-
Michels vita viner. Ett friskt och fräscht vi...
Grenadine 2007
Inb. 138s. Sk.omslag, mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329540
- Titel
- Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns tillgängliga i många butiker och
på restauranger både i Sverige och utomlands.
Vinerna har valts ut noggrant av Michel Jamais genom
hans mångåriga erfarenhet av provningar och besök
hos producenter världen över. Syftet är inte att vara
heltäckande eller rättvis. Däremot vill Michel Jamais
förmedla engagemanget i den goda smaken.
Michels Vita Viner ger kunskap om odling och framställning av vita viner och vad som påverkar stil och
kvalitet. Boken ger tips på producenter som gör utmärkta viner år efter år. I boken presenteras 52 viner
med bildi boken. Dessa är inte alltid producentens mest exklusiva. Sammanlagt ges tips på fl era hundra
kvalitetsviner. Att 52 viner presenteras är symboliskt valt: ett vin och en stor njutning per vecka, över hela
året. Med detta kan boken även ses som en guide till 52 producenter med hög kvalitet.
Istället för att söka en viss årgång av ett specifi kt vin, rekommenderar boken val av producent med stor
omsorg. En bra producent har kvalitet oavsett årgång. Därför anges inte årgång på de valda vinerna.
I Michels Vita Viner bjuds läsaren till författarens egna smultronställen. Michel medger att detta
ökar risken att hyllan gapar tomt då han själv står där. Trots det bejakas den gemensamma
njutning det ger oss alla. Michel avslutar
Dessutom hittar jag alltid nya pärlor, det är ju det som är mitt jobb!
Om författaren
Michel Jamais har en
lång erfarenhet som
kock och sommelier
och är idag verksam
som föreläsare, vinskribent
och TV-profi l. Michel är känd från Smakresan i
TV4+ och TV3s Cornucopia.
Han leder kurser på Restaurangakademien och anlitas fl itigt
som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan. Han har
tidigare skrivit ett fl ertal böcker. På Grenadine Bokförlag har
han tidigare gett ut Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin
och Michels öl & Mat.
9789185329540 -
Michels röda viner. Ett härligt sensuellt röt...
Grenadine 2007
Inb. 138s. Sk.omslag, mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329595
- Titel
- Michels röda viner
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MICHELS RÖDA VINER är den naturliga uppföljaren till Michels Vita Viner, som gavs ut våren 2007.
Michels Röda Viner är en mycket informativ bok om odling och framställning av röda viner med
betydelsefulla fakta som ger förståelse för vad det är som ger ett vin sin karaktär och kvalitet.
Huvudkapitlet är ett noggrant urval av 52 röda viner i prislägen från lite till mycket, men med
en spännvidd i stil och karaktär. I själva verket är det 52 producenter från hela världen som har
valts ut och beskrivs. För varje vin indikeras kvaliteten, ett ungefärligt prisläge, tidsspann inom
vilket vinet lämpligen dricks, temperatur för optimal servering samt förslag på passande mat.
I många fall gör den valda producenten flera viner som också beskrivs och rekommenderas,
så i Michels Röda Viner ges närmare 200 säkra tips på goda röda viner.
I boken delar Michel också med sig av sin kunskap om analytisk vinprovning, om hur du bäst
köper, förvarar, lagrar och serverar dina goda röda viner. Såklart ges också tips på vilken typ
av mat röda viner i största allmänhet bäst passar till. Kort och gott är Michels Röda Viner en
självklar bok för alla vinälskare.
Michel Jamais är en av Sveriges ledande auktoriteter i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en
gedigen bakgrund som kock och sommelier och är idag verksam som föreläsare, utbildare och skribent.
Michel leder även kurser på Restaurangakademien och anlitas flitigt som föreläsare i hela landet.
9789185329595
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn