-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127118683
- Titel
- Hela årets kokbok
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 829 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela årets kokbok är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Vi inleder med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och kryddpepparsill. Efter det kommer ett avsnitt om vårens primörer. Det innehåller bland annat vitkålssallad med lime, matiga färskpotatissallader och sparris med örtsabayonne. Sommarens grillfester bjuder på helgrillad kyckling, mixed grill, lättstuvade grönsaker och blåbärspaj som avslutning. Hösten följer med skaldjursfest och skördehelg där betor, rotfrukter och svamp står på menyn.
Matåret kröns slutligen av den goda julmaten. Det bjuds på traditionell julmat så som sill, skinka och köttbullar, men även lite mer nyskapande rätter i form av stjärnanisinlagda gulbetor och sockerärtssallad med inkokt lutfisk.
Natur & Kultur 1 9789127118683 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 640 sidor.
Mycket gott skick. Fin, något vågiga sidor. Inga anteckningar ren o fin
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568658
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med.Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de användsHär finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.Bokens rena och tidlösa utformning och de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.Huvudredaktörer är Birgit Hemberg, sedan många år redaktionschef på Allt om mat och Fredrik Eriksson, delägare och kökschef på Villa Källhagen och populär tv-kock.Övriga författare: Anna Bergenström, Jan Hedh, Stefan Karlsson, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Maud Onnermark, Berit Paulsson, Stephan Rössner, Cathrine Schück.
Albert Bonniers Förlag 9789100568658 -
Mathias Dahlgren kokbok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 224 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom en litet fint klipp på första sidan, där namn stått.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838076
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9789151838076 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112844
- Titel
- ***Bonniers kokbok
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 9789100112844 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789134506497
- Titel
- Bonniers stora kokbok
- Författare
- Westergren, Björn - Hedström, Åke - Holgersson, Werner
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134506497 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781445429823
- Titel
- Mammas italienska kokbok
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 837 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mammas italienska kokbok är ingen vanlig receptsamling.
Förutom drygt 85 lättlagade, läckra italienska rätter bjuder mamma på tips och visdomsord. Kunskapen och passionen för matlagning har förts vidare från generation till generation. Här finns allt från enkel italiensk husmanskost till festmåltider, picknickmat, bröd och desserter.
Låt dig inspireras av mammas stora erfarenhet så blir matlagningen till ett rent nöje !
Love food 9781445429823 -
Sannas kokbok : mat från trädgård, skog och h...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 188 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Läckra recept 200 från trädgård, skog och hav.
Lite glimtar från trädgården på köpet.
Trevlig
Något delvis blekt omslag, se bild.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151828930
- Titel
- Sannas kokbok : mat från trädgård, skog och hav
- Författare
- Sanna Töringe - Anette Åberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 771 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151828930 -
August Strindbergs kokbok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1998. 239 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151833187
- Titel
- August Strindbergs kokbok
- Författare
- Björn Meidal
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 290 mm
- Vikt
- 1386 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151833187 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9174103032
- Titel
- Annorlunda kokbok
- Författare
- Rönnberg, Bo - Berg, Stefan
- Förlag
- Stockholm : Akademilitt
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Akademilitt 9174103032 -
Cattelins kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1996.
Nyskick. Möjligen något gulnad.
Så läcker och så klassisk som det kan bli.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174863940
- Titel
- Cattelins kokbok
- Författare
- Blekenberg, Kjell - Falk, Lars - Uhr, Harry - Bengtsson, Jan Åke - Pihl, Ove
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9174863940 -
ICA Förlagets Stora kokbok
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 768 sidor.
Nyskick. Danskt band.
Presentskick
I stort sett allt man behöver veta om matlagning.
1,8 kg mat, lätt- avancerad nivå.
Svårslagen.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423270
- Titel
- ICA Förlagets Stora kokbok
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 768 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 1870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett flaggskepp i ny omarbetad upplaga!
ICA Förlagets stora kokbok är ett omfattande och avancerat matlagningslexikon. Den lär ut allt från att koka en fond och stycka fågel till att rulla köttbullar. Här finns inte bara vardagens basmatlagning utan också spännande maträtter för den som har matlagning som intresse. Många moment visas i metodbilder och det gör kokboken lätt att använda. Recepten är tydliga och lätta att följa. Samtliga recept är testade och provlagade av ICA Provkök. Totalt innehåller boken 1.500 recept! Nya råvaror har tillkommit och metoderna och recepten är anpassade till vår moderna livsstil. Recepten ges både för 12 personer och 4, vilket passar många av dagens hushåll. Läckra nya bilder som fått generöst utrymme visar de färdiga maträtterna. Över 1.000 färgfoton, 1.500 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153423270 -
Annorlunda kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Akademilitt. 1984.
Nyskick. Klassiker i restaurangvärlden.
Läckra bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174103032
- Titel
- Annorlunda kokbok
- Författare
- Rönnberg, Bo - Berg, Stefan
- Förlag
- Stockholm : Akademilitt
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Akademilitt 9174103032 -
Prinsessornas kokbok
Inbunden bok. Bonniers. 126:e-132:a tusendet. uppl. 1944. 646 sidor.
Nära nyskick. Mkt välhållen ex. Pärm försiktigt hanterad, dock lite sliten nedre del och övre del av rygg. Trevligt slitage, ren och fräsch.
Inlaga nyskick, förutom en ytterst liten blek fläck på försättsblad.
Ljuvligt innehåll.
Klassiker. Med 150 bilder … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 126:e-132:a tusendet. -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick. Läckra bilder, miljöer recept och snack.
Författarsignatur på försätts.
Sallad på ankbröst, mm.
Inspirerande.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTurbone 9789185787159
-
Köttbiten : en kokbok som följer styckningssc...
Pocketbok. Stockholm : Forum. 1974.
Nära nyskick. Fin. Nyskick förutom nedre delen av rygg liten obetydlig rispa.
Evidensbaserad fakta kring köttet ur 70 tals perspektivet.
Utförlig beskrivning av alla styclningsdetaljer.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137056867
- Titel
- Köttbiten : en kokbok som följer styckningsschemat
- Författare
- Erikson, Berit
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9137056867 -
Vårt hems Stora Kokbok nu II
Inbunden bok. Åhlén och Åkerlunds förlag. 1 uppl. 1933.
Gott skick. Använd, inlaga har släppt lite mot försätts.
Hanterings skador på pärm.
Ändå vacker och fina i färger på pärm.
Inlaga fräsch o fin, inga anteckningar eller fläckar. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén och Åkerlunds förlag 1 -
Kajsas kokbok
Inbunden bok. LTs förlag. 22:a uppl. 1964.
Mycket gott skick. Lite åldrad och använd, lite fläckar.
Innehållsförteclningsidan Hörnet utriven.
Innehåller det mesta.
Retro charm speciellt fotona, se bilaga. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLTs förlag 22:a -
Husmoderns nya kokbok Ii
Inbunden bok. Åkerlunds. 1 uppl. 1947.
Mycket gott skick. Mkt fin inlaga, inga anteckningar eller spill.
Pärm, blå textil något fläckig.
Mat med historia.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅkerlunds 1 -
Annorlunda kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Akademilitt. 1984.
Nära nyskick. Något blekt pärm, ålder.
Mycket trevligt 80 tal. Charmig skildring av många vegetariska rätter men också läckra kötträtter, fisk, grytor och efterrätter.
Prislapp på framsida av pärm.
En av restaurang-världens absoluta klassiker. Så mycket Charm cha läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174103032
- Titel
- Annorlunda kokbok
- Författare
- Rönnberg, Bo - Berg, Stefan
- Förlag
- Stockholm : Akademilitt
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Akademilitt 9174103032 -
Capellagårdens kokbok : platsen, människorna...
Häftad bok. Carlsson. 1 uppl. 2017. 256 sidor.
Nyskick. Förlagsny.
För Capellagårdens vänner, mat och minnen.
Vackra foton.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173318396
- Titel
- Capellagårdens kokbok : platsen, människorna och maten
- Författare
- Ekelund, Johan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 220 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil!
Capellagårdens kokbok presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll.
Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantverk och trädgårdskunskap. De många husen ligger under vår och sommar inbäddade i de stora lövträdens och de rika odlingarnas grönska. Hit dras ungdomar från hela världen och studerar keramik, textil, snickeri och odling. De lever, bor och arbetar med lärare, konstnärer, konsthantverkare och trädgårdsmästare. Sedan skolan grundades 1958 har tusentals människor utbildats här och med sig i bagaget har de sedan haft en helhetssyn på tillvaron.
Capellagårdens kokbok skildrar denna helhet och det är ingen tillfällighet att boken skrivits, fotograferats och formgivits av personer som själva återfinns i denna unika miljö. Här odlas ekologiskt i imponerande skala. Grönsaker, sallad, rotfrukter, örter och frukter serveras helst i det egna köket och tillagas av skickliga kockar. Dagligen lagas och bakas uppskattade rätter till alla på skolan, även till hungriga gäster. Boken presenterar ett rikt och välsmakande utbud av recept, alltifrån kockarnas favoriter till de gästande konsthantverkarnas. Capellagårdens kokbok är en lika lockande som vacker bok att inspireras av.
I boken möter läsaren framstående lärare/konsthantverkare på Capellagården som berättar om sitt arbete och sin relation till skolan, därtill presenterar de något eget favoritrecept, som t.ex. Kennet Williamsson, berömd keramiker, maträtterna årstidsvis. Stina Lundén svarar för texten. Idé och form står Linda Zetterman och Johan Ekelund för. Skolans rektor Bodil Anjar har skrivit förordet.
Carlsson 1 9789173318396 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 640 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Fin fint ex.
Klassiker.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100100865
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.
Albert Bonniers Förlag 9789100100865 -
Potatis : en kokbok
Inbunden bok. Göteborg : Esselte Wezäta ; Stockholm : Sv. grönsaksfrämjandet (distr.). 1984.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Mkt fin.
Komplett potatisbok
Presentation av de vanligaste potatissorterna.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177660145
- Titel
- Potatis : en kokbok
- Författare
- Svenska grönsaksfrämjandet
- Förlag
- Göteborg : Esselte Wezäta ; Stockholm : Sv. grönsaksfrämjandet (distr.)
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Göteborg : Esselte Wezäta ; Stockholm : Sv. grönsaksfrämjandet (distr.) 9177660145 -
Familjens stora sunda kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Fint skick.
Omslag försiktigt hanterad.
280 klassiska recept.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256609
- Titel
- Familjens stora sunda kokbok
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Familjens stora sunda kokbok är en gedigen och inspirerande baskokbok för alla som vill äta nyttigare och leva sundare! Boken hjälper oss att laga mat på ett mer hälsosamt vis, den visar praktiskt på vilka råvaror som vi bör äta mycket av, hur vi metodmässigt ska gå tillväga när vi vill laga mat på ett nyttigt vis och visar på alternativa vägar i matlagandet.Det är så lätt att fastna i tänket att bara man har smör och grädde i rätten, så blir den god. Gör läckra röror med linser och bönor som grund, grytor och pastasåser blir fräschare med mycket grönsaker, godaste och mest prisvärda müslin gör man själv och pizza och paj är enklare än man tror att göra nyttigare – och godare!Här finns 280 recept på klassiska rätter som köttfärssås, kalops, lasagne, fiskgratäng, potatisgratäng och pyttipanna. Men även otaliga recept på nya och moderna rätter, ofta med utländsk touch, men också med rötter i barndomens mat. Här finns recept för alla tillfällen – falafel i pitabröd, potatis- och fetaostbiffar, revbensspjäll med asiatisk glaze och coleslaw, kardemumma- och blåbärskaka och mycket mer!Boken innehåller fyra större kapitel: kött, kyckling, fisk och chark. Övriga kapitel är vegetariskt, gryn, rotfrukter och potatis, frukost och mellanmål, mys och fest, högtider, desserter, bakat, matbröd, drinktilltugg, såser och röror, grillat, bönor och linser, sallader, pasta, smörgåsar och soppor. Rätternas gemensamma nämnare är att de innehåller mycket fiberrika gryn, bönor och linser, grönsaker, rotfrukter, potatis och frukt.
Bokförlaget Semic 9789155256609 -
Kockarnas kokbok
Inbunden bok. Carlsson och Broman.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Ljuvlig kokbok med alla 70 talets inne restauranger samlade i en och samma bok. Dåtidens 50 krogar presenterar sig i personliga presentationer i bild och därtill ett favoritrecept.
Unik. Fräsch, verkar helt oanvänd.
Pärmar något försiktigt hanterade, s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarlsson och Broman -
Bonniers nya kokbok : [1000 moderna recept] :...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier : [Åhlén-varuhusen] [[distributör]. 1987.
Mycket gott skick. Helt rent och fint ex. Inlaga mkt varligt hanterad.
Inga anteckningar eller fläckar.
Pärm, inga slador. Fin glans. Inlaga något blekt, tryckt 1987.
Perfekt för användning i det första hemmet. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134509321
- Titel
- Bonniers nya kokbok : [1000 moderna recept] : [hej mat]
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Günz, Mitzi
- Förlag
- Stockholm : Bonnier : [Åhlén-varuhusen] [[distributör]
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier : [Åhlén-varuhusen] [[distributör] 9134509321 -
Det franska köket : en kokbok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Förlags ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841823
- Titel
- Det franska köket : en kokbok
- Författare
- Harris, Joanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1058 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Många av mina tidigaste minnen är förknippade med smak och doft av mat. Många platser och många människor kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept. Jag minns hur jag lagade pannkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitré när jag var tre år gammal. Jag minns långa sommarlov på ön Noirmoutier när vi gick på marknaden tidigt på morgonen, eller när vi grillade sardiner på ett fyrfat i sanden..."Så skriver succéförfattarinnan Joanne Harris på bokens baksida. I sin egna kokbok Det franska köket har hon samlat familjerecept som gått i arv i generationer. Alltifrån mormors festivalkaka till klassiska franska rätter som Moules Marinière eller Boef en Daube. Här finns frestande recept på grytor, soppor, stekar, sallader, pajer och grönsaker. Fågel fisk och allt gott mittemellan!Samarbetet mellan en författare som älskar mat och en tidigare köksmästare som älskar att skriva om mat har resulterat i en samling enkla men eleganta älsklingsrätter från en fransk familj.Boken är rikt illustrerad med mat- och miljöbilder.
Prisma 1 9789151841823 -
Manna - en medveten kokbok
Häftad bok. Bokförlaget Langenskiöld. 2005. 168 sidor.
Nyskick. Fint ex.
1:a pris, måltidsakademin Grythyttan 2005.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197571807
- Titel
- Manna - en medveten kokbok
- Författare
- Bille, Karin
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i kategorin Livsstilslitteratur i Grythyttan 2005!
Den prisbelönta kocken Carola magnusson presenterar här mat som inte bara är god mot smaklökarna utan också för vår jord. Ett ekologiskt koncept, festligt och gott så långt ifrån det foträta man kan komma. Med underbara bilder, frestande recept och tänkvärd läsning blir Manna en heltäckande och annorlunda kokbok och en ny upplevelse för dig som älskar mat och vill äta dig till en bättre värld.
Bokförlaget Langenskiöld 9789197571807 -
BFB’s KOKBOK
Inbunden bok. Bonniers folkbibliotek. Första uppl. 1954. 230+ sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Klassiker med Tunberger. (Anna Bergenströms mamma)
Foto Nisse Zetterberg. Färg och svartvita.
Fint hanterat men lite fläckar, inga understrykningar eller anteckningar. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers folkbibliotek Första -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Mkt fin.
Receptskatt från GrythyttanInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn