-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9172500654
- Titel
- Bröd och salt
- Författare
- Bachmann, Ingeborg - Edfelt, Johannes
- Förlag
- Stockholm : Coeckelberghs
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Coeckelberghs 9172500654 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137132723
- Titel
- Med smak av salt och sommar
- Författare
- Jisland, Ulrika
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Med smak av salt och sommar delar Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept. Här finns tips på alltifrån aptitretare, läcker buffémat och härliga efterrätter till hur man kokar kräftor på bästa sätt eller svänger ihop en enkel torsksufflé. God mat behöver inte vara krånglig det enda som krävs är bra råvaror och uppfinningsrikedom. Och med vacker dukning och fina uppläggningar kan man förgylla den enklaste måltid. Låt dig inspireras och bjud in till middag på terrassen, picknick på skäret eller kanske en kaffetår i bersån! Maten smakar så mycket bättre ute, i sällskap med goda vänner och med doften av salt hav i luften.
Bokförlaget Forum 2 9789137132723 -
Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandni...
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 2021. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188917515
- Titel
- Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandning av sött och salt
- Författare
- Höglund, Birgitta
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt är bakboken för den som vill lära sig mer om hälsosam bakning på naturliga råvaror. Det går nämligen alldeles utmärkt att baka både fantastiskt gott och samtidigt nyttigare! Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj. De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm. UR INNEHÅLLET: Birgittas tankar kring glutenfri bakningNaturlig sötma eller sötningsmedel? Matnyttiga baktipsSöta bollar, tryfflar och småkakor bakade utan ugnMjuka kakor, bullar och pajer Tårtor och bakelserMatiga bakverk till picknickkorgenMustiga matbrödSalta kex och smakfulla tilltugg Om författaren: Birgitta Höglund är matbloggare och författare till de populära kokböckerna Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv och Låt bönor förändra ditt liv - kokboken. Det här är hennes sjunde kokbok, varav tre givits ut i USA, en i Norge och en i Finland.
Bladh by Bladh 9789188917515 -
SALT SOCKER & VINÄGER : konsten att preserver...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Nyskick. FÖRLAGSNY
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127139572
- Titel
- Salt, socker och vinäger : konsten att preservera
- Författare
- Cellton, Olle T.
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Svenska Måltidslitteratur 2014 i kategorin Speciallitteratur – metod.
"Inspirerande och användbar kokbok."
Gourmet
"En perfekt bok för den som vill lära sig mer."
Svenska Dagbladet
"Allt verkar otroligt gott!"
Allt om Mat
När jag blir tillfrågad om vad som kännetecknar min matlagning brukar jag säga att jag lagar sådan mat som de flesta mycket väl skulle kunna laga hemma – men inte gör. Min mat är beroende av saker vi gjort flera månader tidigare. Ibland år i förväg. Vi bygger upp ett skafferi som ger oss större valfrihet i framtiden, för det mesta utan att ha en aning om vad det kommer att användas till. Mat som är som bäst efter ett år eller längre, då alla säsonger har tillvaratagits.
För mig som kock har det blivit helt naturligt att göra inläggningar, terriner och sylter. Det är en av de viktigaste delarna i min matlagning. Restaurang PatéPaté i Köpenhamn hade inte blivit en sådan succé om vi inte gjort våra kända patéer och terriner, på 19 Glas i Gamla stan hade jag burkar med diverse inläggningar och sylter över hela det källarbelägna köket och det första jag gjorde när jag började på Restaurang Niklas var att salta in citroner och göra geléer på säsongens sista vildäpplen.
Att lägga in mat med salt, socker och vinäger (och ättika) följer gamla metoder och traditioner. Det har gjorts i hela världen som ett sätt att överleva. Med dagens utrustning måste vi inte alltid följa preserveringslagarna till punkt och pricka utan kan göra som vi själva tycker att det blir godast.
Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och började tidigt jobba på restaurang. Efter restauranggymnasiet har han jobbat i Malmö, Edinburgh, London, Köpenhamn, San Francisco och är nu kökschef på Niklas Ekstedts restaurang Niklas i Stockholm. Hans internationella erfarenheter har gett honom en säregen stil och ett brett matlagningsperspektiv med gedigen kunskap om kökshantverk. Olles kärlek till preservering av alla de slag märks både på hans meny på Niklas och i hans skafferi hemma i Västerhaninge.
"Kocken och konserveringsexperten Olle T Cellton brinner för konsten att ta till vara och spara råvarornas smakrikedom."
Sara Berg, Äkta Mat
"En bok för matnörden och finsmakaren om konsten att preservera. Här får du lära dig bygga upp ett riktigt skafferi helt enkelt."
Expressen Mitt kök
"En mycket användbar och bra kokbok som vi kan ha stor nytta av under året."
Allers
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127139572
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn