Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Kundens ångerrätt

Alla köp på Bokbörsen, inrikes och utrikes, omfattas av vår särskilda ångerrätt "Öppet köp 21 dagar", oavsett belopp och oavsett om säljare och kund är privatpersoner eller företag. Ångerrätten är ovillkorlig, d v s du kan inte välja bort den, och kunden behöver inte uppge något skäl till varför hon ångrar sig.

Om en order omfattar flera artiklar kan kunden ångra den delvis eller i sin helhet.

För att utnyttja den särskilda ångerrätten måste kunden registrera ångringen inom 21 dagar, räknat från fakturering eller förskottsbetalning. Efter registreringen av ångringen har kunden två dagar på sig att posta returförsändelsen. Det är alltid kunden som bekostar returfrakten. Den ursprungliga frakten till kunden får du som säljare däremot ingen ersättning för.

Villkoren för vår generella ångerrätt har vi anpassat till den lagstadgade ångerrätten som gäller när privatpersoner handlar från företag. Observera att de 21 dagarna i vår ångerrätt räknas från dagen då säljaren fakturerar eller får betalt i förskott, medan de lagstadgade 14 dagarna räknas från dagen då kunden tar emot försändelsen. De sju dagarna som skiljer motsvarar en tänkt leveranstid.

En kund som vill använda sin ångerrätt bör använda ångringsfunktionen i sin order på Bokbörsen och står själv för returfrakten. Säljarens orderavgift krediteras.

Om kunden betalar mot faktura skapas automatiskt en kreditfaktura när du bekräftar att du mottagit returen. Eventuell återbetalning gör du enklast via PayPal, om inte du och kunden kommit överens om annat betalsätt.

Varför ångerrätt

Den generella ångerrätten är, tillsammans med inrikes enhetsfrakt och köp mot faktura, en del av de enhetliga köpvillkoren vi infört på Bokbörsen. Bristen på enhetliga villkor har under lång tid varit orsak till ständigt återkommande klagomål från våra kunder, och ett stort köphinder.

Förkomna eller ej skickade leveranser

Säljaren har det fulla ansvaret för att leveransen når mottagaren. Säljaren har därför inte rätt att driva in betalning för varor som förkommit under leverans, och är vid utebliven leverans skyldig att återbetala eventuell förskottsbetalning i dess helhet.

Bokbörsen har rätt att annullera order som förkommit under leverans tidigast när kundens ångerrätt löpt ut. Om Säljaren valt ett ej spårbart fraktsätt har Bokbörsen rätt att grunda ett sådant beslut om annullering på enbart kundens uppgift om utebliven leverans.

Returnerad eller ej efterfrågad leverans

Säljaren har inte rätt att driva in betalning för varor som returnerats av transportören på grund av att försändelsen ej efterfrågats av adressaten. Säljaren har rätt att vända sig till Bokbörsens support och begära att en sådan order annulleras i sin helhet. En sådan begäran ska framställas inom 90 dagar från det att ordern bekräftades. Äldre ordrar annulleras som regel inte.

När en order annulleras krediteras orderavgiften på säljarens saldo, kundens faktura krediteras och annonserna i ordern återaktiveras på Bokbörsen.