några av recepten som får det att vattnas i munnen är t.ex. gratinerad gnocchi med tomatsås, parmesanpanerade kycklingfiléer, auberginegratäng och tårta med chokladtäcke och kanderade körsbär.Mat i all ära den här kokboken bjuder på så mycket mer nämligen fantastiska, hjärtevärmande och stundtals ruskigt roliga berättelser om släkten Roberto. En av berättelserna handlar om när Paolo gick sin första boxningsmatch i Neapeltrakten. De upphetsade fastrarna var självklart där och och förutspådde både knockar och sjukhusvistelse för den som vågade utmana en Roberto. De hade tacklat till sig de dyra platserna bakom borgmästaren, och när Paolo till slut knockade sin motståndare blev zia Maria så till sig att hon ramlade och landade på framförvarande bänkkamrat. Polis på plats rusade fram och lyfte bort henne från en tilltufsad och mycket upprörd man, borgmästaren. Han krävde indignerat ett omedelbart gripande av zia Maria, men poliserna, som genast förstod av vilket virke dessa kvinnor var, förklarade att de minsann inte tänkte riskera livet bara för att staden San Gennaro Vesuviano numera hade en något plattare borgmästare.Fastrarna är den stora släkten Robertos sambandscentral, och de har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla släktingar. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm inget undgår fastrarna, som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått. De må stundtals verka smått skräckinjagande, men det råder ingen tvekan om att deras blötlagda näsor bottnar i en varm kärlek till alla släktmedlemmar.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100110871 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113084763
- Titel
- Plåtmat : grönt i en långpanna
- Författare
- Tuvesson, Julia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Julia Tuvesson gjorde tidigt succé på Instagram med sin opretentiösa och glädjefyllda matlagningsstil med fokus på vegetarisk vardagsmat. Framförallt blev hon snabbt känd för det hon kallar plåtmat.
I Plåtmat - gröna rätter i långpanna lär du dig allt du behöver veta för att bli en mästare på att tillaga vegetariska allt-i-ett-rätter. Boken är uppdelad i två delar. I den första lär du dig hur du lagar de bästa plåtmåltiderna på ett kreativt och enkelt sätt med hjälp av ett antal vardagsguider. I den andra delen hittar du över 40 recept fördelade under kategorierna förrätter, huvudrätter, desserter, tillbehör och såser. Recepten varvas med inspirationsguider som smakkartor, ersättningslistor, hitte-på-plåtar och nya begrepp som guacamoleprincipen och tacokonceptet. Du hittar allt från sallader till pytträtter, biffar, pasta och desserter. För att laga rätterna i boken behöver du inte ha någon som helst förkunskap inom matlagning. Boken vänder sig både till dig som redan är en frälst vegoälskare och till dig som är intresserad av att få ny inspiration kring enkel och grön matlagning med ingredienser som du redan har hemma.
Norstedts 1 9789113084763 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Omslaget lite fläckat.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170760556
- Titel
- Stora öl & vinboken
- Författare
- Karlsson, Bo
- Förlag
- Stockholm] : [Saxon & Lindström
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm] : [Saxon & Lindström 9789170760556 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842578
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Andrews, Birgitta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 866 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok är landets mest sålda kokbok - över två miljoner sålda exemplar! Den nya, reviderade 24:e upplagan speglar en svensk matkultur som är rikare än någonsin. Här finns den klassiska husmanskosten samt nya recept för nya livsstilar.
Det kommer ut 400 kokböcker per år i Sverige. Merparten är egentligen receptsamlingar med ett speciellt tema. De egentliga grundkokböckerna är få, och bland dem står Vår kokbok i särklass. Den är inte bara en inspirerande kokbok, den är ett standardverk för vår matkultur!
De små hushållen blir allt fler i Sverige - alltså ökar recepten för två och en person. Idag måste också matlagningen ofta gå snabbt - därför finns ett helt register i slutet av boken med rätter som tar max 30 minuter att laga. Bland nyheterna finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvarar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering. Här finns också tallriksmodellen, som enkelt visar hur mycket du behöver äta av olika sorters mat för att må bra; tre olika modeller, beroende på om du är ung, gammal, man eller kvinna eller tränar mycket.
De allra nyaste trenderna kan vi läsa om i tidningar och specialkokböcker. Men i Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera...
Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken - en uppslagsbok för köket!
Prisma 24 9789151842578 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197637725
- Titel
- Njuta ost
- Författare
- Bille, Karin 1953- - Durehed, Lennart
- Förlag
- Danderyd : MOW
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Danderyd : MOW 9789197637725 -
Rutiga kokboken : grundkokboken för små och s...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 7 uppl. 2006. 751 sidor.
Gott skick. Liten tejpad reva på ryggen, i övrigt i mycket gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426653
- Titel
- Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 751 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 246 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rutiga kokboken är en omtyckt klassiker med en stark kännedom bland svenska folket. Rutiga kokboken är baskokboken som ger svar på det mesta och som innehåller alla grundrecept som behövs i ett hem. Den kom ut första gången 1980 och har under alla år uppdaterats allt eftersom nya matvanor och nya råvaror kommit. Rutiga kokboken har hittills sålt i 832.000 exemplar. Nu kommer den nya, reviderade Rutiga kokboken med ny formgivning, nya recept och nya mattrender!
Här finns 1.500 recept inom alla områden. Recepten omfattar rena basrecept som till exempel steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för att klara vardagens måltider. I samlingen finns recept med alla slags smaker och influenser. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokbokens recept ger näringsriktig vardagsmat och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Alla grundläggande matlagnings-tekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder.
Rutiga kokboken beskriver också alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, charkvaror, grönsaker, rotfrukter, fiskar. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta.
Rutiga kokboken är framtagen på ICA Provkök. Recepten är väl utprovade och maten god och näringsriktig. Ansvarig är Birgitta Rasmusson som i år tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Ca 500 färgfoton, över 1.500 recept.
Ica Bokförlag 7 9789153426653 -
Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett s...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174548
- Titel
- Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett sundare liv
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 259 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 'Det här är den bok jag själv hade önskat fanns till hands när jag började min gröna resa. En bok som innehåller olika sorters inspirerande recept, men som samtidigt hjälper en att komma igång, förstå sig på grunderna och ger en självförtroende att experimentera och ha skoj i köket.'
Vego för alla! vill inspirera fler till en grönare vardag vare sig du är vegetarian, vegan eller allätare. I denna kokbok går Sofia von Porat igenom grunderna till en växtbaserad kost. Här får du över 70 lättlagade recept samt vägledning, tips och råd om allt du behöver veta för att känna dig självsäker i vegoköket.
Sofia von Porat är en entreprenör, matkreatör och bloggare som brinner för vegetarisk mat. Hennes vegorecept och matinspiration publiceras i flera av Sveriges största tidningar och på populära matsajter. I recepten finns influenser från de många länder Sofia besökt under de fem år hon som reseskribent hade hela världen som arbetsplats.
Tukan Förlag 1 9789176174548 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155227753
- Titel
- Huskurer
- Författare
- Walfridson, Marguerite - Lindh, Carin - Rönningen, Mona - Walfridson, Marguerite - Watz, Janet
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155227753 -
Sprit
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2010. 152 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287009
- Titel
- Sprit
- Författare
- Westerlund, Örjan
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 232 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att vi svenskar gillar snaps och sill är känt. Här är boken som tar fasta på detta och går igenom allt du behöver veta om våra svenska sprittraditioner, tillverkare och kryddning. Sprit innehåller allt som kan önskas på ämnet brännvinets historia i Sverige från kruttillverkning till Absolut Vodka, alla tillverkarna presenteras från Norrtelje Brenneri till Vin & Sprit och självklart hittar läsaren också ursvenska traditioner som snapsvisor, lite om punsch och även ett inslag om Grönstedts svenska, numera finska, cognac! För det egna hantverket finns även bra tips om egen spritkryddning och recept för detta. Boken ger en mycket heltäckande bild av Sverige, svenskarna och spriten. Och detta kryddat med mycket humor, läckra bilder, anekdoter och många intressanta fakta för alla med något intresse på området. En synnerligen delikat blandning med gott sting! OM FÖRFATTAREN Med tiotalet böcker bakom sig har Örjan Westerlund etablerat sig som en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare, med whisky som specialitet. Totalt har hans böcker sålt i över 100 000 exemplar. Värt att nämna är att hans Svensk spritbok och Svensk whiskybok av Måltidsakademien i Grythyttan utsågs till 2006 2007 års bästa dryckesböcker. Med en bakgrund som domare i whiskypanelen för Whisky- och ölmässan i Nacka och efter att ha hållit i hundratals provningar om whisky, snaps, choklad och öl är Örjan Westerlunds kännedom om våra preferenser mycket god, och hans berättarlusta på ämnena om möjligt ännu större.
Grenadine Bokförlag 1 9789186287009 -
Veggiebook
Häftad bok. Wahlström & Widstrand. 2003. 247 sidor.
Gott skick. Veck upptill i hörnet på baksidan. I övrigt i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146202295
- Titel
- Veggiebook
- Författare
- Sjöstedt, Severin
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 118 x 155 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter Cookbook och Drinkbook kommer nu ännu en knubbig pocketkokbok fylld av en mängd läckra vegetariska rätter som kittlar smaklökarna och som hämtat inspiration från all världens kök. Många av rätterna går utmärkt att kombinera med kött eller fisk. Liksom tidigare återges recepten på både svenska och engelska. Rikt illustrerad med foton i färg.
Wahlström & Widstrand 9789146202295 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177834786
- Titel
- Prosecco är svaret på allt
- Författare
- Helleday Ekwurtzel, Marie
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 105 x 145 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vintern är som bortglömd när man får ett glas sprudlande prosecco i handen.
Prosecco är lätt att tycka om. Det är inte gjort för analys och finsmakning utan för trevligt umgänge, och det sprider en festlig känsla utan att kosta skjortan. Inte konstigt att det mousserande vinet från Italien i dag är mer populärt än champagne på Systembolaget. De senaste fyra åren har försäljningen ökat 374 % och i dag är det få svenskar som inte vet vad prosecco är. Drinkar som Aperol Spritz, där prosecco ingår, har även det bidragit till dess popularitet.
Den här lilla boken bjuder på ”vishetsord”, drinkrecept och fakta om prosecco som du kan glänsa med på alla kalas.
Vad vore livet utan prosecco?
Tukan förlag 9789177834786 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245202
- Titel
- 52 soppor
- Författare
- Bergqvist, Ylva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan gör comeback som smart och närande måltid! Värmande, goda, snabba, matiga, lätta, smakrika och med möjlighet att variera i all oändlighet: Här bjuds vi på 52 varierade och härliga sopprecept, en i veckan om man så vill!Variationen är rik både i konsistens och råvaror, några är snabba och passar väl till vardags, ett kapitel är fyllt med vegetariska soppor, ett med klassiker med en twist, några är svalkande och passar perfekt en varm sommardag och andra är lite festligare med lite lyxigare råvaror.Råvarorna täcker allt från gröna ärter och tomat, spenat, sparris och svamp, fisk och skaldjur, kyckling, lamm, linser och bönor – här finns allt och lite till!Dessutom får vi några bröd, röror, toppingar och strössel att förhöja måltiden med.Fresta dina smaklökar med en rykande het tallrik med t ex:Rostad tomatsoppa med citronbakad fetaostRicottagnocci i citronbuljong med mozzarellaLaxchowder med citron, potatis och fänkålGrönkålssoppa med baconströsselMalajisk laksa med pumpa, nudlar och kycklingMajssoppa med kyckling och korianderoljaNudelsoppa korean style med biff och marinerade böngroddarMisosoppa med spenat, kyckling och rostad sesamdressingBorstj med syrlig äppelsalladÄngamat med citronstekta brödkrutongerSparrispotatissoppa med friterad purjolök, ägg och romSkaldjurs- och musselsoppa med kokosgrädde och citrongräsPho - Vietnamesisk köttsoppa med ribs, nudlar och örter
Bonnier Fakta 9789174245202 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134513419
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Günz, Mitzi
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134513419 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614178
- Titel
- Lilla Spritboken
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 252 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nästan allt om världens alla destillerade drycker i korthet.
All världens spritsorter i korthet från Armagnac till Tequila. Tillverkning, smak, ursprung och legender. Med massor av spännande och underhållande fakta. En trevlig läsebok för alla spritintresserade och ett kortfattat uppslagsverk för den vetgirige.
Läs bl a om Armagnac, Cognac, Brandy, Pisco, Grappa, Marc, Calvados, Alcool blanc, Maltwhisky, Irländsk whiskey, Amerikansk whiskey, Brännvin, Vodka, Genever, London Dry Gin, Rom, Arrak, Likör, Punsch, Bitters, Tequila.
Millhouse Förlag 1 9789189614178 -
Älg, sil och suttare... : skog, sjö och kök m...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2015. 120 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864990
- Titel
- Älg, sil och suttare... : skog, sjö och kök med ett jakt- och fiskelag vid Vänern
- Författare
- Olsheden, Jan
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 236 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Olsheden, Jan
Ytterligare fotografer: Johansson, Gerry
Bokförlaget Settern 1 9789175864990 -
Mat, råvaror och enregi : en kunskapsresa i L...
Inbunden bok. Formas. 1 uppl. 2007. 157 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789154059966
- Titel
- Mat, råvaror och enregi : en kunskapsresa i Linnés anda
- Författare
- Starendal, Monika
- Förlag
- Formas
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 219 x 304 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- English
- Baksidestext
Ytterligare redaktörer: Starendal, Monika
Formas 1 9789154059966 -
För en god sak
Inbunden bok. Uppsala stadsmission. 2015. 150 sidor.
ISBN 9789163794162
Nära nyskick. Ett fyrtiotal recept från Upplands mest tongivande krögare.
Personliga berättelser.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKUppsala stadsmission 9789163794162 -
Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Upplan...
Inbunden bok. Alex o Martin. 1 uppl. 2012. 189 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163718243
- Titel
- Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Uppland
- Författare
- Andersson, Martin
- Förlag
- Alex o Martin
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 290 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1112 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belönad av Måltidsakademin med bästa formgivning 2013 bland ca 320 titlar. 48 recept, besök hos 12 producenter av lokal mat, en svamputflykt med landshövdingen. Under ett år har prisbelönte uppsalakocken Martin Andersson, tillsammans med fotografen Alex Giacomini och skribenten Anders Melldén rest runt bland hagar, gårdsmejerier, fiskodlingar och jordgubbsland för att hitta det allra bästa att laga god mat på. Och allt skedde i Uppland, ett landskap som fått oförtjänt lite uppmärksamhet för sina fina råvaror. Tretton besök gav lika många kapitel i denna bok, formgiven av Peter Assarsson. Till besöken har Martin Andersson hittat på välsmakande grejer med utgångspunkt i råvaran: roliga och framförallt goda rätter som passar varje dag, fest eller vardag, morgon eller kväll eller när man bara är sugen på något gott. Från nötmüsli till lyxfika och stabila middagar - inga pretentiösa försök, bara mat när den är som godast.
"Riktigt bra råvaror, som tagits fram av riktigt duktiga lokala råvaruproducenter, kostar pengar. Men det tycker vi de är värda. De ger helt enkelt lite dyrare, men mycket bättre mat." - Martin, Alex, Anders & Peter
Alex o Martin 1 9789163718243 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177839583
- Titel
- Lilla kokboken för studenter
- Författare
- Williams, Alastair
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 107 x 145 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 174 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Som student bör man vara lika noga med att fylla magen som att fylla huvudet. Men hur är det med matlagningskunskaperna? Och hur är det med pengarna? Lilla kokboken för studenter är en perfekt för den fattiga novisen vid spisen. Även om du knappt klarar av att rosta bröd kommer den här lilla boken att kickstarta din karriär i köket. Du får börja med grunderna och successivt arbeta dig upp till mer avancerade rätter.
Samtliga recept är budgetvänliga, delikata och enkla att tillaga!
Tukan förlag 9789177839583 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134510623
- Titel
- Exotiska kryddor : [hur man använder starka kryddor i matlagning]
- Författare
- Norman, Jill - King, Dave - Noble, Sheilagh - Thomson, Jane - Wachtmeister, Kerstin
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134510623 -
Stora vegetariska kokboken : färskt från träd...
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2011. 224 sidor.
Mycket gott skick. Tillskrift
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445446127
- Titel
- Stora vegetariska kokboken : färskt från trädgården
- Författare
- Graimes, Nicola - Biggs, Fiona
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 226 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 978 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora vegetariska kokboken är en spännande samling köttfria recept från hela världen där du får möjlighet att njuta av färska grönsaker året om. Du hittar inspiration till mellanmål, förrätter, middagar och sallader som kommer att tilltala såväl vegetarianer som köttätare. Den här spännande boken för traditionella vegetarianer till det tjugoförsta århundradet med recept som hyllar den mångfald som idag kännetecknar utbudet av vegetariska livsmedel. Hemligheten med en god hälsa är att varje dag äta en variation av olika sorters mat, något bokens recept kommer att visa. De lättlagade recepten är illustrerade med vackra färgbilder som frestar både öga och gom.
Stora vegetariska kokboken är en oumbärlig guide till en vegetarisk livsstil.
Fler titlar i serien:
Asiatiskt (ISBN 9781445448305)
Fisk & skaldjur (ISBN 9781445448299)
Mått: 205x261 mm
Parragon 1 9781445446127 -
Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Upplan...
Inbunden bok. Alex o Martin. 1 uppl. 2012. 189 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163718243
- Titel
- Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Uppland
- Författare
- Andersson, Martin
- Förlag
- Alex o Martin
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 290 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1112 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belönad av Måltidsakademin med bästa formgivning 2013 bland ca 320 titlar. 48 recept, besök hos 12 producenter av lokal mat, en svamputflykt med landshövdingen. Under ett år har prisbelönte uppsalakocken Martin Andersson, tillsammans med fotografen Alex Giacomini och skribenten Anders Melldén rest runt bland hagar, gårdsmejerier, fiskodlingar och jordgubbsland för att hitta det allra bästa att laga god mat på. Och allt skedde i Uppland, ett landskap som fått oförtjänt lite uppmärksamhet för sina fina råvaror. Tretton besök gav lika många kapitel i denna bok, formgiven av Peter Assarsson. Till besöken har Martin Andersson hittat på välsmakande grejer med utgångspunkt i råvaran: roliga och framförallt goda rätter som passar varje dag, fest eller vardag, morgon eller kväll eller när man bara är sugen på något gott. Från nötmüsli till lyxfika och stabila middagar - inga pretentiösa försök, bara mat när den är som godast.
"Riktigt bra råvaror, som tagits fram av riktigt duktiga lokala råvaruproducenter, kostar pengar. Men det tycker vi de är värda. De ger helt enkelt lite dyrare, men mycket bättre mat." - Martin, Alex, Anders & Peter
Alex o Martin 1 9789163718243 -
Leilas middagstips
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 3 uppl. 2007. 159 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088948
- Titel
- Leilas middagstips
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 147 x 174 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En färgstark kokbok med ett enkelt innehåll. Den röda tråden är att en god middag inte behöver innebära timmar i köket eller långa inköpslistor. Varför krångla till det? menar svensk-marockanska kocken Leila Lindholm, som under 2004 bland annat är middagstipsare i TV4. Hennes mat är enkel men aldrig tråkig. Med smaker från hela världen. Ravioli med salvia och vanilj, mexikansk majssoppa, thaistekta räkor, ingefärsglass ...
Leila ger oss cirka 60 recept och delar in sin mat i olika kategorier: mat för hela familjen, solomat, bjudmat och mat för extra hälsomedvetna. Och så lite tapas, drinkar och paradkakor och härliga efterrätter.
Denna matfantast tar gärna till halvfabrikat för att underlätta matlagningen. Även hon kan känna sig oinspirerad och ha frustrerande stunder på Ica. Därför blev det ett kapitel till smartmaten med superenkla middagar där basen är helkonserver och halvfabrikat. Enkelhet gäller även för bjudmaten. Hellre mat med spännande, annorlunda smaker, än något dyrt och svårlagat, som i de flesta fall ändå misslyckas och skapar ångest.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 3 9789127088948 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424700
- Titel
- Örtamat
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153424700 -
Mat & människor i Uppsala
Inbunden bok. Uppsala : Irma reklamproduktion. 2004.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163161281
- Titel
- Mat & människor i Uppsala
- Författare
- Giacomini, Alex - Forslin, Liselotte - Lindgren, Tommy
- Förlag
- Uppsala : Irma reklamproduktion
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Uppsala : Irma reklamproduktion 9163161281 -
Soppor & grytor : variationsrika, spånnande o...
Inbunden bok. Stevali. 2016. 63 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783625130116
- Titel
- Soppor & grytor : variationsrika, spånnande och läckra recept
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 290 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lätta eller matiga, traditionella eller internationella, pikanta eller heta, klara eller redda - valmöjligheterna när det gäller soppor och grytor är i det närmaste outtömliga!
I denna bok hittar du både älskade klassiker och nya recept på soppor som går snabbt att tillaga och passar att servera till både vardag och fest.
- Lättare soppor för alla tillfällen: från tomatsoppa och fransk ärtsoppa till aromatisk grönsakssoppa.
- Matiga soppor och grytor för den hungrige: från gulaschsoppa och linsgryta med kabanoss till rustik potatissoppa.
- Läckra soppor och grytor från hela världen: från misosoppa med spenat och tofu till en kikärtssoppa med lammfrikadeller eller varför inte en klassisk spansk gazpacho.
Stevali 9783625130116
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
