Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Släktforska vidare

Släktforska vidare

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 144 sidor.

Nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127353869
Titel
Släktforska vidare
Författare
Per Clemensson - Kjell Andersson
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2003
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
767 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Utgångspunkten för att släktforska vidare är ofta uppgifter man hittat i t ex husförhörslängden eller något man kan läsa mellan raderna som gör att man blir nyfiken att någon vistats till sjöss eller hamnat i fängelse, att gården oväntat fått ny ägare. Den här boken visar hur man kan gå vidare och behandlar i huvudsak materialet från 1700-talet t o m det tidiga 1900-talet.
Släktforskare ställs ganska snart inför problem i sin forskning. Huvudkällorna räcker inte till längre, och vart vänder man sig då? Man behöver hjälp att komma vidare. Den här boken ger förslag om hur man kan forska vidare och berättar om källor som har att göra med livets olika skeden, sådant som berör alla: skola och utbildning, värnplikt, sjukdom och försäkring, beskattning. Man kan också hitta mer om dem man söker i källmaterial kring olika samhällsgrupper adel, präster, borgare och bönder, ämbetsmän, arbetare vid gruvor och bruk, soldater och sjömän. Industrisamhällets folk med företagare, tjänstemän och arbetare behandlas också. Här finns också råd kring invandring och minoriteter.
Främst handlar det om 1700-, 1800- och det tidiga 1900-talets material, därför att det kan vara svårt att tolka och återfinna dessa källor. Mycket av släktforskarens grundmaterial finns på mikrofilm, men inte allt. Nu publiceras kyrkobokföringen på Internet, ett snabbt och bekvämt alternativ till mikrofilm. Vi kan räkna med att allt mer källmaterial kommer att publiceras på nätet, vilket underlättar för släktforskaren.
Det här är en fristående fortsättning på Släktforska steg för steg.
Särskilt intressant för alla släktforskarentusiaster som passerat nybörjarstadiet, historiskt intresserade och yrkesgrupper som vill veta hur de ska kunna lära sig mer om sitt skrå eller yrke.