Östgötamat : från igår och idag
Inbundna böcker. Östergötlands länsmuseum. 3 uppl. 2008. 204 sidor.
Välkomna till matriket Östergötland! Boken innehåller ett stort stycke matnyttig kulturhistoria och drygt 200 spännande recept. Här beskrivs överdådet hos biskop Brask på 1500-talet och vardag och fest på några av Östergötlands herrgårdar. Men framför allt handlar det om kalasmat och vardagskost i bondens gård och fiskarens stuga, om maten i borgarhem och arbetarkvarter.
Denna tredje upplaga av Östgötamat är omarbetad och utökad med ett omfattande kapitel om 2000-talets östgötamat, hur den produceras och serveras. Vi har dukat upp en östgötabuffé och två inspirerande festmenyer med nykomponerade recept och rätter hämtade ur de gamla receptböckerna.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789185908745
- Titel
- Östgötamat : från igår och idag
- Författare
- Inga Wallenquist
- Förlag
- Östergötlands länsmuseum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1053 g
- Språk
- Svenska