-
Paradox of plenty - a social history of eatin...
Häftad bok. University of California Press. 2003. 362 sidor.
Nära nyskick. Storpocket, 228 x 153 mm. Språk: engelska/ English. --- In this sweeping history of food and eating in modern America, Harvey Levenstein explores the social, economic, and political factors that have shaped the American diet since 1930. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780520234406
- Titel
- Paradox of plenty - a social history of eating in modern America
- Författare
- Levenstein, Harvey A.
- Förlag
- University of California Press
- Utgivningsår
- 2003
University of California Press 9780520234406 -
Al dente - a history of food in Italy
Inbunden bok. Reaktion Books. 2014. 332 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 240 x 160 mm. Enstaka understrykningar, men f.ö. mkt fin. Rikt illustrerad. Språk: engelska/ English. ---- Pasta, pizza, parmesan cheese - we have Italy to thank for some of our favourite foods. Home to a dazzling arra läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781780232768
- Titel
- Al dente - a history of food in Italy
- Författare
- Parasecoli, Fabio
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 332 sidor
- Bandtyp
- (hbk.
- Språk
- English
- Baksidestext
- Spaghetti with meatballs, fettuccine alfredo, margherita pizzas, ricotta and parmesan cheeses - we have Italy to thank for some of our favorite comfort foods. Home to a dazzling array of wines, cheese, breads, vegetables, and salamis, Italy has become a mecca for foodies who flock to its pizzerias, gelateries, and family-style and Michelin-starred restaurants. Taking readers across the country's regions and beyond in the first book in Reaktion's new Foods and Nations series, Al Dente explores our obsession with Italian food and how the country's cuisine became what it is today.
Reaktion Books 9781780232768 -
The End Of Food
Inbunden bok. Houghton Mifflin Company. 2008. 416 sidor.
ISBN 9780618606238
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. 235 x 160 mm. Ett antal anteckningar/ understrykningar I bokens första tredjedel. Ägarstämpel. Språk: engelska/ English. --- Paul Roberts, the best-selling author of The End of Oil, turns his attention to the modern food economy and finds that the syst läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHoughton Mifflin Company 9780618606238 -
Smakens fysiologi
Pocketbok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1976. 172 sidor.
Mycket gott skick. Ett antal anteckningar och understrykningar, i övrigt mkt fin. ---- "Av all böcker som skrivits om matlagning har Brillat- Savarins Smakens fysiologi haft det största inflytandet på kokkonstens utveckling.(...)Boken innehåller berättelser, betraktelse läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146124993
- Titel
- Smakens fysiologi
- Författare
- Brillat-Savarin, Jean Anthelme - Carlheim-Gyllensköld, Haqvin - Ruhe, Algot
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146124993 -
Pomodoro! A history of the tomato in Italy
Inbunden bok. Columbia University Press. 2019. 272 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. 210 x 160 mm. Enstaka anteckningar/ understrykningar. Språk: engelska/ English. --- More than just the beloved base ingredient of so many of our favorite dishes, the tomato has generated both profound riches and controversy in its farming, processing, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780231152068
- Titel
- Pomodoro! [Elektronisk resurs]
- Författare
- Gentilcore, David
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- English
Columbia University Press 9780231152068 -
Food Science
Inbunden bok. Springer. 5:th uppl. 1998.
ISBN 9780834212657
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 260 x 180 x 35 mm. Några kapitel är flitigt antecknade i. F.ö. enstaka understrykningar. Språk: engelska/ English. ----- Now in its fifth edition, Food Science remains the most popular and reliable text for introduct läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSpringer 5:th 9780834212657 -
Riverford Farm Cook Book
Häftad bok. Fourth Estate. 2008. 421 sidor.
ISBN 9780007265053
Mycket gott skick. Danskt band, 220 x 155 mm. Några enstaka markeringar I marginalen. Språk: engelska/ English. --- This recipe book charts the rise of Riverford and ethical eating, the new concern for 'food miles' and local food production, and is a must-have guide to läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFourth Estate 9780007265053 -
Larousse Gastronomique: The World's Greatest...
Inbunden bok. Clarkson Potter Publishers. First American Edition uppl. 2009. 1205 sidor.
ISBN 9780307464910
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. 265 x 240 x 52 mm. 3,2 kg. Språk: engelska/ English. En knappt centimeterlång reva I skyddsomslagets rygg. Omslaget är i övrigt helt men lite veckat (se bild). Pärm och inlaga nära nyskick. ---- Larousse Gastronomique has been the foremost resource läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKClarkson Potter Publishers First American Edition 9780307464910 -
Tore Wretman : maten och livet
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2014. 632 sidor.
Nära nyskick. Förlagets dekorerade linneband, 180 x 247 x 50 mm. --- Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilde läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173315951
- Titel
- Tore Wretman : maten och livet
- Författare
- Ekdahl, Mats
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 632 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 247 mm Ryggbredd 50 mm
- Vikt
- 1780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilden för vällagad mat, lämpliga drycker och råvarors kvalitet. Mer än någon annan i Sverige bidrog han till att höja kockyrkets status. Wretman blev hovtraktör 1963 och hedersdoktor 1986. Han presenterade mat och måltid i media och byggde upp ett matimperium i världsklass, med Riche, Operakällaren, Stallmästargården och flera andra restauranger. Han satt i internationella hedersgastronomiska sällskap och intressesammanslutningar och startade även utbildningar. Här skildras hans långa bana från ung kökspojke till praktik på flera av världens främsta restauranger och hotell. Wretmans vilja, kunskaper, visionära idéer och sociala skicklighet var enastående. Initierat, engagerat och kunnigt skildrar Ekdahl i text hela Wretmans gärning. Det är en bred berättelse med maten, köket och serveringen i fokus. På köpet får läsaren recept och kulturhistoria, skildrade möten och samtal. Allt ytterligare belyst av de många fotografierna från Wretmans aktiviteter.Mats Ekdahl är journalist och författare, tidigare bl.a. chefredaktör för Läkartidningen, tidningen Vi, Resumé och Tidningen Arbetet. Han har även varit verksam som generaldirektör. Han var Wretman behjälplig med flera av dennes minnesböcker. Ekdahl har också varit gästprofessor i journalistik. Björn Lindberg tillhör de legendariska matfotograferna och har medverkat i ett stort antal böcker och tidningar. Han följde även Tore Wretman under 30 år som fotograf.
Sagt om boken:
"Denna gedigna biografi med linneomslag och högklassig layout innehåller talrika foton och illustrationer av Björn Lindberg, Wretmans vän och en välkänd matillustratör." Eeva-Stiina Sundén, BTJ"En av de första i sitt slag, och varmt välkomnad /.../ de korta kapitlen serveras med angenäm styrka och smak." Per Rydén, Jönköpingsposten"Jag älskar att bläddra i boken Tore Wretman: Maten och livet. Det är inte en klassisk kokbok, men jag tycker att det är intressant att lära känna Tore Wretman i den boken, inte minst för de restauranger jag jobbar med. Det var ju han som räddade Riche 1945, efter andra världskriget." Matilda Jackson, dotter till PG Nilsson svarar på frågan "Vilken är den bästa kokbok du vet?" i Dagens industri, 9 september 2022.
Carlsson 1 9789173315951 -
The Artful Eater: A Gourmet Investigates the...
Häftad bok. The Art of Eating. 2004. 315 sidor.
ISBN 9780974784106
Gott skick. 225 x 165 mm. Språk: engelska/ English. Anteckningar och understrykningar i bokens första hälft. ----
What makes good food good? When Edward Behr sets out to answer that question, his quest leads from the seemingly prosaic properties of salt and p läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKThe Art of Eating 9780974784106 -
Cuisine and Culture: A History of Food and Pe...
Häftad bok. John Wiley & Sons. 1 uppl. 2011. 448 sidor.
Nära nyskick. 227 x 150 mm. Språk: engelska/ English. --- An illuminating account of how history shapes our diets—now in a new revised and updated Third Edition
Why did the ancient Romans believe cinnamon grew in swamps guarded by giant killer bats? How did Afri läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780470403716
- Titel
- Cuisine and Culture: A History of Food and People, 3rd Edition
- Författare
- Linda Civitello
- Förlag
- John Wiley & Sons
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 500 g
- Språk
- English
John Wiley & Sons 1 9780470403716 -
The Untold Story of Milk: Green Pastures, Con...
Häftad bok. New Trends Publishing. 2003. 455 sidor.
ISBN 9780967089743
Nära nyskick. 215 x 135 mm. Språk engelska/ English. Enstaka understrykning i blyerts. --- The Untold Story of Milk chronicles the role of milk in the rise of civilization and in early America, the distillery dairies, compulsory pasteurization, the politics of milk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNew Trends Publishing 9780967089743 -
Consider the Fork: A History of How We Cook a...
Häftad bok. Penguin Books Ltd. 2013. 404 sidor.
Mycket gott skick. 130 x 200 mm. Språk: engelska/ English. Enstaka understrykningar. --- Bee Wilson is the food writer and historian who writes as the 'Kitchen Thinker' in the Sunday Telegraph, and is the author of Swindled!. Her charming and original new book, Con läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780141049083
- Titel
- Consider the Fork: A History of How We Cook and Eat
- Författare
- Bee Wilson
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 404 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 130 x 200 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Tells the story of how we have tamed fire and ice, wielded whisks, spoons, graters, mashers, pestles and mortars, all in the name of feeding ourselves. This title takes us on an enchanting culinary journey through the incredible creations, inventions and obsessions that have shaped how and what we cook.
Penguin Books Ltd. 9780141049083 -
Margaret Costa's Four Seasons Cookery Book
Inbunden bok. Grub Street. 2008. 361 sidor.
ISBN 9781906502058
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 255 x 190 x 30 mm. Språk: engelska/ English. --- Originally published in 1970 and re-issued by Grub Street for the first time in 1996, our new edition hit the bestseller lists and went on to sell over 20,000 copies and its reappearance was praised by läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGrub Street 9781906502058 -
Ridderheimsrapporten. Hur vi handlar, lagar o...
Häftad bok. Sköllersta : Atria Scandinavia. 2015. 130 sidor.
Nyskick. 150 x 225mm. --- Ridderheimsrapporten är en trendstudie om hur vi kommer att handla, laga och äta mat de närmaste fem åren. Mat och måltiders roll och påverkan på konsumenter och samhället har blivit större under de år som Ridderheimsrapporterna har sk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163797125
- Titel
- Hur vi handlar, lagar och äter i framtiden
- Författare
- Ridderheims - Kairos Future - Atria Scandinavia
- Förlag
- Sköllersta : Atria Scandinavia
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Sköllersta : Atria Scandinavia 9789163797125 -
What to eat
Häftad bok. North Point Press. 1 uppl. 2007. 611 sidor.
Mycket gott skick. 230 x 150 mm. Språk: Engelska/ English. Enstaka anteckningar. --- What to Eat is a classic―"the perfect guidebook to help navigate through the confusion of which foods are good for us" (USA Today).
Since its publication in 2006, Marion Nestle's W läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780865477384
- Titel
- What to eat
- Författare
- Nestle, Marion
- Utgivningsår
- 20072006
- Bandtyp
- Pbk
- Språk
- English
- Baksidestext
- From publisher description: With What to Eat, this renowned nutritionist takes us on a guided tour of the supermarket, explaining the issues with verve and wit as well as a scientist's expertise and a food lover's experience. Today's supermarket is ground zero for the food industry, a place where the giants of agribusiness compete for sales with profits, not nutrition or health, in mind. Nestle walks us through the supermarket, section by section: produce, dairy, meat, fish, packaged foods, breads, juices, bottled waters, and more. Along the way, she untangles the issues, decodes the labels, clarifies the health claims, and debunks the sales hype. She tells us how to make sensible choices based on freshness, taste, nutrition, health, effects on the environment, and, of course, price. With Nestle as our guide, we learn what it takes to make wise food choices and are inspired to act with confidence on that knowledge. What to Eat is the guide to healthy eating today: comprehensive, provocative, revealing, rich in common sense, informative, and a pleasure to read.
North Point Press 1 9780865477384 -
Food Conservation - [ethnological studies]
Häftad bok. Prospect Books Ltd. 1988. 224 sidor.
Mycket gott skick. 235 x 155 mm. Språk: Engelska/ English --- The book contains 24 papers delivered on the topic of Food Conservation by participants from Western Europe, Eastern Europe and North America. The papers were grouped under three heads: TECHNICAL, CULTURAL, a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780907325406
- Titel
- Food Conservation - [ethnological studies]
- Utgivningsår
- 1988
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- PBK
- Språk
- English
Prospect Books Ltd 9780907325406 -
Easy Kitchen: The Best of Caribbean Cookery
Häftad bok. Ramallo Brothers Printing . 1 uppl. 1998. 296 sidor.
Gott skick. 215 x 142 mm. Språk: engelska/ English. --- Detailed introduction to Puerto Rican cookery. Begins with setting up kitchen, with an introduction to what distinguishes Puerto Rican cuisine. The main body of the book contains sections on Appetizers, Soup läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRamallo Brothers Printing 1 -
Taco mexican style : tacos på riktigt : alla...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 156 sidor.
Nära nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage, 202 x 267 mm. ----
Chili, avokado, spiskummin, lime, koriander … Det är några av smakerna i riktiga tacos, det vill säga mexikanska tacos. Mexikanska tacos är snygg, tuff, opretentiös och snabblagad plockmat proppful läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243116
- Titel
- Taco mexican style : tacos på riktigt : alla recept du behöver
- Författare
- Eriksson, Malin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chili, avokado, spiskummin, lime, koriander … Det är några av smakerna i riktiga tacos, det vill säga mexikanska tacos. Mexikanska tacos är snygg, tuff, opretentiös och snabblagad plockmat proppfull med fantastiska smaker – mat som gjord för att umgås och ha trevligt kring. Dessutom är den lätt att variera. Vegetarianer, köttälskare eller fiskälskare – med Taco mexican style kan alla fylla sina varma tortillabröd med vad de gillar. Lägg till en het salsa, en fyllig guacamole, krispiga grönsaker och kanske lite sangrita att dricka och Mexiko känns plötsligt inte så långt borta. Är det tjej- eller grabbmiddag eller kanske en hejdundrande fiesta på gång? Bjud på tacos! Malin Eriksson, food concept explorer och flitig Mexikoresenär, har samlat alla recept du behöver för den äkta och kompletta mexikanska matupplevelsen: fyllningar, salsor, tortillabröd, drinkar och tilltugg, guacamoles … Njut till exempel av spännande fyllningar som mexikansk pulled pork, kyckling, havskräftor eller kantareller. Eller varför inte lax, bönor, broccoli eller bläckfisk? Men ibland handlar det förstås bara om tacos till familjens fredagsmys och då kanske det räcker med en eller två goda fyllningar tillsammans med smakrika tillbehör. Här finns recept för grillen, ugnen och spisen. Men även recept som inte kräver någon el alls för tillagning. För en dubbel tacoupplevelse kan man dessutom till dessert bjuda på en av bokens söta tacos, till exempel ananastacos med hallonsalsa. Det här är tacos som i Mexiko, som de ska vara på riktiga råvaror. Upptäck hur tacos gör det extra lätt att njuta av matlagning, måltid och sällskap!
Bonnier Fakta 1 9789174243116 -
Klara färdiga ät!
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 151 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade spiralbundna kartonnage, 180 x 240 mm. --- Gott, vällagat, fräscht och frestande är ord som passar på Klara färdiga ät! Författaren har gått igenom sina recept på den mat familjen ätit till vardags och till fest och med härligt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119060
- Titel
- Klara färdiga ät!
- Författare
- Jonsson, Marita
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gott, vällagat, fräscht och frestande är ord som passar på Klara färdiga ät! Författaren har gått igenom sina recept på den mat familjen ätit till vardags och till fest och med härligt resultat fått fram snabba varianter på många klassiska rätter. Hon ser möjligheterna till nyskapande ur det traditionella och delar här med sig av sin matfilosofi som handlar om råvaror från den älskade Körsbärsgården på södraste Gotland och överflödet i det italienska köket och Venedig, där familjen vistas i perioder. Här finns alla typer av mat: soppor, sallader, pastasåser, risotto, lamm, kyckling, fisk, efterrätter, matbröd. Ett avsnitt om kalasmat med byfféer i italienska, indiska och afrikanska färger avrundar boken. Marita Jonsson är inte bara en utmärkt kock utan också en skicklig fotograf. Boken är fylld av vackra, stämningsfulla och härliga bilder!
Bokförlaget Forum 9137119060 -
Food for thought : en matnyttig livsstilsbok...
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 1 uppl. 2011. 251 sidor.
Mycket gott skick. Flexband, 203 x 267 mm. --- Glamhälsa!
Fler än 150 härliga recept
Allt om superfoods
Kunskap och näringslära på nytt sätt
En perfekt bok för miljömedvetna konsumenter, allergiker, trendsetters, hälsogurus, träningsfreaks och matälskare!
Me läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186603151
- Titel
- Food for thought : en matnyttig livsstilsbok + 150 recept
- Författare
- Holm, Ulrika
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1056 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glamhälsa!
Fler än 150 härliga recept
Allt om superfoods
Kunskap och näringslära på nytt sätt
En perfekt bok för miljömedvetna konsumenter, allergiker, trendsetters, hälsogurus, träningsfreaks och matälskare!
Med inspiration hämtad från London, New York och Los Angeles är Blueberrys intention att göra hälsa och hälsokost lite modernare, lite snyggare och framförallt mer inspirerande och i "Food for Thought" beskrivs filosofin bakom.
Att bry sig om vilken mat vi köper och äter är viktigt för vår hälsa och för vår planet, och det är betydelsefullt att ställa krav för att vi alla ska må bra på lite längre sikt. Men det är också viktigt att inte glömma att njuta av mat och dryck, känna sig glad, inspirerad och ha tid till annat. Helhetsupplevelsen av att leva the Blueberry Lifestyle ska inte bara vara hälsosam utan även hela tiden tillräckligt spännande och tillåtande för att hålla i längden.
Blueberry ger sig inte i kast med kvällstidningarnas dieter och kosthållningar, men beskriver begrepp som "näringstäthet" och "medvetna val" som två grundstenar i konceptet.
I första delen i boken förespråkas de medvetna valen som t ex att välja ekologiskt, rättvisemärkt, miljövänligt, lokalproducerat eller socker- och tillsatsfritt. Vi lär oss om superfoods och får tips för att maximera näringsintaget för att på sikt undvika sjukdom och energibrist. I andra delen av boken välkomnas vi in i köket och bjuds på spännande och vackra recept för frukostar, luncher, mingel och sweets and treats med superfoods
Ulrika Holm är VDn och grundaren som startade Blueberry Lifestyle år 2006 och driver nu butiker/caféer på flera ställen i centrala Stockholm. Hon har hotell- och restaurangutbildning i botten, är utbildad civilekonom och senare även kostrådgivare. Hon har ett brinnande intresse för mat, människor och miljö och efter sju år i Londons finansvärld bestämde hon sig för att sadla om och starta sitt drömföretag. I "Food for Thought" beskriver hon resan som ledde fram till företagets skapande och levererar med ett levande språk en nytänkande livsstil med en hel del glamour och med glimten i ögat!
Delar av boken, främst faktaavsnitt kring näringslära, är skrivna av Anna Berglund, näringsterapeut från företaget ÖrtAnna.
Därför ger jag ut Food for Thought:
Jag är typen som köper varenda ny bok som kommer ut om hälsosam mat och hälsosam livsstil. Så när jag tänder till på något inom området, vet jag att jag gör det både som förläggare och som målgrupp. Den här boken har allt det jag vill ha: inspiration, fakta, recept: och allt lustfyllt och vackert.
Utförande: Inb. Ca 200 sidor
Format: 200x260
Illustrerad med ca 130 bilder
Omslag och form: Stephanie Bjelkstam
Foto: Anne Nyblaeus
Faktaavsnitt/näringslära: Anna Berglund
Utkommer i september 2011
ISBN 978-91-86603-15-1
Bladh by Bladh 1 9789186603151 -
Bra barnmat : laga allt från smakportioner ti...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 207 sidor.
Gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 198 x 195 mm. Överstruken ägarsignatur på pärmens insida, i övrigt mycket fin. ---
Med den här boken i köket är ditt barn garanterat en bra matstart i livet!
Här finns kostråd och recept, från de allra första smakp läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174018950
- Titel
- Bra barnmat : laga allt från smakportioner till kompletta måltider
- Författare
- Annabel Karmel
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 195 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken i köket är ditt barn garanterat en bra matstart i livet!
Här finns kostråd och recept, från de allra första smakportionerna till veckomenyer för småbarn som behöver en allsidig, hälsosam kost för att orka med allt bus och alla nya upplevelser.
Boken är anpassad efter svenska kostråd och genomgången av en svensk dietist som också skrivit ett förord.
Tukan Förlag 1 9789174018950 -
Frida's fiestas - recipes and reminiscences o...
Inbunden bok. Clarkson Potter/Publishers. 1994. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 260 x 196 mm. Språk: engelska/ English. --- In the tradition of the best-selling Monet's Table, Frida's Fiestas is a personal account in words and pictures of many important and happy events in the life of Mexican artist Frida Kahlo, and a scrapbook, as läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780517592359
- Titel
- Frida's fiestas - recipes and reminiscences of life with Frida Kahlo
- Författare
- Rivera Marín, Guadalupe
- Förlag
- Clarkson Potter/Publishers
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 224 sidor
Clarkson Potter/Publishers 9780517592359 -
Happy Food Green : om hur grön mat gör livet...
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 2020. 252 sidor.
Nära nyskick. förlagets dekorerade kartonnage, 176 x 245 mm. med gult märkband. ---- I en tid då vi är mer medvetna om vår hälsa, klimatet och effekterna av dålig djurhållning än någonsin finns det många anledningar att vilja leva ett grönare liv. Men hur ska vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189087316
- Titel
- Happy Food Green : om hur grön mat gör livet bättre
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 252 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då vi är mer medvetna om vår hälsa, klimatet och effekterna av dålig djurhållning än någonsin finns det många anledningar att vilja leva ett grönare liv. Men hur ska vi hitta rätt i det ständigt växande utbudet av vegoalternativ och hur ser den bästa balansen mellan hälsa, smak och klimat egentligen ut? I Happy Food Green delar stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart med sig av recept och information för att guida oss till ett grönare liv som inte bara smakar bättre, utan även gör både oss och miljön friskare. Happy Food Green är inte bara för initierade veganer eller vegetarianer. Det är även den perfekta kompanjonen för alla som vill närma sig en mer växtbaserad kost och livsstil. Med revolutionerande forskningsresultat och femtio recept som får munnen att vattnas är det den ultimata boken för allt som rör ett grönare och smakrikare liv.
Bookmark Förlag 9789189087316 -
Soppor 100 snabba klassiker
Inbunden bok. Dumont Monte. 2001. 156 sidor.
ISBN 3770179021
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 285 x 233 mm. Rikt illustrerad. --- I den här boken bjuds det på en mängd olika sopprecept. Här finns den traditionella tomatsoppan och den annorlunda krusbärssoppan, hummersoppan från England och potatissoppan från Tys läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDumont Monte 3770179021 -
Basickokboken för dig som flyttar hemifrån
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 144 sidor.
Nära nyskick. Förlagets illustrerade kartonnage, 200 x 246 mm.
KOKBOKEN FÖR DET FÖRSTA EGNA HUSHÅLLET!
Alla hamnar där förr eller senare.
Med en smygande känsla av osäkerhet står du där och försöker komma ihåg hur mamma och pappa gjorde. Utlämnad och övergiven till läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429609
- Titel
- Basickokboken för dig som flyttar hemifrån
- Författare
- Örjan Klein - Jesper Aspengren - Jan Bengtsson - Mai-Lis Hellénius
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 683 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KOKBOKEN FÖR DET FÖRSTA EGNA HUSHÅLLET!
Alla hamnar där förr eller senare.
Med en smygande känsla av osäkerhet står du där och försöker komma ihåg hur mamma och pappa gjorde. Utlämnad och övergiven till ett eget hushåll och ett eget kök.
Det är därför den här boken kommit till. Recepten i den här boken kommer att hjälpa, inspirera, engagera och entusiasmera dig och helt klart göra dig gladare och nöjdare.
Förutom att recepten som är framtagna av en våra mest kända kockar; Örjan Klein, är goda, enkla att tillaga, läckra , är de nyttiga. Professor Mai-Lis Hellenius har haft ett finger med i framtagandet av boken.
Ica Bokförlag 1 9789153429609 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 200 x 250 mm. --- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Smakens makt
Inbunden bok. Mondial. 2019. 166 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade kartonnage. -- Varför äter och dricker vi som vi gör? Varför älskar vi att äta, men ser ner på smaken? Hur mycket av vår doft och smak är objektiv respektive subjektiv? I Smakens makt betraktar Per Styregård vår tids ätande och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188671905
- Titel
- Smakens makt
- Författare
- Styregård, Per
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 166 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 218 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 324 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför äter och dricker vi som vi gör? Varför älskar vi att äta, men ser ner på smaken? Hur mycket av vår doft och smak är objektiv respektive subjektiv? I Smakens makt betraktar Per Styregård vår tids ätande och drickande ur ett kulturellt och filosofiskt perspektiv. Genom att hämta inspiration från filosofin, mytologin och vetenskapen reder han ut aktuella frågor kring matens roll i våra liv och beskriver insiktsfullt de utmaningar som matkulturen står inför. Från egna matupplevelser på några av världens bästa restauranger, till streetfood som gett bränsle åt revolutioner och dignande julbord, guidar Styregård vår resa genom smakens värld och ger oss nya vinklar på de begrepp som formar vår matkultur idag.PER STYREGÅRD är journalist och föreläsare, med specialistkunskap inom mat och dryck. Han är matskribent för Dagens Industri och har grundat den gastronomiska debattscenen Skafferiet. Per är också Food Workshop Manager på Openlab, där han driver projekt inom mat och hållbarhet, och är också programledare för podden Matlaboratoriet. Han har varit chefredaktör för Gourmet och White Guide.
Mondial 9789188671905 -
Zombie Cupcakes: From the Grave to the Table...
Häftad bok. Andrews McMeel Publishing. 2010. 80 sidor.
ISBN 9781449401122
Gott skick. 185x210 mm. Rikt illustrerad. Språk: engelska. -- Combining two hot trends—zombies and cupcakes—makes for a monster baking title! Zombies never tasted so good!
Conjuring up her inner George A. Romero, professional cake designer Zilly Rosen focuses her läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAndrews McMeel Publishing 9781449401122 -
Ät som en rockstjärna
Inbunden bok. Bokfabriken. 2017. 172 sidor.
Nära nyskick. Förlagets dekorerade kartonnage. 245 x 200 mm. -- Mat och rock and roll - två livsnjutningar som hör ihop Sveriges främste rockjournalist Anders Tengner länkar ihop dessa världar i en kokbok som är lika mycket rock som den bjuder på riktigt god mat. Ande läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176295267
- Titel
- Ät som en rockstjärna
- Författare
- Tengner, Anders
- Förlag
- Bokfabriken
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och rock and roll - två livsnjutningar som hör ihop
Sveriges främste rockjournalist Anders Tengner länkar ihop dessa världar i en kokbok som är lika mycket rock som den bjuder på riktigt god mat. Anders har samlat över 50 favoritrecept som i princip vem som helst kan
laga. Rejäl svensk husmanskost, grillat kött, grytor, texmex, klassiska sallader, fågel, fisk och mitt emellan.
Våren 2017 gjorde Anders Tengner en resa till den amerikanska västkusten för att laga mat med bland annat Alice Cooper och Kiss-trummisen Eric Singer. Resan resulterade i den här boken samt radioprogrammet Rockmat som gick i P4 under sommaren 2017.
I Ät som en rockstjärna hittar du också några av Anders allra bästa rockbilder från 1980- och 90-talet, samt en restaurangguide över Hollywood och New York med adresser till ställena där rockstjärnorna äter sin middag.
Slog inte rockstjärnedrömmen in? Nu kan du i alla fall äta som en rockstjärna!
Bokfabriken 9789176295267
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn