Liten bok om kött och chark - receptdel ingår
Häftad bok. Köttinformation :Sv. kötthandel. 3 uppl. 1984. 224 sidor.
Gott skick.
"Liten bok om kött och chark" är en stor bok för den som sätter pris på gediget praktiskt köttkunnande. "Liten" står bara för formatet, som har gjorts föredömligt nätt så att boken skall rymmas i sina naturliga miljöer; i handen, i fickan, i matkassen, i skolväskan, vid spisen, på bordet.
Boken har 224 sidor, varav 100 har meningsfulla kvalitetsbilder i flerfärg. Två huvudavdelningar är fìnt samordnade. Faktadelen ger grundregler för planering, köp och tillagning av kött och chark. Receptdelen ger exempel på maträtter för tilllämpning av nyvunna och gamla kunskaper.
Boken har kommit till för att hjälpa oss matköpare och matlagare till rätta på ett av hushållets viktigaste områden. Den ger svar på väsentliga frågor, även nödvändiga småsaker, som alltför många bara låtsas att de kan, de där detaljerna som betyder "tur eller otur" med maten.
De som redan kan kött får en bra uppslagsbok för repetition och påminnelse. För oss andra blir samma bok upptakt till ett lönsamt och roligt kunnande och garanti för varaktigt sunt självförtroende både vid köttdisken och köttgrytan.
Boken är också lämplig som lärobok och kursbok.
Förlagsfakta
- ISBN
- 917810212x
- Titel
- Liten bok om kött och chark - receptdel ingår
- Författare
- Eriksson, Gunnel
- Förlag
- Köttinformation :
Sv. kötthandel - Utgivningsår
- 1984
- Omfång
- 224 sidor