-
På Menyn Allan Hult
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Västra Akademin /Connoisseur 1999
Inb. 176s. Sk.omslag, mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163075131
- Titel
- På menyn
- Författare
- Hult, Allan
- Förlag
- Göteborg : Allan Hult : Connoisseur bokandel [distributör
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
9789163075131 -
Vad matsedlarna inte berättar. Epikureiska st...
R&S 1970
Inb. 227s. Illustrerad. Namnt. Omslag ngt nött, annars gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Italiensk kokbok. Familjerecept från Neapel o...
Inbunden bok. Könemann. 2001. 230 sidor.
Mycket gott skick. Könemann 2001
Inb. 230 s. Sk.omslag, mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829080069
- Titel
- Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel och Sicilien
- Författare
- David Ruggerio
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
Könemann 3829080069 -
The Voluptous Vegan. More than 209 sinfully d...
Clarkson Potter/Publishers NY 2000
Paperback 305s. Några små fläckar å de 4 första sidorna, i övrigt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0609804898
- Titel
- The voluptuous vegan : more than 200 sinfully delicious recipes for meatless, eggless, and dairy-free meals
- Författare
- Kornfeld, Myra - Minot, George
- Förlag
- New York : Three Rivers Press
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- English
- Baksidestext
- Includes bibliographical references
0609804898 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153428954
- Titel
- Bröd : från bagels till tunnbröd
- Författare
- Strachal, George
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av eget nybakat bröd!
Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!
Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.
I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare.
Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!
Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.
9789153428954 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197637725
- Titel
- Njuta ost
- Författare
- Bille, Karin 1953- - Durehed, Lennart
- Förlag
- Danderyd : MOW
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
9789197637725 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9132333366
- Titel
- Jag vill ha choklad!
- Författare
- Trish Deseine
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 177 x 284 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 692 g
- Språk
- Svenska
9132333366 -
Hembakat är bäst - Recept på 30 klassiska bak...
IKEA 2010 Inb. 133s Mkt. gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bengt Petersens Fiskkokbok. Mer än 200 recept...
Atlantis/Månadens bok 1986 Inb. 205s. Mkt. gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174863851
- Titel
- Bengt Petersens fiskkokbok : mer än 200 recept hämtade ur Bohusfisk och skaldjur och Från västerhav
- Författare
- Petersen, Bengt
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
9174863851 -
Kärlek, oliver och timjan. Mat för välbefinna...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bonniers 2006
Inb. 286 s. Sk.omslag, mkt gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100577200
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
9100577200 -
Det goda Afrika. Afrikanska kokboken. Spännan...
Inbunden bok.
Gott skick. Pagr One 1994
inb. 95s. Gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250298
- Titel
- Det goda Afrika : afrikanska kokboken : en kokbok
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Språk
- Svenska
9171250298 -
Mat från förr
Pira kulturteknik 2007
Klammerhft. 82s. Illustrerad. Prislapp å baksidan, annars mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197696401
- Titel
- Mat från förr
- Författare
- Dufva, Jan - Plira kulturteknik
- Förlag
- Örnsköldsvik : Plira kulturteknik
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
9789197696401 -
Leif Mannerströms bästa. Från husmanskost til...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts 2011
Inb. 108s. Mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035369
- Titel
- Leif Mannerströms bästa : från husmanskost till sushi
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 441 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken till svenska råvaror är stark. Men för all del, utländska influenser är alltid välkomna. Bara vi inte glömmer sillen, strömmingen och husmanskosten!
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Leif Mannerström är en stjärnprydd kock, restauratör och kokboksförfattare. Han drev Sjömagasinet i Göteborg i 16 år, han har gett ut ett helt gäng kokböcker och fått priser för flera av dem. Under vintern 2011 är han en av jurykockarna i TV 4:s program Sveriges mästerkock.
Som en mattraditionens inspiratör och ambassadör talar sig Mannerström alltid varm för svensk husmanskost, och där inkluderas förstås den älskade sillen och strömmingen. Skaldjur i alla former är en favorit, vilt likaså. Ja, all mat är underbar enligt Leif Mannerström, bara den lagas med bra råvaror, omsorg och glädje. "Ingen pimpinett mat här inte!", som han själv säger.
Den här samlingen tar från Sill och strömming, Viltkokboken, Skaldjurskokboken och Husmanskonst.
9789113035369 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9187680327
- Titel
- Det kinesiska köket
- Författare
- Barber, Ashley - Helleskog, Anna
- Förlag
- Furulund : Alhambra
- Språk
- Svenska
9187680327 -
Fast Food Far East. Quick and Easy Dishes fro...
ISBN 1840382236
Hermes House London 1999
Inb. 96s. Sk.omslag, gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1840382236 -
Nils Emils middagstips
TV4 Vision 1999
Inb. 168s. Teckningar av Stig Claesson, SLAS. gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406206
- Titel
- Nils Emils middagstips
- Författare
- Nils-Emil Ahlin
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 302 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
9189406206 -
De 100 bästa rätterna från medelhavsköket
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Forum 1995
Inb. 127 s. Mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137107356
- Titel
- De 100 bästa medelhavskök
- Författare
- Seed, Diane - Ahlström, Barbro - Hocombe, Sarah
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
9137107356 -
Ingen rädder för Kajsa Warg. Kokbok
Hammarström & Åberg 1986 Inb. 168 s. Rec. Stämpel å försättsbladet, en sida med svag fläck, i övrigt gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917638053x
- Titel
- Ingen rädder för Kajsa Warg : kokbok
- Författare
- Plum, Camilla - Simonsen, Nanna - Bengerter, Tom - Reippurt, Søren - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Johanneshov : Hammarström & Åberg
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
917638053x -
Laga mat med Carl Butler. 84 recept ur Carl B...
Askild & Kärnekull 1980
Inb. 88s. Gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915820136x
- Titel
- Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl Butlers receptklubb
- Författare
- Butler, Carl - Kedemar, Roger
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Språk
- Svenska
915820136x -
Italienskt! Hemma hos Johanna
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tiden 2005 Inb. 156s. Mkt. gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185243159
- Titel
- Italienskt! Hemma hos Johanna
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Tiden
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 230 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 732 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Johanna Westman är tillbaka! Italienskt hemma hos Johanna är en kokbok med italiensk vardagsmat; pasta, soppor, risotto, kött, fisk - och så förstås efterrätter! Recepten är lättlagade, snabba, omöjliga att tröttna på och så goda!
9185243159 -
Äppelkaka och andra äppelfavoriter
Semic 2007
Inb. Ngt nött, sista sidan med veck & liten reva. i övrigt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155236670
- Titel
- Äppelkaka och andra äppelfavoriter
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 239 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Duns! Där föll ett till. Marken är täckt av äpplen. Man borde ... Bränna sin egen calvados? Fast det verkar lite jobbigt (och förbjudet). Koka äppelmos? Tjena, vi äter en kvarts burk till jul. Käka dem som de är? Överflödet tråkar ut. Två går åt. Resten skrumpnar i fruktskålen till glädje bara för små flugor. Äppelkaka? Visst! Men vad ska jag baka? Man borde skriva en bok med en massa goda recept på kakor och pajer. Sagt och gjort!Jon Hansson är matskribent i Aftonbladet. I boken Äppelkaka och andra äppelfavoriter har han samlat ett 30-tal recept på äppelpajer och kakor - allt från klassiker som tarte Tatin till snabblagade (och nyttiga) smulpajer. Fotografen Camilla Sjödin har tagit härliga bilder som får en att längta efter vackra höstdagar - och äpplen!
9789155236670 -
Bröd från när & fjärran. Över 100 traditionel...
Grenadine 2012
Inb. 288s. Sk.omslag, mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287344
- Titel
- Bröd : från när & fjärran
- Författare
- Magnusson, Magnus
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 243 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1250 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverige har det bredaste brödutbudet i världen - över 400 sorter, de flesta med mycket gamla anor. Våra bröd berättar en flertusenårig historia. Varför äter vi till exempel tunnbröd i Norrland och kavring i Skåne? Käckebröd, är det typiskt svenskt? Är det skillnad på mjöl och mjöl?
Bröd från när & fjärran bjuder på såväl traditonella svenska bröd, i alla dess former och smaker, som bröd som under senare år berikat det svenska brödutbudet. De flesta börd är enkla att baka, några kräver mer tid. En del gräddas på spisen, andra kokas, de allra flesta bakas i ugn. till många av recepten ges tips om olika utbakningar, smaksättningar och vad som är extra gott tillsammans med just det brödet. Vissa bröd behöver mogna i några dagar, andra ska ätas nygräddade och ljumma.
Att knåda, forma och grädda deg till ljuvligt doftande bröd är sinnligt, lustfyllt och rogivande. Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt ändoften av nybakat bröd? Denna bok vill förmedla glädjen i att bjuda på bröd med historia.
9789186287344 -
Brydlings fisk & skaldjur. Från sjö och hav....
Semic 2013
Inb. 141s. Mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258412
- Titel
- Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav, läckra rätter, tillbehör och såser
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vattnen omkring oss bjuder på en mångfald av läckra fiskar och skaldjur. Men mycket kunskap om hur man tillagar fisk har fallit i glömska, när det egentligen är så enkelt och blir så gott! Här finns inspirationen och recepten som hjälper dig att laga fantastiska middagar av havets skatter! Nya spännande rätter och uppskattade klassiker, vanliga och ovanliga fiskar och skaldjur, liksom råd om vilka arter man bör undvika och vilka som kan ätas med gott samvete – allt finns med.Systrarna Brydling bjuder som alltid på unika, spännande recept, som är lätta följa och som alla innehåller det lilla extra och som avspeglar deras djupa matlagningskunskaper och gedigna erfarenhet. Lär dig röka din egen fisk, rensa och filea och koka enligt konstens alla regler, göra egen fond och använda det som naturen bjuder som krydda och smaksättning. Det är hälsosam och njutbar mat med smaker du aldrig glömmer.Med den här boken vill systrarna Brydling inspirera fler att våga laga med våra läckra råvaror från vattnet, oavsett om man är fiskare, storbadare eller bara en vanlig konsument som aldrig fiskar själv men ändå är nyfiken på utbudet i butiken. Genom att välja rätt råvaror bidrar man till en hållbar måltid samt vidgar sina kunskaper om alla våra goda och nyttiga fiskar och skaldjur.Carina och Ulrika Brydling kommer från en familj med maten i fokus. Med rötter från södra Lappland och Gotland är de uppväxta i Bålsta och med det fått ta del av olika regionernas matarv med vilt, bär och fisk och kunskap om hur man fiskar, jagar, torkar, röker och syltar.
9789155258412 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9132330782
- Titel
- Mer än bara äppelkaka
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.
De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.
"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.
Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.
Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.
Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
9132330782 -
Brödglädje. En annorlunda receptbok för alla...
Libris 2008
Hft. 297s. mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171958600
- Titel
- Brödglädje mjukband
- Författare
- Anna Braw
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 340 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 157 x 190 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bröd är något mycket mer än plastpåsen med färdigskivat i snabbköpet. Bröd är gemenskap, värme, kreativitet, omtanke och, nog så viktigt, glädjen i att få dela med sig till andra.
Här är "Brödglädje", en bok där brödet, det som vi bakar och det som vi ber om, står i centrum. Här finns Margaretas lyxlimpa och mandaazi från Malawi sida vid sida med berättelser om vad knådning, ugnsvärme och jäsningstider betyder för alldeles vanliga människor. Här möter du nunnorna som höll på att bli proffsbagare, Wainy och Regina som bakar tunnbröd som på 1800-talet och familjen där receptet på pappamackor är livsviktigt. Vi bjuder på hårt bröd och mjukt, frallor och fullkornslimpa, scones och surdegsbröd. Och så tips, reflektioner och berättelser -- för vi svenskar tycker om att stå där med fingrarna i degen och fundera. "Brödglädje" är boken där jordiskt och himmelskt bröd jäser tillsammans och ger många tankar om vår tillvaro. Vårt dagliga bröd och vår stora värld går inte att skilja åt och varför skulle vi försöka?
Recept från hembakare och proffs i hela landet, många mer långväga också, och texter av bland andra Vibeke Olsson Falk, Tomas Sjödin, Marie Tonkin och Johan F Dalman.
9789171958600 -
Nötter. 100 recept med nyttiga nötter
Forum 2005
Inb. 144 s. Sk.omslag, mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127950
- Titel
- Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
- Författare
- Fredin Skoog, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I länderna kring Medelhavet och i Mellanöstern finns en levande tradition att använda nötter och mandlar i maten. Trots att det i Sverige finns en del vilda hasselnötter är det sällan någon som tar hand om dem. Vi köper hem en påse till jul, sitter där och knäcker tills påsen är slut. I januari beklagar vi oss över att hur vi än dammsuger så hittar vi granbarr och nötskal överallt. Det är lite orättvist mot hasselnöten och alla de andra goda nötterna och mandlarna. Det känns som om vi skulle behöva återerövra våra ursprungligaste livsmedel. Och bli som de pigga ekorrarna som skuttar runt friska som nötkärnor. Vi är många som skulle må bättre av enklare kost, men den behöver inte vara mindre god för det. Nötter och mandlar kommer utmärkt till sin rätt i olika krämer och röror som tillbehör i stället för feta såser. Deras knaprighet kan höja intresset för en i sig välsmakande rätt men som kanske har lite för trist konsistens och för tamt tuggmotstånd. För vegetarianer och veganer är nötter av alla de slag en viktig källa till näringsämnen som är väsentliga. Använd hackade eller malda nötter till all mat som ska paneras; byt helt enkelt ut skorpmjöl och mjöl. Pistagenötter ger extra vacker färg i en panad eller i ett gratängtäcke. Rostade nötter och mandlar sätter pricken över I:et i en sallad eller i vilken maträtt som helst. För att inte tala om att de kan bli ett lätt och gott mellanmål eller tilltugg till drinken. I denna samling recept ingår inte bara vanliga hasselnötter och sötmandlar utan här finns också mer exotiska sorter som exempelvis cashewnötter, macadamianötter, pecannötter och pistaschnötter. Ur den rikhaltiga menyn, som omfattar mer än 100 spännande recept på förrätter, sallader, soppor, fisk-, fågel- och kötträtter, grönsaksrätter, såser, efterrätter och bröd, kan några aptitretande exempel ges: zucchiniband med mandelspån och ost; pasta med macadamianötter; pilgrimsmusslor med endiver, grapefrukt och valnötter; kycklinggryta med cashewnötter och oliver; lammjärpar med pinjenötter; risotto med svamp och valnötter; gorgonzola i pecannötshack; hasselnötsstrutar; crêpes med hasselnötter och choklad; scones med pecannötter och ost; valnötstårta samt pistaschmuffins. Förutom recept på många läckra rätter finns fakta och kuriosa om de olika nötsorterna. Och Nötter är rikt och vackert illustrerad med inbjudande bilder av Gunnar Nydrén.Maria Fredin Skoog är frilansjournalist och skriver gärna om mat och resor. Hon undervisar också både unga och äldre i matlagning, hemkunskap och näringslära. Hon har sedan barnsben varit intresserad av matlagning och har lärt sig av såväl sin farmor som sin mamma. Våren 2005 utkom på Forum boken Stenåldersmat för moderna människor som rönt stor uppmärksamhet och fått ett rikt gensvar.
9137127950 -
Carl-Jans klassiker. Mer än en kokbok
Logografia Libris 2013
Inb. 279 s. Sk.omslag, mkt gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
9789197371520 -
Medelhavets kök. Över 100 läckra recept
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tukan 2009
Inb. 240 s. Mkt gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186127589
- Titel
- Medelhavsmat : över 100 läckra recept
- Författare
- Månsson, Theresa
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 168 x 208 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
9789186127589 -
Choklad. Förföriskt gott från krämigaste vit...
Tukan 2009 Inb. 189s. Mkt. gott skick*
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010718
- Titel
- Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit till mumsigaste mörk
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 278 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig bok för alla chokladfantaster och för alla som vill lyxa till vardag och fest!
Det är varken krångligt eller svårt att laga läckra, ljuvliga chokladrätter som snabbt sätter färg på både vardag och fest. Det här är en komplett chokladbok med recept för livets alla stunder. Här finns chokladrecept som passar såväl utflykten i skogen och skidbacken som brunchen och finmiddagen. En mörk chokladsås, gjord på smält choklad, är utmärkt vardagslyx på en annars trist måndag. Och bjud helgens gäster på en marängsviss värdig en Nobelmiddag eller på varma chokladfondanter vars krämiga innehåll rinner ut på tallriken när man sätter gaffeln i dem.
Den här chokladboken går rakt på sak utan att krångla till det. Här finns praktiska råd och tips på hur man kan förbereda olika rätter, vad man ska tänka på när man väljer choklad och vad man kan dricka till choklad. I kapitlet om tekniker får man också lära sig hur man kan imponera med egenhändigt tillverkade chokladdekorationer, hur man kan smaksätta choklad och hur man smälter choklad som ett proffs.
Fler titlar i samma serie:
Grilla
Muffins
9789174010718 -
Mina frestelser från Grekiska Övärlden
Norstedts 2011
spiralbunden i förlagskassett 79s. Mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033051
- Titel
- Mina frestelser från grekiska övärlden
- Författare
- Melker Andersson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 153 x 250 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En stor del av Melker Anderssons liv kretsar kring mat. Det är hans yrke och en livslång kärlek. I Mina frestelser från grekiska övärlden möter du den välkände gourmetkocken på hemmaplan.
Där bjuder han gärna familj och vänner på enkelt tillagad, solig mat från den grekiska arkipelagen. Mat som ligger honom alldeles särskilt varmt om hjärtat.
Boken är paketerad på ett nytt och praktiskt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att mästerkocken kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av David Loftus.
I serien Mästerkockarna vid din spis ingår också Markus Aujalays Mina favoriter från Barcelona, Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana och Danyel Couets Mina smaker från Provence.
9789113033051
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn