Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Våra livsmedel från jord till bord

Våra livsmedel från jord till bord

Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2009. 256 sidor.

Nyskick. 170 x 170 mm. ----- Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789147081301
Titel
Våra livsmedel från jord till bord
Författare
Garpendal, Margareta
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 170 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
475 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.

Läs mer
Utmärkande drag
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.

Om författarna
Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök.
Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.

Fräscha färgfoton och enkla teckningar illustrerar texten som är lättläst och faktainriktad.
Helene Wåhlander, Bibliotekstjänst, 09121235