-
Mat och människor : en norrbottnisk matresa g...
Inbunden bok. Gammelstad : Friluftsmuseet Hägnan. 2006. 154 sidor.
Mycket gott skick. Ägarsignatur/datum på pärmens insida - i övrigt nära ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163193491
- Titel
- Mat och människor : en norrbottnisk matresa genom tre sekel
- Författare
- Lång, Ann-Louise - Björk, Jenny - Ulefors, Hans - Norstedt, Sven - Rantatalo, Margareta - Friluftsmuseet Hägnan
- Förlag
- Gammelstad : Friluftsmuseet Hägnan
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
Gammelstad : Friluftsmuseet Hägnan 9789163193491 -
Choklad : råchoklad, praliner & tryfflar, kak...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246216
- Titel
- Choklad : råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 983 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker.Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad.Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad – där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen.Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat – chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker.En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!
Bonnier Fakta 9789174246216 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127135918
- Titel
- Texas BBQ
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om traditionell grillning innebär att snabbt tillaga en köttbit på hög värme fungerar äkta BBQ precis tvärtom. Här är det långsam tillagning på låga temperaturer som gäller för att få till ett så mört, saftigt och rökigt kött som möjligt. BBQ är helt enkelt den ultimata grillmetoden och ingenstans utförs den bättre än i Texas.
Texas BBQ är en lättfattlig steg-för-steg-guide till hur du kan göra BBQ hemma, vare sig du har en helt vanlig klotgrill eller en proffssmoker. Du lär dig allt om rökträ, grilltider och röktemperaturer. Men främst kommer du så klart få reda på hur du egentligen får till perfekt pulled pork eller brisket. Hur du får den rätta spänsten i dina rökgrillade korvar eller hur du rökbräserar lamm som i äkta mexikansk barbacoa. Du lär dig även allt om BBQ-såser, rubs och vilka side dishes du ska äta till det himmelska köttet allt från en fräsch grillad majssallad via heta salsor till en rekordostig chile con queso.
Texas BBQ är utsedd till Årets Speciallitteratur Metod 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Lågt har blivit högt, hett har blivit hett, Texas har blivit hippt. Den här doftrika boken porträtterar detta rika kök, sprunget ur nybyggare, cowboys, mexikaner och indianer, med grundliga och lockande recept och bilder."
Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent på Metro. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter.
"Det här är säsongens läckraste kokbok. Kring varje uppslag står som en doft av grill och rök. Det här är en kokbok som får snålvattnet att rinna till."
Vetlanda-Posten
"Jonas Crambys Texmex från grunden är vårens floorfiller och frågan är om inte kommande Texas BBQ blir det verk alla från balkonggrillande hipsters till Böda Camping familjen som vill sluta med flintastek har med sig i sommar. Det här med att gräva ner sig maximalt i ett ämne det är något oerhört lockande med det."
Johan Hedberg, Matgeek
"Bästa BBQ-läsningen i sommar."
Victoria Nordström, My ginger roots
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127135918 -
Vego på 30 minuter : 100 recept för en grönar...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 182 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247428
- Titel
- Vego på 30 minuter : 100 recept för en grönare vardag
- Författare
- Bergqvist, Ylva
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 256 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du äta mer vego? Då kommer den här boken att förgylla och förenkla din vardag. Här finns 100 recept på snabba gröna rätter som funkar året om. På bara 30 minuter får du garanterat god, mättande och nyttig mat på bordet. Varma mustiga grytor och soppor. Härliga pizzor och pasta. Smaskiga burgare, tacos och sallader. Smakrika rätter med ris, nudlar och rotfrukter. Och – inte minst – tillbehör och röror som du kan använda till allt.För dagar då du har mer tid att förbereda finns grundrecept på hur du kokar bönor själv eller gör egen kimchi. Och blir det mat över finns tips på hur du gör nya goda, billiga och miljösmarta rätter på rester.Recepten är vegetariska eller veganska, alla är lättlagade och inspirationen kommer från olika kök världen över. På bara en halvtimme är maten klar och livet har blivit lite grönare.
Bonnier Fakta 9789174247428 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170378669
- Titel
- Ännu mera vego
- Författare
- Bjärbo, Lisa
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under 2014 minskade köttätandet i Sverige för första gången på många år. En liten förändring, men ändå ett trendbrott och ett tecken på att många vill laga mer vegetarisk mat till sig och sina familjer. Samma år var Mera vego mat för hela familjen en av de kokböcker som sålde allra bäst. Nu är den efterlängtade uppföljaren här!I Ännu mera vego finns över 70 familjeanpassade recept indelade i kapitel efter hur lång tid matlagningen får ta. Här finns allt från rätter som tar tjugo minuter att laga till helgmiddagar som kräver lite mer tid. Dessutom finns det recept för ett vegetariskt julbord, en bra vegobrunch, och upplägg som gör grillkvällen, picknicken och mellanmålen grönare. Den som lagat maten i Mera vego kommer att känna igen sig, även om alla recept är helt nya.Ännu mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Den ger också tips på hur man familjeoptimerar en middag, hur man får kräsna familjemedlemmar att våga smaka på nya rätter och hur man ska tänka för att laga vegetarisk mat som ger ett komplett näringsintag till alla i familjen. Boken är fullmatad, färgglad och lätt att använda. Låt oss äta ännu mera vego!
Ordfront Förlag 1 9789170378669 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
Super tasty thai! : och andra favoritrecept
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2020. 117 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871575
- Titel
- Super tasty thai! : och andra favoritrecept
- Författare
- Chaiyasaeng, Wichudaporn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 388 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker. Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna och skulle någon vara knepig att få tag på föreslår Wichudaporn en svensk råvara som kan användas istället. Totalt rymmer boken 45 recept och förutom de ständigt efterfrågade klassikerna finns älsklingsrätter från Wichudaporns egen uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch, allt presenterat med tydliga recept och stämningsfulla bilder.
Bonnier Fakta 9789178871575 -
Green Kitchen Smoothies : Healthy and Colourf...
Inbunden bok. Hardie Grant Books. 2018. 160 sidor.
Mycket gott skick. Engelsk utgåva. Som ny bortsett från något litet kantskav.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781784880460
- Titel
- Green kitchen smoothies - healthy and colourful smoothies for everyday
- Författare
- Vindahl, Luise
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
Hardie Grant Books 9781784880460 -
Gröna burgare
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2018. 158 sidor.
Mycket gott skick. Litet märke efter prislapp på pärmen (se bild)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248074
- Titel
- Gröna burgare
- Författare
- Nordin, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 503 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ifrågasätt vad en burgare kan vara och gå loss på baljväxter, grönsaker, rotfrukter, svamp, ost eller vad du nu är sugen på. Martin Nordins djupdykning i ämnet ledde fram till 31 favoriter som han samlat i boken Gröna burgare. Här hittar du till exempel snurrad aubergineburgare med hemgjord ketchup; zucchiniburgare med grillad salladslök, ramslök och srirachasås och svart bönburgare med baba ganousch och rostade pinjenötter. Dessutom innehåller boken recept på hamburgerbröd, tillbehör, såser, pickles, dipp och annat som boostar din burgare.Martin Nordin har en omistlig känsla för både smak, styling och foto. Han är bosatt i Malmö och till vardags jobbar han med reklam och kommunikation. Gröna burgare är hans debutbok.
Bonnier Fakta 9789174248074 -
A Geography of Oysters : the Connoisseur's Gu...
Häftad bok. Bloomsbury. 2008. 298 sidor.
ISBN 9781596915480
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBloomsbury 9781596915480 -
Om konsten att äta och dricka
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2006. 180 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100111236
- Titel
- Om konsten att äta och dricka
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 125 x 183 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 272 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem bestämmer egentligen vad du ska äta till middag? Var champagne-munken Dom Pérignon verkligen glad åt bubblorna i vinet? Visste du att motsatsen till God mat är Ond mat? Vore inte jorden en vänligare plats om vi alla ständigt var lite grann berusade? Och hur kommer det sig att det öl som förmodligen är världens bästa i själva verket snarare är motsatsen? Det här är några av de många frågor den kände vin- och matjournalisten Håkan Larsson försöker ge svar på i sin tredje bok, Om konsten att äta och dricka. På sitt karaktäristiskt lättsamma sätt resonerar han kring högt och lågt i matens och dryckens värld. Från vatten till champagne, från snabbmat till husmanskost, från vilda utsvävningar till subtila upplevelser. Det skrivs mängder av mat- och vinböcker i Sverige, men i Om konsten att äta och dricka försöker Håkan Larsson närma sig ämnet på ett nytt sätt. Ofta bildande, ibland kåserande, gärna provocerande och alltid underhållande.Som den bildade läsaren förstår, så är titeln på den här boken en blinkning till Olof Lagercrantz klassiska Om konsten att läsa och skriva.Jag befinner mig naturligtvis inte ens i närheten av Lagercrantz kunskaper och geni. Men efter 20 års arbete inom mat- och vinjournalistiken, varav 9 som chefredaktör för Allt om Mat, så känns det som att det finns saker att berätta. Och tankar, känslor, åsikter jag vill uttrycka. Du kanske tror, att här blir det långa utläggningar om gastronomiska konstverk på dyrbara krogar. Du kanske tror att här vankas hyllningar till husmanskosten och den svenska skolmaten. Du kanske tror att det ska handla om den gemensamma måltidens betydelse för demokratins utveckling. Du kanske blir förvånad.Håkan Larsson
Albert Bonniers Förlag 1 9789100111236
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
