-
Solens smak : nya matresor till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2007. 224 sidor.
Nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst
Det italienska kökets själ och hjärta
Följ med till Bolognas och Emilia-Romagna
Hälsn Bo HagströmInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173511025
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
Damm förlag 1 9789173511025 -
Äkta italiensk glass : gelato, sorbet, såser...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 110 sidor.
Nyskick. ABSOLUT nyskick oläst Presentskick
Vem älskar inte gelato,den italienska glassen som är känd som den krämigaste av de alla?Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270513
- Titel
- Äkta italiensk glass : gelato, sorbet, såser och toppings
- Författare
- Santambrogio-Öberg, Samantha
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig göra egen italiensk glass! Här finns läckra recept, praktiska tips och smarta tekniker som gör att du kan fylla frysen med krämig gelato eller uppfriskande sorbet – oavsett om du har en glassmaskin eller inte. Bland smakerna hittar du klassiker som pistage, vanilj, citron, hasselnöt, choklad och kaffe, men också svenska ingredienser som havtorn, hjortron och fläder. Dessutom recept på såser och toppings som förvandlar glassen till en lyxig dessert.Samantha Santambrogio-Öberg har skrivit flera böcker om italiensk mat. Till vardags driver hon matlagningsskolan Al Dente i Stockholm, där hon sedan 2002 har lärt ut konsten att laga mat som en italienare.
Bokförlaget Semic 9789155270513 -
Kärleksfullt från Parma
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst
Med nyfikenhet,stor glädje och gedigen kunskap berättar Corazza Bildt och Magdalena Ribbing om människor ,mat,vin,traditioner och kultur i den sköna trakten kring Parma i norra Italien. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137118185
- Titel
- Kärleksfullt från Parma
- Författare
- Ribbing, Magdalena
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 263 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1016 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Maten och måltiden är mycket mer än föda, det är för oss en gemenskap, ett sätt att umgås, ett sätt att leva." Så berättar Anna Maria Corazza Bildt för sin nära vän i Stockholm, författaren och f.d. DN-journalisten Magdalena Ribbing, om sin hembygd i trakten av Parma. I Kärleksfullt från Parma ger de två en bild av en för flertalet svenskar ganska obekant del av Italien, med en historia som överträffar det mesta, ett kök som är världsberömt och en lång rad stora personligheter från medeltid till nutid. Här finns hemligheter, nya upptäckter, klassisk historia, lantliga traditioner, tips om krogar av alla slag, många recept och mycken kunskap, berättat på ett lättsamt och underhållande sätt. Stig-Göran Nilsson har tagit de mästerliga bilderna till denna synnerligen vackra bok.
Bokförlaget Forum 9789137118185 -
Stora boken om pasta : så lagar man världens...
Inbunden bok. Parragon. 2011. 320 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Pasta är en av världens mest populära maträtter,inte minst för att den kan varieras så mycket.
Stora boken om pasta är full av aptitretande recept med såväl traditionella som oväntade ingredienser.
Här finns inspiration till massor av spännande pastarä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445401430
- Titel
- Stora boken om pasta : så lagar man världens godaste pastarätter
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 277 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1537 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- IStora boken om pastafinns inspiration till massor av spännande pastarätter.
Oavsett om du är ute efter en snabblagad spagettirätt med en enkel vegetarisk sås eller lyxig fylld cannelloni med hemlagad bechamelsås så finns receptet här.
Varför inte pröva att göra egen färsk pasta? Det är enklare än man kan tro - man behöver inte ens en pastamaskin.
Stora boken om pasta är fylld med läckra pastarätter, dessutom får du smarta tips som gör matlagningen till en ren njutning!
Parragon 9781445401430 -
Italienskt på riktigt!
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 2003. 96 sidor.
Nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst
Med denna kokbok vill jag, min man Gianluca och vår gode vän Roberto bjuda dig på massor av matkickar i form av 24 äkta italienska vardagsrecept.De som inte bara älskas av italienarna själva för de är så goda och lätta att laga,men läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917711079x
- Titel
- Italienskt på riktigt!
- Författare
- Gianluca Tubertini
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 255 x 236 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 655 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 1 917711079x -
Antipasti : italienska förrätter
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2005. 107 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Nyskick
Vad sägs om scampi med gremolata, bresaola med citronfänkål eller mozzarellagratinerad aubergine?...Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572408
- Titel
- Antipasti : italienska förrätter
- Författare
- Forslin, Liselotte
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 221 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 482 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Antipasti är italienska och betyder före pastan. Italienarna äter mycket och länge. Måltiderna inleds med några olika antipasti, och fortsätter sedan med pasta, huvudrätt, ost och dessert för den som orkar. Bjud in dina vänner till en italiensk afton och prova antipasti redan ikväll. Ät, njut och skratta mycket!
Med den italienska mattraditionen som grund är även det enklaste ljuvligt läckert. Vad sägs om grillade scampi med gremolata, bresaola med citronfänkål eller mozzarellagratinerad aubergine? Eller helt enkelt italienska charkuterier och ett glas vin? Liselotte Forslin tar dig med rakt in i det italienska kökets innersta utan krångliga omvägar. Buon appetito!
Kakao Förlag 9789197572408 -
Tuscan Cookery
Häftad bok. Bonechi.
ISBN 9788847607804
Nyskick. NYSKICK
En kokbok om det Toscanska köket.Fint illustrerad.
EngelskaInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonechi 9788847607804 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 320 sidor.
Nyskick. ABSOLUT NYSKICK
I Italien varierar både matlagning,traditioner och dialekter från by till by.Det är därför jag som kock tycker att det här landet är så jäkla spännande!Egentligen borde jag blivit född italienare.Om sanningen ska fram känner jag mig som läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100116132
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100116132 -
Provsmakning i Toscana
Inbunden bok. Liljedahl Förlag. 1 uppl. 2009. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ABSOLUT nyskick oläst
Följ med på en resa till de bästa vinproducenterna och de trevligaste krogarna i Toscana.I detta underbara landskap besöker vi vindistrikten Chianti Classico,Montepulciano,San Gimignano,Bolgheri och Carmignano.Här träffar vi vinmak läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197571159
- Titel
- Provsmakning i Toscana
- Författare
- Nilsson, Håkan
- Förlag
- Liljedahl Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1144 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en resa till de bästa vinproducenterna och de trevligaste krogarna i Toscana.
I detta underbara landskap besöker vi vindistrikten Chianti Classico, Montepulciano, Montalcino, Bolgheri, San Gimignano och Carmignano.
Här träffar vi vinmakarna och personligheterna bakom några av världens bästa viner, och vi testar det italienska köket på både enkla och exklusiva restauranger.
Liljedahl Förlag 1 9789197571159 -
Vid ett stenbord i Toscana : vinet, maten, sk...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 144 sidor.
Nyskick. ABSOLUT nyskick oläst Presentskick
Vid ett stenbord i Toscana är så mycket mer än enbart en guidebok.Den rymmer inte bara mat i solen eller barfotadagar på landet,utan här finner du också det dagliga livet på den svenskägda vingården Terreno mellan Flor läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263003
- Titel
- Vid ett stenbord i Toscana : vinet, maten, skördefesten
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 744 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vid ett stenbord i Toscana rymmer inte bara ljuvlig mat i solen eller barfotadagar på den pittoreska italienska landsbygden. Här beskrivs också det dagliga livet på den svenskägda vingården Terreno mellan Florens och Siena. Därifrån får du följa med på utflykter till välkända turistmål i trakten samtidigt som du får tips om små undangömda pärlor.Du får också lära dig mer om hur man odlar vin av hög kvalitet och om hur man framställer den bästa olivoljan. Dessutom dukas det upp till skördefest med gårdens smakligaste recept.Dröm dig bort till hjärtat av Toscana, kanske medan något gott italienskt puttrar på spisen och en flaska vin från Chianti Classico väntar på att avnjutas till middagen. Eller använd boken som guide till nästa semester i detta njutbara och klassiska landskap!Författaren Annica Triberg har varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har skrivit ett trettiotal böcker. Tillsammans med fotografen Albert Håkansson har hon tidigare givit ut boken Drömmen om Toscana.
Bokförlaget Semic 9789155263003
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn