Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Romarblod

Romarblod

Mycket gott skick. En detiktivhistoria från antikens Rom Wahlström & Widstrand 2005 413s Ppb+so ISBN 91-46-21101-2 Lätt slitage på so med märke från prislappÖvrigt i ,Mycket gott skick.,9146211012,

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9146211012
Titel
Romarblod : en detektivhistoria från antikens Rom
Författare
Steven Saylor
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2005
Omfång
413 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
"Antikens Rom erbjuder en skattkista av konspirationer, sängkammardramer, skandaler och sist men inte minst autentiska mordfall att ösa ur". 

Romarblod är den första i en serie historiska spänningsromaner om privatdetektiven Gordianus, alla med utgångspunkt i något av Ciceros autentiska rättsfall. Skådeplatsen är Rom, tiden ca 80 f.kr och Gordianus vaknar med en bedövande baksmälla. Innan solen hunnit över takåsarna har han dock fått ett nytt uppdrag: den unge Cicero anlitar honom för att gräva fram fakta i hans första stora mål, försvaret av en jordägare som anklagas för fadermord.Gordianus sökande för honom genom Roms stekheta, stinkande gränder till horhus och palats och till det idylliska Umbrien. Ju fler trådar han drar i, desto större blir härvan av lögner, svek och förvridna passioner. När dagen för rättegången är inne står det klart för Gordianus att den sanning han uppdagat hotar den innersta kretsen av Roms ledarskap -och honom själv.

Steven Saylor är född i Austin 1956 men delar numera sin tid mellan Texas och Berkeley, Kalifornien. I böckerna om Gordianus förenar han dramatiska intriger med ett imponerande historiskt kunnande och en råbarkad huvudperson värdig Mickey Spillane.