-
Smakens magi Det underbara samspelet mellan v...
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 2008. 384 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inbunden. 2008. 383 s. 28x23 cm. 2,2 kg.
Efter succén med sin senaste bok Vinets magi, som utsågs till världens bästa vinbok, har nu Bengt Göran Kronstam skrivit en generös och ymnig bok om samspelet mellan vin och mat. Här finns sexton kapitel om vinets läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261137
- Titel
- Smakens magi : det underbara samspelet mellan vin och mat
- Författare
- Kronstam, Bengt-Göran
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt bra recept och massor med förslag om vilket vin man kan servera till.«FeminaEfter succén med sin senaste bok Vinets magi - som utsågs till världens bästa vinbok - har nu Bengt-Göran Kronstam skrivit en generös och ymnig bok om samspelet mellan vin och mat. Här finns sexton kapitel om vinets olika smaktyper och användningsområden, från champagne till de olika vita, röda och rosévinerna, liksom det söta och starka vinet. Dessutom kan du läsa om vin till grillat och vegetarisk mat, om vin och sprit som krydda, om flambering och mycket annat - allt kryddat med färgstarka berättelser från vinets och matens underbara värld.- Själva grundtesen i gastronomin är att bli lagom mätt och diskret berusad på ett så behagligt och välsmakande sätt som möjligt. Så varför krångla till det? Det är temat i min nya bok, en smaklig vägledning till vinets smaktyper och en naturlig fortsättning på Vinets magi. Där hittar du människorna, mötena och platserna, här hittar du upplevelserna.Samtidigt är Smakens magi en härlig och inspirerande kokbok där Kronstam bjuder generöst på massor av läckra smakprov ur sina egna recept med vintips till det goda på tallriken. Allt är samlat i en magnifik praktutgåva som det är ett nöje att både ge och få.- Maten är grunden till mitt vinintresse, men jag är inte förtjust i modern konstmat. Den är för omfattande och kontrastrik på ett sätt som inte passar vinet. Klassisk matlagning bygger istället på harmoni mellan alla smaker, däribland vinet. Recepten i Smakens magi är festmat, men på en nivå som de flesta ska kunna laga.De förföriska matbilderna är tagna av Björn Lindberg, en av Sveriges främsta matfotografer. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, som tillsammans med Kronstam fick pris av Gourmand World Cookbook Awards för världens bästa vinfotografiska verk i Vinets magi.Sagt om Smakens magi»...en bok att njuta länge och i omgångar.«Expressen»Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt bra recept och massor med förslag om vilket vin man kan servera till.«Femina»Bengt-Göran Kronstams gedigna provningserfarenhet och stora matlagningsintresse genomsyrar boken som lockar med recept och vackert foto. Härliga recept, bra vägledning till lyckade mat- och vinmatchningar plus fina bilder är bokens styrka.«TT Spektra»Bengt-Göran Kronstam har en god penna och en aldrig sviktande passion för vin. När han dessutom lyfter in vinet i det kulinariska landskapet skapas gastronomiska bilder av stor skönhet.[...] Recepten är eleganta och ändå användarvänliga. Claes Löfgren och Björn Lindberg ramar in Bengt-Göran Kronstams texter på det goda sätt de förtjänar.«Länstidningen Södertälje»...en naturlig sammanknytning mellan vinet och maten. Kronstam förmedlar ett samspel som skickar läsaren mot nya dreglande höjder. "Smakens magi" ger kunniga svar på allt med ett läcker formgivning och bildsättning av yppersta kvalitet.«Nerikes Allehanda»...en svindlande mäktig bok...«Residence»En passionerad och personlig mat, vin- och resebok...«Laga Lätt
Max Ström 1 9789171261137 -
Simplissime : världens enklaste kokbok
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2016. 384 sidor.
Nära nyskick. Förlagets laminatband, 4o. Fint ex!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176177518
- Titel
- Simplissime : världens enklaste kokbok
- Författare
- J.-F. Mallet
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 255 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första hjälpen för novisen vid spisen!
Här kommer en oumbärlig köksbibel för alla oerfarna och nyblivna hemmakockar. Med den här bokens extremt tydliga steg för steg-recept bygger man upp en gedigen grund för vidare experiment i köket.
Perfekt present till nyblivna studenter, de som just flyttat hemifrån, tonåringar som börjar ta mer ansvar hemma och alla andra som ännu inte lyckats erövra köksregionerna. Eller varför inte sätta den i händerna på dem som alltid står och tittar på nära andra lagar maten?
Detta är förstås också den perfekta vardagsmatskokboken och en enorm källa till uppslag och idéer när man undrar: Vad ska vi äta till middag?
Förrätter, tilltugg, kött, fisk, fågel, grönsaker och efterrätter här kommer resurser för såväl vardag som fest!
Jean-Francois Mallet är kock och matfotograf. Hans kokbok Simplissime har blivit en enorm succé i hemlandet Frankrike där en hel serie kokböcker på temat Simplissime skapats.
Tukan Förlag 9789176177518 -
Massor av maräng : smarriga tårtor, fluffiga...
Inbunden bok.
Nyskick. Inbunden. 2014. 160s. 24,5x20,5c. 800g. Ny bok - flera ex finns.
Cupcakes, cakepops och makroner har haft sin storhetstid, nu är det maränger som gäller!
De klassiska marängerna kan varieras i det oändliga med exotiska smaker och läckra färger. Smarriga läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174019131
- Titel
- Massor av maräng : smarriga tårtor, fluffiga desserter och krispigt godis
- Författare
- Alex Hoffler - Stacey O'Gorman
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 804 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Syndigt goda!
Jamie Oliver
Oemotståndlig bok om maränger!
Cupcakes, cakepops och makroner har haft
sin storhetstid, nu är det maränger som
gäller!
De klassiska marängerna kan
varieras i det oändliga med exotiska smaker
och läckra färger. Smarriga tårtor, fluffiga
efterrätter och krispigt godis allt blir
godare med lättbakad, glutenfri och
himmelskt smaskig maräng!
Format: 180x208 mm
9789174019131 -
Smaka på Sverige! En matresa med gårdsbutiker...
Inbunden bok.
Nyskick. Inbunden. 2013. 223s. 1kg. 21,5x25,5c. Ny bok - flera ex finns.
Sverige ÄR ett matland. Häng med på en matresa och lär dig laga den bästa mat som finns! Här är kokboken som tar oss land och rike runt för att utforska och återupptäcka våra först klassiska läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690484
- Titel
- Smaka på Sverige! : en matresa med gårdsbutikernas bästa recept
- Författare
- Hvitfeldt, Lillemor
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 260 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 998 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett bra sällskap på sommarens utflykter!" Lantliv
Sverige ÄR ett matland.
Häng med på en matresa och lär dig laga den bästa mat som finns!
Här är kokboken som tar oss land och rike runt för att utforska och återupptäcka våra förstklassiska svenska råvaror - proppfulla med nyttigheter och smak!
Intresset för lokal mat som tillverkas av duktiga mathantverkare är stort och det bara växer. Vi får ca 60 recept på varmrätter, sallader, pajer, drycker, matbröd och kakor.
Vi möter eldsjälarna som odlar grönsakerna, föder upp djuren, fiskar fisken, driver restauranger, syltkokerier, bagerier, kryddodlingar och gårdsbutiker - småskaligt, lokalodlat och ekologiskt naturligtvis! De ger oss en inblick i deras vardag och arbete på gården och berättar hur de startade upp.
Följ med på en matresa genom skiftande årstider och svenska landskap, från ett frostigt Pajala i norr till ett prunkande Trelleborg i söder - totalt 50 gårdar. Vill man göra ett eget besök på gårdsbutiken eller restaurangen finns vägbeskrivning, öppettider och kontaktuppgifter.
Boken följer årstiderna och illustreras med lustfyllda bilder på mat, människor och miljöer.
Lillemor Hvitfeldt har skrivit flera matböcker och jobbat som matskribent på tidningen Land i över 25 år.
9789174690484 -
Se torsken!
Inbunden bok. Oljefritt Lofoten. 2 uppl. 2016. 176 sidor.
ISBN 9788230334126
Mycket gott skick. Förlagets klotryggsband, 8o. Reva omslag (borttagen prislapp?). Norska. Kokbok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOljefritt Lofoten 2 9788230334126 -
81 lättalagade recept för nybörjare
Inbunden bok. Rámus. 2003.
Mycket gott skick. Dubbelbok, 8o. Också i denna: H Matthews, Lantlig kokkonst från centrala Frankrike. Pequod Press 2003. En volym att öppna från båda håll. Klotband. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRámus -
Opt Art Magazine - International Gourmet Maga...
Häftad bok. 1994. 192 sidor.
ISBN 3907196090
Mycket gott skick. Stor 4o, mycket rikt illustrerad. Vol 3 av tidskriften.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK3907196090 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1849490344
-
A Gastronomic Tour of the Scandinavian Arctic
Mycket gott skick. Inbunden. Engelska. 1987. 216s. 30x27c. 1,4kg.
Mkt Fint Skick. Denna 216-sidiga bok, med fantastiska recept, anteckningar från kocken och vackra bilder kommer att vattnas i munnen på dig, för att prova dessa läckra rätter från det arktiska skandinavien. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188198464
- Titel
- A gastronomic tour of the Scandinavian Arctic
- Författare
- Blomquist, Torsten - Vögeli, Werner - Judd, Barry - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Media express
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- English
9188198464 -
VEGETABLES FROM ITALIAN GARDEN
Nyskick. Inbunden. Engelska, 2011, 432 Sid, 1,6 Kg, Nyskick.
En säsong-av-säsongen guide om tillagning av grönsaker på det italienska sättet. Innehåller mer än 400 autentiska, läckra och prisvärda vegetabiliska recept från Silver Spoon köket. Säsongs recepten åtf läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780714860800
- Titel
- Vegetables from an italian garden - season-by-season recipes
- Författare
- Phaidon - Dutch Media Uitgevers
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
9780714860800 -
Systembolaget: Prislista 1931 + 1937
Övrigt tryckt och skrivet.
Mycket gott skick. Prislitsa från Varbergs systembolag 1931 11 tryckta sidor på 11 blad. + Halmstad Systembolaget 1937. 14 sidor + omslag. Hela och rena ex med smärre bruksspår. Pris för båda. Beställ gärna fler böcker av Lemon Art och utnyttja samfrakten. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Mexico - The beautiful cookbook
Inbunden bok. Merehurst. 1991.
ISBN 9781853911880
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets pappband, folio (255x355 mm). Ngn liten reva skyddsomslag. 256 sidor. En storslagen bok med många recept och illustrationer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMerehurst 9781853911880 -
Toscana - En kulinarisk resa
Inbunden bok. Bra Böcker. 1 uppl. 1997. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets pappband, folio (265mm365mm). Helt och rent ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171333155
- Titel
- Toscana - En kulinarisk resa
- Författare
- Medici Stucchi, Lorenza de' - Baker, Janice - Janson, Tove
- Förlag
- Bra Böcker
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 260 x 306 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 2095 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att vara en liten region i mitten av Italien, fullkomligt flödar Toscana av storslagna upplevelser. Denna naturligt men hisnande vackra provins har varit skådeplats för många av världshistoriens mest fantastiska bedrifter.
Toscana var de forntida etruskernas hem, en av alla tiders mest sofistikerade och gåtfulla civilisatioenr. Några århundraden senare föddes renässansen här.
Det toskanska köket är ett enkelt, okomplicerat sätt att laga mat där bara de finaste och färskaste råvaror ingår. Toscana producerar de renaste olivoljorna, den prisbelönta nötkreatursrasen chianina och de berömda chiantivinerna. Lokala kockar kan åstadkomma mästerverk med så enkla basingredienser som mogna tomater, en skiva lantbröd och en handfull väldoftande örter.
Från sin ryktbara matlagningskola i Toscana har den hyllade författarinnan och gastronomen Lorenza de´ Medici samlat 250 superba recept som bygger på denna renhet och enkelhet.
Bra Böcker 1 9789171333155 -
BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2014. 173 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets pappband, 4o. Vaga bruksspår men ett fint ex!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287382
- Titel
- BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 254 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny härlig bok med författaren och Allt om mat-bloggaren Frederik Zäll. En bok som ska kännas osvenskt glupsk, lätt burdus och stöddig. Alltså amerikansk! Det är en kokbok med hundratals recept, med godingar gjorda på fläsk, nöt, fisk och fågel, såväl som marinader, rubbar, såser och tillbehör. Här presenteras historik om vad barbeque är, och skillnaden mellan slentriangrillning och rituell amerikansk barbeque.
Frederik går igenom vad man bör tänka på vid grillning på gasolgrill, kolgrill, varmrök och tryckrök. Här finns även tips om indirekt och direkt grillning liksom rotisserie-grillning. Boken innehåller många enkla tips för hur man lyckas med sin BBQ.
Man får även en pikant genomgång av utvalda amerikanska öl och du hittar så klart också en del om nationaldrycken bourbon. Frederik levererar köptipsen, allt för att ni ska få till den rätta stämningen. Som ytterligare bonus listas även de 25 bästa countrylåtarna som förgyller en äkta amerikansk BBQ.
Ytterligare författare: Zäll, Frederik
Ytterligare fotografer: Zäll, Frederik
Ytterligare fotografer: Maranik, Eliq
Ytterligare fotografer: Westerlund, Örjan
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Grenadine Bokförlag 1 9789186287382 -
1000 Fantastiska Viner
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden. 2012. 352s. 25x20c. 1,4kg. Ngn reva skyddsomslag.
Utvalda viner från världens bästa vingårdar. Vinkonnässörerna bakom den här boken har valt ut inte mindre än 1000 olika viner från vingårdar över hela världen. Bokens kapitel följer geografisk i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174015355
- Titel
- 1000 fantastiska viner : från världens bästa vingårdar
- Författare
- Jim Gordon
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utvalda viner från världens bästa vingårdar.
Vinkonnässörerna bakom den här boken har valt ut inte mindre än 1000 olika viner från vingårdar över hela världen.
Bokens kapitel följer geografisk indelning vilket gör att boken också kan användas som en reseguide till olika distrikt. Först får man en grundlig genomgång av hur man läser vinetiketter från olika delar av världen och därefter följer länderna med sina olika regioner.
Allt man behöver veta för att bäst ta till vara dessa fantastiska viner.
9789174015355 -
Una Bella spaghettata : pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagets pappband, 4o, med skyddsomslag (prislappsrest). Ny bok - restupplaga. Vill du se våra övriga restupplagor klicka på LEMON ART nedan och skriv RESTUPPLAGA i titelsök så kommer de upp. Nya böcker från 29 kr/st! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
Gourmetvego : vegetariska menyer för livsnjut...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 151 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets klotryggsband, 4o. Helt och rent och fint ex!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076010
- Titel
- Gourmetvego : vegetariska menyer för livsnjutare
- Författare
- Benjaminsson, Jennie
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 197 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 786 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Gourmetvego hittar du lyxigare recept än vad du är van vid från andra vegoböcker. Jennie Benjaminsson och Katarina Di Leva har skapat en elegant samling middags- och festmenyer med olika teman som räcker hela året.
För mig handlar en lyckad middag om upplevelser, om hur maten har lagats, hur den presenteras på tallriken, doften, smakerna och färgerna, säger Jennie.
Genom att ha det lilla extra, de spännande smakkombinationerna och den vackra presentationen av maten lyckas Gourmetvego kittla alla våra sinnen.
Norstedts 1 9789113076010 -
STORA ÄGGBOKEN - laga lätt, smart & gott!
Nyskick. Kartonnage. 2015. 142s. 27x20c. 615g. NY.
Ägg är smart mat, både nyttigt och gott. I den här boken lär du dig koka det perfekta ägget, pochera och steka franskt. Du får praktiska tips och lär dig roliga tekniker för tillagning. 74 oemotståndliga recept p läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198205428
- Titel
- Stora äggboken : laga lätt, smart & gott
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 275 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Johansson, Elisabeth
Ytterligare designers: Gagnér, Maria
Ytterligare designers: Ländin, Hanna
Ytterligare fotografer: Kleinschmidt, Wolfgang
9789198205428 -
Stora Wok-kokboken
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2004. 384 sidor.
Nära nyskick. Förlagets laminatband, 4o. Fint ex!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405422734
- Titel
- Stora Wok-kokboken
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 277 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1864 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora Wok Kokboken
En praktfullt utformad kokbok som genom utvalda kinesiska och asiatiska rätter ger en både väldoftande och underbart läcker introduktion till Fjärran Österns kokkonst. Här får du alla möjligheter att sätta samman måltider fär varje tänkbart tillfälle, från liet och lättlagat till överdådliga middagar med många rätter. Alla Kinas olika regioner finns representerade, liksom flera andra Asiatiska kök; vi kan lova en högtidsstund av exotiska smaker och aromer.
Utförlig och lättillgänglig instruktion i matlagning med wokpanna och presentation av det asiatiska och kinesiska kökets karaktäristiska inslag. Översiktliga recept an anvisningar steg för steg med färgbilder, idealiskt för såväl nybörjare som erfarna kockar. Detaljerad närnignsinformation för den kostmedvetne. För varje recept anges svårigjhetsgrad, förberedelse- och tillagningstid.
Dessutom finns gott om tips och variationsmöjligheter.
Läsförlaget 1 9781405422734 -
Välj rätt vin till maten - och rätt mat till...
Inbunden bok. Optimal förlag. 1 uppl. 2012. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets laminatband, 4o, med helt skyddsomslag med prislappsmärke. Fint ex i övrigt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172417342
- Titel
- Välj rätt vin till maten - och rätt mat till vinet
- Författare
- Brook, Stephen - Mattsson, Björn - Le Cordon Bleu
- Förlag
- Optimal förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 285 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det perfekta giftermålet
Kan du servera rött vin till fisk och vitt vin till fågel?
Vilket vin bör du välja till kryddstarka rätter, vegetarisk mat, ost eller chokladefterrätter?
Vilken mat passar bäst till en kraftig Barolo, en lättare Pinot noir eller en krispig Riesling?
Välj rätt vin till maten är en grundläggande bok om vad du behöver veta och hur du ska tänka när du kombinerar mat och vin. Boken ger dig råd, både när du bjuder på middag hemma eller beställer på restaurang.
Boken ger också praktisk handledning om att köpa, prova, presentera, lagra och framför allt att njuta av vin. Dessutom får du recept från kockar och tips från sommelierer som undervisar på Le Cordon Bleu, den världsberömda kulinariska akademin som grundades i Paris 1895.
I kväll vill jag dricka en Riesling, men vad ska jag laga för mat?
I kväll vill jag bjuda på lammstek, men vad ska jag välja för vin?
Det här är en bok som är ensam i sitt slag. Välj rätt vin till maten riktar sig till alla vin- och matlagningsvänner som vill få ut mer av sitt intresse. Pedagogiskt och lärorikt. Inte för svårt. Inte för nördigt. Men med ljuvliga och överraskande kombinationssförslag.
Författarteam
Stephen Brooks, vin- och matskribent från Kalifornien.
Patricia Gastaud-Gallagher, tidigare ordförande för den franska vinakademien, chef för Le Cordon Bleus vinkontor i Paris.
Peter Howard, vin- och matskribent, kokboksförfattare, från Australien.
Graham Latham, förestår och utbildningen vid restauranghögskolan i Adelaide, Autralien.
Wink Lorch, vinskribent och författare till vinreseböcker. Medförfattare i The Global Encyclopedia of Wine. Bosatt i London och i Frankrike.
Margaret Rand, vinskribent och redaktör för Wine Magazine och Oz Clarkes Wine Guide.
Optimal förlag 1 9789172417342 -
Makrobiotisk matlagning : recept på vägen
Häftad bok. Göteborg : Zinderman. 1981.
Mycket gott skick. Helt och rent ex, utan namn eller anteckningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915280352x
- Titel
- Makrobiotisk matlagning : recept på vägen
- Författare
- Johansson, Eva - Johansson, Sara
- Förlag
- Göteborg : Zinderman
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Göteborg : Zinderman 915280352x -
Grekisk mat : traditionella recept
Häftad bok. Aten : Greco. 1997.
Mycket gott skick. Förlagets flexiband, 4o. Fint ex utan namn eller anteckningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9607439171
- Titel
- Grekisk mat : traditionella recept
- Författare
- Angelikopoulou, Aspasia
- Förlag
- Aten : Greco
- Språk
- Svenska
Aten : Greco 9607439171 -
Antipasti & tapas.
Häftad bok. Exlibriz. 2008. 128 sidor.
ISBN 9788281730670
Mycket gott skick. Förlagets 4o, fint ex utan anteckningar eller namn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKExlibriz 9788281730670 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127357266
- Titel
- Rabarber
- Författare
- Ingar Nilsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 250 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 498 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg rabarber och de flesta tänker på ljuvliga pajer. Men rabarbern kan användas till så mycket mer till friska drinkar, som syrlig kompott till stekt fisk, som smaksättare i kycklinggryta, till marmelad, saft och olika inläggningar, samt till bakverk av allehanda slag. Rabarber innehåller ett sextiotal recept för alla tillfällen och receptdelen utgör två tredjedelar av boken. Trots att de flesta svenskar har samma Victoria-art i sin trädgård finns det över hundra sorters matrabarber att välja mellan. Boken ger odlingstips och råd för de vanligaste sorterna och beskriver vad som skiljer dem åt. Oxalsyran, som står för det syrligt sträva i rabarbersmaken, varierar till exempel mellan olika arter. Dessutom berättas rabarberns spännande historia som medicinalväxt. Rabarberroten var under lång tid en begärlig handelsvara och betingade tidvis ett högre pris än opium. Än i dag odlas rabarber i Kina för användning i den kinesiska medicinen.
9789127357266 -
Mediterrana Delikatesser Frankrike
Inbunden bok. Könemann. 2006. 191 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets pappband, 4o, med helt skyddsomslag. Inga namn eller anteckningar i boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833123252
- Titel
- Mediterrana Delikatesser Frankrike
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här presenterar totalt elva mästerkockar recept i olika svårighetsgrad, från raffinerade förrätter och soppor till traditionella huvudrätter och förföriska efterrätter. Läsaren kan följa tillagningen av dessa läckerheter steg för steg. Detaljerade uppgifter om svårighetsgrad, tillagningstid och förberedelser gör det lätt att planera menyn perfekt.
Könemann 9783833123252 -
Luffarens kokbok : recept från när och fjärra...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1998. 63 sidor.
Nära nyskick. Förlagets pappband, stor 8o. Fint ex! Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan och skriv sökord i titelrutan, exv kokbok. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864907
- Titel
- Luffarens kokbok : recept från när och fjärran
- Författare
- Krister Brood
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 288 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Settern 9789175864907 -
Till matens försvar
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 249 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373978
- Titel
- Till matens försvar
- Författare
- Michael Pollan
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 138 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät mat. I måttliga mängder. Huvudsakligen vegetabilier.
Med dessa sju ord slår Michael Pollan fast hur han anser att vi borde förhålla oss till mat.
Att mat och ätande skulle vara i behov av något försvar verkar kanske motsägelsefullt i en tid när övergödning framträder som ett allvarligare hot mot människors hälsa än undernäring. Men det mesta av det vi i dag konsumerar är inte mat, menar Michael Pollan, och vårt sätt att inmundiga detta i bilen framför teven och i ökande omfattning ensamma, är inte att betrakta som måltider.
I vår så kallade västerländska diet har mat ersatts med näringsämnen och sunt förnuft med förvirring. Resultatet har blivit vad Pollan kallar den amerikanska paradoxen: en märkbart sjuklig befolkning som är fullständigt fixerad vid näringsämnen, kosthållning och föreställningar om att äta sunt. Ju oroligare vi är för att inte få i oss rätt näringsämnen, desto mindre hälsosamt lever vi.
I Till matens försvar berättar Michael Pollan hur den västerländska dieten uppkommit men också hur vi kan ta oss ifrån den. Han visar oss hur vi kan välja rätt mat, till exempel genom att undvika allt som inte din mormors mor kan känna igen som mat. Men han ger oss också råd om hur vi kan hitta tillbaka till glädjen i att äta.
För mat handlar också om njutning och om gemenskap, och om vår relation till naturen.
Michael Pollan är författare och professor i journalistik vid Berkeley. Han har tidigare gett ut The Omnivore´s Dilemma, The Botany of Desire, och En andra natur. En trädgårdsodlares bildningsväg och är sedan många år medarbetare i The New York Times Magazine. Läs mer på: www.michaelpollan.com
Ordfront Förlag 1 9789170373978 -
Till bords under 100 år : recept från tio dec...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 4o, förlagsband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100567927
- Titel
- Till bords under 100 år : recept från tio decennier
- Författare
- Swanberg, Lena Katarina - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100567927 -
Såsboken, 104 moderna såser
Häftad bok. Notabene .
ISBN 9788248207580
Mycket gott skick. 4o, spiralbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNotabene 9788248207580 -
Boken om vitlök
Häftad bok.
Mycket gott skick. Häfte i A4-storlek om 57 sidor. Helt och rent, omslag ngt buckligt. Prislappar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn