Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
HERBES DE PROVENCE en kulinarisk resa till sju köksmästare

HERBES DE PROVENCE en kulinarisk resa till sju köksmästare

Inbunden bok. Damm Förlag AB, Malmö. 2002. 144 s. Inbunden. 30x22cm. 975 gram.

Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Rosmarin, timjan, lager, fänkål, mejram, salvia och kyndel - klassiska herbes de Provence, som är tema för recepten i denna bok. Sju köksmästare från sju av Provence topprestauranger lagar mat med var sin ört och presenterar en unik samling recept på soppor, fisk- och kötträtter, sallader och desserter. En härlig doft av Provence i flera bemärkelser. De fleråriga kryddörterna som ingår i herbes de Provence växer alla i södra Frankrike. Författaren Anthony Gardiner tog upp dessa som ett enkelt tema, kontaktade sju toppköksmästare utspridda i regionen och inbjöd dem till att skapa recept baserade på de sju örterna. Resultatet har blivit en unik samling förrätter, soppor, sallader, huvudrätter och desserter som återspeglar stilen hos dessa enormt skickliga köksmästare. Varje avsnitt är tillägnat en ört och ger en inblick i dess historia, odling och kulinariska användning. Författarens samtal med de berömda köksmästarna avslöjar deras individuella matfilosofi och tankarna bakom varje restaurang. John Freeman har med sina fotografier från restaurangerna fångat receptens exotiska utstrålning, liksom värmen och ljuset i de idylliska arrangemangen. Svartvita bilder dokumenterar livet i de upptagna köksmästarnas kök. Porträtten av köksmästarna ger en tydlig vink om deras olika personligheter. Vare sig man är kock, soffresenär eller bara njuter av att läsa kokböcker, förs man av HERBES DE PROVENCE till den ljuvliga franska restaurangvärlden, där omtänksamhet, charm och, framför allt, passionen för mat regerar. Anthony Gardiner äger ett framgångsrikt företag för trädgårdsdesign. Det är specialiserat på anläggning av örtagårdar och detta har fört honom till många intressanta platser i England och Frankrike. Han är också författare till flera böcker om trädgårdskryddor. Han har ställt ut sina örter i guldvinnande montrar på Chelsea Flower Show. Han fortsätter med att hålla föreläsningar och att skriva artiklar och att resa till Frankrike för att besöka restaurangerna så ofta han kan. John Freeman är en mycket ansedd fotograf likaväl som skapare av många böcker. Bland dem kan nämnas de mycket uppskattade arkitekturvolymerna London Revealed och Moscow Revealed. Hans prisbelönta bok, Practical Photography, har givits ut i många länder. Med London som bas arbetar han regelbundet med både böcker och tidskrifter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9177112245
Titel
Herbes de Provence-en kulinarisk resa till sju köksmästare
Författare
Anthony Gardiner
Förlag
Damm förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
220 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
974 g
Språk
Svenska