Fodmap kokboken : 125 recept som får din mage i balans
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2017. 224 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789176179543
- Titel
- Fodmap kokboken : 125 recept som får din mage i balans
- Författare
- Whigham, Lucy
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 868 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten som lindrar vid IBS, ballongmage, celiaki och Crohns syndrom.
Till skillnad från många dieter som är populära i dag så är FODMAP-kosten väl vetenskapligt underbyggd och rekommenderas bl.a. inom svensk sjukvård. Mathållning med låg FODMAP kan lindra allvarliga magbesvär och används både för att råda bot på problem med ballongmage och för att dämpa inflammation vid Crohns sjukdom. Inte minst personer med celiaki, magkatarr och IBS har hjälpts av att hålla sig till mat med låg FODMAP.
I FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan bota en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.
Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango, honung och vattenmelon, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.
Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid King s College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.