-
Mat från hela världen : en resa för matälskar...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 600 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 4o, förlagsband, hel och ren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023403
- Titel
- Mat från hela världen : en resa för matälskare
- Författare
- Hasselqvist, Per Johan - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 600 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 304 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2966 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den STORA internationella grundkokboken. 600 sidor! Flera hundra inspirerande och goda recept från hela världen. Asiatisk hetta, franska favoriter, Medelhavets nyttigheter, gott med bröd, grönsaker, fisk, kött ...
Detta är en bok att älska!
Sällan har så många goda rätter från hela världen samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok! De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna stora, rikt illustrerade matbibel. Boken är en resa för matälskare!
Exempel ur innehållet:
- Smårätter: samosa, fish cakes, grissini, dumplings
- Förrätter och antipasto: bruschetta, rillette, paté, carpaccio
- Soppor: minestrone, fransk löksoppa, won ton-soppa
- Sallader: insalata caprese, thailändsk sursöt fisksallad
- Fisk och skaldjur: fyllda musslor, ångad fisk från Kanton, laxcurry
- Tamfågel: coq au vin, pekinganka, kyckling cacciatora
- Kött och vilt: kinesisk biff, fransk cassoulet, fasan med vitlök
- Grönsaker: puréer, sallader, paj med sparris och squash
- Bönor och linser: kikärtsmasala, pasta med borlottibönor
- Ris, nudlar och gryn: risotto, nudelrätter, risi bisi
- Bröd och pizza: naan, pizzor, ångade bröd, brioche
- Pasta och polenta: tryffeltagliatelli, polenta med 4 ostar
- Desserter och bakverk: tarte tatin, tiramisu, mangosorbet
- Avsnittet Matresor ger kunskap och mer kunskap om ris, kryddor, pizza, vin, te.
I boken finns ca 450 recept och nära 1 000 färgbilder som visar maten, miljöer och detaljerade matlagningstips.
Norstedts 1 9789113023403 -
Såser : 365 oemotståndliga frestelser
Inbunden bok. H. F. Ullmann. 2010. 208 sidor.
Mycket gott skick. 4o, förlagsband, hel och ren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833159398
- Titel
- Såser : 365 oemotståndliga frestelser
- Författare
- Sheasby, Anne
- Förlag
- H. F. Ullmann
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 298 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 365 frestelser - Såser
H. F. Ullmann 9783833159398 -
100 kryddstarka såser
Inbunden bok. Stockholm : Cordia. 1995.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 8o, förlagsband, ren och hel.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170851568
- Titel
- 100 kryddstarka såser
- Författare
- Griffiths, Sally - Hiort af Ornäs, Catarina - Wheeler, Simon
- Förlag
- Stockholm : Cordia
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Cordia 9789170851568 -
Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher...
Inbunden bok. Skabetti Books & Agency. 1 uppl. 2013. 199 sidor.
Nyskick. 28.5 x 21.5 cm. 940 gram. Fint ex!
I Fotbollskokboken får du som läsare ta del av klassiska anekdoter och berättelser som berört fotbollsvärlden under åren det handlar om turneringarna, spelarna, tränarna, supportrarna och framför allt om matcherna.Var läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174230925
- Titel
- Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter
- Författare
- Simic, Riki
- Förlag
- Skabetti Books & Agency
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 285 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fotbollskokboken är vinnare av titeln Best in the World!
Fotbollskokboken vann utmärkelsen Årets kokbok 2013. Nu vinner boken även internationella framgångar: På den årliga tävlingen Gourmand World Cookbook Awards, världsmästerskapet för mat- och dryckesböcker, erhåller Fotbollskokboken det tyngsta och mest åtråvärda priset: Special Award of the Jury.
Priset delas ut den 20 maj i Peking och författarna reser till Peking för att närvara vid prisutdelningen.
Med årets originellaste kokbokskoncept tas fotbollsgastronomin upp till sublima höjder. Äntligen vet vi vad som bör avnjutas för att återuppleva UEFA-cupfinalen 1982 eller skandalderbyt i Glasgow 1998. / Svenska Måltidsakademien
I Fotbollskokboken får du som läsare ta del av klassiska anekdoter och berättelser som berört fotbollsvärlden under åren det handlar om turneringarna, spelarna, tränarna, supportrarna och framför allt om matcherna: Sverige Brasilien -58, Brasilien Italien -82, IFK Göteborg HSV -82, Milan Barcelona -94
Varje match har fått sätta tonen för en maträtt och en dryck, som vi anser spelar i samma division: Korpen, Allsvenskan eller Champions League.
Få saker berör och engagerar folk världen över som fotboll. När ett VM, EM eller Champions League står på lut finns inte en tidning, ett TV- eller radioprogram som inte bevakar och rapporterar. Twitter och Facebookuppdateringarna handlar om en sak enkom under de 2x45 minuter matchen spelas. Världen står helt enkelt på tå när de stora sammandrabbningarna sker på fotbollsplanen. Inte konstigt då att fotbollen också bidrar med en och annan skandal och otaliga historier längs vägen. För oavsett land, kultur eller tidsålder har fotbollen alltid varit en spegelbild av samhället, och vissa matcher och händelser lämnar större avtryck än andra i historiebeskrivningen.
Vi har försökt fånga passionen för fotbollen och matcha den med en lika stor hängivenhet till mat och dryck. Lika höga har diskussionernas vågor gått om vilka matcher som skall återges, som vilken mat som hör till och vilken dryck glasen bör fyllas med. Rätt eller fel? Så länge vi kan starta en lika passionerad åsiktsutbyte bland vännerna hemma i köket eller framför TV:n som vi haft under skapandet av den här boken har vi lyckats!
/Riki, David och Sladjan
Riki Simic är kock i grunden och har bl a arbetat tillsammans med Verner Vögeli på Operakällaren. Idag verkar han inom fotbollens svartgula värld i Solna.
David Mortimer-Hawkins arbetar till vardags inom musikbranschen, vilket också gett honom stora möjligheter att bli öl- och whiskeyexpert.
Sladjan Osmanagic är tv-profilen som pratar fotboll som ingen annan. Han retar en del men han lever och andas fotboll och får därför respekt av alla.
Gästskribenter: Pia Sundhage, förbundskapten för Svenska damlandslaget, Johan Edlund, sångare i Tiamat, Erik Niva, Aftonbladet, Frida Nordstrand, expertkommentator Viasat, Bengt Ågren, förbundskapten för 58 landslaget, Rami Shabaan, fd landslagsmålvakt, Dennis Lyxzén, sångare
Skabetti Books & Agency 1 9789174230925 -
Grekland : mediterrana delikatesser
Inbunden bok. Cargo Int. 2009. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagets pappband, 4o. Ny bok, vaga lagerspår skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833144660
- Titel
- Grekland : mediterrana delikatesser
- Författare
- Bizot, Didier - Bonnet, Elodie - Talhouas, Nathalie - Forsström, Ann Margret
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 291 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1228 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En introduktion till det grekiska köket och dess specialiteter och delikatesser presenterat av ett urval mästerkockar.
Rabatt: Köp 4 av samma titel och få 10%
Cargo Int. 9783833144660 -
Lindas baka i långpanna : från mjuka kakor oc...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2021. 112 sidor.
Nära nyskick. Förlagets laminerade pappband, stor 8o. Fint ex!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269449
- Titel
- Lindas baka i långpanna : från mjuka kakor och tårtor till bullar och matbröd
- Författare
- Andersson, Linda
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka och njut av Lindas favoritrecept för långpanna!Att baka i långpanna är smidigt, enkelt och det räcker till många. Den rektangulära formen passar lika bra för mjuka kakor som småkakor, bullar, pajer, tårtor och matbröd. I sin sjätte bok bjuder Linda Andersson på över 50 recept som alla kan baka. Bjud på falska wienerbröd, citronkärleksmums, fudge brownies, supersaftig banankaka, bärpaj, morotskaka med frosting, kanelgömma och himmelsk gräddtårta.Eller varför inte baka fluffigt brytbröd till buffén? Sedan ställer du fram formen och låter gästerna ta för sig så mycket de vill. Blir det något över är det bara att frysa in!Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt för alla att baka. I den här boken har Linda samlat sina bästa recept för långpannan – lättbakat och gott för alla tillfällen.
Bokförlaget Semic 9789155269449 -
Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 213 sidor.
Nyskick. Stämpel "läsex" i nedre snitt, nyskick.
Titta gärna på våra andra böcker också - samma fraktpris oavsett antalet böcker du beställer av oss. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026411
- Titel
- Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel
- Författare
- Hökfelt, Stellan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 213 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!
Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.
Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Norstedts 1 9789113026411 -
Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla...
Häftad bok. Libris förlag. 2011. 297 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173871846
- Titel
- Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla som bryr sig
- Författare
- Braw, Anna - Olsson, Vibeke
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efterfrågad nyutgåva av Brödglädje - nu i originalformatet och med mjuka pärmar!
Alma bakar aldrig efter recept. Jesper skriver egna. Regina och Wainy kavlar och gräddar medan folk tittar på. Andrew tar på sig förklädet och experimenterar. Sifi blandar deg i en balja. Inez har fått favoritreceptet av en väninna som fått det av en väninna. Daniel bakar pappamackor med Oliver, Benjamin och Theodor.
I den här boken möter du barnfamiljer och bagarproffs, pensionärer och studenter, missionärer och spannmålsspecialister. Det är inte bara favoritrecepten de bjuder på - tankarna är minst lika viktiga.
Brödglädje är en inspirationsbok för både fåtöljbläddrare och degkramare. Vi började med en idé och ett upprop, och sedan har det bara jäst och jäst. Nu är det din tur att smaka och sätta en egen deg. Välkommen in i köket!
Texter av bland andra Vibeke Olsson Falk, Peter Reinhart, Marie Tonkin, Tomas Sjödin, Karin Wiborn, Tomas Boström.
Över 200 recept!
Libris förlag 9789173871846 -
Svenskt och franskt kök - Recept
Inbunden bok. Norstedts. 1924.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade klotband, 8o. Helt och rent ex.735 recept på 274 sidor. Se också våra övriga böcker - bara en fraktavgift oavsett antal böcker du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan och skriv sökord i titelrutan, t ex RECEPT. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts -
Kyckling : från vardag till lyx
Inbunden bok.
ISBN 9113041018
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden. 2012. 152s. 27,5x19,5c. 650g. Oläst bok.
Kyckling - från vardag till lyx är uppföljaren till den populära Lax - från vardag till lyx. Här finns sextio enkla och frestande recept som alla klarar av att göra: vardagsmat som är snabblagad och fest läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9113041018 -
Nöjesfiskarens kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1996. 190 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets pappband, 8o. Prislapp baksida.Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan och skriv sökord i titelrutan, exv KOKBOK. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119612120
- Titel
- Nöjesfiskarens kokbok
- Författare
- Haglund, Elsa
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119612120 -
VINTERNS GODA - Mat - Bakat - Sött
Nyskick. 2013. 151 sidor. 26.5 x 21.5 cm. 770 gram. Förlagets dekorerade helpappband. NY !!
"Om du uppskattar advent och tycker om att njuta lite extra i vintermörkret så är boken Vinterns goda av Åsa Swanberg och Malou Holm rätt inspirationskälla!"
Smak för m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690545
- Titel
- Vinterns goda : mat, bakat, sött
- Författare
- Åsa Swanberg - Malou Holm
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 772 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om du uppskattar advent och tycker om att njuta lite extra i vintermörkret så är boken Vinterns goda av Åsa Swanberg och Malou Holm rätt inspirationskälla!"
Smak för mat
Härliga grytor, adventsplock, julmat, kakor och godis - recepten på allt det goda man vill laga och baka under vintern finns nu samlat i en fin kokbok."
Hemmets veckotidning
Dags för vintermys!
Här är recepten som tinar upp kropp och själ när vi som bäst behöver det. En underbart vacker bok fylld med recept och stämmningsfulla foton.
Värm dig med mustiga soppor och grytor. Gör julbaket till årets höjdpunkt. Lys upp nyårsnatten med en lyxig meny. Väck din älskade med en kärleksfrukost på Alla hjärtans dag och mota förkylningen med havtorns- och morotsmarmelad på mackkan.
I boken hittar du såväl klassiska recept som nya fräscha påhitt varför inte prova ett alternativt julbord i år? Till semlans och våfflans dagar får du tips på roliga smakvarianter, som lakritssemlor och mandelvåfflor.
MALOU HOLM och ÅSA SWANBERG gör tidningen BAKA och har gjort flera kok-och bakböcker ihop, bland annat Sweet dreams, Smaker från Saltå Kvarn och Året runt med Saltå Kvarn.
Ytterligare författare: Swanberg, Åsa
Ytterligare författare: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Geijerstam, Bengt af
Ytterligare fotografer: Odermatt, Heike
Ytterligare fotografer: Pekkarinen, Ismo
Ytterligare designers: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Granefelt, Lena
9789174690545 -
Hakons kokbok - Smått och gott från kungens k...
Inbunden bok. Esselte Reklam. 1938. 104 sidor.
Gott skick. Förlagets jämnskurna kartonnageband, 8o. På sidan 7 har någon prövat en bläckpenna. Några blyertsnoteringar i texten. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett hur många titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan och skriv in sökord läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEsselte Reklam -
Middag med Taube - Bok + CD
Inbunden bok. Max Ström. 2017.
ISBN 9789171264060
Nära nyskick. Förlagets klotband, 4o. Fint ex med vad som troligen är ospelad CD, Sven-Bertil Taubes Så länge skutan kan gå. Presentskick! Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan och skriv sökord läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMax Ström 9789171264060 -
Största möjliga njutning!
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2005. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ny bok, Fler ex finns. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150105551
- Titel
- Största möjliga njutning!
- Författare
- Henry Bronett
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Som barn till en cirkusdirektör var det naturligt för Henry Bronett att tillbringa mycket tid på cirkus. Familjen reste ofta med pappa, cirkusdirektör Francois Bronett, och somrarna var vikta för cirkusen.
Största möjliga njutning! är en bok fylld av Henry Bronetts matminnen från cirkusens värld. Det är en inspirerande och rolig kokbok med maträtter från världens alla hörn, som dessutom genomsyras av livet i och utanför cirkusmanegen. En bok om att njuta av livet och att göra vardagen till fest! Boken är rikt illustrerad med fotografier, både på maträtter och från cirkusens värld.
"...en riktigt bra blandning av personligheter och mat." Gefle Dagblad
"...underbart charmig!" Hallands Nyheter
Alfabeta 1 9789150105551 -
Bordeaux - The 90 greatest wines with life-si...
Inbunden bok. Hachette. 1999.
ISBN 9782851205407
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets klotband, stor 4o (underbart format: 154x345 mm! Engelsk text. Skyddsomslaget är helt men har bruksspår, boken i sig är i nyskick. Fin present till vinälskare. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av os läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHachette 9782851205407 -
Viltstyckmästarens kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 2012. 111 sidor.
Nära nyskick. Förlagets laminatband, stor 8o. Fint ex, utan namn eller understrykningar. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan och skriv in sökord i titelrutan, exv Recept. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866383
- Titel
- Viltstyckmästarens kokbok
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 234 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under de senaste åren har blickar riktats allt mer på vad vi äter och framförallt på vad maten innehåller. Böcker om vad den moderna maten innehåller i form av kemikalier och tillsatser har också publicerats. Vi ser en stark trend där miljömedvetna svenskar gärna lägger viltkött på tallriken. Viltkött är ett magert, proteinrikt kött som är rikt på mineraler och som innehåller nyttiga Omega3-fetter. Viltkött är också fritt från läkemedel och har låga halter av miljögifter och tungmetaller. Föfrattaren har gedigen kunskap i ämnet och har tidigare bland annat gett ut följande titlar: Styckning av vilt Grilla, vilt och fisk Så röker du kött och fisk Från håv till tallrik Fisken efter fångsten. Välkomna till min matvärld ! Boken vänder sig till alla som uppskattar god mat och som värdesätter den stund av avkoppling och gemenskap som måltiden ger. Jag vill här dela med mig av mina erfarenheter och de kunskaper jag etablerat under en lång följd av matlagningstillfällen, tillvaratagande av kött från vilt och tamboskap, charkuteri och styckning. Men framförallt kommer, det jag här vill förmedla, från ett omfattande och gediget ätande i glädjens tecken. När man betraktar sig själv i spegeln kan man se att dessa strävanden inte varit förgäves. Matchvikten hålls stadigt över 100 och rynkbildningarna tillbakahållna av ett visst övertryck inifrån. Dock är hullet fortfarande fast och detta kan tillskrivas ett rörligt liv i skog och mark med bössa och fiskespö. Häri ligger filosofin med det kvalitativa ätandet ät dig mätt på bra saker men rör på dig! Fysiska aktiviteter utomhus sätter fart på blodomlopp och metabolismen samt stimulerar kreativiteten inför stundande måltidsupplevelser. Innehållet i boken kretsar kring hantering av viltkött och hur man tar tillvara på de "svårare" bitarna. Allt från den grundläggande hanteringen, puts, mörningslagring, styckning och hygienfrågor till ren matlagning. Här finns en blandning av gammalt och nytt, utländska influenser, svensk husmanskost och en lovsång till långkoket. Alf Andersson
Bokförlaget Settern 9789175866383 -
Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 128 sidor.
Nära nyskick. Förlagets pappband, stor 8o. Ny bok, restupplaga. Flera ex finns. Vill du se våra övriga restupplagor - nya böcker från 29 kr/st - klicka på Lemon Art nedan och skriv Restupplaga i titelrutan. Samma frakt oavsett antal titlar du beställer av oss. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437284
- Titel
- Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
- Författare
- Annie Rigg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 692 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.
Ica Bokförlag 1 9789153437284 -
Från Bordeaux till Barossa : en handbok för v...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 128 sidor.
Nyskick. Restupplaga, ny bok, sista exet. Prislapp kan förekomma. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427520
- Titel
- Från Bordeaux till Barossa : en handbok för vinprovare
- Författare
- Tuire Tepponen
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 246 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 587 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du funderat på att börja med vinprovning? Kanske har du läst tidningarnas vinspalter och bara blivit konfunderad. Vad håller folk egentligen på med när de koncentrerat sticker sina näsor djupt ner i glasen och sniffar och sörplar?
Vinprovning är en givande fritidssysselsättning som engagerar många av dina sinnen och ger dig nya kunskaper om geografi, resor och språk. Den här boken är en guide som hjälper dig igång och innehåller allt du behöver veta för att kunna planera, arrangera, genomföra eller delta i en vinprovning. Den berättar om tillverkningsprocessen, de vanligaste druvsorterna, visar kartor över vinområden och förklarar vad som kan vara typiskt för viner från olika länder och distrikt. Boken ger 10 förslag på temaprovningar med protokoll att kopiera och du kan med fördel använda den som uppslagsbok vid provningen.
Ica Bokförlag 1 9789153427520 -
Astrids kök
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1999. 336 sidor.
Nära nyskick. Förlagets klotryggsband, 8o. Fint ex, utan namn eller anteckningar. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på LEMON ART nedan och skriv sökord i titelrutan, exv KOKBOK … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137111346
- Titel
- Astrids kök
- Författare
- Nilson, Astrid
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 244 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1007 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Astrids kök doftar det av färska örter och nybakat bröd. Där lyser skålar med blankröda tomater och gula citroner, och på matbordet står en korg med öländska äpplen. I en järngryta på spisen sjuder kanske en mustig kötträtt med trattkantareller eller så lagas det strömming på Medelhavsvis med basilika och vitlök. I köket förs de goda och glada samtalen om mat med kockvänner och kolleger. Här skapas delikata rätter för alla tillfällen. Mycket är festmat att njuta av i veckosluten eller vid små och stora kalas. Men där komponeras också en del snabba middagar som behövs när hungern är stor och tiden är knapp. Boken innehåller mer än 500 recept och är rikt illustrerad med färgfoton och teckningar.Astrid Nilson har i många år arbetat som konsumentjournalist och matskribent. Hon har erhållit Gastronomiska akademiens Guldpenna samt Kelloggspriset för att hon ''utan pekpinnar lyckats omsätta sitt gedigna näringskunnande i praktiska råd och tilltalande recept''.
Bokförlaget Forum 9789137111346 -
Gastronomiska anteckningar
Inbunden bok. Iustus. 1 uppl. 2017. 207 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets pappband, 8o. Om skyddsomslag funnits saknas det. Inlagan hel och ren, utan namn/anteckningar. Pärm med vaga bruksspår. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på LEMON ART nedan och sök sed läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176789896
- Titel
- Gastronomiska anteckningar
- Författare
- Jareborg, Nils
- Förlag
- Iustus
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är en uppföljare till “Festskrift: Gastronomiska undersökningar” (2002). Den innehåller ungefär 650 recept, huvudsakligen med anknytning till italiensk, fransk och svensk kokkonst. Svårighetsgraden är låg eller måttlig. En tredjedel av texten består av mer eller mindre angelägna kommentarer och notiser rörande mat och dess ätande.
Iustus 1 9789176789896 -
Potatis : fest & fakta - störst, bäst, godast...
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2004. 167 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets pappband, stor 8o. Helt skyddsomslag. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på LEMON ART nedan och sök sedan i vårt bibliotek! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178431939
- Titel
- Potatis : fest & fakta - störst, bäst, godast!
- Författare
- Dan Berntsson - Lars Pettersson
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 767 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Arena 1 9789178431939 -
Bredda smörgåsar samt vackra smöruppläggninga...
Häftad bok. Hemmas Förlag. 1930. 56 sidor.
Gott skick. Omslag med smärre fuktfläckar, 8o. Inlagan i stort sett hel och ren. Illustrerad. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHemmas Förlag -
Hemmets 30 bästa menyer
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets mattlaminerade pappband, 4o, med helt skyddsomslag. Inga namn/anteckningar. Se också våra övriga böcker, samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan så kan du söka på hela vårt bibliotek! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061191
- Titel
- Hemmets 30 bästa menyer
- Författare
- Palmenäs, Kristina - Worne, Jenny - Lindström, Mia - Arosenius Ahlanzberg, Fia - Hemmets veckotidning
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 671 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vännerna över på middag i helgen? Stort kalas med hela tjocka släkten? Vill du bjuda på något riktigt gott? I Hemmets 30 bästa menyer hittar du festliga trerättersmenyer, utvalda ur Hemmets Veckotidnings stora samling av recept.
Välj bland 30 väl genomtänkta menyer med härliga rätter, till exempel rårakor och rökt renkött, sesampanerad lax med räkrisotto, och mandeltårta med citron.
Inga konstigheter, bara makalöst gott! Dessutom lättlagat och prisvärt med ingredienser som du hittar i din vanliga affär.
Norstedts 1 9789113061191 -
The Ultimate Vegetarian Cookbook
Inbunden bok. Smithmark. 1994. 257 sidor.
ISBN 9780831790646
Mycket gott skick. Förlagets pappband, stor 4o. Mycket rikt illustrerad. Se också våra övriga böcker, samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan så kan du söka på hela vårt bibliotek! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSmithmark 9780831790646 -
Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb vik...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 249 sidor.
Nära nyskick. Förlagets pappband, 8o. Mycket fint ex, troligen oläst. Se också våra övriga böcker, samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan så kan du söka på hela vårt bibliotek! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113055916
- Titel
- Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv
- Författare
- Whiteheart, Jacqueline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 160 x 203 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halvfasta två dagar och ät som vanligt resten av veckan! Det låter nästan för bra för att vara sant men med den nya 5:2-metoden går du inte bara ner i vikt, du mår också bättre på såväl kort som lång sikt.
I den här boken hittar du allt du behöver veta om 5:2-dieten: bakgrunden bakom metoden och dess positiva hälsoeffekter, 140 kaloriberäknade recept, veckoplaner, träning och svaren på de vanligaste frågorna om metoden.
Den nya 5:2-dieten går ut på att du äter precis som vanligt fem dagar i veckan men halvfastar under de resterande två dagarna. Du väljer själv vilka dagar du halvfastar och under dessa dagar får du som kvinna äta 500 kalorier och du som man 600 kalorier per dag. Det är en lika enkel som effektiv metod.
Men vad äter man då under de två fastedagarna och hur disponerar man sina kalorier? De allra flesta har ingen aning om hur många kalorier man sätter i sig under en dag, och i den här boken presenteras därför 140 kaloriberäknade recept på mättande rätter att äta under fastedagarna. Förutom recepten får du dessutom en flexibel fyraveckorsplan med menyer för fastedagarna och ett kul och motiverande träningsprogram.
Med 5:2-dieten kan du äntligen kombinera en aktiv och social livsstil med en effektiv viktminskning.
Norstedts 1 9789113055916 -
Middag med Taube
Inbunden bok. Max Ström. 2017. 168 sidor.
Nyskick. Bok + CD i nyskick, fortfarande inplastad! Finare blir det inte. Förlagets linneklotband, 4o. Se också våra övriga böcker, samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan så kan du söka på hela vårt bibliotek! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264237
- Titel
- Middag med Taube
- Författare
- Taube, Sven-Bertil
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son – kocken och krögaren Jesper Taube – skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube – Evert, Sven-Bertil och Jesper.Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar. I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album. Välkommen till bords!Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.
Max Ström 9789171264237 -
Michels vita viner : ett friskt och fräscht v...
Inbunden bok. Grenadine. 2007. 140 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ny bok, Fler ex finns. Prislappsmärke kan förekomma. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329540
- Titel
- Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns tillgängliga i många butiker och
på restauranger både i Sverige och utomlands.
Vinerna har valts ut noggrant av Michel Jamais genom
hans mångåriga erfarenhet av provningar och besök
hos producenter världen över. Syftet är inte att vara
heltäckande eller rättvis. Däremot vill Michel Jamais
förmedla engagemanget i den goda smaken.
Michels Vita Viner ger kunskap om odling och framställning av vita viner och vad som påverkar stil och
kvalitet. Boken ger tips på producenter som gör utmärkta viner år efter år. I boken presenteras 52 viner
med bildi boken. Dessa är inte alltid producentens mest exklusiva. Sammanlagt ges tips på fl era hundra
kvalitetsviner. Att 52 viner presenteras är symboliskt valt: ett vin och en stor njutning per vecka, över hela
året. Med detta kan boken även ses som en guide till 52 producenter med hög kvalitet.
Istället för att söka en viss årgång av ett specifi kt vin, rekommenderar boken val av producent med stor
omsorg. En bra producent har kvalitet oavsett årgång. Därför anges inte årgång på de valda vinerna.
I Michels Vita Viner bjuds läsaren till författarens egna smultronställen. Michel medger att detta
ökar risken att hyllan gapar tomt då han själv står där. Trots det bejakas den gemensamma
njutning det ger oss alla. Michel avslutar
Dessutom hittar jag alltid nya pärlor, det är ju det som är mitt jobb!
Om författaren
Michel Jamais har en
lång erfarenhet som
kock och sommelier
och är idag verksam
som föreläsare, vinskribent
och TV-profi l. Michel är känd från Smakresan i
TV4+ och TV3s Cornucopia.
Han leder kurser på Restaurangakademien och anlitas fl itigt
som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan. Han har
tidigare skrivit ett fl ertal böcker. På Grenadine Bokförlag har
han tidigare gett ut Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin
och Michels öl & Mat.
Grenadine 9789185329540 -
Modern asiatisk mat
Häftad bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 159 sidor.
Nyskick. Restupplaga, ny bok, Fler ex finns. Prislapp kan förekomma. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100113582
- Titel
- Modern asiatisk mat
- Författare
- Lindgren, Peter
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är menad som en bruksanvisning till asiatisk matlagningskonst. Maträtterna tillagas på ett sätt som inte är onödigt krångligt men inte heller nonchalant. Maten är densamma som serveras på restaurang East i Stockholm och smakresultatet kommer att bli detsamma i ditt kök, för asiatisk mat är lättlagad om man känner till grunderna.Så skriver Erik Videgård i förordet till sin och Peter Lindgrens smått klassiska kokbok Modern asiatisk mat, som nu äntligen kommer i en ny utgåva i nytt format. Boken inleds med ett personligt förord av Erik Videgård, följt av ett kapitel som beskriver de olika asiatiska kökens tillagningsmetoder. Men här finns framför allt 61 lättlagade och läckra recept som omfattar allt från klassiska kinesiska Dim Sum och koreansk Kimchi till Peter Lindgrens egna fantastiska crossover-skapelser, som till exempel löjrom med asiatisk kryddning och bläckfisk på spett. Samtliga recept är beräknade för en person, vilket gör det lätt att multiplicera sig fram till exakt den mängd råvaror som behövs. Den asiatiska maten är nyttig, smakmässigt spännande, rik på vitaminer och snål på kalorier. Dessutom ser den både vacker och aptitlig ut. Modern asiatisk mat är en kärleksförklaring till den sortens mat som får ditt kök att dofta ingefära och citrongräs!
Albert Bonniers Förlag 9789100113582 -
Mina favoritrecept
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Nyskick. Restupplaga, ny bok, Fler ex finns. Bok för att skriva in egna recept. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430421
- Titel
- Mina favoritrecept
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Samla dina favoritrecept på ett ställe
Hör du till dem som har tidningsurklipp och handskrivna lappar med recept liggande i en hög någonstans? Då är detta boken för dig. Här kan du skriva ned eller klistra in alla de där recepten som är värda att bevara.
Indelningen i avsnitt som förrätter & tilltugg, sallader & smörgåsar, huvudrätter, bröd & bakverk, efterrätter & godis samt drycker gör det lätt att hitta bland dina recept.
I det sista kapitlet kan du också notera vad du bjudit dina gäster på. Anteckningssidorna varvas med inspirerande matbilder.
Ica Bokförlag 1 9789153430421
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn