Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Äldre genom tiderna, Åldrande och äldre politik som en historiker ser det

Äldre genom tiderna, Åldrande och äldre politik som en historiker ser det

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stockholm,2012,Carlssons,Förlagsband med skyddsomslag.,Originalupplaga.,14,5 x 21,5 cm, 215 s.,Mycket gott skick.,9789173315173?,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173315173
Titel
Äldre genom tiderna : åldrande och äldrepolitik som en historiker ser det
Författare
Birgitta Odén
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2012
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 216 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
420 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Människor har alltid blivit gamla, men åldrandet har satt in vid olika tidpunkter i människolivet. Sjukdomar och näringstillgång har bestämt genomsnittlig och återstående levnadsålder, men det har också omsorg och omhändertagande i betydande utsträckning kunnat göra.

I Birgitta Odéns forskningar om äldre människor i gången tid visar det sig att äldrepolitik och planering inför ålderdomen vad vi skulle kalla pensionärstillvaron har varit teman som inte bara intresserat experter och makthavare utan i hög grad de vanliga människorna och deras anhöriga. Kampen för en god ålderdom löper genom hela vårt förflutna.

I dagens samhälle finns det fler men också piggare äldre än det har funnits någonsin tidigare. Hur respekten för dem ska säkras, och deras omvårdnad garanteras och finansieras, är en fråga med djup historisk klangbotten. Redaktörer för urvalet är Bodil Jönsson och Anders Björnsson.

Birgitta Odén är prof. em. och den första kvinnliga professorn vid Lunds universitet, nu drygt 90 år gammal. Prof Eva Östberg har skrivit bokens förord. Bodil Jönsson, prof., och Anders Björnsson är bokens redaktörer.
Ytterligare designers: Pierrou, Adina
Ytterligare författare: Odén, Birgitta