Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Elsa Andersons konditori

Elsa Andersons konditori

Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 56 sidor.

Nära nyskick. Rikt illustrerad i färg.

M&D 240320

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789153431763
Titel
Elsa Andersons konditori
Författare
Robert Bergvall
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2009
Omfång
56 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 218 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
336 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Konditoriet där tiden står stilla

Kaféer kommer och går, men Elsa Andersons konditori i Norberg är sig likt. Den som fikade här på 1950-talet känner antagligen igen sig fortfarande.

Inredningen är densamma, utbudet under disk likaså. Det är något tryggt och beständigt med en sådan träffpunkt i vår föränderliga värld. Att kliva över tröskeln är som att komma in i mormors hemtrevliga kök där varje gäst känner sig välkommen och vet vad som kommer att serveras. Flera av recepten har anor från förra sekelskiftet och är unika för konditoriet. Den som önskar sig kaffe latté och jättemuffins får gå någon annanstans. Här har bakverken poetiska namn som frimurare, luftmånar och tangotårta och ofta har de även en egen berättelse. Serveras lämpligen med hederligt svart kaffe ur blankskurad kopparpanna eller te i rosenmönstrat porslin. Det är ett koncept som står sig. Varje år har konditoriet omkring 130 000 besökare, och har även uppmärksammats
av Gastronomiska Akademin "för vidmakthållande av svensk konditoritradition".

Konditormästaren och författaren Robert Bergvall är Elsa Andersons sonson. Han halkade mer eller mindre ofrivilligt in i branschen men stannade kvar i 47 år. I boken har han samlat guldkornen, de där smakerna som fikasugna från norr till söder har lagt på minnet och är beredda att åka långt för att återuppleva. Boken innehåller även kuriosa ur konditoriets snart 100-åriga historia samt glimtar av den genuina interiören.