Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Borgmästarens dotter, En skandal i en tysk stad på 1500-talet

Borgmästarens dotter, En skandal i en tysk stad på 1500-talet

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Stockholm,1996,Albert Bonniers förlag,Förlagsband med skyddsomslag.,Originalupplaga.,15 x 23,3 cm, 262 s (2 s.),Blekt rygg, lite slitage på omslagets övre kant,Mycket gott skick.,9789127063310?,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127063310
Titel
Borgmästarens dotter : En skandal i en tysk stad på 1500-talet
Författare
Steven Ozment
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1998
Omfång
264 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
514 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Steven Ozment berättar om ett märkligt kvinnoöde under den tyska reformationstiden och ger samtidigt läsaren rika inblickar i livet i en sydtysk stad under samma tid. Han har hämtat sina källor ur domstolsarkiven, vilka omfattar tusen-talet sidor med vittnesberättelser. Huvudpersonen är den vackra och förmögna Anna Büschler, dotter till borgmästaren i staden Hall i Schwaben.
Anna skulle med nutida språkbruk kunna kallas en "värsting", som stal vin och pengar av sin far, klädde sig vågat och hade två älskare: en fursteson och en kavalleriofficer. Hon hade en lång brevväxling med båda och när fadern upptäckte den åkte Anna ut ur hemmet. Karlarna passade på att sticka. Anna satte igång en rättslig process för att få ut ett innefruset arv, vilket hon sysselsatte sig med i trettio år. En gång kidnappades hon av sin far och hölls inspärrad i hemmet ett halvår; en annan gång placerades hon av stadens styrelse i ett kombinerat fängelse och dårhus. Hon dog på sin post i rättssalen 1552. Hon efterlämnade 1000 sidor domstols-protokoll och minnet av en färgstark och okuvlig kvinna.
Översättning Harriet Alfons och Irja M Carlsson
Steven Ozment är professor i historia vid Harvard University. Han har skrivit en lång rad böcker med historiska ämnen, vilka genomgående lovordats av kritiken för sin förmåga att levande gestalta en gången tid, främst då reformationstidens Tyskland. På svenska har tidigare utkommit Magdalena och Balthasar, brevväxlingen mellan en tysk köpman och hans hustru på 1500-talet.