-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113080659
- Titel
- Den goda gröna julen
- Författare
- Jönsson, Karoline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 265 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 817 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skönaste julen med godaste maten - och allt är helt vegetariskt! Den goda gröna julen har alla recept du kan önska för en verkligt god jul från glöggmingel och adventsfika till vintermiddagar, ett fullspäckat julbord och godis att slå in i en klapp.Här hittar vi klassiker som köttbullar, Jansson, lussekatter, ostkaka och inläggningar i grön kostym varvat med nykomponerade grönsaksrätter av vinterns råvaror. Det blir en högtid som ingen vill missa med mat som passar hela släkten och du kommer önska att julen varar än till påska!
Boken är indelad i fyra kapitel bakning, drycker, julbordet samt mellandagsmat. I kapitlen om bakning och drycker finns helt växtbaserade recept på gamla julklassiker som lussekatter, farmors gamla pepparkaksrecept, fudge, knäck, glögg och även nyare påfund men med välkända smakkombinationer. I kapitlet om mellandagsmat får man både tips på hur man kan använda sina rester samt laga ny mat på råvaror som kanske blivit över men också helt fristående rätter som jag tycker passar väldigt bra i jultid. Mat som är varm, mättande och kort och gott smakar lite juligt. I många delar av världen används våra julkryddor till den vardagliga maten året om och genom att blicka utåt i världen har jag hittat en hel drös av alternativa julmiddagar. Kanske något att laga om man är själv eller ska jobba och inte hinner svänga ihop ett helt julbord. Eller kanske just att äta under mellandagarna när släktingar kommer över som man inte hade möjlighet att fira julafton med. Och såklart helt perfekt mat att tjuvstarta julen med redan i november när de stora entusiasterna börjar pynta och sjunga julånger.
Norstedts 1 9789113080659 -
Östergötlands bästa skridskovatten : en guide...
Häftad bok. Calazo Förlag. 1 uppl. 2009. 180 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197818148
- Titel
- Östergötlands bästa skridskovatten : en guide till Vättern, S:t Anna skärgård, Kinda kanal och många andra vatten i Sveriges mest varierande skridskolandskap
- Författare
- Neregård, Fredrik
- Förlag
- Calazo Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 123 x 180 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges bästa skridskoåkning!
Möjligheterna till fantastiska skridskoupplevelser är nästan obegränsade i Östergötland. Här kan du ta ut svängarna på storsjöar som Tisnaren, Sommen eller kristallklara Vättern. Du kan glida fram genom svensk industrihistoria på någon av kanalerna eller leta dig ut till avlägsna skär i Europas mest finskurna skärgård.
Den stora variationen av
Calazo Förlag 1 9789197818148 -
Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömnin...
Häftad bok. Calazo Förlag. 2 uppl. 2013. 253 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186773632
- Titel
- Stora boken om långfärdsskridsko : isbedömning, säkerhet och åkteknik
- Författare
- Mårten Ajne
- Förlag
- Calazo Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 205 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 626 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Sällan har jag träffat på en så genomarbetad handbok som Stora boken om långfärdsskridsko" - Per Göthlin tidningen Friluftsliv #1 2013
Snabbare och säkrare på isen
Det här är den mest omfattande boken om skridskoåkning och isbedömning som någonsin givits ut i Sverige. Författaren Mårten Ajne har över 30 års erfarenhet av svenska och utländska naturisar och spenderar 4050 dagar om året på skridskor, inte sällan som ledare eller israpportör för SSSK (Stockholms skridskoseglarklubb). Boken erbjuder både enkla, beprövade tumregler och avancerade fördjupningar.
ISLÄRA Om egenskaper hos is och olika istyper, om isen håller eller ej, hur snabbt den växer och på vilket sätt den smälter.
ISBEDÖMNING Hur du känner igen tunn is och identifi erar försvagningar med syn, hörsel och ispik samt undviker farlig is.
HITTA IS Lär dig förutsäga när och var de bästa skridskoisarna kommer att fi nnas.
UTFÄRDER Hur du planerar en tur, hittarden bästa isen och gör de smartaste vägvalen.
ÅKTEKNIK Spar kraft och nå längre, åkning i grupp samt hur du hanterar sämre isförhållanden.
UTRUSTNING Motiverade råd om åk- och säkerhetsutrustning samt hur skridskon slipas.
GENOM ISEN Ta dig upp ur vaken, gruppdynamik och genomgång av olycksstatistik.
Mårten Ajne Mårten debuterade som författare med den storslagna fotoboken Vintervatten (Calazo 2010). Här presenterar han sina omfattande kunskaper om isar och skridskoåkning, med förhoppningen att bidra till att ge läsaren mer njutbara turer och åka med större säkerhet.
Henrik Trygg är en av landets bästa outdoorfotografer och har åkt skridskor med kameran i handen sedan början av nittiotalet.
Calazo Förlag 2 9789186773632 -
Den stora smakresan : av Mariestads bryggmäst...
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2018. 140 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188799623
- Titel
- Den stora smakresan : av Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson
- Författare
- Bengtsson, Richard
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är fylld till bredden med öl, mat, smaker och dofter. Följ med på fyra fantastiska smakresor med bryggmästare Richard Bengtsson från Mariestads som ciceron. Vi tar oss fram på klassiskt vis med M/S Juno längs Göta Kanal, pysande ångtåg på Inlandsbanan, under fulla segel med Ostindiefararen Götheborg på Västkusten och flyger till sist till Berlin med veteran DC 3-orna Daisy och Princess Amalia. Spännande möten och välsmakande måltider inspirerar till åtta unika ölsorter.Richard Bengtsson möter under resans gång personer med specialistkunskap som bidrar till ölinspirationen; örtspecialisten Lisen Sundgren, kafferostare, tunnbindare, tobaksodlare, veteodlare, sjökaptener och flygkaptener, och whiskyspecialisten Erik Bräck från Mackmyra, för att nämna några. Kockarna Filip Fastén, Thomas Sjögren, Johan Backéus och Jimmi Eriksson lagar utsökta måltider som matchar de olika ölsorterna. Mat, dryck och sevärdheter avnjuts i lagom tempo med tid för reflektioner kring smakerna.I boken finns recept på de olika ölsorterna samt stjärnkockarnas egna matrecept. Skapa din egen smakresa med hjälp av dem.
Lava Förlag 1 9789188799623 -
Familjekokboken 2.0 - utvalda favoriter i ny...
Inbunden bok. WW International. 1 uppl. 2020. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198466225
- Titel
- Familjekokboken 2.0 - utvalda favoriter i ny tappning
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
WW International 1 9789198466225 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438175
- Titel
- Sommar med systrarna von Sydow
- Författare
- Ebba Kleberg von Sydow - Amy von Sydow Green
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 149 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 293 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1036 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och författaren Ebba von Sydow bjuder tillsammans med storasyster Amy von Sydow, läkare och kompisgängets favoritkock, in till en färgsprakande, personlig och inspirerande bok fylld med lättlagade, snabba menyer för vardag och fest. Dröm dig bort, låt dig inspireras och bjud hem vännerna.
Följ med till deras sommarparadis Marstrand på västkusten där systrarna lagar syndigt god mat med sunda förtecken. Det är menyer ingen kan misslyckas med och som gästerna kommer att älska. Här får du också bästa tipsen för en lyckad fest - dessutom smarta knep för grillfesten, barnkalaset, dukningen, tjejlunchen, blommorna och sommarbuffén. Överskådligt och enkelt, allt samlat på ett ställe.
Liksom alla andra effektiva småbarnsmammor har de insett den stora lyxen i att snabbt få ihop en smart och smidig "helhetslösning" för varje festtillfälle. I den här boken vill de inspirera till mer kalas - med mindre stress. Då blir det roligare för både värd och gäster. Läs, laga och njut!
Ica Bokförlag 1 9789153438175 -
Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Es...
Inbunden bok. Norstedts. 2:2 uppl. 2013. 185 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051680
- Titel
- Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Estocolmo
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 227 x 204 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i Estoccolmo.
"Jag var 36 år gammal och det var julafton 1987 när jag för första gången besteg spansk jord, närmare bestämt Barcelonas gator, torg och gränder. Staden visade sig från sin bästa sida denna dag, solen sken och det var 24 grader varmt. Livet lekte, jag var förälskad och på resa i ett nytt land med föremålet för min kärlek vid min sida. Kan man befinna sig i ett högre tillstånd än detta? Man vandrar från bar till bar i kvarter man aldrig sett förut, upptäcker mat och sedvänjor man inte visste fanns, besöker platser man hört talas om, dricker kaffe på världens äldsta kafé.
Nya dofter och smaker strömmar emot en, nya kryddor, välbekanta kryddor kombinerade med råvaror på ett annat sätt än vad man är van vid. Flamencomusik, en flaska whisky och äldre män som dansar och sjunger en hel natt i en källarlokal i Madrid.
Ja, vi reste vidare, från bord till bord, helstekt spädgris i Madrid, paella i Valencia, tjursvansgryta i Sevilla, grillade sardiner i Cadiz, tapasbarer och sherry i San Lucar de Barameda, grillad kanin och hummersoppa på Menorca, boquerones från ett gatukök utanför medinan i Cordoba.
Minnen av maträtter som ett pärlband, en vintergata genom åren som gått.
Sedan den dagen, julaftonen 1987, har jag besökt Spanien många gånger och lärt mig mer och mer om landets sedvänjor och matkultur. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kunnat förmedla lite av detta i denna kokbok. För det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Detta är Pluras andra kokbok. Till sin hjälp har han åter samma team av hängivna gastronauter; Johan Åkerberg, kock; Pepe Nilsson, foto; och Pär Wickholm, formgivning.
Norstedts 2:2 9789113051680 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197422161
- Titel
- Ångkoka
- Författare
- Bodin, Hélène
- Förlag
- Zenariod
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Bodin, Hélène
Ytterligare fotografer: Nilsson, Pepe
Zenariod 1 9789197422161 -
Allt i ett-rätter för plåt, panna, form och g...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2019. 106 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267339
- Titel
- Allt i ett-rätter för plåt, panna, form och gryta
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 106 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smarta och bekväma allt-i-ett-rätter som räddar både vardagsmiddagarna och helgerna, när man har fullt upp med roliga aktiviteter men ändå vill bjuda familj och vänner på något riktigt gott utan för mycket stök i köket. Dessutom ett tiotal smarta allt-i-ett-efterrätter. Ur innehållet: Kotlett- och rotfruktsgryta med öl, Couscousfylld kyckling med nordafrikanska smaker, Lammfärslasagne med spenat och ricotta, Ugnsrostad kryddig blomkål med tahinisås, Persisk auberginegryta, Spagetti och isterband in-a-pot, Frittata med bacon och sparris, Grönkålssallad med avokado och varmrökt lax, Helstekt fläskfilé med sardeller och kapris, Savojkålsdolmar på franskt vis, Varm laxsallad på en plåt.
Bokförlaget Semic 1 9789155267339 -
Riktiga män äter sallad : mat som får dig att...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 141 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437307
- Titel
- Riktiga män äter sallad : mat som får dig att må bra och leva längre
- Författare
- Hellénius, Mai-Lis
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 672 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enligt den vetenskapliga forskningen kan mera grönsaker på tallriken förlänga livet, öka muskelstyrkan och minska impotensproblem. Men sallad är så mycket mer än tomat och gurka. Sallader kan bestå av grönsaker, rotfrukter, bönor, nötter, fullkornsgryn och olivolja till kött- eller fiskbiten. Som gör dig mätt utan att göra dig däst. Män äter för lite grönsaker och detta bidrar till att män får fle
Ica Bokförlag 1 9789153437307 -
Hannus jordiga : vegetariska recept från min...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2018. 148 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113081267
- Titel
- Hannus jordiga : vegetariska recept från min köksträdgård
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 148 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 266 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström in i hans charmiga kök. Här djupdyker han i sommarens alla härligheter och trollar fram fantastiska måltider av allt det odlade. Från försommarens förväntansfulla tid, med sättpotatis, sparris och gratismat i form av ramslök, kirs och nässlor. Vidare till högsommarens soliga grönsaksland, mat med inspiration från många kontinenter men förenade av svensk sommar hett och milt, doftande och längtansfullt. Vi landar i den mogna sensommaren, det är skördefest och pumporna sväller. Rovor, svartkål och rostade kronärtskockor på glödbädd.
Inget ska fattas när Hannu bjuder till bords. Han är känd för sina vackra och inspirerande dukningar som även här ramar in maten. Välkommen till en fest för alla sinnen!
Norstedts 1 9789113081267 -
Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Es...
Inbunden bok. Norstedts. 2:2 uppl. 2013. 185 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051680
- Titel
- Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Estocolmo
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 227 x 204 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i Estoccolmo.
"Jag var 36 år gammal och det var julafton 1987 när jag för första gången besteg spansk jord, närmare bestämt Barcelonas gator, torg och gränder. Staden visade sig från sin bästa sida denna dag, solen sken och det var 24 grader varmt. Livet lekte, jag var förälskad och på resa i ett nytt land med föremålet för min kärlek vid min sida. Kan man befinna sig i ett högre tillstånd än detta? Man vandrar från bar till bar i kvarter man aldrig sett förut, upptäcker mat och sedvänjor man inte visste fanns, besöker platser man hört talas om, dricker kaffe på världens äldsta kafé.
Nya dofter och smaker strömmar emot en, nya kryddor, välbekanta kryddor kombinerade med råvaror på ett annat sätt än vad man är van vid. Flamencomusik, en flaska whisky och äldre män som dansar och sjunger en hel natt i en källarlokal i Madrid.
Ja, vi reste vidare, från bord till bord, helstekt spädgris i Madrid, paella i Valencia, tjursvansgryta i Sevilla, grillade sardiner i Cadiz, tapasbarer och sherry i San Lucar de Barameda, grillad kanin och hummersoppa på Menorca, boquerones från ett gatukök utanför medinan i Cordoba.
Minnen av maträtter som ett pärlband, en vintergata genom åren som gått.
Sedan den dagen, julaftonen 1987, har jag besökt Spanien många gånger och lärt mig mer och mer om landets sedvänjor och matkultur. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kunnat förmedla lite av detta i denna kokbok. För det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Detta är Pluras andra kokbok. Till sin hjälp har han åter samma team av hängivna gastronauter; Johan Åkerberg, kock; Pepe Nilsson, foto; och Pär Wickholm, formgivning.
Norstedts 2:2 9789113051680 -
Varsågod! : smakliga rätter från växtriket
Inbunden bok. Vasa : Hem & Hälsa. 1 uppl. 2007. 352 sidor.
Mycket gott skick. Gåvodedikation på första vita blad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789529206377
- Titel
- Varsågod! : smakliga rätter från växtriket
- Författare
- Engblom, Ann-Christine - Stolpe, Annele
- Förlag
- Vasa : Hem & Hälsa
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Vasa : Hem & Hälsa 1 9789529206377 -
Picknick : utflykter & inflykter
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2016. 205 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187283826
- Titel
- Picknick : utflykter & inflykter
- Författare
- Kammeborn, Pia
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 205 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 268 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Packa en korg, ta någon du älskar i handen och en filt under armen och ge dig ut på äventyr!
Det här är en bok om våra utflykter året runt. Med varandra, med familj och vänner. Om våra picknickkorgar och ryggsäckar. Om pulkabacken och vitsippshagen, skogen och sommarängen och den där dagen då regnet öste ner och vi fick gå upp på vinden istället för att åka till stranden. Här finns frukostar på bryggan, picknick i högsta trädet, flygande mattor och hemliga kojor. Man måste inte alltid åka längst bort. De största äventyren kan ibland ske alldeles nära hemma.
Kanske i dungen bakom mataffären. Det handlar till och med om utflykter som inte blivit av.
Här finns såväl vackra bilder och tänkvärda texter som praktiska tips vad gäller packning och utrustning, förströelse och kläder, och även en hel del recept. Förhoppningsvis kan du hitta inspiration till egna utflykter och inflykter här. En flykt undan vanligheten, ute eller inne.
Bloggen kammebornia.se har tusentals läsare om dagen och på instagram har Dennis och Pia mellan 20 000 och 30 000 trogna följare.
Här läggs dagligen ut vackra och spännande bilder från parets hem på den sörmländska landsbygden.
Votum & Gullers Förlag 1 9789187283826 -
Kombinationsträning med Martin Lidberg
Häftad bok. SISU Idrottsböcker. 1 uppl. 2007. 238 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185433285
- Titel
- Kombinationsträning med Martin Lidberg
- Författare
- Lidberg, Martin
- Förlag
- SISU Idrottsböcker
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 195 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Martin Lidbergs metod ger styrka, balans, koordination och kondition.
En världsmästare i brottning med massor av muskler vinner plötsligt en danstävling och börjar nästan likna Fred Astaire hur gick det till? Till att börja med handlar det om en målmedveten satsning på att alltid vilja bli bäst. Dessutom är den träning som brottare genomför en bra grund för att både bli stark, smidig, koordinerad och uthållig.
Martin Lidberg och idrottsforskaren Johnny Nilsson ger här en guidning i kombinationsträningens spännande och omväxlande värld. Alla som vill få en bättre basfysik och helhetsfysik har nytta av den här boken. Motionärer, idrottsaktiva på olika nivåer samt tränare får tillgång till ett stort kartotek av övningar som kan utveckla den egna respektive andras fysik. Oavsett om du är elitidrottare eller inte så mår du bra av att träna allsidigt, vilket också kan ge långsiktigt bra resultat.
Teori och övningsbank
Kombinationsträning inleds med ett teoriavsnitt med bakgrundskunskaper som du som läsare och användare kan ha nytta av för att förstå tankarna bakom träningsformerna i boken. Huvuddelen av boken innehåller exempel på olika träningsövningar och merparten av dessa är av typen helhetsövningar, det vill säga övningar som ställer krav på både styrka och kondition samt koordination och balans. Dessutom ges exempel på typiska kombinationsträningsprogram för motionärer (bas), tävlingsaktiva (avancerad) och elit (elit). Träningsprogrammen bygger på övningar från övningsbanken i boken.
Foppa och Carro kombinationstränar enligt Martins koncept
I många av bokens övningar får du ut både styrka, balans, smidighet och uthållighet i en och samma övning. Därför är det inte så konstigt att många av världens största idrottare genom åren vänt sig till brottningen för att få kunskap om bättre helhetsfysik. Inom brottningen, som är väldens äldsta idrottsgren, har man lång erfarenhet av övningar som ger den fysik som en framgångsrik atlet idag behöver för att lyckas och även för att minimera skaderisken som idrotten idag medför. Även i Sverige har vi många exempel på framgångsrika idrottare och föreningar inom olika idrotter som byggt upp sin fysik genom brottningens framgångsrika träningskoncept. Carolina Klüft, Peter Forsberg och Frölunda Hockey är några som har använt brottningens kombinationsträningskoncept. Då har det inte handlat om ren brottningsträning, utan att ta del av träningsmetoder och övningar som ger en helhetsfysik som är svår att komma åt på annat sätt.
Rolig, inspirerande och tuff träning
De flesta av bokens övningar utförs i par och är mycket väl lämpade till allt från den glada motionären som vill optimera sin fysik eller få en finare kropp och hållning, till elitidrottaren som vill bli bäst i världen. Eftersom det är utövaren som bestämmer tempot och styrkan i övningarna så kan man alltid anpassa träningen till sin egen kapacitet och förmåga. Många av övningarna är också att rekommendera för dem som vill förbättra sin motorik och smidighet, oavsett ålder.
SISU Idrottsböcker 1 9789185433285 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2:4 9789151844961 -
Prinsessornas nya kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 1948. 1052 sidor.
Mycket gott skick. En liten namnetikett inklistrad på insida pärm, i övrigt inget att anmärka på.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag 1 -
Zero waste i köket : konsten att använda spil...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 151 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113103358
- Titel
- Zero waste i köket : konsten att använda spill, spad och kanter
- Författare
- Bohlin, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Sverige slänger vi i genomsnitt 19 kg mat per person i onödan varje år - och häller dessutom
ut 26 kg flytande mat i slasken. Samtidigt tror många att de inte slänger någon mat alls. Mycket av
maten slängs för att den skjuts längre in i kylen och inte äts upp i tid.
Livsmedelsproduktionen belastar miljön och eftersom mer mat producerats än vad som äts
upp är svinnet ett meningslöst slöseri med resurser. Med minskat matsvinn skulle
energianvändning och utsläpp minska så att jorden har en chans att vara en plats även för
framtida generationer.
Det höga tempot i samhället med allt högre förväntningar gör att hushållen idag ofta lider
brist på tid och självförtroende att engagera sig i planering och matlagning. Här kommer därför boken som hjälper dig ta vara på spill, spad och kanter. På ett enkelt och inbjudande sätt guidas du kring hur du kan tänka för att hjälpa miljön och klimatet. Se stort som smått som en start på nästa måltid - en broccoli som börjat gulna avgör att det blir wok ena dagen och någon deciliter yoghurtsås från igår inspirerar till en burgare idag. Med säkra kort och nya knep hoppas författaren att fler ska få bättre koll på förvaring och
hållbarhet, lust till förändring och att mer mat ska njutas av.
Norstedts 1 9789113103358 -
Köttfri måndag - kokbok
Inbunden bok. Isaberg förlag. 1 uppl. 2012. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176948668
- Titel
- Köttfri måndag - kokbok
- Författare
- McCartney, Paul
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1138 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den stora majoriteten av människor bryr sig och skulle vilja göra något i sina liv för att hjälpa till att säkra en bättre framtid för kommande generationer. Medan många förslag är svåra att genomföra i praktiken är förslaget med en köttfri dag i veckan något som kan låta sig göras av många och något som med hjälp av denna boken kan uppnås ganska lätt.
The Meatfree Monday Campaign lanserades år 2009 i England av McCartneys och har sedan spridits över hela jordklotet.
Här i Sverige heter rörelsen Köttfri Måndag och frontas av Jonas Paulsson, som blev utsedd till årets miljöhjälte 2011. Han har också skrivit ett förord i den svenska översättningen av boken.
Isaberg förlag 1 9789176948668 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242904
- Titel
- Baka matbröd med LCHF
- Författare
- Andersson, Mariann
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan alla som vill äta lågkolhydratkost och glutenfritt njuta av mjukt och saftigt matbröd. Och matbröd är precis vad det handlar om – bokstavligen. Både proteinhalt och näringsinnehåll blir nämligen föredömligt höga eftersom många av brödens bas består av ägg. En smörgås med exempelvis smör, en rejäl skinkbit och grönsaker blir därför ett mättande mellanmål, eller kanske en lättare lunch. Perfekt när man är hungrig och har ont om tid.Och apropå tid … LCHF-matbröd har den enorma fördelen att de är snabba att baka. Man vispar helt enkelt bara ihop alltsammans och låter smeten svälla en stund. Sedan är det bara att forma och grädda.Alla kan garanterat hitta sina favoriter bland dessa drygt 40 recept. Ljusa, mörka, mjuka och hårda matbröd. Fest- och vardagsbröd. Baguetter, knäckebröd, focaccia, pizza, smörgåstårta – allt finns här!Mariann Andersson driver en populär blogg om kolhydratsnål matlagning och bakning: www. mariannslchf.se. Hon kom våren ut 2012 med boken Baka med LCHF – klassiska bakverk till fika och fest utan socker och gluten.
Bonnier Fakta 1 9789174242904 -
Kysters matverkstad: Sealer & Sous vide
Inbunden bok. Groupe Seb Denmark. 1 uppl. 2018. 121 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGroupe Seb Denmark 1 -
Making Sense Of Food & Wine
Inbunden bok. Fackeltrager. 1 uppl. 2013. 240 sidor.
ISBN 9783771645106
Mycket gott skick. Without ruling out the possibility of doing whatever you like, Christina Fischer has produced a systematic guide which clearly explains the alliance between wine and food. The book divides the world of wine into easy-to-understand flavour types and presen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFackeltrager 1 9783771645106 -
Mundekulla Cooks – Vegan and vegetarian recip...
Inbunden bok. Mundekulla. 1 uppl. 2020. 256 sidor.
ISBN 9789151953663
Mycket gott skick. Språk: Engelska
Signerad av författarenInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMundekulla 1 9789151953663 -
The Wine Dictionary
Inbunden bok. Granta Books. 1 uppl. 2017. 392 sidor.
ISBN 9781783782093
Mycket gott skick. Good food and good wine: an a–z of suggestions for happy eating and drinking
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGranta Books 1 9781783782093 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177833895
- Titel
- 101 saker du måste veta om vin
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 251 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du en av alla hundratusentals vindrickare som känner dig lite vilsen när du står där i flaskdjungeln i butiken? Eller som förtvivlat bläddrar fram och tillbaka i vinlistan på restaurangen utan att bli mycket klokare av det? Vin är minsann inget lätt ämne att lära sig. Det spänner över hundratals druvsorter och otaliga vindistrikt i länder över hela världen, ett stort antal vinstilar och tusentals producenter. Det är inte konstigt att man som helt vanlig vinkonsument känner sig vilsen i vinvärlden.
Det här är en icke-traditionell vinbok för alla som vill lära sig att hitta rätt i vinets värld. Den är rakt på sak – inga långa historiska utläggningar eller genomgångar av Europas alla jordmåner. Michel Jamais har utgått från de vanligaste frågorna han fått under sin långa karriär och samlat det viktigaste man behöver veta för att tryggt och självsäkert kunna orientera sig på egen hand i vinets snåriga värld.
Michel Jamais är sedan slutet av 1990-talet ständigt på resande fot i den vida dryckesvärlden. Han är huvudlärare på sommelierprogrammet på Restaurangakademien i Stockholm och ett av de tunga namnen i dryckestidningarna Livets Goda och Whisky & Bourbon.
Tukan förlag 1 9789177833895 -
Nobels middagar : banketter, festligheter och...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2005. 397 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172036963
- Titel
- Nobels middagar : banketter, festligheter och pristagare under 100 år
- Författare
- Ulrika Söderlind
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 397 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 246 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1090 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här får vi veta vad som serverats av mat och dryck, vilka nobelpristagare
som deltagit och vilken underhållning det bjudits på. Vi får inblickar i personalens tunga arbete och i planeringen. En faktarik presentation som vanligtvis inte ges
reportage och nyhetsartiklar.
Carlsson 1 9789172036963 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113065748
- Titel
- 4 veckor på sjön : god mat i båten
- Författare
- Gillander, Jennie
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 150 x 214 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 418 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste den härliga seglingssemestern präglas av tråkig mat?
Nej, säger Jennie Gillander och presenterar en snyggt layoutad och fotograferad bok där läckra recept inramas av skärgårdens fantastiska natur. En kyl på 10 liter, en grill och en gasspis med två plattor räcker gott, åtminstone om man planerar lite.
Norstedts 1 9789113065748 -
Mammas recept : om kärleken till bakning och...
Inbunden bok. Vulkan. 1 uppl. 2019. 120 sidor.
Mycket gott skick. Liten skada på bakre nedre del av omslag. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151926766
- Titel
- Mammas recept : om kärleken till bakning och livet i stort
- Författare
- Nyblin Bruman, Anna
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 210 x 297 mm
- Vikt
- 300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hade din mamma eller mormor också en handskriven receptbok, som nött i kanterna innehöll släktens allra mest använda recept? Och bar din mamma eller släktingar på livshistorier som stundom delades med dig när ni allesammans möttes i köket för att baka?
Så minns jag i alla fall min egen mamma. Den där handskrivna bakboken gjorde mig lycklig som barn och födde ett intresse för bakning. Hon och jag, vi kom samman där bland all bakning av bullar och kakor, och mamma delade med sig av sin egen livshistoria till mig. Små, korta episoder ur verkliga livet med en hembakt sockerkaka i ugnen.
I den här boken får du möta sex modiga kvinnor som delar med sig av sina egna episoder ur sina liv, men också de bästa recepten de själva har i sin egen receptsamling.
Mammas recept, helt enkelt.
Vulkan 1 9789151926766 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610370
- Titel
- Raw Fast Food
- Författare
- Amidsen, Vibeke
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 241 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Raw Food snabbt och enkelt
Vibeke Amdisen är en av Danmarks mest kända Raw Food-inspiratörer. Hennes första bok, Pigg och glad med Raw Food, är en bestseller i både Danmark och Sverige.
Filosofin bakom Raw Food är enkel. Du skall tillföra din kropp den mest optimala kosten med högsta möjliga näringsinnehåll. Maten skall därför aldrig tillagas i en högre temperatur än 42 grader. Då behåller maten alla sina naturliga näringskomponenter: enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och fibrer.
Raw fast Food är en bok för moderna människor i farten. Här finns det hälsosamma alternativet till »vanlig« snabbmat. Med många enkla recept för dagens alla måltider och mellanmål, visar Vibeke hur lätt det är att ta in de läckra Raw Food-rätterna i en hektisk vardag.
Boken vänder sig till hela familjen. Det är både enkelt och roligt att laga Raw Food tillsammans med barnen och de flesta barn älskar den färgglada och välsmakande maten.
Vibeke Amdisen
arbetar som naturläkare och är bosatt i Köpenhamn. Hon arbetar också som coach och föreläser om sambandet mellan kost och hälsa, komplementär medicin och mänsklig självinsikt. Raw fast Food är Vibeke Amdisens andra bok på svenska.
Länkar
Hemsida: länk
Blogg: länk
Pagina Förlags 1 9789163610370 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163724237
- Titel
- Kindas skafferi
- Författare
- Helldorff, Anna
- Förlag
- AnnaHT Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
AnnaHT Förlag 1 9789163724237
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
