Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat

Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 159 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127157101
Titel
Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat
Författare
Nypelius, Mikael
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2019
Omfång
159 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
700 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. ”Vilket slöseri”, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spännande cider jäst från våra äpplen, päron, plommon och bär.
Vår revolution grundar sig i inställningen att vår frukt är värd att hylla. För oss är inget är förbjudet, ciderns traditionella avgränsningar mot öl och vin egentligen bara är nonsens. Med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jäsningsprocesser går det att skapa cider med ärliga smaker och härlig komplexitet. Genom att dra lärdomar från ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jäsa små och medelstora batcher cider som verkligen gör våra svenska frukter rättvisa.
"Ciderrevolution! fungerar främst som en introduktion och handbok för nybörjare. Huvudavsnitten behandlar grunderna i cidertillverkning, inklusive skörd, mustning, utrustning, jäsning samt lagring och jäsning på flaska. Fotografierna är ofta rent dokumentära och texterna jordnära och inspirerande med handfasta råd. (...) Boken riktar sig till alla som vill lära sig att ta hand om sin frukt och göra den drickbar året runt." BTJ