Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
1000 filmer för livet : film för varje känsla
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177387671
Titel
1000 filmer för livet : film för varje känsla
Författare
Time Out - i samarbete med
Förlag
Schibsted Förlagen
Utgivningsår
2007
Omfång
288 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
148 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
466 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tjugofyra rutor per sekund, 100 hjärtslag i minuten, ett dussin känslomässiga svängningar per timme och chockvågor som kan vara en livstid: det är film. Få saker är så underhållande som filmer, men de har också förmågan att väcka sällsynt starka känslor till liv. En film kan få oss att skratta hejdlöst, att känna nästan smärtsamt vemod och saknad, skrämma och trösta oss, göra oss förbannade och till och med någon enstaka gång få oss att vilja förändra hela världen.
Det här är inte en bok som guidar till vad man måste se, inte heller en bästa lista. 1000 filmer för livet är i stället en hyllning till filmens känslomässiga makt, skriven av människor i branschen. Även ett antal välkända svenska skribenter medverkar. Regissörer, kameramän, skådespelare och kritiker ger personliga och passionerade berättelser om såväl erotiska filmer som barnfilmer, skräckisar, filmsurrealism, dokumentärer och mycket mer därtill.
Boken är indelad i nio kapitel utifrån typiska känslor och stämningar som filmer väcker, nästan som rent fysiska reaktioner. Och ett tionde kapitel, med titeln Huvudbry, tar upp alla de tankar som också sätts i gång hos oss. Detta är en bok som bubblar av känsla för film!