-
Fish and shellfish : a sensuous experience
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1997. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagets pappband, 4o. Mycket fint ex, presentskick! Se också våra övriga böcker - samma frakt oavsett antal du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250484
- Titel
- Fish and shellfish : a sensuous experience
- Författare
- Mannerström, Leif - Bonekamp, Gunnevi - Halldén, Berndt - Melander, Tord - Yeh, Tomas
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- English
Stockholm : Page One 9171250484 -
Fisk och skaldjur för alla sinnen
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1997.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förutom en tillskrift på försättsbladet är detta ett helt och rent ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250476
- Titel
- Fisk och skaldjur för alla sinnen
- Författare
- Mannerström, Leif - Melander, Tord - Yeh, Tomas - Bonekamp, Gunnevi
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250476 -
Sill & Strömming
2005. 216 sidor. 20.5 x 21 cm. 880 gr. Förlagets laminatband.
Nära nyskick. Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kult läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
9789151844602
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn