-
Cooking With Scraps - Turn Your Peels, Cores,...
Inbunden bok. Workman. 2018. 189 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780761193036
- Titel
- Cooking with scraps - turn your peels, cores, rinds, and stems into delicious meals
- Författare
- Hard, Lindsay-Jean
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- English
Workman 9780761193036 -
Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 175 sidor.
Mycket gott skick. Liten rispa i överkant på pärmen (se bild)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127157071
- Titel
- Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 172 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand.
Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras.
Dessutom delar italienska pastakockar med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta, däremot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är godast.
Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi, mozzarella och lambrusco.
"I boken får vi lära oss varför pasta bör blandas med såsen direkt i pannan och vad det är för skillnad på tajarin och spaghetti. Men framför allt får vi riktiga familjerecept. Detta är nästan lika mycket en kokbok som en guidebok till 12 av Italiens 20 regioner."
SvD
"vi lär oss nycklarna till att laga de allra godaste pastarätterna från grunden"
Damernas Värld
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127157071 -
Tio lektioner i matlagning
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2013. 296 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146222224
- Titel
- Tio lektioner i matlagning
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat
Wahlström & Widstrand 1 9789146222224 -
Om konsten att äta och dricka
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2006. 180 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100111236
- Titel
- Om konsten att äta och dricka
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 125 x 183 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 272 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem bestämmer egentligen vad du ska äta till middag? Var champagne-munken Dom Pérignon verkligen glad åt bubblorna i vinet? Visste du att motsatsen till God mat är Ond mat? Vore inte jorden en vänligare plats om vi alla ständigt var lite grann berusade? Och hur kommer det sig att det öl som förmodligen är världens bästa i själva verket snarare är motsatsen? Det här är några av de många frågor den kände vin- och matjournalisten Håkan Larsson försöker ge svar på i sin tredje bok, Om konsten att äta och dricka. På sitt karaktäristiskt lättsamma sätt resonerar han kring högt och lågt i matens och dryckens värld. Från vatten till champagne, från snabbmat till husmanskost, från vilda utsvävningar till subtila upplevelser. Det skrivs mängder av mat- och vinböcker i Sverige, men i Om konsten att äta och dricka försöker Håkan Larsson närma sig ämnet på ett nytt sätt. Ofta bildande, ibland kåserande, gärna provocerande och alltid underhållande.Som den bildade läsaren förstår, så är titeln på den här boken en blinkning till Olof Lagercrantz klassiska Om konsten att läsa och skriva.Jag befinner mig naturligtvis inte ens i närheten av Lagercrantz kunskaper och geni. Men efter 20 års arbete inom mat- och vinjournalistiken, varav 9 som chefredaktör för Allt om Mat, så känns det som att det finns saker att berätta. Och tankar, känslor, åsikter jag vill uttrycka. Du kanske tror, att här blir det långa utläggningar om gastronomiska konstverk på dyrbara krogar. Du kanske tror att här vankas hyllningar till husmanskosten och den svenska skolmaten. Du kanske tror att det ska handla om den gemensamma måltidens betydelse för demokratins utveckling. Du kanske blir förvånad.Håkan Larsson
Albert Bonniers Förlag 1 9789100111236 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245790
- Titel
- Det vilda köket
- Författare
- Kalf-Hansen, Rune
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 198 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.
Bonnier Fakta 9789174245790 -
Västerbottensost : 100 vinnande recept
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 151 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033167
- Titel
- Västerbottensost : 100 vinnande recept
- Författare
- Nilsson, Pepe - Åkerberg, Johan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska folket säger sitt och levererar här de 100 bästa recepten med vår välkända Västerbottensost. En passionerad kärlek till Västerbottensost bland matlagningsintresserade i Sverige.
Kärleken märktes inte minst när överväldigande många skickade in sitt favoritrecept med Västerbottensost. Alla dessa förhoppningsfulla hoppades att just deras favoritrecept, med alla minnen och upplevelser det är förknippat med, skulle komma med i jubileumsboken.
Här hittar du de bästa förrätterna, de ljuvligaste huvudrätterna och de smaskigaste efterrätterna. Själva ostreceptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Så klart också en massa tips om hur du bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör.
Norstedts 1 9789113033167 -
The New Green Protein : 20 gröna proteinkällo...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2020. 160 sidor.
Mycket gott skick. Som ny, bortsett från en reva på baksidan (förmodligen från prislapp)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870646
- Titel
- The new green protein : 20 gröna proteinkällor och 60 enkla, läckra recept
- Författare
- Elgquist, Therese
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du äta mer grönt men är orolig för att inte få i dig allt du behöver? The new green protein är en handbok för dig som vill äta växtbaserat och lära dig mer om alla livsnödvändiga näringsämnen – framför allt protein. Vilka är de 20 bästa gröna proteinkällorna? Hur mycket protein behöver du få i dig för att må bra? Och hur lagar du växtbaserade rätter som både är goda, spännande och innehåller alla näringsämnen?Här får du en gedigen kunskapsdel samt massor av riktigt bra recept – frukost, lunch, middag och desserter. Maten är okomplicerad men full av smaker, texturer, färger och näring. Vad sägs om till exempel morotsmuffins med lingon, kikärtsknäcke, grön hummusbowl, rotsellerisoppa med krispig grönkål och bananbrön med kokosyoghurt?
Bonnier Fakta 9789178870646 -
Mera vego på 30 minuter : 100 recept för en g...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2022. 176 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178874033
- Titel
- Mera vego på 30 minuter
- Författare
- Bergqvist, Ylva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren till succéboken "Vego på 30 minuter" för dig som vill äta ännu mera grönt och få fler recept på snabba rätter som funkar året om. Boken bjuder på 100 nya lakto-ovo-vegetariska och veganska recept med det där lilla extra i smaken som gör att du vill laga dem om och om igen. I kapitlen Cut corners, Comfort food, Sallad-ish och Frunch ryms grytor, pizza, pasta, sallader, bowls, röror och mycket mer. Här finns också extra enkla recept för dig som kan tänka dig att ta en genväg för att få maten på bordet ännu snabbare. Det är lättlagat och smakrikt med inspiration från hela världen.
Bonnier Fakta 9789178874033 -
Vego på 30 minuter : 100 recept för en grönar...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 182 sidor.
Gott skick. Något enstaka hundöra + liten fläck på pärmen (se bild)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247428
- Titel
- Vego på 30 minuter : 100 recept för en grönare vardag
- Författare
- Bergqvist, Ylva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 256 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du äta mer vego? Då kommer den här boken att förgylla och förenkla din vardag. Här finns 100 recept på snabba gröna rätter som funkar året om. På bara 30 minuter får du garanterat god, mättande och nyttig mat på bordet. Varma mustiga grytor och soppor. Härliga pizzor och pasta. Smaskiga burgare, tacos och sallader. Smakrika rätter med ris, nudlar och rotfrukter. Och – inte minst – tillbehör och röror som du kan använda till allt.För dagar då du har mer tid att förbereda finns grundrecept på hur du kokar bönor själv eller gör egen kimchi. Och blir det mat över finns tips på hur du gör nya goda, billiga och miljösmarta rätter på rester.Recepten är vegetariska eller veganska, alla är lättlagade och inspirationen kommer från olika kök världen över. På bara en halvtimme är maten klar och livet har blivit lite grönare.
Bonnier Fakta 9789174247428 -
The Accidental Connoisseur : an Irreverent Jo...
Häftad bok. North Point Press. 2005. 262 sidor.
ISBN 9780865477124
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorth Point Press 9780865477124 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243932
- Titel
- Öl : smakerna, hantverket, stilarna
- Författare
- Linderoth, Joel
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 265 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges kunnigaste ölkännare söker svaret på frågan: Världens bästa öl, vilket är det? I Öl – smakerna, hantverket, stilarna ger Joel Linderoth och Darren Packman dig kunskapen du behöver för att navigera bland alla olika ölstilar, utveckla din smak och hitta rätt öl till varje tillfälle. Ett öl består av malt, humle, jäst och vatten – men vad bidrar de olika ingredienserna egentligen med? Här berättar Joel och Darren om hur öl blir öl, får färg, fyllighet och smak genom bryggarens hantverkskunnande i valet av ingredienser. De guidar dig också i hur olika sorters malt och humle smakar så att du kan försöka hitta dem själv nästa gång du provar öl. Med stor kunskap presenterar de olika öltyper, framför allt hantverksöl, och tar dig med på en resa i den moderna ölvärlden – från uppfriskande tjeckisk pilsner till humlebesk amerikansk IPA och smakfylld svenskbryggd ale. De väljer också ut sina egna favoritöl inom de olika stilarna så att den som vill prova något nytt får tips om vad man kan börja med, och de berättar om en av de mest spännande ölkulturerna i världen idag – den svenska! Vilka lokala öl ska man leta efter? En initierad, personlig, kunnig, underhållande och bred ölbok i ordets rätta bemärkelse.
Bonnier Fakta 1 9789174243932 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178873203
- Titel
- Thai på 30 minuter
- Författare
- Chaiyasaeng, Wichudaporn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thailand är ju känt för sin fantastiska mat, men är den inte krånglig att laga själv? Svaret är: Nej, inte alls! Det går fort, det är enkelt, och resultatet blir underbart gott. Wichudaporn Chaiyasaeng ger i sin andra kokbok nycklarna till hur du snabbt lagar till din egen thaimat utan krångel. Det enda du behöver göra är att köpa några extra ingredienser från den asiatiska hyllan i matbutiken, sen är du redo att sätta igång. Thai på 30 minuter innehåller recept både till vardagsmiddagen, helgens bjudmiddag och en massa smårätter som är goda att servera antingen många tillsammans som en bufféhuvudrätt, eller som tillbehör.
Bonnier Fakta 9789178873203 -
Modern asiatisk mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 159 sidor.
Mycket gott skick. Trådbunden med mjuka pärmar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100113582
- Titel
- Modern asiatisk mat
- Författare
- Lindgren, Peter
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är menad som en bruksanvisning till asiatisk matlagningskonst. Maträtterna tillagas på ett sätt som inte är onödigt krångligt men inte heller nonchalant. Maten är densamma som serveras på restaurang East i Stockholm och smakresultatet kommer att bli detsamma i ditt kök, för asiatisk mat är lättlagad om man känner till grunderna.Så skriver Erik Videgård i förordet till sin och Peter Lindgrens smått klassiska kokbok Modern asiatisk mat, som nu äntligen kommer i en ny utgåva i nytt format. Boken inleds med ett personligt förord av Erik Videgård, följt av ett kapitel som beskriver de olika asiatiska kökens tillagningsmetoder. Men här finns framför allt 61 lättlagade och läckra recept som omfattar allt från klassiska kinesiska Dim Sum och koreansk Kimchi till Peter Lindgrens egna fantastiska crossover-skapelser, som till exempel löjrom med asiatisk kryddning och bläckfisk på spett. Samtliga recept är beräknade för en person, vilket gör det lätt att multiplicera sig fram till exakt den mängd råvaror som behövs. Den asiatiska maten är nyttig, smakmässigt spännande, rik på vitaminer och snål på kalorier. Dessutom ser den både vacker och aptitlig ut. Modern asiatisk mat är en kärleksförklaring till den sortens mat som får ditt kök att dofta ingefära och citrongräs!
Albert Bonniers Förlag 9789100113582 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187795534
- Titel
- Till sista smulan : Vegorecept på rester
- Författare
- Hellberg, Amanda
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du få mer pengar över och bidra till en grönare planet? Med små medel går det att göra underverk. Med den här boken vill vi hjälpa dig att ta tillvara på överbliven mat på ett enkelt och lyxigt sätt. Genom att minska matsvinnet kan du göra stora insatser både för den egna ekonomin och för vår planet. Faktum är att var femte matkasse vi svenskar köper går till spillo idag. Det vill vi råda bot på! Här finns recept baserade på olika former av rester som vi ofta har i kylen rotfrukter, ris och pasta liksom tips på vad du kan göra med de där slattarna du har sparat i olika byttor och hur du bäst använder broccolistjälken som annars så lätt hamnar i kompostpåsen. Utöver att det är billigt och bra att ta tillvara på rester vill vi också slå ett slag för att det är världens smartaste grej!Halva jobbet är ju redan gjort när du har färdigkokt ris eller rostade rödbetor i kylen och vägen till en färdig måltid är mycket kortare än vanligt!
Kakao Förlag 9789187795534 -
Heat : an amateur's adventures as a kitchen s...
Häftad bok. Vintage. 2006. 318 sidor.
ISBN 9781400034475
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVintage 9781400034475 -
The Unprejudiced Palate : Classic Thoughts on...
Häftad bok. Modern Library Food. 2005. 244 sidor.
ISBN 9780812971552
Mycket gott skick. Originally published in 1948. "Written in the '50s, when watery pot roast and martinis were America's idea of fodder for dinner parties, this book provides recipes for risotto, rabbit, chicken, polenta, greens, and cardoons. The author writes just as lovi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKModern Library Food 9780812971552 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175033938
- Titel
- Tio lektioner i matlagning
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat
Månpocket 9789175033938
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn