Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Påminnelsehantering via Capitum AB

Tjänsten för Påminnelse/Inkasso blir tillgänglig 24 dygn efter faktureringsdagen och när du trycker på knappen skickas fakturan till vår samarbetspartner Capitum AB för påminnelsehantering. Var noga med att kontrollera att inbetalningen inte kommit in på ditt konto innan du skickar fakturan vidare för påminnelsehantering.

Capitum kommer att betala dig direkt efter att fakturamottagaren har betalat sin påminnelse. Om du eller ditt företag har erhållit betalning från kunden även fast du använt påminnelseservicen måste du markera ordern som betald. Ett automatiskt meddelande går då till Capitum.

Om kunden inte betalar påminnelsen efter 11 dagar går ärendet vidare till inkasso. Om kunden inte har betalat efter 39 dagar gör Capitum en bedömning om ärendet ska gå vidare till Kronofogden för betalningsföreläggande. Om Capitum gör bedömningen att det är möjligt att nå framgång i ärendet kommer Capitum att driva ärendet vidare till betalningsföreläggande. Om Capitum bedömer det som utsiktslöst att nå framgång med ett betalningsföreläggande kommer du att få ett meddelande. De lägger då fordringen på långtidsbevakning. I och med att fakturan går till långtidsbevakning krediteras orderavgiften automatiskt på ditt säljarsaldo.

Du får uppdateringar om pågående ärenden via e-post. Vill du ha kontinuerlig kontroll av dina ärenden hos Capitum erbjuder de en webb-tjänst med inloggning som kostar 199 SEK per år. Använd formuläret för att beställa tjänsten.

Påminnelse- och inkassoavgifterna, som betalas av kunden, tillfaller Capitum AB.

Ställ en fråga till Capitum:

Kontaktformulär